Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • brunetka91 Autorytet
    Postów: 860 941

    Wysłany: 22 lutego 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaaa, u nas było tak, że najpierw miesiąc po ślubie zaszłam w ciążę - niestety pozamaciczna. Nawet nie wiedziałam, o 23.30 obudziłam się z wielkim bólem z prawej strony i krwawilam.. Przyjechała karetka, zbadali mnie, stwierdzili że to nie wyrostek i nie chcieli wziąć do szpitala. Ale w końcu z tekstem "jak tak Pani bardzo chce jechać to wezmiemy Panią". Tam odrazu z krwi wyszło, że jestem w ciąży, badanie to potwierdziło. Nad ranem miałam zabieg, niestety było za pozno i jajowod mi pękł i musieli usunac.. Można powiedzieć, że uratowali mi życie, bo miałam już 0.5 L krwi... Więc mogłam liczyć tylko na ciąże z lewego jajnika. Rok później zaszłam ponownie. Beta ładnie rosła, pęcherzyk w macicy. Myślałam, że będzie ok, ale okazało się że to puste jajo płodowe.. I łyzeczkowanie.. Lekarz sugerował badania genetyczne. Zrobiliśmy, wszystko ok. Mąż miał badanie nasienia i miał tak na granicy, lekarze mówili że jest ok. Brał witaminki. Ja w końcu stwierdziłam, że będę chodzić co miesiąc na monitoring, niech zobaczy. I jednego miesiąca cykl bezowulacujny, drugi owulacyjny ale z prawego jajnika, gdzie nie mam jajowodu, więc bez szans.. I tak było.. Z lewego w ogóle. Dał mi najpierw Symfolic, ale zaduzo nie podzialalo. I dał Costilbegyt. Jak brałam tak miałam 3 pęcherzyki z lewego i się udało. Dzisiaj zobaczyłam zarodek 3mm z serduszkiem :) Jestem szczęśliwa, musi być teraz dobrze!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:44

    19.10.2019 r., godz. 20:17 Kornelia ❤️
    01.2019 — udało się! Czekamy na Ciebie Skarbie 😍
    10.2017 — puste jajo płodowe
    11.2016 — ciąża pozamaciczna (usunięcie prawego jajowodu)

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 27 lutego 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie cykl stracony pecherzyk nie pękł po ovitrelle (znowu). Od nastepnego cyklu mam miec gonal. Mialyscie stymulacje nim?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 27 lutego 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Hej u mnie cykl stracony pecherzyk nie pękł po ovitrelle (znowu). Od nastepnego cyklu mam miec gonal. Mialyscie stymulacje nim?
    Szkoda :-( Zawsze się boję straconych cykli. Chyba łatwiej mi znieść cykl z negatywnym testem niż z góry stracony. Mam z tym ogromny problem. Oby zmiana leku była strzałem w 10.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 28 lutego 2019, 01:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakie dni przyjmuje Pani Doktor? Miałam się do niej zgłosić teraz w 10dc na monitoringu na Clo, a to wypadnie w sobotę i nie wiem czy iść w 9dc o ile w piątki przyjmuje, czy dopiero w 12dc...

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 28 lutego 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na piatek sie umowila i w piatki i w poniedziałki przyjmuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:02

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 28 lutego 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę. Bezpieczniej będzie iść w piątek

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 28 lutego 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w piątek. Dzieki

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    w sylwestra mieliśmy ostatni nieudany transfer. Podjęliśmy decyzję o zmianie kliniki, już odebraliśmy z poprzedniej nasze dokumenty i aktualnie zastanawiamy się co dalej,.. 18 kwietnia mam laparoskopie i do tego czasu bym chciała już coś zdecydować

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 2 marca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na wizycie u dr Sochy. Zwrot o 180 stopni.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • juna Autorytet
    Postów: 1368 678

    Wysłany: 2 marca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, wysyłam Tobie zaproszenie. Możesz przyjąć? Mam do Ciebie kilka pytań.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 2 marca 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęte :-)

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 2 marca 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek ja mam na piątek do Sochy jestem bardzo ciekawa wizyty i jeszcze to co napisałaś bardzo mnie zaciekawiło

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 2 marca 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek również wyslalam zaproszenie

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 2 marca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 2 marca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Wczoraj byliśmy na wizycie u dr Sochy. Zwrot o 180 stopni.

    kochana opowiesz jak było? 180 st w którą stronę?

