Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Decyzja zapadła, na początku przyszłego roku ruszamy do Rzgowa🙂
Mam odnośnie tego kilka pytań do Was dziewczyny 🙂
Orientujecie się czy do dr Połacia jest długi czas oczekiwania na wizytę? Chyba na tego lekarza się zdecydujemy, sugerując się wieloma dobrymi opiniami na jego temat.
Jak się przygotować na pierwszą wizytę?Musiałyście jechać w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Wymagają konkretnej dokumentacji medycznej od poprzednich lekarzy? Tak naprawdę nie jest jakoś super bogata ta nasza historia, wszystko tak naprawdę jestem im w stanie sama powiedzieć, co u którego lekarza się działo.
Z góry dziękuję!
-
zosiaaaa wrote:Decyzja zapadła, na początku przyszłego roku ruszamy do Rzgowa🙂
Mam odnośnie tego kilka pytań do Was dziewczyny 🙂
Orientujecie się czy do dr Połacia jest długi czas oczekiwania na wizytę? Chyba na tego lekarza się zdecydujemy, sugerując się wieloma dobrymi opiniami na jego temat.
Jak się przygotować na pierwszą wizytę?Musiałyście jechać w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Wymagają konkretnej dokumentacji medycznej od poprzednich lekarzy? Tak naprawdę nie jest jakoś super bogata ta nasza historia, wszystko tak naprawdę jestem im w stanie sama powiedzieć, co u którego lekarza się działo.
Z góry dziękuję!
My jesteśmy u dr Połacia długo na wizytę nie czekalismy. Zabralismy wszystkie badania, które mieliśmy. Dr na pierwszej wizycie powiedział co i jak i zlecił resztę badań
Wizyta przypadła chwilę po okresie, ale nie miałam przyjechać w wyznaczony dzień.
Myślę że wszystko dobrze dr wytłumaczysz, zresztą zerknie na wyniki i sam. Zrobi usg -
Evia wrote:Co u Was dziewczyny?
Mi udało się dodzwonic do urzędu, mamy decyzję i w sobotę ruszmay do Gamety
Ja ostatnio trochę się wycofalam z wszystkiego, mało mnie tu było, ale jakoś tak podciete mam skrzydła, już chyba w to nie wirrze, że kiedykolwiek coś mi się uda 😔
We wtorek 23.11 drugi i ostatni transfer, bo już nie mamy zarodków, jeden podany w 3 dobie, drugi padł w 5,a teraz będę miała podany 6dniowy.
W sumie to już nie mam za wiele chęci do czegokolwiek, już trochę zmęczona tym wszystkim jestem. No ale jeszcze ten jeden raz zawalczę o Ciebie mała fasolo ☺ -
Hopek wrote:Super bardzo się cieszę i trzymam kciuki daj znać co i jak
Ja ostatnio trochę się wycofalam z wszystkiego, mało mnie tu było, ale jakoś tak podciete mam skrzydła, już chyba w to nie wirrze, że kiedykolwiek coś mi się uda 😔
We wtorek 23.11 drugi i ostatni transfer, bo już nie mamy zarodków, jeden podany w 3 dobie, drugi padł w 5,a teraz będę miała podany 6dniowy.
W sumie to już nie mam za wiele chęci do czegokolwiek, już trochę zmęczona tym wszystkim jestem. No ale jeszcze ten jeden raz zawalczę o Ciebie mała fasolo ☺
Musisz walczyć ❤️ dużo dziewczyn ma drugi transfer szczęśliwy i u ciebie też tak będzie! -
Evia wrote:Na stornie kliniki widziałam że zmieniły się ceny..
Orientujecie się czy jak. Ktoś podpisał umowę w październiku to łapie się na stare ceny? -
Hopek wrote:Faktycznie, Wizyta 210 zł już a we wtorek płaciłam jeszcze 195
My dziś jeszcze 195 zł płaciliśmy, faktura. Też na stary ciennik. Ale z tego co slyszlama w recepcji chyba pod koniec miesiąc mają obowiązywać nowe ceny.
