'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina Nessa wrote:Rzeczywiście dużo się dzieje u Ciebie. Ja dopiero zaczynam chodzenie po lekarzach i badania. Wcześniej lekarz mówił dać sobie czas. Więc dałam i tak naprawdę to strata czasu była.
Teraz jestem po hormonalnych i dobrze nie jest fsh i prolaktyna za wysokie. Lekarz zlecił badania amh i nasienie. Wynik amh - 0,82 (czyli pozamiatane ;/). Mąż we wtorek badanie nasienia (oby tu było ok).
Owulacje niby są - z moich obserwacji, chociaż na monitoringu nie byłam.
Wizyta u gina 13.11. Zobaczymy na czym stoimy. Próbuje się nie dołować ale ciężko (ciągle to amh mi po głowie chodzi).
Zbadaj to AMH jeszcze raz. U mnie jak widzisz nagle urosło A tak na serio, to sama muszę zrobić powtórkę i się cykam. -
Hej hej
Zobaczę co powie lekarz i może powtórzę ale to chyba dopiero w nowym roku. Dziewczyny mówiły żeby brać wit d3 na poprawę wiec dziś zakupiłam mój jutro badanie nasienia - nie wiem kto się bardziej tym stresuje ja czy onSchmetterling lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualnyEwa_1988 wrote:U nas teraz z urlopem średnio, większość wykorzystaliśmy w poprzednim półroczu.
Kiedy testujesz w listopadzie?
Póki co czekam na @ bo cykl na straty, potem zaczynam drugi cykl z clo i zobaczymy co tam urośnie albo nie, będę testować jak lekarz powie, że jakieś szanse w danym cyklu są, w przeciwnym razie będę spokojnie czekać na @ u mnie to 40-50 dni cykl... więc trochę czekania mam... a Ty?Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwa_1988 wrote:dziewczyny, a tak z ciekawości, jak wasi partnerzy "przeżyli" badania męskie? Moj widzę czuje się trochę niezręcznie jak poruszam temat że jeżeli nam się nie uda w ciągu następnych paru miesięcy to trzeba będzie o tym też pomyśleć.
Mój stwierdził, że jak będzie trzeba to zrobi, bo razem bardzo chcemy dzidziusia. Stwierdziłam jednak,że dam Mu jeszcze 1 cykl spokój, zobaczymy jak reaguje na clo+pregnyl. -
nick nieaktualny
-
Mój mąż bardzo się stresował. Sam by nie poszedł jeszcze ale nam już lekarz kazał wiec stwierdził że trzeba
Schmetterling lubi tę wiadomość
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualny
-
Tak w naszym wyniki juz mamy. Wrzuciłam na męskie sprawy i czekam co dziewczyny napiszą
Schmetterling lubi tę wiadomość
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualny
-
upłynnienie - 20 min (<60 min)
objętość - 7,19 (norma >1,5 ml)
ph - 7,4 (norma >7,2)
lepkość prawidłowa
aglutynacja - brak
koncentracja plemników (mln/ml) - 9,1 (norma >15)
całkowita liczba plemników (mln/ejakulat) - 65,43 (norma >39 mln/ml)
ruch postępowy - 8% (norma >32%)
ruch całkowity - 39% (norma >40)
brak ruchu - 61%
Żywotność - 45 % (norma >58%)
Plemniki prawidłowe - 6% (norma >4)
koncentracja komórek okrągłych - 0,15 (norma < 5mln/ml)
Wyniki męża. Tragicznie chyba nie jest ale dobrze też nie ;/Schmetterling lubi tę wiadomość
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualnyPaula, ja kompletnie nie jestem w temacie, bo póki co Mój Mąż ma jeszcze 1 cykl starań spokoju, jak teraz (dziś startujemy) clo+pregnyl nie zadziałają, to idzie na badania. Co nie zmienia faktu, że co dziennie daje Mu orzechy brazylijskie, ponoć dobrze działają. Suplementów nie zażywa, bo jest niechętny tak na zapas. Także póki co z bojowym zaczynamy walkę!
-
nick nieaktualnyCześć mój zrobił badania nasienia przeżył to i nawet bardzo się nie buntował warunek był tylko taki ze mam to zorganizować ci prawda krzywoustego na kolejne ewentualne badanie na początku przyszłego roku ale to daleko i się obrazy cy będzie potrzebne. W przyszłym tygodniu skonsultuje jego wyniki z ginekologiem i dowiem się czy trzeba iść z nimi dalej czy nie.
-
Witajcie dziewczyny ja też 88 można do was dołączyć? ja jesten już po ponad roku starań o 2 dziecko. Chciałam zapytać was czy ktoras stosowała luteine w 2 fazie cyklu czy udało wam się. Ja mam ponoć za niski progesteron i mam stosować luteine od 16 do 25 dnia cyklu ale tak w sumie na palę bo nawet nie wiem kiedy mam dokładnie owulacje. Bezsensu to wszystko👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Dziewczyny ja również dołączam do tego wątku kiedyś szukałam takiego, ale nie mogłam znaleźć -widocznie teraz trochę odżył
Zozo - witaj równieżZozo lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny