Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a u mnie sie pierze nastepne pranie.czesc juz wisi na ogrodzie a ja chodze od kompa bo chciałam troche info poszukac do dworu bo zrobiły sie szare chmury naprzemiennie ze sloncem czy mi nie zmoknie bo córki całe i moje jasne powiesiłam i zeby nie zmoklo w razie w.u nas 2 dzien wrescie lzejsza pogoda.ja dzis podziałm z tym praniem co sie nazbierało w tydzien.ogarne jakis obiad a mam rózne resztki i co wczoraj kupiłam wiec bedzie to szybki obiadek.ogarne bierzacy bałagan i mam lajt.chodz mnie kusi przejrzec jeszcze jak bede wyrobiona pudła z odłozonymi ubraniami na zas co córa dostała od kolezanki z pracy i po porce kuzynki meza.ale wszystko na luzie

Kattii lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pora na 2 kawke

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    pora na 2 kawke
    Kawka to jest dobra mysl :D Też zaraz sobie pyknę drugą ^.^
    Tylko czekam aż mi skończy wirować i powiesze ciuchy bo tamte to tydzien sobie wisialy haha nie chcialo mi sie sciagac :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pyk kawka z Wami. :) ale Ja juz 3 i ostatnia.
    U mnie tez skwar i wielka szkoda ze morza blisko nie mamy i moj d tez pracuje dzis :( zaraz odkrywam basen i niech maly pluska sie a Ja niebawsm za obiad sie biore bo maz wstanie yo wyglodnialy bedzie haha . Jak zawsze :p

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To pyk kawka z Wami. :) ale Ja juz 3 i ostatnia.
    U mnie tez skwar i wielka szkoda ze morza blisko nie mamy i moj d tez pracuje dzis :( zaraz odkrywam basen i niech maly pluska sie a Ja niebawsm za obiad sie biore bo maz wstanie yo wyglodnialy bedzie haha . Jak zawsze :p
    Ja własnie piersi kurczaka pokroiłam w plastry,wode na makaron wstawilam ;p

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zrobiłam inke blonnikowa rozpuszczalna.to fajnie suszyłąs.u mnie zazwyczaj stoi tak kosz z praniem do składania albo i dluzej.po prostu jak nie chce mnie sie skladac to stoi az sie z niego wylewa chołda z kilku automatów.teraz to moge sobie na to pozwolic ale za 4 tygodnie wracam do pracy wiec i prania bedzie 2 razy tyle bo ja do pracy a córa do szkoły.wiec 2 razy wiecej roboty ja pracuje na obieralni gdzie jest niska temp.koło 12=13 stopni to z ubierania na cebulke robi sie stosik.a córka wracajac ze szkoły zmienia ciuchy na domowe bo tak co mc musiałabym wywalac kupe kasy na nowe ciuchy dla niej.a po co skoro może teoretycznie czyste zdjac i założyc do zabawy stare.skoncza sie staremu obiadki pod nos i że praktycznie ja wszystko robie w domu teraz.jak pracujemy oboje to oboje tez w domu robimy.nie ma że boli

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Dobrze mierzysz ale mam nadzieje ze pod jezykiem ?
    Rób rano i wieczorem jesli w poludnie nie masz możliwosci sama zauważysz jak potrafi sie kreseczka szybko zmieniac ;)

No to dzisiaj wieczorem robie pierwszy test a od jutra 2 x dziennie. :-)

A temperaturę jako rasowa blondynka mierzyłam oczywiście NIE pod językiem :-P

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    No to dzisiaj wieczorem robie pierwszy test a od jutra 2 x dziennie. :-)

A temperaturę jako rasowa blondynka mierzyłam oczywiście NIE pod językiem :-P
    Jako rasowa blondynka czyli jak ? Po prostu w ustavh czy w innym miejscu ?

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poprostu wkładałam do ust i mierzyłam (między podniebieniem a językiem). Nie pomyślałam że tam może źle pokazywać temperaturę.

