Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 16:17

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 11 lutego 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade dzis do dr po 2 miesiacach przerwy

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 11 lutego 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Kala koniecznie daj znać co i jak, jak już będziesz po wizycie.

    Aisak, my już nie stawiamy na naturę.
    Już drugi raz powtarzam etap wyciszenia jajników, czas leci a lat nam nie ubywa.
    Jak będzie wszystko ok to od razu stymulacja i grzejemy do Płocka.

    Na razie moge dopisać że 3 beta z rzędu prawidłowa. 514 po 40h.
    Czekamy dalej.

    Brunetka super!

    Jamajca lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 12 lutego 2019, 02:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała zlecony przez lekarza kwas foliowy 5mg? Nie miałam jeszcze badanych mutacji i trochę się go obawiam, mam kwas foliowy ponad normę, homocysteine 6,5. Dotąd brałam tylko metylowane witaminy z grupy B. Nie wiem co myśleć

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 12 lutego 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaa ja nie miałam.
    KalaW w ktorym dniu jestes?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 12 lutego 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra. - 45dc. Ale pozniejsza owulacja 17dc.

    Nie wiem czy czytalas predzej. 10dpo mialam bete 6 dzien pozniej spadlo do 1 dwa kolejne dni 12,4 dwa kolejne 14,4 pogodzilam sie z faktem. Odstawiłam dupka w oczekiwaniu na @. Przyszła ale trwała tylko 3 dni. A potem czarne plamienia. Piłam, bawiłam sie, olalam sytuacje (tak chciałam sue wyluzować). Poszlam zbadac beta 4dni po @ bo znow mnie zaczeły cycki bolec a tam wciaz coraz wyzsza. Kolejno co 2 dni 114. 256 i 514. Conajmniej dziwna sytuacja.

    Ps w miedzyczasie zwolnilam sie z pracy

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 12 lutego 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podchodziły do in vitro w Gravidzie w Płocku. Ile kosztowała Was cała procedura?

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 12 lutego 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW ciekawy przypadek - umów sie do lekarza niech zerknie co tam sie dzieje

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 12 lutego 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    KalaW ciekawy przypadek - umów sie do lekarza niech zerknie co tam sie dzieje
    Tak tak. Dzwonilam zaraz jak beta byla 114 ale kazala mi powtarzac bete i czekac do dzis. Dzis o po 20 sie dowiem.

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 12 lutego 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozamaciczna

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 13 lutego 2019, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :(

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 13 lutego 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaa ja się dopiero nastawiam na gravide ale na stronie czytałam ze chyba coś ok 7,5 tys

    KalaW strasznie mi przykro. Ja w zeszłym roku poroniłam w 7 tygodniu, wiec wiem jak to boli :(

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 13 lutego 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala przykro mi :( ale to też znak że coś się ruszyło.

    Zosiaaa nie byłam w Gravidia ale koszt przy idealnej niezachwianej procedurze to 7.5, trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami jakie mogą wystąpić. Lekarz mi mówił, że nastawić się trzeba na 7.5-15 tys pln. Nie musi wyjść taka kwota, ale natura bywa przewrotna.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 13 lutego 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że byłam niedawno na pierwszej wizycie u pani Doktor, byłam bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że w końcu to jest lekarz, którego szukałam.

    Jamajca lubi tę wiadomość

  • AleksandraKF Koleżanka
    Postów: 41 3

    Wysłany: 13 lutego 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Staraczki! Jestem nowa i mam nietypową sytuację. Dziś jest mój 30dc. Owu potwierdzona 31.01 - dwie tłuste krechy ALE.. Jutro powinnam dostać miesiączkę... Nie mam kompletnie żadnych objawów,prócz tego, że od 25dc pobolewa mnie brzuch. Poszłam na betę 28dc, (nie mogłam się doczekać), a to dlatego, że test owu wyszedł pozytywny 27dc, kreska aż fioletowa. Beta wykazała 1,9.. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacja? Pani z okienka powiedziała że ciąży nie ma... Ale czy to nie powinno być mniej niż 1,2? Taka jest norma w szpitalu

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 13 lutego 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od norm w danym laboratorium. Jeżeli masz wątpliwości, to po 48h od badania, ponów je i sprawdź czy beta przyrasta. Ciężko testami owulacyjnymi potwierdzać bądź wykluczać ciążę. Z zasady służą zupełnie czemuś innemu.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 13 lutego 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraKF wrote:
    Hej, Staraczki! Jestem nowa i mam nietypową sytuację. Dziś jest mój 30dc. Owu potwierdzona 31.01 - dwie tłuste krechy ALE.. Jutro powinnam dostać miesiączkę... Nie mam kompletnie żadnych objawów,prócz tego, że od 25dc pobolewa mnie brzuch. Poszłam na betę 28dc, (nie mogłam się doczekać), a to dlatego, że test owu wyszedł pozytywny 27dc, kreska aż fioletowa. Beta wykazała 1,9.. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacja? Pani z okienka powiedziała że ciąży nie ma... Ale czy to nie powinno być mniej niż 1,2? Taka jest norma w szpitalu


    Aleksandra - Kasztanek ma rację - zrób po prostu betę za 48h

    Ja w tym cyklu się nauczyłam, że niestety w takich przypadkach najlepiej czekać, badać i nic sobie nie obiecywać. Bo potem Baaardzo boli.


    I dziewczyny sorki, że prędzej jednym słowem. Od wczoraj byłam na Hydroksyzynie ;p
    Generalnie Pani Dr. Kłyszejko ludzko podeszła, bo powiedziała, że może mnie już dać do szpitala, ale nie chce, żebym tam siedziała i się męczyła (to też przyda się zoosi - pani doktor jest Mega rzeczowa, ale w miarę wyrozumiała. Nie chucha, nie dmucha, nie przytula, ale rozumie). Jestem w domu na L4 pod warunkiem obecności kogoś ze mną.
    W piątek mam iść do niej na potwierdzenie, czy na pewno jest w tym jajowodzie, gdzie jej się wydawało. Chyba, że prędzej coś się wydarzy z moim samopoczuciem. Torba do szpitala spakowana i leży przy drzwiach - czekam, kiedy będę musiała ją użyć. Ale psychicznie jest OK. w tym miesiąc przeżywałam to już 2 razy, więc teraz już bardziej nastawiłam się na działanie niż użalanie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 22:40

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 13 lutego 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW podziwiam Cię naprawdę za siłę i spokój (na tyle na ile jest spokój możliwy w tej sytuacji). Przykro mi, że Cię to spotkało, ale wyjdziesz z tego zwycięsko. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

    KalaW lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 14 lutego 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW trzymaj się Jesteś w dobrych rękach

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 14 lutego 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW bardzo mi przykro... Jestem na tej grupie krótko i nie wiedziałam co Ci napisać...

    Ja w dobrym lekarzu cenię przede wszystkim szczerość, konkrety, nie takie pitu pitu, że ktoś usiądzie i będzie mnie głaskać po głowie. Pani doktor zapewniała, że ona potrafi powiedzieć "stop", kiedy trzeba zacząć poważnie myśleć o in vitro, nie przeciąga wszystkiego w nieskończoność. Zaufałam jej. Jedyne czego żałuję, że nie poszłam do niej wcześniej, ale gdzieś tam mi w głowie siedziało, że zostawiam sobie ją jako moje koło ratunkowe.

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego