Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • juna Autorytet
    Postów: 1389 683

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, czy Ciebie też tak mdliło na początku brania Metformax? Ja akurat biorę Glucophage ale to to samo. Cały czas mnie mdli i nie mam apetytu.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kala, czy Ciebie też tak mdliło na początku brania Metformax? Ja akurat biorę Glucophage ale to to samo. Cały czas mnie mdli i nie mam apetytu.

    Hej, ja brałam metformax i na początku, jakieś 2 tygodnie czułam się potwornie. Ciągłe nudności, bóle brzucha i ze 2 dni miałam lekką biegunkę. Metaliczny posmak na języku. Minęło samo z siebie po 2 tygodniach. Podobno często daje takie początkowo skutki uboczne.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • juna Autorytet
    Postów: 1389 683

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Hej, ja brałam metformax i na początku, jakieś 2 tygodnie czułam się potwornie. Ciągłe nudności, bóle brzucha i ze 2 dni miałam lekką biegunkę. Metaliczny posmak na języku. Minęło samo z siebie po 2 tygodniach. Podobno często daje takie początkowo skutki uboczne.

    Ja biorę już tydzień i myślałam, że powinno zacząć przechodzić. Dzięki za uspokojenie, że to normalne.

    zosiaaaa, jak Twoje testowanie? Nie dałaś znać czy po zastrzyku się udało.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek kiedy do dr idziesz?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek. Muszę go wypytać jeszcze o kilka rzeczy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 15:17

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 915 1052

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kala, czy Ciebie też tak mdliło na początku brania Metformax? Ja akurat biorę Glucophage ale to to samo. Cały czas mnie mdli i nie mam apetytu.

    Tak juna. Też nie czułam się za dobrze. Mdłości też. U mnie jednak bardziej ucierpiało w drugą stronę. Ja raczej z natury nie wymiotuje (ostatnio jako dziecko mi się zdarzyło), ale zadziałało na jelita. 2 tygodnie się bałam z domu wychodzić bez dostępu do toalety.
    Zauważyłam też różnicę w zależności od pory brania. Jeśli wezmę późnym wieczorem, to rano swoje przecierpię i po sprawie. A jak z jakiegoś powodu zapomnę i wezmę kilka razy rano to mam połowę dnia zmarnowane :( Także to w zupełności normalne.

    A i gdzieś w filmie widziałam, że krakersy są świetne na mdłości. Spróbowałam i na mnie działa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:43

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się. Dalej jestem w grze😁 Trochę nadziei mi narobiła nasza doktor mówiąc, że są bardzo duże szanse na ciążę. Jakoś się trochę tak nastawiłam...
    Teraz miesiąc przerwy z racji jej urlopu.

    Mi na początku brania Metformaxu też było niedobrze, ale miałam informacje od lekarza, że tak właśnie może być. Po 2-3tyg już było ok

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda zosiaaaa, ale grunt, że nastawienie pozytywne 😊

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 915 1052

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:

    Kala, ja u Kollosy byłam u dr Zalewskiej-Zacharek. Bardzo miła i sympatyczna.

    Mila może w miare była ale wszystko mówiła "nie wiem, nie znam Pani cykli" "trudno powiedzieć".

    Z 3 jajeczek niby pękło tylko jedno i to najmniejsze bo 2 duże nadal tam są. Ale poza tym co pękło w prawym są 2 kolejne mniejsze więc coś tam sie natworzyło.

    Według niej mam pecherzyk endometrialny, małe endometrium i tak dalej.
    Dała mi duphaston i tyle. :(
    Jakąś szansa jest ale raczej by się nie nastawiala

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • juna Autorytet
    Postów: 1389 683

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, ja mam brać na początku wieczorem a od jutra rano i wieczorem. Już się boję :P
    Co to jest pęcherzyk endometrialny?