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie każda się kiedyś uczyła ;)
    Ja wiem ze mierzy się pod jezykiem jesli mierzymy w buzi wiem to od innych osob u tez z neta sporo czytalam także na spokojnie też się uczyłam :) Jak nie ten to kolejny cykl bedziesz mierzyc juz poprawnie i bedzie ok :)

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Spokojnie każda się kiedyś uczyła ;)
    Ja wiem ze mierzy się pod jezykiem jesli mierzymy w buzi wiem to od innych osob u tez z neta sporo czytalam także na spokojnie też się uczyłam :) Jak nie ten to kolejny cykl bedziesz mierzyc juz poprawnie i bedzie ok :)

No mam nadzieję że testy owu się też dobrze spiszą. I oby tych cykli do nauki było jak najmniej ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    No mam nadzieję że testy owu się też dobrze spiszą. I oby tych cykli do nauki było jak najmniej ;-)
    haha :D na luzie ;)
    Mój południowy test jest bladszy od porannego :D
    W końcu usiadlam...piję kawe ogladajac tv

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, ja do 16.30 dziś w pracy. Pocieszać się mogę że dzisiaj mam na tyle luz w pracy że mogę popisać na forum. ;-)
    Ale u mnie w pracy musi być równowaga. Są dni jak dzisiaj, że pracuję sobie ze spokojem, a przyjdą też takie dni kiedy nie będę miała czasu na śniadanie i siku :-P

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Zazdroszczę, ja do 16.30 dziś w pracy. Pocieszać się mogę że dzisiaj mam na tyle luz w pracy że mogę popisać na forum. ;-)
    Ale u mnie w pracy musi być równowaga. Są dni jak dzisiaj, że pracuję sobie ze spokojem, a przyjdą też takie dni kiedy nie będę miała czasu na śniadanie i siku :-P
    A czym się zajmujesz w pracy ?

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w urzędzie. Więc są dni kiedy nie mam zbyt dużo pracy, wtedy np. porządkuję dokumenty do archiwum (chyba że przychodzi dużo interesantów), no a są dni kiedy jest ogień i nawet nie odzywamy się do siebie w biurze bo jest tyle pracy. :-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Pracuję w urzędzie. Więc są dni kiedy nie mam zbyt dużo pracy, wtedy np. porządkuję dokumenty do archiwum (chyba że przychodzi dużo interesantów), no a są dni kiedy jest ogień i nawet nie odzywamy się do siebie w biurze bo jest tyle pracy. :-)
    Ooo masakra co za nudna praca xD

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zależy co kto lubi. :-) Ja od dziecka chciałam pracować w biurze, chodzić na obcasach i przybijać pieczątki. :-P
    To teraz mam swoje obcasy i pieczątki :-P ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    No to zależy co kto lubi. :-) Ja od dziecka chciałam pracować w biurze, chodzić na obcasach i przybijać pieczątki. :-P
    To teraz mam swoje obcasy i pieczątki :-P ;-)
    Ja od zawsze chcialam siedziec w domu i nic nie robic hahaha xD Nie no żart...
    Ja marzyłam o zostaniu policjantem ale mój mózg był zbyt glupi a ja zbyt leniwa na taka szkolę i wylądowałam na holetalskim xD Ale nie pracuję bo wychowuje dzieci

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowywanie dzieci to też ciężka praca, a jaka satysfakcjonująca... Przynajmniej nie masz wyrzutów sumienia że spędzasz z dziećmi za mało czasu.
    Dziecięce marzenia a dorosłe życie to niestety dwie różne bajki. Szkoda że nie marzyłam żeby być obrzydliwie bogata. ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przyszedł na świat mój synek (dopiero konczyłam 1 rok studiów, który jakimś cudem skończyłam bo musiałam w ciąży leżeć, ale to dluga historia) to coś mi strzeliło do głowy że chcę jednak być położną haha. Ale właśnie zaczęłam obczajać co i jak, że nawet jak bym skończyła moj licencjat to mgr z położnictwa bym nie mogła robić, tylko od początku i to po maturze z biologii. A mój mózg z kolei biologii nie ogarnia. Więc myśl o położnictwie poszła tak szybko jak przyszła :-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