Ja teraz tylko czekam. Na okres i zaczynamy -
Evia wrote:Jak na razie przyjmuje drugi dzień estrofem i jest dobrze, chociaż po przeczytaniu ulotki byłam przerażona 😂
Melduje, że u mnie transfer odroczony ma następny cykl, bo w piątek i sobotę miałam straszne bóle macicy, dziwne uplawy i smuzke krwi, więc lekarz zdecydowal, że nie ryzykujemy z ostatnim mrozakiem. Bo nie wiadomo co to było. -
Hopek wrote:Ja przez pierwszy tydzień jeść nie mogłam, niedobrze mi było. A ulotka to hmm lepiej nie czytać bo nerwicy można się nabawić.
Melduje, że u mnie transfer odroczony ma następny cykl, bo w piątek i sobotę miałam straszne bóle macicy, dziwne uplawy i smuzke krwi, więc lekarz zdecydowal, że nie ryzykujemy z ostatnim mrozakiem. Bo nie wiadomo co to było.
O kurcze to faktycznie lepiej poczekać...
Ja wstępnie umówiłam się na poniedzielek bo w weekend mogą dostać okres.. Więc modlę się zbey przyszedł 😂
Może w grudniu razem uda nam się podejść do transferu 😁 -
Evia wrote:O kurcze to faktycznie lepiej poczekać...
Ja wstępnie umówiłam się na poniedzielek bo w weekend mogą dostać okres.. Więc modlę się zbey przyszedł 😂
Może w grudniu razem uda nam się podejść do transferu 😁
Super 🙂
Ja mam brać cały czas leki do 3 grudnia, poczekac na okres i od nowa estrofem. A już myslalam, że będę mogła odstawić proga, bo tak mi kostki puchną po nim, że porażka 😂
PrYpadniet mi transfer prawdopodobnie 23 grudnia jeśli wszystko pójdzie planowo 🤔
Ciekawe jak będzie u Ciebie -
Hopek wrote:To trzymam kciuki żeby przyszedł w weekend
Super 🙂
Ja mam brać cały czas leki do 3 grudnia, poczekac na okres i od nowa estrofem. A już myslalam, że będę mogła odstawić proga, bo tak mi kostki puchną po nim, że porażka 😂
PrYpadniet mi transfer prawdopodobnie 23 grudnia jeśli wszystko pójdzie planowo 🤔
Ciekawe jak będzie u Ciebie
Ja dzi zaczynam stymualcje.. Mam nadzieję że ogarne ten menopur 😂 -
Hopek wrote:Hej, jak tam punkcja się odbyła? Co z transferem? Sorku, ale ostatnio rzadziej tu zaglądam.
Hej, punkcja odbyła się w sobotę, z 14 pęcherzyków mamy 8 komórek. Ale niestety w dniu punkcji okazało się że całkowicie nie ma plemników. Więc wszystkie komórki zostały zamrożone. Teraz czekamy na decyzję lekarza co dalej. I albo biopsja albo dawca -
Dziewczyny, zapisałam się na koniec stycznia na pierwszą wizytę do Gamety. Bijąc się z myślami czy P. Radwan czy I. Połać, zarejestrowałam się do dr Połacia. Mam nadzieję, że dobrą decyzję podjęłam. Gdyby ktoś pytał to pierwsza wizyta u niego jedyne 260zł 😁
-
Evia wrote:Hej, punkcja odbyła się w sobotę, z 14 pęcherzyków mamy 8 komórek. Ale niestety w dniu punkcji okazało się że całkowicie nie ma plemników. Więc wszystkie komórki zostały zamrożone. Teraz czekamy na decyzję lekarza co dalej. I albo biopsja albo dawcaurl=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/ciazowe][/url]
06.2020 Gameta Rzgów
21.09.2020 ET blastocysty
12.2020 FET
04.2021 histeroskopia 💪
05.2021 FET
06.2021 FET
02. 2022 start II procedura Gameta Gdynia
11.3. punkcja
19.09 transfer zarodka po badaniu PGT-a🍀 (intralipid ,Atosiban ,accofil,encorton, prograf , fraxiparina)
29.09- 10 dpt Beta 268
11.10 - 22 dpt- mamy
22.11 Sanco - zdrowa dziewczynka 🥰🥰
20.12 164 gram szczęścia ♥️
11.01 314 gram szczęścia ♥️
23.01 połówkowe - 448 gram szczęścia ♥️
07.02- 598 gram szczęścia ♥️
01.03- 947 gram szczęścia ♥️
10.03- 1116 gram szczęścia ♥️
22.03- 1426 gram szczęścia ♥️
31.03- 1749 gram szczęścia ♥️
14.04- 2041 gram szczęścia ♥️