    Zosiaaaa, szkoda. Jaki teraz plan? Mieliście już inseminację?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz byłam u tej dr i zdarzyło jej się nie wiadomo czemu pomylić lewy jajnik z prawym, a prawy z lewym. Inny lekarz nie mógł dojść do ładu o co chodzi 😆 Jest tam też taka młoda lekarka, bardzo miła i dużo mi wytłumaczyła.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna, a czemu ci włączono glucophage?

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1389 683

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, u mnie zrobiła dokładnie to samo na usg piersi. Hahha ale jaja, a ja myślałam, że w pośpiechu się pomyliła a tu się okazuje, że może jak typowa kobieta ma problem z lewą i prawą stroną ;P
    Glucophage zapisał mi lekarz z kliniki bo mam lekko podwyższony testosteron. Podobno może na to pomagać.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę też się pomyliła? 😆 Zabawne na swój sposób, gorzej gdyby była chirurgiem i usuwała nerki np. Wtedy gorzej z pomyłką.

    KalaW lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 915 1052

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej taka pomyłka by u mnie też wiele wyjaśniła.

    Juna sama nie wiem czym jest pęcherzyk endometrialny. W necie poprawia mi na torbiel endometrialną i jest to jakiś typ endometriozy. Nigdy Pani doktor nie podejrzewała tego u mnie nigdy wiec nie wiem skąd jej się to wzięło.

    Ona tam z tych pęcherzyków próbowała odczytać owulacje ale cos nie mogła. To sama zapytalam o płyn w zatoce i powiedziala ze jest więc to najmniejsze chyba pękło. Ale dziwne, że to najmniejsze pękło a te dwa duże już nie.

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u Zalewskiej malo kontaktowa nic nie chciala mowic tylko szybko bo kolejka Dala za szybko recepte na zastrzyk na pekniecie przez co pecherzyk nie dojrzał i oczywiacie do zaplodnienia nie doszlo Jak dla mnie ona i Kolossa sa w naszych sprawach malo profesjonalni i wykazują sie mala wiedza Wszystko na szybko bo przeciez nie jestesmy ich pacjentkami a w tej malej poczekalni czeka na nich mnostwo innych kobiet

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:13

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • juna Autorytet
    Postów: 1389 683

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, czasami endometrioza idzie w parze z pcos, ale nie musi tak być. Jak widać jest duże prawdopodobieństwo, że się znowu pomyliła 😅

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 915 1052

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Nie udało się. Dalej jestem w grze😁 Trochę nadziei mi narobiła nasza doktor mówiąc, że są bardzo duże szanse na ciążę. Jakoś się trochę tak nastawiłam...
    Teraz miesiąc przerwy z racji jej urlopu.
    k

    Mi też kiedyś tak narobiła nadziei.

    A powiecie jak dokładnie ma ten urlop? Zastanawiam się, czy się do niej nie wcisnąć jeszcze gdzieś pomiędzy.
    Bo ta Zacharek jakoś mnie jeszcze bardziej przestraszyła. Nie samą małą szansą na ciążę a tymi pęcherzykami i torbielami, które tam widziała.

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan jest taki, że jeszcze stymulacja Clo, chyba łącznie 6 cykli, tyle ile można maksymalnie, tak zrozumiałam. Potem gonadotropiny.
    To był mój drugi cykl na Clo. W pierwszym pęcherzyk nie pękł, utworzyła się torbiel krwotoczna.
    Po inseminacji jesteśmy, na naturalnym cyklu, ale w innej klinice, w innym mieście. To było bez sensu bo zamiast zmaksymalizować szanse, to ją zrobili na cyklu naturalnym, a że było to w ramach badań klinicznych, za co my nic nie płaciliśmy, to chyba mieli to po prostu gdzieś czy się uda, czy nie...

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się przestraszyłam. Dostałam wiadomość, że dr musi pilnie wyjechać i nie może przyjąć mnie w czwartek. Spanikowałam, że przełożą mi wizytę jakoś daleko, taka panika pozostałość po telefonach z Eskulapa, że lekarza nie ma i radź se sama, ale na szczęście wizyta przełożona tylko o jeden dzień. Co się przestraszyłam to moje.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego