Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobnie jak u mnie, z tym, że humor na szczęście dopisuje. Nie dziwie się, że Ci przykro, ja w niedzielę też strasznego doła zaliczyłam. Ale trzeba wierzyć, że w końcu się uda. Ja dalej na okres czekam :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Własnie czarna kawe z cynamonem pije ;)
    Zjadlam monte, raz na jakis czas pycha :D

dzisiaj tez kiepski humor od rana mialam, zaraz sie ubieram i ide popatrzec co ladnego w sklepie. mam ochote jakies ladne skarpetki sobie kupic ;) moze jeszcze majtki... no sama nie wiem ;)

powinnam kurtke zimowa kupic, w tamtym roku nie kupilam, tylko buty...
    nie lubie kurtek kupowac, albo za ciasne i sweter nie wejdzie, albo za luzne i w sumie nic nie moge znalesc dla siebie... eh

w pracy mam luzik, zeby nie zapeszyc i mozna nadrobic zalegle pierdoly.

a tak to w sumie wszystko, oprocz tego ze sie kolejny raz nie udalo, okres mialam, meza nie bylo na weekend, to jakos ten czas leci... za chwile 1 listopad... znicze musze jeszcze kupic, ale to z mezem bo sama dygac nie bede.

A coś ciekawego u Was ?

Pigułka jak z tym Twoim okresiskiem ?
    Alimak, bardzo ladny wykres, mam nadzieje ze pomimo spadku temaperatury cos tak jednak kielkuje ;)
    Elmalia, Twoj tez niezle wyglada ;) pomimo zebatego poczatku teraz temperaturka wysoka :) jak na Twoja temperature, zawsze masz takie niskie, schodzące nawet ponizej 36 stopni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:31

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, właśnie miałam pisać, że mam fatalny wykres, a Ty tu mi takie komplementa :D
    Kurcze, myślałam, że już miałam owulację i dziś będzie wysoka temperatura a tu dupa, jest niższa niż wczoraj. A to już 19dc. Łudzę się, że to przez to, że się późno położyłam spać i wzięłam coś na kaszel (nie wiem jakie to ma znaczenie, ale połudzić się można ;) ).
    Co do temperatur to tak, zawsze miewałam niższe. Co prawda mierzę drugi miesiąc, ale jak raz na kiedy się zdarzyło zmierzyć temp, to często było niskie 36. Więc pewnie i poniżej 36 też się trafiały.
    No i generalnie ranek przez ten spadek tempki miałam kiepski. Ale już mi lepiej :) Zaraz idę na francuski więc zajrzę tu później jeszcze :)

Miłego popołudnia Dziewczynki.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas temperatury wyrównane :/ i nie wiem w koncu czy owu była czy dopiero będzie. A w tym miesiącu mierze regularnie ( w pochwie) więc powinno być to miarodajne ... Hmmm

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    U mnie cały czas temperatury wyrównane :/ i nie wiem w koncu czy owu była czy dopiero będzie. A w tym miesiącu mierze regularnie ( w pochwie) więc powinno być to miarodajne ... Hmmm

To widzę, że nie jestem sama. Tzn. moje temp. są zygzakowate, ale też nie wskazują na owulację. Ty widzę robiłaś testy i według nich owulacja była...dziwne to! Nie wiem co o tym myśleć. Ponoć temp. może wzrosnąć nawet 3 dni przed i 3 dni po owulacji więc w tym nasza nadzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 17:51

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ciekawe :) Widzisz Anika, jest jeszcze nadzieja! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:14

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna z nas pewnie mega regularnego i ulozonego zycia nie prowadzi,wiec i temperaturki beda zygzakowate, moj wczesniejszy cykl to dopiero gory i doliny przed i po owu.
    W sumie to nie umiem z temperatur wyczytac plodnego okresu, ale za to dobrze mi idzie obserwacja sluzu i szyjki. Zaczynam sie zastanawiac czy nie odpuscic mierzenia temp. Bo jeszcze bardziej sie stresuje i nakrecam, ze temperatura za niska czy skaczaca... Treningi robie, pozno czasem klade sie spac, zle spie. Stresujaca praca to i wykresy udziwnione... Zdarzaja mi sie tez drzemki w dzien ;) sama nie wiem, czy mierzyc temp, chociaz lekarz kazal mi za pare miesiecy wrocic z wykresami...

Bylam w galerii i nic nie kupilam, nawet zadnej kurtki nie przymierzylam, tylko buty, ktorych juz mam za duzo ;) a takie pieknosci przymierzylam ;))

pigułka lubi tę wiadomość

• CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze napisze,ze jak dziewczyny w galerii wykresow zaznaczaja zielone kropki to niektore takie zwariowane te wykresy, ze sie zastanawiam co one robily tzn. Czy nieregularny tryb zycia czy duzy blad pomiaru maja w tych wykresach. Nie ma co sie zalamywac i niepotrzebnie nakrecac. Przeziebienie tez ma wplyw na temperatury, zla, niespokojna noc...

Ja chyba za bardzo aktywny tryb zycia prowadze, ale z drugiej strony jak czytam o naturalnym planowaniu to nawet majac tryb pracy zmianowy mozna miec ogarniete wykresy... w sumie to te wszystkie informacje sie jakos gryza, albo ja zle interpretuje...

Na zakonczenie dodam ze znowu mam gloda.. zelki wciagne, bo az wstyd otwierac lodowke znowu ;) niedlugo latwiej bedzie mnie przeskoczyc niz obejsc ;)
    Pozdrawiam :*

• elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, są różne zielone wykresy, jedne książkowe, drugie mocno zwariowane. Także chyba nie ma jednej spójnej reguły :) zasadą jest brak zasad ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a propos zakupów to nakręcilas mnie na nowe buty CzarnaKawo:p
    Tylko ciekawe co mój Mąż na to ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawo, mojego okresu jak nie było tak nie ma i nawet objawy jakby przeszły. W niedzielę to mnie chociaż plecy bolały, a dzisiaj już nic. W dodatku wczoraj miałam śluz jakby wodnisty i ochotę na seks jak podczas owulacji :/ Co do mierzenia temperatury to ja się nawet nie zamierzałam, bo wiem, że byłoby to dla mnie zbyt stresujące.
    Co do butów to ja dzisiaj kupiłam, ale mężowi :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulka, a kiedy zamierzasz znowu testowac? moze brak objawow to jakis objaw ? ;)

Ale mam ochote na te buty... :) kolejne, ja codziennie moglabym w innych chodzic, juz nie mam miejsca gdzie je chowac!!

Lece malowac pazurki ;)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie namawia, żebym jutro testowała przed wyjazdem na urlop, bo dobrze byłoby wiedzieć, czy się wstrzymywać z alkoholem czy nie. A jak do poniedziałku nie przyjdzie okres to pójdę na betę.
    Też miałam ochotę na nowe butki w tym roku, ale średnio są mi potrzebne. W zeszłym roku zainwestowałam w porządne kozaki "na lata".

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym przetestowala przed urlopem, maz ma racje, po co pozniej masz sie cala ciaze stresowac?

Daj znac co wyjdzie na tescie i baw sie dobrze na urlopie, jakies konkretne miejsce wybraliscie na opalanie sie, zwiedzanie ;) ?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy w Bieszczady, odciąć się trochę od cywilizacji :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulko, zrób betę:) dobrze będzie:)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jutro na betę to nie ma sensu, nie wiem czy będę nawet miała dostęp do internetu, żeby wynik sprawdzić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tymi testami owu to też nie wiem bo zrobiłam 5 w 5 dni pod rząd o tej samej porze mniej więcej i wszystkie wyszły bardzo podobnie. Nie będę już na to kasy wydawać bo nic mi to nie daje.
    Tryb życia rzeczywiście mam nieregularny bo pracuje na 12h, ale tylko w dzień więc nie jest źle.

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nie znowu negatyw (brak zaskoczenia). A co do tych temperatur, testów owulacyjnych itp to nie ma się co sugerować tylko kochać jak najwięcej :)

Anika27 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w 15 dc, więc już powinien być. No ale nie ma, więc mam nadzieję, że przyjdzie dopiero po urlopie :/ Jedziemy tylko na 5 dni, ale dobre i to :) Buziaki i trzymam za Was wszystkie kciuki :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