Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Kurczę to może zacznę robić rano i wieczorem te testy.

Mierzę w ustach zaraz po przebudzeniu, zwykłym termometrem elektronicznym.
    Najlepsze sa te co sa te typowo owulacyjne z dwiema cyframi po przecinku badz rteciowy prawdziwy.

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki kiedys wlasnie kupilam z microlife czy jakos tak . Zaplacilam 17 zl za niego a jest w stanie idealnym do dzis i nawet baterii jeszcze nie musialam wymieniac :) a minely ponad 4 lata

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Kurczę to może zacznę robić rano i wieczorem te testy.

Mierzę w ustach zaraz po przebudzeniu, zwykłym termometrem elektronicznym.
    Dobrze mierzysz ale mam nadzieje ze pod jezykiem ?
    Rób rano i wieczorem jesli w poludnie nie masz możliwosci sama zauważysz jak potrafi sie kreseczka szybko zmieniac ;)

Parodka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wlasnie ... temperature mierzy sie odrazu po przebudzeniu , bez wiekszych ruchow cialem czyli nie wstajemy a wyciagamy reke po termometr bo odrazu temperatura skacze w gore dziwnie . Najlepiej jeszcze o stalej porze chociaz przyjmuje sie , ze min 3-4 godziny snu musza byc . No i najlepszy pomiar wychodzi w cipce jak sie mierzy :D niektore kobiety pod jezykiem to tez robia ale to nie jest 100% miarodajne.
    Ja odkąd pamietam robie pod jezykiem i zawsze było bardzo dobrze... wez gromada dzieci wlezie ci do wyra a ty wkladaj se termometr w cipe daj spokoj hahah xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Najlepsze sa te co sa te typowo owulacyjne z dwiema cyframi po przecinku badz rteciowy prawdziwy.
    Pirdu pirdu ja mam zwyklego elektronika :D

• Parodka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, wierzę że wszystko jest możliwe, mój syn poczęty ok 70 dc.
    Tylko u mnie przeważnie owulacja jest późno. No i lepiej żeby to nie była prawda że w tym 8 dc miałam owu bo skoro jeszcze plamiłam to nie działaliśmy z mężem ;-)

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie , ze nie ustalisz temperatury w miare dobrze :) ale nie jest tak miarodajna jak w pochwie .
    Mozna zwyklym elektronikiem ale owulavyjny jest ideakny do tego bo pokazuje ci do dwoch po przecinku a to uwierzcie ze potrafi wiele zmienic w cyklu sledzonym. Ale kazdy robi jak uwaza :) najwazniejsze ze wam odpowiada tak i daje dobra temperature .

Ja tam mierzylam kiedys w pochwie hahaha
    A teraz przy malym nie wiem jak bedzie :D okaze sie z czasem

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    ZakręconaOna, wierzę że wszystko jest możliwe, mój syn poczęty ok 70 dc.
    Tylko u mnie przeważnie owulacja jest późno. No i lepiej żeby to nie była prawda że w tym 8 dc miałam owu bo skoro jeszcze plamiłam to nie działaliśmy z mężem ;-)
    No Ja domyslam sie haha . Lepiej zeby byla pozniej jak zawsze .
    Ja tez mam dosc pozne owulacje , jak wystepuja to zawsze 22 -23 dc . Kiedys mialam owulacje w 47 chyba dc takze naprawde mega pozno tez ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja nie mowie , ze nie ustalisz temperatury w miare dobrze :) ale nie jest tak miarodajna jak w pochwie .
    Mozna zwyklym elektronikiem ale owulavyjny jest ideakny do tego bo pokazuje ci do dwoch po przecinku a to uwierzcie ze potrafi wiele zmienic w cyklu sledzonym. Ale kazdy robi jak uwaza :) najwazniejsze ze wam odpowiada tak i daje dobra temperature .

