Brązowe plamienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Od 6 miesięcy staramy się z mężem o dzieciątko i jak dotąd bez szczęśliwego zakończenia. Martwi mnie jednak to, że przed każdą miesiączką przez około 4 dni mam brązowe plamienia z fragmentami nabłonka- i tak od wielu lat. Zastanawiam się, czy któraś z Was miała coś takiego, a mimo to udało się począć maluszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 16:27
pepis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gin nic nie powiedział- właściwie nie przywiązuje wagi do tych plamień. Zobaczył tylko wyniki progesteronu (wyniki FSH i Prolaktyny widział wcześniej)i stwierdził, że są bardzo dobre. Sama nie wiem co o tym myśleć.. Lekarz kompletnie się nie zajmuje problemem plamień jakby nie miały znaczenia.
-
ja tez tak mam czytalam ze to moze byc nadzerka ale ja mialam badanie robione 3 miesiace temu nadzerki brak jajniki drozne wszystko ok tsh norma prolaktyna troche swiruje no i w tym cyklu zaczelam sie starac o dzidzie mam cykle regularne 31 dni i teraz w 19 dniu mam dziwne brazowe farfle w sluzie nie ma plamienia jako tako tylko zauwazylam te farfle ze sie tak wyraze podczas badania szyjki wiec sama nie wiem co o tym myslec
-
witam,
również zawsze przed @ mam plamienia raz słabsze a raz intensywniejsze.. i to czasami tydzień przed @....z M staramy sie o dziecko od paru m-ca..w tym miesiącu jescze nie miałam @ a powinnam 19.01.. od 3 dni tylko plamienia.. zastanawiam się co jest przyczyną.. może ktoś wie ?? pzdr. -
witam, ja mam takie same plamienia brazowe, czasami z krwia ktore trwaja ok 5 dni a potem dopiero mam @,ktora trwa ok 5 - 6 dni Ogolnie te plamienia mam juz kilka lat, bylam u roznych lekarzy, jeden mowil ze to normalne, inny przepisal mi duphaston (niski poziom progesteronu w 2 fazie powoduje takie plamienia) po pol roku brania plamienia nie ustaly,a progesteron mam w normie.
w moim przypadku jest to chyba dziedziczne, bo moja mama miala takie same plamienia, takze chyba nie ma sie co martwic.My staramy sie od ok 6 m-cy no i jutro prawdopodomnie i niestety dostane @, pozdrawiam -
sssssss88 jeśli masz same plamienia a nie zaczął się @ to chyba dobrze trzeba mieć nadzieję, że to dobry znak!
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Świadomość, że jest nas więcej jest dla mnie pocieszająca, bo już miałam obawy, że ,mój lekarz bagatelizuje jakiś problem. A najbardziej mnie ucieszy jak któraś znać zajdzie w ciążę -
ja mam plamienia tydzien po skonczeniu krwawienia miesiaczkowego, wszystkie wyniki mam w normie, jedynie nie zrobilam badania hormonow tarczycy i teraz zaluje, za to wyszla mi nadzerka II stopniaJulia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
Hej! To również mój problem Plamienia trwają od 6-4 dni przed okresem i później 2 dni miesiączki! W sumie 8-10 dni co miesiąc wyciętych z życiorysu Do tej pory nikt nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się dzieje i co jest tego przyczyną a nie wydaje mi się żeby to było normalne! Miałam nawet problem z określeniem kiedy jeden cykl się kończy a drugi zaczyna i na to ani gin ani endokrynolog nie potrafili mi odpowiedzieć, wręcz udawali że nie słyszą co do nich mówię, ale na szczęście jest ovu które rozwiało moje wątpliwości i teraz już wiem że pierwszy dzień krwawienia to dopiero pierwszy dzień nowego cyklu.
A tak na marginesie to staramy się o dzidzię ponad 20 miesięcy od czerwca mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy i prolaktynę na pograniczu normy więc może tu tkwi cały problem?