2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Parodka wrote:Kurczę to może zacznę robić rano i wieczorem te testy.
Mierzę w ustach zaraz po przebudzeniu, zwykłym termometrem elektronicznym.Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParodka wrote:Kurczę to może zacznę robić rano i wieczorem te testy.
Mierzę w ustach zaraz po przebudzeniu, zwykłym termometrem elektronicznym.
Rób rano i wieczorem jesli w poludnie nie masz możliwosci sama zauważysz jak potrafi sie kreseczka szybko zmieniacParodka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Wlasnie ... temperature mierzy sie odrazu po przebudzeniu , bez wiekszych ruchow cialem czyli nie wstajemy a wyciagamy reke po termometr bo odrazu temperatura skacze w gore dziwnie . Najlepiej jeszcze o stalej porze chociaz przyjmuje sie , ze min 3-4 godziny snu musza byc . No i najlepszy pomiar wychodzi w cipce jak sie mierzy niektore kobiety pod jezykiem to tez robia ale to nie jest 100% miarodajne.
-
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna, wierzę że wszystko jest możliwe, mój syn poczęty ok 70 dc.
Tylko u mnie przeważnie owulacja jest późno. No i lepiej żeby to nie była prawda że w tym 8 dc miałam owu bo skoro jeszcze plamiłam to nie działaliśmy z mężemKattii lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
Ja nie mowie , ze nie ustalisz temperatury w miare dobrze ale nie jest tak miarodajna jak w pochwie .
Mozna zwyklym elektronikiem ale owulavyjny jest ideakny do tego bo pokazuje ci do dwoch po przecinku a to uwierzcie ze potrafi wiele zmienic w cyklu sledzonym. Ale kazdy robi jak uwaza najwazniejsze ze wam odpowiada tak i daje dobra temperature .
Ja tam mierzylam kiedys w pochwie hahaha
A teraz przy malym nie wiem jak bedzie okaze sie z czasemKattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
Parodka wrote:ZakręconaOna, wierzę że wszystko jest możliwe, mój syn poczęty ok 70 dc.
Tylko u mnie przeważnie owulacja jest późno. No i lepiej żeby to nie była prawda że w tym 8 dc miałam owu bo skoro jeszcze plamiłam to nie działaliśmy z mężem
Ja tez mam dosc pozne owulacje , jak wystepuja to zawsze 22 -23 dc . Kiedys mialam owulacje w 47 chyba dc takze naprawde mega pozno tez ... -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Ja nie mowie , ze nie ustalisz temperatury w miare dobrze ale nie jest tak miarodajna jak w pochwie .
Mozna zwyklym elektronikiem ale owulavyjny jest ideakny do tego bo pokazuje ci do dwoch po przecinku a to uwierzcie ze potrafi wiele zmienic w cyklu sledzonym. Ale kazdy robi jak uwaza najwazniejsze ze wam odpowiada tak i daje dobra temperature .
Ja tam mierzylam kiedys w pochwie hahaha
A teraz przy malym nie wiem jak bedzie okaze sie z czasem -
Ja powiem wam ze wlasnie w 8 dc mialam bol jajnika lewego dosc mocny az zaczelam sie zastanawiac czy ja nie mam 2 miesiac pod rzad podwojnej owulacji .. w tamtym miesiavu mialam dosv podobnie ale w 13 dc i pozniej normalna w 22 dc byla na bank . Ciekawa jestem czy to lekka owulavja czy moze jakis pecherzyk wiekszy byl chcial peknac ale nie dal rady i pozniej owulka normalna jest w 22 dc . Nie wiem
Kattii, Parodka lubią tę wiadomość
-
Kattii wrote:Wez wyobras sobei taka sytuacje xD Mierzysz temp wchodzi ci dzieciak do wyrka haha taka tam sytuacja az smiać mi się chce
Zreszta u mnie owulavyjny termometr mierzy 10 sec temperature takze luzik. Zdaze przed malymKattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:No smieszne smieszne ale wytlumaczyc mozna zawsze jakos . Albo budzic sie przed dziecmi zmierzyc i dalej spac haha
Zreszta u mnie owulavyjny termometr mierzy 10 sec temperature takze luzik. Zdaze przed malymZakręconaOna, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Ja powiem wam ze wlasnie w 8 dc mialam bol jajnika lewego dosc mocny az zaczelam sie zastanawiac czy ja nie mam 2 miesiac pod rzad podwojnej owulacji .. w tamtym miesiavu mialam dosv podobnie ale w 13 dc i pozniej normalna w 22 dc byla na bank . Ciekawa jestem czy to lekka owulavja czy moze jakis pecherzyk wiekszy byl chcial peknac ale nie dal rady i pozniej owulka normalna jest w 22 dc . Nie wiem
Parodka lubi tę wiadomość
-
Kattii wrote:Mnie zastanawia w jakis sposob pecherzyk zdarzy tak szybko urosnac skoro nadal ma sie np krwawienie a w niej owulka... mówie organizm czlowieka jest tak skomplikowany że masakra
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Sama sie nad tym nie raz zastanawialam ... a moze opcja taka ze zostal pecjerzyk nie dorosly ze tak pwoiem z poprzedniego cyklu i niby jako torbiel a wyrosl ladnie ? Ale to chyba malo realne sama nir wiem
-
Kattii wrote:Nie mam pojecia jak to tak na 100% funkcjonuje i nam pozostaje jedynie o tym rozmawianie ... mysle że nawet specjalisci nie znają na wszystko 100% odpowiedzi bo gdyby tak bylo bez problemu potrafiliby pomagac .
No nic pozostaje nam gdybanie haha i dzialanieKattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zjadlam sniadanie pol h temu i czekam jeszcze z 30 minut zeby trening zaczac . Tak mi sie oko muli ... :o mimo dwoch kaw .
W ogole chodze i sikam dzis jak opetana , nie wiem czy to po kawie czy zaziebilam pecherz chociaz nic mnie nie boli a po kawie nigdy tak nie mialam.Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkończyłam ... no ja obiad jeszcze i ogólnie luz reszte dnia... moze potem znowu wyjde z dzieciakami na dwór chociaz upał jest ale jaby pryskali się woda jak wczoraj to co innego no zobacze jak to bedzie. Szkoda ze mój akurat w pracy tak bysmy na plaze poszli. Mnie ciagle głod doskwiera...