Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie nowe zalecenia odnośnie planowania ciąży w obecnej sytuacji? Co o tym myślicie?

"Kobietom planującym ciążę zaleca się odłożenie planów prokreacyjnych do czasu unormowania się sytuacji epidemiologicznej"

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Widzialyscie nowe zalecenia odnośnie planowania ciąży w obecnej sytuacji? Co o tym myślicie?

"Kobietom planującym ciążę zaleca się odłożenie planów prokreacyjnych do czasu unormowania się sytuacji epidemiologicznej"

Nie widziałam nigdzie takiego wpisu. Gdzie takie coś znalazłaś?

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/107168612669765/posts/2826735264046406/ 👈
    tutaj o tym piszą

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Nie widziałam nigdzie takiego wpisu. Gdzie takie coś znalazłaś?

I ogólnie jest to w dokumencie opublikowanym przez konsultantów krajowych ds. perinatologii i ginekologii. Mama ginekolog też o tym mówiła na ig --> profil fundacjaernesta

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie odkładam. Szkoda każdego miesiąca. Jak się uda będę szczęśliwa i będę robić wszystko żeby było jak najlepiej. Ukochany zaczął od dziś jeść suplement na nasienie. Mysle, ze za dwa miechy mogę być już w ciąży 😁

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja nic nie odkładam. Szkoda każdego miesiąca. Jak się uda będę szczęśliwa i będę robić wszystko żeby było jak najlepiej. Ukochany zaczął od dziś jeść suplement na nasienie. Mysle, ze za dwa miechy mogę być już w ciąży 😁

Jestem tego samego zdania co Ty :) niełatwo na pewno od tak nagle odłożyć starań kobietom, które walczą o dziecko kilka lat.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rezygnuje bo uważam że i tak jak już to może mi się uda za jaaaakis czas ⏳ 🤷‍♀️😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja też nie rezygnuje bo uważam że i tak jak już to może mi się uda za jaaaakis czas ⏳ 🤷‍♀️😁

Gdzieś była tyle czasu?! Nie ujeździłaś swojego? 😂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Gdzieś była tyle czasu?! Nie ujeździłaś swojego? 😂

Haha wariatka 🙈🙈🙈 😁😁😁
    Od poniedziałku dopadly mnie znowu zatoki i potworny ale to mega potworny ból głowy 😶😶 myślałam że umrę i od czwartku biorę antybiotyk 🥴🥴

Nie zajezdzilam boooo dopiero od jutra mogę wrócić do 🐝🐝🐝 po tym zabiegu co mialam tydz temu w środę. Więc jutro mój M niech się boi haha 😂 😂 🤣 🤣

madziulix3 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u Was Laseczki moje? 😁 Zaciąży któraś z Was w końcu!?? 🤔🤔⏳⏳😍😍😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to trzymam kciuki 😁 ja się kochałam z moim 18,19 niby była owulacja ale żałuje, ze wczoraj nie doprawiłam. Dzisiaj jeszcze spróbuje po pracy. I suszone morele jem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze niedługo będę z brzuchem ✌🏼😀

Pysiek12, Mal3na lubią tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy-zmęczoną i zzimno jak pierun 🥶🥶🥶 ale mąż przygotowal ciepłą miętę :) jutro dzień odpovzybku i w pon na 8h znowu do pracy 🤮 a moi w domu.... Gdzie tu sprawiedliwość :(

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie ma sprawiedliwości, ja dopiero kończę prace i jutro tez ide 😁 kochana praca na produkcji 🙂

• Dixie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix, Pysiek12 podziwiam Was 👏🏼 i wszystkich, którzy idą do pracy, bo muszą, bo inaczej nie działałoby nasze społeczeństwo. Ja pracuję w przedszkolu i mam swój gabinet fizjoterapii, więc od poniedziałku w domu... Zakupy robimy raz na dwa tygodnie sobie, mojej rodzince, babciom. Nie rozumiem beztroski ludzi, którzy nie muszą iść do pracy i traktują ten czas jako super okazję na spotkania, remontu itp. Widać jakie dało to efekty we Włoszech. Jeden z przyjaciół mojego S. w ten weekend był na domówce u znajomych, odwiedził obie babcie i pojechał do Białegostoku do rodziców dziewczyny... Możesz siedzieć w domu to siedź i nie narażaj innych chciałoby się powiedzieć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom. Niektórzy są mega nieodpowiedzialni. Tak samo koło nas dwie kobiety wróciły z Włoch i poszły do fryzjera się odpicowac... na szczęście fryzjerka ogarnieta i zadzwoniła po policję... pewnie ich we Włoszech nie było stać to wróciły do PL do fryzjera i przy okazji zarazki porozsiewac...
    Nade mną w mieszkaniu codziennie słyszę gromadkę znajomych jak sobie domówkę urządzają...

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Nom. Niektórzy są mega nieodpowiedzialni. Tak samo koło nas dwie kobiety wróciły z Włoch i poszły do fryzjera się odpicowac... na szczęście fryzjerka ogarnieta i zadzwoniła po policję... pewnie ich we Włoszech nie było stać to wróciły do PL do fryzjera i przy okazji zarazki porozsiewac...
    Nade mną w mieszkaniu codziennie słyszę gromadkę znajomych jak sobie domówkę urządzają...

Masakra są Ci ludzie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Ja też już jutro do roboty, weekend soe kończy 🥴
    I znowu od poniedz do piątku w robocie 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Ja dzis w końcu po 1,5 tyg się 🐝🐝 cóż za cudowne uczucie hahaha 😂😂😂🙈
    Nie mam pomysłu na obiad dziś 🤷‍♀️🤔 jakieś propozycje Laski??
    Która kiedy robi jaki teścik? 🍋🍋🍋⏳⏳⏳🤔

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak mówiłam branża spożywcza-dania gotowe i u nas duże zamówienia więc jest co. Robić... A. Na obiad:rosół, kotlety z cyca, ziemniaczkiem i jakaś sałatka (tata kupił :))
    Ja mam w planach od wtorku owulaki robic bo tez nie przestajemy chodz tez o tym myślałam ale moja metryka przypomniala mi ze nie ma co czekać :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ludzi-mi osobiście ręce w sklepie opadają jak zwraca sie uwage o odstep i ludzie ze on nie chory - ale nie pomysli ze moze byc nosicielem 😠 męczą mnie coraz bardziej takie wypady.... A w rodzinie i najbliższych znajomych na szczęście odpowiedzialni ludzie więc jestem zadowolona :)
    Wczoraj z moim rozmawiałam o wakacjach i sa 2 opcje
    1.jak otworza granice to sru do egiptu bo tam bezpiecznie
    2.wakacje Pl-lubie nasz kraj ale pogoda mnie czasem dobija
    I ostatniego wariantu nie wzielismy pod uwage - ze moge jiz byc w ciąży w tedy tylko PL i gdzieś gdzie blisko szpitali w razie W :D

Dixie lubi tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my na obiad makaron ze szpinakiem i sosem śmietanowym z sojowej śmietany 😊 ja jeśli nie pojawi się w piątek @ to zatestuję w sobotę, ale nie robię sobie nadziei, bo temperatura nie wygląda obiecująco... Miłego dnia!

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