2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i jutro idę do innego lekarza żeby mi chociaż lecil badanie w całym cyklu bo to jedno może być nie miarodajne. Ale mnie wkurza ich podejście typu "zdrowa para stara się rok proszę przyjść wtedy". Gdzie już widzę że za niski jest progesteron to po co czekać rokLajla
-
Lajla123 wrote:No i jutro idę do innego lekarza żeby mi chociaż lecil badanie w całym cyklu bo to jedno może być nie miarodajne. Ale mnie wkurza ich podejście typu "zdrowa para stara się rok proszę przyjść wtedy". Gdzie już widzę że za niski jest progesteron to po co czekać rokCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Chodze i prywatnie i na NFZ. Ja pracuje w szpitalu więc trochę badań mi się udało zrobić na NFZ ale co do progesteronu to musiałam już na własną rękę bo nie chcieli mi u mnie w szpitalu wypisać skierowania. Ale to żeby poczekać rok to mówił mi też lekarz do którego chodzę prywatnie.
Co dziwne to dziś powinnam dostać okresu a tu cisza i nie czuje się okresowo (wiecie o co chodzi). Wiadomo że kilka dni spóźnić się może ale ja do tej pory miałam jak w zegarku no i wcześniej czułam że dostanę okresu. Już całkiem zglupialam. Teraz mnie martwi że w ogóle mi się rozregulowalo, no bo w ciąży raczej nie mogę być skoro 14.02 mi wyszedł tak niski progesteron. Czy to musi być takie skomplikowane to zachodzenie w ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:14
Lajla -
Witam się weekendowo, niestety chyba was zanudze...sorry w piątek byłam u drugiego lekarza i powiedział że przepisze mu luteine. Czyli przynajmniej chce coś zaradzić to już plus, ale ja mam wątpliwości czy nie powinnam sprawdzic tego progesteronu w kolejnym cyklu i zobaczyć czy znowu będzie taki niski. Bo może będę brać ta luteine bez potrzeby i będę miała znowu za wysoki ten progesteron. No już sama nie wiem :pLajla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Przede wszystkim sztuczny progesteron nie wplywa na badania wcale . Takze smialo bierz i tak jak wyzej dziewczyna napisala nie kombinuj . Bez progesteronu dobrego nie utrzymasz ciazy jak i ciezko w nia bedzie zajsc . Takze dzialaj a zbadac mozesz . Pamietaj ze w 21 dc musi byc badany . -
A takto to fakt ... troszke cisza sie tu zrobila. Moze obudzimy forum do zycia hehe
Ooooo Ruda to mocne kciuki bo niebawem prawdziwe starania beda . Oby szybciutko wam sie udalo .
Jak mija Wam niedziela ?
Ja od samego rana bylam na silowni , 1.5 h treningu dziabnelam i wrocilam do domku wolniutkim spacerkiem bo jest taka wiosna cudowna juz u Nas , ze az czlowiekowi sama buzia sie cieszy . Dzis jest 14 stopni i mega slonce przez ktore az goraco jest . Na krotki rekawek czlowiek po ogrodzie chodzi . Jutro i do polowy tygodnia ma byc 16-17 stopni wiec juz w ogole bedzie przecudownie .
Teraz siedze pije kawke i czekam na meza az wroci ze sklepu bo wyslalam go po mielone . Bede dzis na obiadek trzaskac golabki inaczej . Z tarta kapusta biala a nie zawijane . W sosie pomidorowym , buraczki i pieczone cwiartki ziemniaczkow z ziolami mniam mniam . A Wy co dzis ciekawego macie na obiadek ? -
nick nieaktualnyMy mieliśmy wczoraj taką mini imprezę, bo teściowie nam zrobili z okazji rocznego pożycia w związku małżeńskim
Wróciliśy dzisiaj po obiedzie, ja się połozylam z książką do lóżka, mój roczny małż poszedł do pracy ma popołudniówkę i wróci dopiero po 22.
A ja to mam już syndrom poniedziałkowy, jutro pewnie krwawienie.
A i na paznokcie się na ten tydzień muszę zapisać, bo widzę odrost na mojej hybrydzie już spory. -
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:Ja tego nawet tak nie obchodzę, ale u mojego męża w rodzinie to lubią takie wydarzenia..
Z resztą ślub między nami nie zmienił nic, poza tym, że co jego to prawnie i moje
Jak fajnie 01 czerwca, to w dzień dziecka !
My chcielismy pierwsza tylko rocznice zrobic taka wooow ale jednak chyba nie robimy bo nie bwdziemy specjalnie do Polski leciec a i tak lipiec sieroien dopiero mamy urlopy a tak miesiac dwa po robic to chu*** owo . :d wiec zrobimy sobie w domu po prostu we dwoje mala rocznice i wsio.