X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    O matkoo az tak? Współczuje.. U nas bez wiatru, słoneczko świeci po obiedzie skoczymy na spacer.. Jak zdążymy bo teraz szybko ciemno się robi :p
    Niestety tak od nocy wali...ale mialam szczescie chwilowo przestalo jak poszlam po mlodą :D
    Teraz na 15:15 ciekawa jestem czy przestanie na tą chwile też lac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak wszystkiego najlepszego ;)

Ewelaaa, a synek nie chodzi do przedszkola?

Kattti napisz mi od której do której dzieciaczki Twoje są w przedszkolu/szkole? Daleko masz?

Ja wróciłam od koleżanki, szybko obiad i teraz odpoczywam ;)

Kattii lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie jak już jestem na zwolnieniu :) wcześniej zabieralam go do swojego przedszkola jak była potrzeba. Ale od następnego roku chcemy go dać do państwowego. Mam nadzieję że sie dostaniemy :)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Anusiak wszystkiego najlepszego ;)

Ewelaaa, a synek nie chodzi do przedszkola?

Kattti napisz mi od której do której dzieciaczki Twoje są w przedszkolu/szkole? Daleko masz?

Ja wróciłam od koleżanki, szybko obiad i teraz odpoczywam ;)
    Spacerkiem okolo 15 min do przedszkola a ciut wczesniej szkola czyli jakies 10 min.

No córka na 9-12
    Syn na 9-15:15

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Kattii u Nas tez ulewa byla taka ok 13 ze woda z kranu to malo :o
    Ale teraz sie uspokoilo .

Nie mam sil dzisiaj , calkowicie jestem wypompowana maksymalnie z sil opadam. Jeszcze zjadlam po pracy i leze bo nie mam ochoty sie nawet ruszac. Obejrze pierwsza milosc sobie i dide do goracwj kapieli nogi wygrzac .

Szczęśliwa_Mama, Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti to dobrze, że masz po drodze... gorzej jakby przedszkole w jedną stronę, a szkoła w drugą...
    U mnie Kornelka w przedszkolu od 8 do 14 :)

Zakręcona odpoczywaj i relaksuj się :)

Ewelaaa a jak się maluszek urodzi, to też będziesz z maleństwem odprowadzać starszaka do przedszkola? Tak jak ja i Kattti? Czy mąż będzie synka zaprowadzał? :)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zafasolkowane czy Wy też chodzicie wiecznie zmęczone?
    Bo ja po jakiejkolwiek czynności typu rozpakowanie zmywarki już muszę chwilę odpocząć...
    Śpię 21-7 i rano nie mogę wstać z łóżka... fakt, że kilka razy w nocy budzę się na siku, ale zawsze w ciąży tak mam.
    W ciągu dnia naprawdę dużo leżę, a i tak jestem zmęczona...
    To chyba jednak wiek swoje robi, 33 lata na karku...
    Oj ciężko...

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti to dobrze, że masz po drodze... gorzej jakby przedszkole w jedną stronę, a szkoła w drugą...
    U mnie Kornelka w przedszkolu od 8 do 14 :)

Zakręcona odpoczywaj i relaksuj się :)

Ewelaaa a jak się maluszek urodzi, to też będziesz z maleństwem odprowadzać starszaka do przedszkola? Tak jak ja i Kattti? Czy mąż będzie synka zaprowadzał? :)
    specjalnie wybieralam szkole taka aby miec po drodze innej opcji nie bylo... ogolnie podania robi sie online i trzeba podac minimum 3 szkoly oczywiscie pierwsza podaje sie tą na ktorej zalezy nam najbardziej no i na szczescie dali nam tą która najbardziej chciałam . Jest jeszcze inna tyle że inna sciezka trzeba by bylo isc ale tez jest w sumie po drodze tylko jakos tak nie mialam i nie mam przekonania do tej szkoly dlatego mega sie cieszylam jak dostalam list że bedzie chodził do tej do ktorej chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Dziewczyny zafasolkowane czy Wy też chodzicie wiecznie zmęczone?
    Bo ja po jakiejkolwiek czynności typu rozpakowanie zmywarki już muszę chwilę odpocząć...
    Śpię 21-7 i rano nie mogę wstać z łóżka... fakt, że kilka razy w nocy budzę się na siku, ale zawsze w ciąży tak mam.
    W ciągu dnia naprawdę dużo leżę, a i tak jestem zmęczona...
    To chyba jednak wiek swoje robi, 33 lata na karku...
    Oj ciężko...
    Ja jakiegos mega zmeczenia nie czuje moze dlatego ze bardzo malo rzeczy robie od czasu krwawienia...ale fakt pojscie na zakupy mnie meczy no a spie zwykle 20-5:30/6:00 lub 21-5:30/6:00
    Nie siedze zbyt dlugo bo zwyczajnie jak dzieci idą spac to ja nie bardzo mam co robic a w tv nudy wiec wole sie polozyc i odpoczywac bo kregoslup ogolnie mi siada.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to różnie będzie, raz ja raz mąż będzie zawozil, w sumie nasze przedszkole państwowe jest po drodze do jego pracy ;) więc myślę że to bedzie wyglądało tak że on będzie zawozil a ja odbierala z maluszkiem :p
    Jeżeli chodzi o zmęczenie to też różnie ale ogólnie tak tego nie odczuwam jak w pierwszej ciąży bo od razu poszłam na zwolnienie. Z Szymkiem pracowałam przez cztery pierwsze miesiące i to do późna, więc wtedy to padalam nawet o 19.
    Ale za to teraz strasznie szybko się mecze. Jak coś robię muszę sobie robić przerwy. Nawet jak do domu wchodze na drugie piętro to mam zadyszke, a z zakupami to już w ogóle :p

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to jednak wiek :P
    Bo jak 3 lata temu zaszłam w 2 ciążę, to mimo wymiotów 3 razy dziennie tak się nie czułam...
    Naprawdę jestem bardzo zmęczona :(

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti i Szczęśliwa mama, czy czujecie już jakieś ruchy/łaskotanie? ;-)

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Czyli to jednak wiek :P
    Bo jak 3 lata temu zaszłam w 2 ciążę, to mimo wymiotów 3 razy dziennie tak się nie czułam...
    Naprawdę jestem bardzo zmęczona :(
    hm a może żelazo masz niskie i stad te zmeczenie ? Warto by bylo sprawdzić ja tak zmeczona bylam w aniolkowej ciazy i okazalo sie ze mam duzą anemie...

