Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • brunetka91 Autorytet
    Postów: 860 941

    Wysłany: 4 lutego 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam wspomnieć juz o ciąży w pracy? Dyrekcji i koelzankom?
    Pracuje w żłobku przy dzieciach do 2 lat, więc troszkę jest dźwigania, sprzątania i oczywiście przede wszystkim zarazki :)

    19.10.2019 r., godz. 20:17 Kornelia ❤️
    01.2019 — udało się! Czekamy na Ciebie Skarbie 😍
    10.2017 — puste jajo płodowe
    11.2016 — ciąża pozamaciczna (usunięcie prawego jajowodu)

  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 4 lutego 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Powinnam wspomnieć juz o ciąży w pracy? Dyrekcji i koelzankom?
    Pracuje w żłobku przy dzieciach do 2 lat, więc troszkę jest dźwigania, sprzątania i oczywiście przede wszystkim zarazki :)

    Mi się przydało, że Z-ca dyrektora się domyśliła. Byli dużo milsi dla mnie (nie stresowali mnie) jak jeszcze nie wiedziałam, czy urośnie beta, czy nie. A jak się okazało, że nie, to też lepiej rozumieli - sami mnie do domu wyganiali.

    Musisz wiedzieć, jakie masz stosunki z innymi i czy chcesz, żeby wiedzieli.

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 5 lutego 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, to Twoja decyzja. Jednak warto pomyśleć nad powiedzeniem. To Twoje i Twojego dziecka zdrowie.

    Odebrałam dziś wyniki. Nadal progesteron wysoki. Jutro mam się stawić na USG- torbiel chyba się nie wchlonela.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1669 960

    Wysłany: 5 lutego 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh mnie się dziś pierwszy raz w życiu zdarzyło takie cudo, że wczoraj miałam owulację, a w nocy i dziś rano mam takie delikatne plamienie. Niby może to być związane z owulacją właśnie, ale martwię się. Już mam dość wszelkich plamień. Od rana mi smutno.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg- wszystko Ok, torbieli brak. Być może wysoki progesteron wynika że stresu - byłoby to możliwe(tlumaczyloby to też moje omdlenie)
    Od dziś na anty i procedura przygotowania do invitro na nowo.
    Jeszcze dziś w sprawie tego omdlenia idę, w czw Endo.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1669 960

    Wysłany: 6 lutego 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko poszło idealnie.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 6 lutego 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca dobrze, że się wchłonęło. 3mam kciuki za Invitro.

    Ile takie przygotowanie trwa? Może uda nam się w tym samym cyklu! Oj bardzo bym chciała, żeby wszystkim na się tak razem udało teraz :) Ale byłoby cudownie i zarazem komicznie ;)

    Ja się boję trochę, bo @ była i już myślałam, że po sprawie. 4 dnia @ już się czułam lepiej a dzień po, znów zaczęło mnie wszystko boleć, senność, cycki znów napęczniały. Boję się, że coś tam się nie do końca oczyściło :(


    Brunetka jak u ciebie?

    Jamajca lubi tę wiadomość

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • brunetka91 Autorytet
    Postów: 860 941

    Wysłany: 6 lutego 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nic. W pracy powiedziałam, bo bal się tego dźwigania. Mówili, że się domyslili, ze jak wroce z L4 to będę w ciąży, że się zrelaksije i znajdę w ciążę. Ale mi wykrakali ;) Ode w piątek do lekarza wg leków. Pęcherzyk już będzie widać?

    19.10.2019 r., godz. 20:17 Kornelia ❤️
    01.2019 — udało się! Czekamy na Ciebie Skarbie 😍
    10.2017 — puste jajo płodowe
    11.2016 — ciąża pozamaciczna (usunięcie prawego jajowodu)

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Jamajca dobrze, że się wchłonęło. 3mam kciuki za Invitro.

    Ile takie przygotowanie trwa? Może uda nam się w tym samym cyklu! Oj bardzo bym chciała, żeby wszystkim na się tak razem udało teraz :) Ale byłoby cudownie i zarazem komicznie ;)

    Ja się boję trochę, bo @ była i już myślałam, że po sprawie. 4 dnia @ już się czułam lepiej a dzień po, znów zaczęło mnie wszystko boleć, senność, cycki znów napęczniały. Boję się, że coś tam się nie do końca oczyściło :(


    Brunetka jak u ciebie?

    Teraz przez 21 dni biorę znów anty na wyciszenie jajników. Po anty jest stymulacja (trochę inna niż miałam w Esculapie), podczas stymulacji kontrole USG i jak wszystko będzie ok to jedziemy do Płocka na pobranie komórek. Czyli do samego Płocka jakieś 1.5 m-ca. W Płocku na miejscu zadecydują kiedy implantacja- tutaj dokładnie czasu i procedury nie znam, ale pewnie też będą jakieś leki.

    Brunetka, powodzenia! :)

    Mi doszły w związku z omdleniem wizyty u neurologa i kardiologa plus echo i eeg. Choć lekarz zakłada, że wybuchła bomba z opóźnionym zaplonem- stres po mojej byłej pracy...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:48

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • brunetka91 Autorytet
    Postów: 860 941

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 330, jutro mam ginekologa :)

    Jamajca lubi tę wiadomość

    19.10.2019 r., godz. 20:17 Kornelia ❤️
    01.2019 — udało się! Czekamy na Ciebie Skarbie 😍
    10.2017 — puste jajo płodowe
    11.2016 — ciąża pozamaciczna (usunięcie prawego jajowodu)

  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny. Plamie i Plamie na ciemnobrązowo i te cycki i spanie i wszystko, to mówię zrobię bete - a tam 114. A już jestem po krwawieniu 4 dniowym i 2 dni plamień :(

    Czeka mnie już zabieg? Czemu to wciąż rośnie :( Czemu mam takiego pecha :(

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Kurde dziewczyny. Plamie i Plamie na ciemnobrązowo i te cycki i spanie i wszystko, to mówię zrobię bete - a tam 114. A już jestem po krwawieniu 4 dniowym i 2 dni plamień :(

    Czeka mnie już zabieg? Czemu to wciąż rośnie :( Czemu mam takiego pecha :(
    Może warto iść do lekarza?

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Może warto iść do lekarza?

    W nocy nie pójdę a moją pierwszą reakcją było napisanie tu. Jutro też nie wiem czy mnie przyjmie.

    Na razie plan jest taki:
    do bety mój N dorabia jeszcze Proga (na wrazie, gdyby jednak po prostu ruszyło). Z samego rana napiszę sms do Dr. Kłyszejko, jak wygląda sytuacja i czy mnie przyjmie.

    Jeśli nie odpisze do 9 rano, to po prostu idę do pierwszego lepszego lekarza z Znany lekarz. na 11:30 do pracy więc muszę się wyrobić z rana

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1669 960

    Wysłany: 7 lutego 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się jaki powinien być poziom estradiolu 7 dpo, żeby było dobrze w kontekście ciąży? Jak z wszystkim pewnie jest tak, że normy normami, a dla staraczek są trochę inne.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 8 lutego 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to estradiol powinien być ponad 200, przy dobrej jakości owulacji. Badałam tylko raz, więc mogę się mylić.

  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 9 lutego 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy was to interesuje, ale po 2 dniach od wyniku bety 114 mam 256! Nagle zaczela rosnąć! I to prawidłowo... Hm....
    We wtorek sie dowiem co tam sie dzieje.

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 9 lutego 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana! Może to dobry znak?!

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 558 134

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Kochana! Może to dobry znak?!
    Nie wiem :( juz sie boje cokolwiek myslec. Teraz myślę o 2 opcjach. Pozamaciczna, albo syndrom znikajacego bliźniaka. Mialam 2 jajeczka wiec to w sumie możliwe.

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 32

    Wysłany: 10 lutego 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca ja jestem na podobnym etapie. Właśnie kończę brać antykoncepcję na wyciszenie jajników. Potem ustaliliśmy, ze podejdziemy do ostatniej próby naturalnego starania, a jeśli się nie uda to jedziemy do gravidy. Trochę się boje tego, ale dla mnie to już ostatni dzwonek.

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 10 lutego 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala koniecznie daj znać co i jak, jak już będziesz po wizycie.

    Aisak, my już nie stawiamy na naturę.
    Już drugi raz powtarzam etap wyciszenia jajników, czas leci a lat nam nie ubywa.
    Jak będzie wszystko ok to od razu stymulacja i grzejemy do Płocka.

    KalaW lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego