ANA p/ciała
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka no niestety nie, ale jakbyś szukała dobrego ginekologa, to warto się do niego wybrać.
Joannka, a czy twój lekarz nie proponował ci clexane już teraz, podczas starań? Ja mam miano 1:160 i od tego cyklu mam brać od owulacji do @, tak żeby już od pierwszych dni chronić ciążę. -
Lili ja mieszkam w UK a w październiku do Polski jadę i dopiero dostanę receptę,no chyba że wcześniej zajdę w ciążę to będą mi z Polski wysyłać.Za 2 tygodnie mam tu wizytę u lekarza to zobaczę jak on się do Clexane ustosunkuje(mam nadzieję,że dostanę już)Aniołek [*] 03.04.2014 /8tc
Aniołek[*] 11.12.2015/8 tc -
Idgie wrote:Ale to ktore z tych dwoch mam zrobic?
-
Idgie wrote:Nikt mi nic nie zalecal. Sama rozne rzeczy kombinuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:14
-
Właśnie odebrałam wyniki ANA2.
W badanej surowicy krwi WYKRYTO przeciwciała przeciwjądrowe (ANA) o typie świecenia ziarnistym i mianie 160.
W metodzie immunodyfuzji wobec ekstraktów grasicy NIE WYKRYTO przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA (Sm, RNP, La/SS-B, PM-Scl, Scl-70, Jo1, Ku, Mi-2, Ro/SS-A, rybosomalnych, fibrylarynowych, RNA-polimerazie I).
Nic z tego nie rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 12:55
08.09 - transfer
-
Drzwiona wrote:zrobilam ana2 i cos takiego bylo napisane metoda bla bla stwiwerdzono obecnos przeiwcial przeciwjadrowych w mianie 1:640 dajacych na komorkach HEp-2 obraz świecenia homogenny i ziarnisty.
U mnie napisali "Badania wykonano pośrednią metodą immunocośtam na przełyku małpy, świnki morskiej i komórkach HEp-2.
WTF?!?!?!?!?!?!?!?!?!
08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyIdgie- niestety dla mnie to czarna magia również także nie pomogę.
Przeczytałam cały wątek i nic nie kumam
Dopiero tutaj na forum dowiedziałam się, że coś takiego w ogóle istnieje.
Czy ktoś mi powie, czy u mnie jest możliwość, że mam te przeciwciała skoro mam już córkę?
W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań lecz poroniłam.
Po 6 miesiącach starań (bez wspomagaczy) zaszłam i ciąża przebiegała książkowo, córcia zdrowa.
No ale teraz jest pod górkę od 18 miesięcy.
W maju miałam laparoskopię, usunięto mi torbiel endometrialną i pół jajnika. Endometriozy nie było na innych narządach, tylko 5cm torbiel.
Hist-pat po laparoskopii nie wykazał endometriozy, tylko zwykłą torbiel z niepękniętych pęcherzyków i ciałek białawych. Bez szału
Lekarz z Invimedu stwierdził, że to że hist-pat nie wykazał endometriozy to nie znaczy że jej nie ma. Że on ufa bardziej lekarzowi, który widział torbiel na żywo i twierdzi, że to endo niż facetowi, który oglądał mały wycinek pod mikroskopem.
CA125 zawsze jest ponad normę. Wypadałoby powtórzyć ten marker.
No ale moje pytanie- czy mogę mieć jakieś ANA skoro bez problemu pojawiła się moja córka?
Czy te przeciwciała ma się od urodzenia, czy one mogą się pojawić w związku z jakąś chorobą? Od jakiegoś roku bolą mnie stawy, kości. Biorę wit D i wtedy jest lepiej. Ale zaczęła się jesień i już mnie wszystko boli.
Totalnie jestem zielona w tym temacie, jakże ważnym!
Help
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:24
-
nick nieaktualnyEniula wrote:Dziewczyny czy wy jesteście na jakiejkolwiek diecie? Szczególnie bezglutenowej?
Mnie wyszlo ANA 1 dodatnie ANA dwa Ziarnsiste świecenie...powtórzyłam i juz nie bylo...powtórzyłam po operacji wyciecia guza w okolicach pępka..czy to mogla być przyczyna wzrostu przeciwciał?