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 2 marca 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta, info dla tych, którym wypadnie w dni wolne od pracy (np. niedziele i święta) zrobić badania krwi, bo tak np. im cykl wypadnie:
    Szpital Biziel
    Informacje umieszczone poniżej, dotyczą pacjentów, chcących wykonać w Szpitalnym Zakładzie Diagnostyki Laboratoryjnej badania odpłatnie.

    Koszt pobrania materiału biologicznego do badań laboratoryjnych - 7,50 zł
    Miejsce pobrania materiału biologicznego do badań laboratoryjnych:
    - dni robocze, godziny 07:30-14:00 - Szpitalny Punkt Pobrań (budynek główny, zespół poradni i przychodni, I piętro, pokój 1021, 52 365 5370)
    - dni robocze, godziny 14:30-18:00 - Oddział Kliniczny Medycyny Ratunkowej (budynek główny)
    - dni wolne od pracy, godziny 08:00-18:00 - Oddział Kliniczny Medycyny Ratunkowej (budynek główny)

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 2 marca 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    kochana opowiesz jak było? 180 st w którą stronę?
    Dużo by pisać, nie umiem się jakoś streszczać:-)
    Pozytywnie. Da się odczuć ogromną wiedzę i zaangażowanie doktora. To naprawdę zrobiło wrażenie. Wszystko jest w stanie wytłumaczyć, przedstawił konkretny plan, opowiedział dlaczego tak, a nie inaczej, co gdyby poszczególne etapy się nie powiodly. Czasem nie zgadzał się z leczeniem proponowanym przez innych, ale popierał to dowodami naukowymi, standardami z medycyny z całego świata właściwie. Przebadał mnie, męża. Zwrócił uwagę na każdy szczegół starań, nie tylko hormony, badania itp, ale i witaminy, dlaczego takie i dlaczego w takich dawkach, styl życia itp. Poczułam się pierwszy raz naprawdę bezpiecznie. Widać, że zależy im tam na utrzymaniu prestiżu miejsca, że każda ciąża to sukces, który jeszcze bardziej ten prestiż podnosi. Ja jestem zadowolona. Chce to potraktować jako ostatni już przystanek. Gdyby się nie udało, to in vitro. Ale chcę spróbować. Teraz będę oczyszczała ciało i umysł, mam kilka miesięcy przerwy, bo dostałam antykoncepcję na wyciszenie i uregulowanie tych cudów, które się zadziały w moim organizmie (również miałam wytłumaczone dlaczego antykoncepcja, dlaczego taka jest odpowiednia, dlaczego tyle czasu itp.). Jestem dobrej myśli. Jakby ktoś w końcu wziął mnie za rękę i zaczął prowadzić.

    Jamajca lubi tę wiadomość

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 3 marca 2019, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, a wcześniej u jakich lekarzy byłaś?

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1667 955

    Wysłany: 3 marca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Kłyszejko, Zdrówko w Niemczu i jednorazowe wizyty w Invimedzie i Gamecie, obie w Gdyni.
    Czasem na monitoringi jeździłam do dr Kolossy. Takich pomniejszych wizyt u lekarzy nie liczę, bo one niczego nie wniosły.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 08:29

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf?
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 3 marca 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi proszę, jakie postępowanie miała wobec Ciebie dr Klyszejko, jakie działanie? Ja zaczęłam do niej chodzić, nie wiem czy mi pomoże bo takiej pewności nikt dać nie może, ale wywarła na mnie ogromne wrażenie, w porównaniu do lekarzy, z którymi miałam wcześniej styczność.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego