'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Dołączam do Waszego grona z rocznika 88 Podczas pierwszego miesiąca starań mój Misio wyjechał na parę miesięcy, ale mimo tego dalej będę obserwować cykle, by być gotowa na jego powrót. Pozdrawiam i proszę o wpisanie na listę
pigułka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam u lekarza i... jest malutka kropka w dobrym miejscu. Tak się ciesze!! Nastepna wizyta dopiero za trzy tygodnie czyli 1.02 do tego czasu chyba oszaleję!! Tak się martwię czy wszystko będzie ok. Musze zrobic badania krwi, czego bardzo nie lubie. brrr
czarnaKawa- dziękuję za komplement suwaczka;), na ból głowy nie mam żadnych metod bez tabletkowych zawsze brałam apap a migreny miewam częste, właśnie, zapomniałam zapytać lekarza co brac w razie bólu głowy, bo Apap odpada
kamyla112 Witajpigułka, bar lubią tę wiadomość
-
Antonna dzieki za cynk, ostatnio nie mam az tak duzego pragnienia jak na poczatku ciazy i w sumie czystej wody malo wypilam. Jedna kawa i zielone dwie herbaty,nawet nie wiem ile wody wypilam...
Anika, wspaniala informacja
Alimak, nie poddawaj sie, w "nieodpowiednim" momencie zaskoczysz
Masaz karku napewno sie przyda jesten spieta, bo wkurzona ze spac nie moge,..22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
nick nieaktualnyJestem zadowolona z tego cyklu bo nie dość ze, wkońcu miałam owulację to jeszcze cykl trwa dzis 26-ty dzień. I chodź wiem że, serduszek mało i raczej z tego nic nie bedzie to i tak sie ciesze ze @ nie przyszła np po 21 dniach
bar lubi tę wiadomość
-
Hej,
To odwodnienie, glowa dzisiaj rano nie boli, wczoraj przed snem wypilam dwie szklanki wody i lekka mietke, bez sikania w nocy!! A dzisiaj o wiele lepiej sie czuje. Dzieki dziewczynybar, antonna lubią tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
Anika świetne wieści, to teraz odliczanie do lutego nie martw się szybko zleci
CzarnaKawa lepiej się czujesz? pomogło to nawodnienie? Mnie często woda pomaga, ale niestety jeśli ból jest typowo migrenowy to najczęściej muszę go po prostu przeczekać.
Marcjanna fajnie, że sprawy mają się ku lepszemu i że potrafisz się cieszyć z małych rzeczy
Edit: CzarnaKawa, widzę że już odpowiedziałaś Dobrze, że Ci lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:40
-
Alimak strasznie Ci współczuje z tymi bólami głowy, osobiście nigdzie nie miałam z tym problemów, ale domyślam się, że to musi być strasznie męczące i to szczególnie w okresie starania się o dzidziusia!
Ja zaczynam mój pierwszy monitoring jutro owulację raczej zawsze mam, ale niepokoją mnie moje nieregularne cykle 28-32 dni - niby wahania nie za duże, ale jakoś trochę mnie stresują, że nie potrafię nigdy przewidzieć swojego okresu płodnego Może w tym cyklu się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:23
-
nick nieaktualnySmurfetka wrote:Alimak strasznie Ci współczuje z tymi bólami głowy, osobiście nigdzie nie miałam z tym problemów, ale domyślam się, że to musi być strasznie męczące i to szczególnie w okresie starania się o dzidziusia!
Ja zaczynam mój pierwszy monitoring jutro owulację raczej zawsze mam, ale niepokoją mnie moje nieregularne cykle 28-32 dni - niby wahania nie za duże, ale jakoś trochę mnie stresują, że nie potrafię nigdy przewidzieć swojego okresu płodnego Może w tym cyklu się uda! -
nick nieaktualny
-
Hej,
Monitoring cyklu polega na tym ze codziennie jest robione usg?
dzięki Wam wiecej pije i zwracam uwagę co piję, faktycznie to odwodnienie. cisnienie pewnie tez robi swoje... DZIEKI DZIEWCZYNY :***
Smurfetka, ja tam juz bym zaczela mierzyc, ja chyba tez zaczelam od drugiej polowy cyklu, tak zeby sie przyzwyczaic do porannego mierzenia... u mnie gorzej bylo, bo na 7 do pracy, chodzilam na nogach, rano duze sniadanie i make up, to po 5 juz musialam mierzyc, maz strasznie zly byl jak zaszlam w ciaze to sie cieszyl ze w koncu skonczylo sie mierzenie temperatury o tak nieludzkiej porze:P nawet w weekendy takze przyzwyczajaj swojego wspolspacza22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
Nie codziennie. Najpierw sprawdza się czy jest widoczny pęcherzyk dominujący i potem lekarz określa, że np za dwa-trzy dni sprawdza czy rośnie, i za kolejne czy pękł, czy widać ciałko żółte itd. Jak pęcherzyki wolno rosną to tych usg może być więcej. Zaczyna się też różnie, jak podejrzewasz, że masz bardzo wczesną owu to pierwsze usg jest zaraz po @, jak taką standardową ok 14 dc, to podgląd zaczyna się ok. 10-12 dnia.
Ale Tobie to na szczęście teraz nie potrzebne, bo chodzisz podglądać na USG małego człowieka, a nie pęcherzyki