2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie Frida ja wpadam tylko opierniczac haha... super ze bedzie dziewczynka chociaż sama nie zostałam bo reszta lasek sie wypieła z chłopcami xD
Ewela ja cie moge dopiero wyzwac xD
My ogólnie spedzamy czas na fejsieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 21:36
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Wam .
Ale Wy bzdziochy jestescie hahahahaha . Kattii jak zawsze wpada zrobic porzadek na dzielni i spada
Frida wielkie gratulacje . Masz kompanke w osobie Kattii bo przeciez takto same siurki sie tu pokazuja
Oliwier piekne imie , tak mielismy dac malemu na samym poczatku ale mowilam do brzuszka w tym imieniu i absolutnie mi nie pasowalo . A oskarek odrazu
Mnie sie podoba malo imion dla chlopca ...
Wiktor , Witold , Antos , Staś , Kubuś, Maciuś i Filipek. to chyba by bylo na tyle z imiom meskich . U nas jakby kiedys byl syn na 90 % bedzie Kubus.
A dla dziewczynek ... mmmm masa imion pieknych jest .Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas jak kiedyś będzie chłopiec to będzie Staś, a jak dziewczynka to Róża
Ale pewnie w razie wyboru mi się wszystko pozmienia.
Kubuś to jak mój brat, więc nie do końca mi się dobrze kojarzy.
Rose, właśnie dawaj tu do nas!
A mi zostały jeszcze niecałe dwa tygodnie tabletek!!! Krwawienie i jazda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 06:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi się wydaje, że imię też powinno pasować w miarę do miejsca gdzie mieszkamy, bo gdybym np. mieszkała za granicą nie dałabym córce na imię Róża + żeby jakoś pasowało do nazwiska.
A Staś to życzenie mojego męża, bo ktoś tam w jego rodzinie tak miał na imię. A mi nawet też się podoba.
Natomiast imię Róża podoba mi się od zawsze, przy moim nazwisku by nie pasowało bo za dużo nagromadzone polskich znaków, ale my nie mamy z mężem tego samego nazwiska i z jego całkiem fajnie się komponuje.
Chociaż miałabym schizy, co w przypadku jeśli dziecko nie będzie wymawiało "r"
-
nick nieaktualnyDziwne macie podejscia do imion .... sory ale imie jest imieniem i żadne miejsce ani otoczenie nie powinno miec na to wpływu dziewczyny....
Rodzic daje dziecku imie takie jakie się mu podoba a nie bo ktos ma ,bo ktos kogo nie lubie takie nosi a bo w rodzinie juz takie imie jest itd... totalne przegiecie... to nie dac imienia dziecku które nam się podoba tylko dlatego bo ktos cos ....to że ktos cos nie oznacza ze nasze dziecko które bedzie nosiło owe imie bedzie takie samo bo cos tam...
Nie ogarniam takiego myslenia serio xDZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKażdy ma swoje podejście.
Ja nie widzę w tym nic dziwnego, że automatycznie jak znam kogoś o takim imieniu i ta osoba mi się źle kojarzy to automatycznie nie podoba mi się imię.
Więc to nie jest tak, że nie dałabym imienia chociaż mi się podoba, tylko przestaje mi się ono podobać, ponieważ mam tam jakieś skojarzenia z tym imieniem.
Pomijam tu różne "mądre" artykuły i książki, gdzie ludzie twierdzą, że nadawanie imienia to też nadawanie cech charakteru, bo to są totalne bzdury.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Mi dla chłopca podoba się Adaś dla dziewczynki to Lena, Kalina. Ja bardzo marzę o córce, ale wiadomo że i synus jakby był to będzie najkochanszy na świecie. Dziś idę do lekarza z tymi wynikami progesteronu. Pewnie zleci mi więcej badań tak mi się wydaje. Wkurzam się bo już chciałam zacząć staranki a tu dupa bo z takim niskim progesteronem to na bank nie zajde w ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:51
Lajla -
nick nieaktualny