Emi ja juz sama nie wiem ..czuje wszystko na raz haha

emi_90 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny Anusiak najlepszego :)
    Co do pracy to pracuje czasami po 12h tylko od 6-18, 10-22, 18-6. Nigdy po nocce do 10.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, co u was? Ja byłam wczoraj z synem w poradni rehabilitacyjnej bo ma trochę koslawe stopy (pięty). Dał nam skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne + wkladki do butow i powinno się to cofnąc.
    Ale 2 lata temu byliśmy w tej samej poradni u innego lekarza bo nasz rodzinny na bilansie zauwazyl ze kregoslup moze byc trochę skrzywiony. Tamten lekarz w poradni 2 lata temu powiedział że jest wszystko ok i nie ma sie czym martwic wiec juz nie zwracalismy na to uwagi. A wczoraj ten lekarz powiedział ze rzuci okiem na ten kregoslup i stwierdzil ze jest skrzywienie i wada rozwojowa w dolnym odcinku. I pytal co za lekarz stwierdził 2 lata temu ze wszystko jest ok :-\ jestem zla bo juz przez te 2 lata by byl leczony.
    Kazal zrobic rtg dolnego odcinka kregoslupa i przyjechac z tym z powrotemi ze skierowaniem na plecy, zeby bylo osobno na plecy i stopy

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu wszystko czytam jak coś ! :P ale mało pisze bo albo dużo zwiedzamy albo odpoczywamy :) chyba jestem już po owulacji, chociaż stwierdzam ze im mniej człowiek o tym myśli tym słabsze ma objawy :) miałam bóle owulacyjne alzdecydowanie słabsze niż w Polsce :)
    Cieszę się ze Wasze małe fasolki dobrze rosną <3 oby tak dalej! :)

28mps3l.jpg Jak w takim miejscu mam się nie uda, to już nie wiem :P

Parodka, Kattii, 19ewelaaa89, Ancyskowa, emi_90 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori, ale pięknie tam macie! Nie myśl za wiele i ciesz się urlopem. Co będzie to będzie :-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Dziewczyny ja tu wszystko czytam jak coś ! :P ale mało pisze bo albo dużo zwiedzamy albo odpoczywamy :) chyba jestem już po owulacji, chociaż stwierdzam ze im mniej człowiek o tym myśli tym słabsze ma objawy :) miałam bóle owulacyjne alzdecydowanie słabsze niż w Polsce :)
    Cieszę się ze Wasze małe fasolki dobrze rosną <3 oby tak dalej! :)

28mps3l.jpg Jak w takim miejscu mam się nie uda, to już nie wiem :P
    Przesliczny widok <3 Nic tylko sie zbykac na łonie natury :D
    Tak zawsze jest inne miejsce,klimat to i organizm inaczej sie zachowuje oby było owocnie :)

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori wow pozytywnie zazdroszczę ;)
    Korzystajciez urlopiku ;)

Kattti morfologię miałam dobrą i łykam żelazo... ale powiem lekarzowi, że taka zmęczona jestem... mimo, że dużo odpoczywam i się wysypiam.

Parodka eh z tymi lekarzami :/ oszaleć można.

Ja przed 6 wstałam i pojechałam do laboratorium zrobić wyniki od gina, bo wizyta we wtorek. Później Kornelkę do przedszkola podrzuciłam i powrót z Maćkiem do domu, śniadanie i padam :(
    Jeszcze na jutro muszę córci przygotować strój galowy...
    Może wieczorem...
    Teraz nie mam siły ruszyć ani ręką ani nogą...

Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Dori wow pozytywnie zazdroszczę ;)
    Korzystajciez urlopiku ;)

Kattti morfologię miałam dobrą i łykam żelazo... ale powiem lekarzowi, że taka zmęczona jestem... mimo, że dużo odpoczywam i się wysypiam.

Parodka eh z tymi lekarzami :/ oszaleć można.

Ja przed 6 wstałam i pojechałam do laboratorium zrobić wyniki od gina, bo wizyta we wtorek. Później Kornelkę do przedszkola podrzuciłam i powrót z Maćkiem do domu, śniadanie i padam :(
    Jeszcze na jutro muszę córci przygotować strój galowy...
    Może wieczorem...
    Teraz nie mam siły ruszyć ani ręką ani nogą...
    Tak lepiej powiedz lekarzowi bo to może byc jakis jednak tego powód a lepiej dmuchac na zimne.

Emi jak cos masz ode mnie wiadomosc z malym zapytaniem :D

Dziewczyny co myslicie byloby fajnym prezentem dla 4 letniego chlopca ? Chciałabym cos innego a nie ciagle samochody... on naprawde ma tego full ile mozna ciagle kupowac samochody ... chociaz prawda jest taka ze cieszą go najbardziej no ale chcialabym cos innego cos ciekawego co moze by go tez zainteresowalo hm... macie jakies pomysly ?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