Ja tam mierzylam kiedys w pochwie hahaha
    A teraz przy malym nie wiem jak bedzie :D okaze sie z czasem
    Wez wyobras sobei taka sytuacje xD Mierzysz temp wchodzi ci dzieciak do wyrka haha taka tam sytuacja az smiać mi się chce :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem wam ze wlasnie w 8 dc mialam bol jajnika lewego dosc mocny az zaczelam sie zastanawiac czy ja nie mam 2 miesiac pod rzad podwojnej owulacji .. w tamtym miesiavu mialam dosv podobnie ale w 13 dc i pozniej normalna w 22 dc byla na bank . Ciekawa jestem czy to lekka owulavja czy moze jakis pecherzyk wiekszy byl chcial peknac ale nie dal rady i pozniej owulka normalna jest w 22 dc . Nie wiem

Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Wez wyobras sobei taka sytuacje xD Mierzysz temp wchodzi ci dzieciak do wyrka haha taka tam sytuacja az smiać mi się chce :D
    No smieszne smieszne :D ale wytlumaczyc mozna zawsze jakos . Albo budzic sie przed dziecmi zmierzyc i dalej spac haha
    Zreszta u mnie owulavyjny termometr mierzy 10 sec temperature takze luzik. Zdaze przed malym :D

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No smieszne smieszne :D ale wytlumaczyc mozna zawsze jakos . Albo budzic sie przed dziecmi zmierzyc i dalej spac haha
    Zreszta u mnie owulavyjny termometr mierzy 10 sec temperature takze luzik. Zdaze przed malym :D
    Są i tacy co w 10sekund dochodzą hahahahahahahahahhahahahahahaha jak trzeba :D :D

ZakręconaOna, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja powiem wam ze wlasnie w 8 dc mialam bol jajnika lewego dosc mocny az zaczelam sie zastanawiac czy ja nie mam 2 miesiac pod rzad podwojnej owulacji .. w tamtym miesiavu mialam dosv podobnie ale w 13 dc i pozniej normalna w 22 dc byla na bank . Ciekawa jestem czy to lekka owulavja czy moze jakis pecherzyk wiekszy byl chcial peknac ale nie dal rady i pozniej owulka normalna jest w 22 dc . Nie wiem
    Mnie zastanawia w jakis sposob pecherzyk zdarzy tak szybko urosnac skoro nadal ma sie np krwawienie a w niej owulka... mówie organizm czlowieka jest tak skomplikowany że masakra

Parodka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Mnie zastanawia w jakis sposob pecherzyk zdarzy tak szybko urosnac skoro nadal ma sie np krwawienie a w niej owulka... mówie organizm czlowieka jest tak skomplikowany że masakra
    Sama sie nad tym nie raz zastanawialam ... a moze opcja taka ze zostal pecjerzyk nie dorosly ze tak pwoiem z poprzedniego cyklu i niby jako torbiel a wyrosl ladnie ? Ale to chyba malo realne sama nir wiem

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Sama sie nad tym nie raz zastanawialam ... a moze opcja taka ze zostal pecjerzyk nie dorosly ze tak pwoiem z poprzedniego cyklu i niby jako torbiel a wyrosl ladnie ? Ale to chyba malo realne sama nir wiem
    Nie mam pojecia jak to tak na 100% funkcjonuje i nam pozostaje jedynie o tym rozmawianie ... mysle że nawet specjalisci nie znają na wszystko 100% odpowiedzi bo gdyby tak bylo bez problemu potrafiliby pomagac .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Nie mam pojecia jak to tak na 100% funkcjonuje i nam pozostaje jedynie o tym rozmawianie ... mysle że nawet specjalisci nie znają na wszystko 100% odpowiedzi bo gdyby tak bylo bez problemu potrafiliby pomagac .
    A no jasna sprawa.
    No nic pozostaje nam gdybanie haha i dzialanie

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A no jasna sprawa.
    No nic pozostaje nam gdybanie haha i dzialanie
    Ja działam ze skladaniem ciuchów haha z linki sciagnelam :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam sniadanie pol h temu i czekam jeszcze z 30 minut zeby trening zaczac . Tak mi sie oko muli ... :o mimo dwoch kaw .
    W ogole chodze i sikam dzis jak opetana , nie wiem czy to po kawie czy zaziebilam pecherz chociaz nic mnie nie boli a po kawie nigdy tak nie mialam.

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobilam dwa prania , zostaly mi dwa koce do odswiezenia ale z tym sie nie spieszy takze Ja dzis wolnosc jesli chodzi o pranie hahaha

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam ... no ja obiad jeszcze i ogólnie luz reszte dnia... moze potem znowu wyjde z dzieciakami na dwór chociaz upał jest :/ ale jaby pryskali się woda jak wczoraj to co innego no zobacze jak to bedzie. Szkoda ze mój akurat w pracy tak bysmy na plaze poszli. Mnie ciagle głod doskwiera...

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