BLOKADA PSYCHICZNA - jak się skutecznie odblokować?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny. Staramy się z mężem o drugie dziecko od 17 cykli. Oboje po różnorakich badaniach, ja po laparoskopi diagnostycznej i hsg, mąż po badaniu nasienia... Wszystko Ok!
Myślę sobie, zablokowałam się?
Czy myślicie że coś takiego jest rzeczywiście możliwe.. Czytałam nie raz o tym, ba! Nawet zdarzyło mi się pouczać moją koleżankę która dwa lata starała się zajść w ciążę żeby spróbowała o tym niemyśleć...
Ba! Ja też próbuje... Ale na marne moje starania. Myśl o drugim dziecku krąży w mojej głowie nieustannie..
Założyłam ten wątek z nadzieją ze są tu osoby które chętnie się wypowiedzą w tym temacie.. Może takie które też chcą się odblokować? Może w kupie siła?
Zapraszam...kinia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co... jedyna rada żeby o tym nie myśleć to chyba tylko upić się tak żeby sie film urwał w takim stanie sie nie będzie o niczym myślało
Ania_84, Lucy91, KMK, Katjaa, Rotenkopf, Summerka lubią tę wiadomość
-
Vanessa dokladnie winko w jednej rece a w drugej maz
atak calkiem powaznie to myseze trudno sie tak w 100% odstosunkowac od tematu saran.. bo skoro tu jestesmy to raczej nam sie to nie uda w 100%vanessa, KMK, Nina86, Summerka, zoe31 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Vanessa dokladnie winko w jednej rece a w drugej maz
Ania_84, Lucy91, asiorekk, Bąbelek, Katjaa, Nina86 lubią tę wiadomość
-
vanessa wrote:Całego męża do ręki nie wsadze ale jego... no to już szybciej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 20:47
vanessa, asiorekk lubią tę wiadomość
-
vanessa, Bąbelek, Nina86 lubią tę wiadomość
-
Lucy91 wrote:Dziś sobie skacze po kanałach w tv a tam film Pyton 2 o skojarzeniu mówić nie musze
vanessa, zoe31 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:nooo pytona jak juz wstanie bo jak jeszcze nie to mowie zaskroncu
Ania_84, Summerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiadomo dziewczyny relaks, dobry seks, procenty... Ale to tylko na chwilę może odciągnąć od tych myśli..
Cholernie to trudne..
Problem blokady psychicznej zaczęłam ostatnio traktować dość poważnie.. I najgorsze jest to ze żadna tabletka tu nie pomoże..
-
cześć
ja też chyba jestem zablokowana psychicznie
zawsze tak jest, że jak sie coś planuje to nic nie wychodzi
w czerwcu zeszłego roku braliśmy ślub i głupia miałam nadzieje że na Gwiazdke będzie już brzuszek widac
za chwile nastepne święta a ciązy brak
staramy się ponad 16 miesięcy, a że były cykle nawet po 22 dni to będzie już ponad 20 cykli
w sierpniu zeszłego roku wyszło że mam prolaktyne za wysoką ale biore bronka i mam już w dolnych granicach
jestem po HSG, mąż przebadany - wyniki ok
monitorowana wielokrotnie - owulacja jest - pecherzyk pęka
więc jak to wszystko wytłumaczyć?
BLOKADA PSYCHICZNAWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 19:04
-
Tak sie zastanawiam nad tym co piszecie (oczywiście nie mam na myśli "gatunków węży") i jest jeszcze jedna kwestia. Czy oby na pewno macie wszystkie badania? Np. laparoskopia, poziom poszczególnych witamin, testy na nietolerancje pokarmowe gdyż nietolerancja jakiegoś produktu może być przyczyną niepłodności, czy mężowie prócz seminogramu robili bad. chromatyna, TRAP (bo to że parametry nasienia dobre nie znaczy że wszystko ok - tak nam powiedział nasz lekarz a bardzo dobrze zna sie na leczeniu nasienia u mężczyzn, nawet inni lekarze go polecają mężom pacjentek) i wiele innych badań często nie zlecanych badań przez lekarzy.
Czy np. nie są jakieś objawu olewane przez lekarzy. Ja np. miałam plamienia brązowe po @. Od lekarzy słyszałam że to ok. Jakiś czas temu zmieniłam lekarza i okazało sie że plamienia powodował przewlekły stan zapalny endometrium, który uniemożliwia zagnieżdzenie i powoduje poronienia aniby było ok.
Dobra już się nie rozpisuje i nie zanudzam Was swoimi stwierdzeniami po prostu tak mnie to zastanowiło na ile to blokada a na ile brak szczegółowej diagnozy.
Ponoć może być też tak że pęcherzyk pęka ale nie ma w nim komórki jajowej, ale nie wiem jak to z tym dokładnie tzn. skąd się to bierze, jak to zdiagnozować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:16
Katie87 lubi tę wiadomość