Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak orientacyjnie, ja byłam dziś na pobraniu w Diagnostyce chwilę po 10 i nie mam jeszcze wyników (bez cito).
👑 Słonecznik, tak, ponoć w Diagnostyce są badania na cito płatne dodatkowo 4 zł, ale to nie ja robiłam.
👑 Andzia, wolałam dopytać, czy było pół czy jak 😜🤣 Tak jak dziewczyny jestem zdania, że czasami jeden raz może wystarczyć, więc nie było tak źle 😁 Co do cardiox3, to może jest coś co wyjątkowo rozgrzewa Twojego mężczyznę tj. pozycja, strój itp. to wtedy wyciągnąć te działa 😎 U mojego czas zabawy skraca pozycja na pieska 🤫😉 Ubrania praktycznie wcale go nie ruszają. Aha, a już najlepiej jak jestem tego dnia na 100% miła i o nic się nie przypierdzielę 😈😆
👑 Kompotlinka, go girl!💪🦸♀️
👑 Gorzka, a moooże ktoś się "kokosi" 😉
👑 Gosik, ooo nice! Każda ma pik przy innym wybarwieniu, to czy to pik powiedzą Ci kolejne testy, a zwłaszcza ten, który już będzie wyraźnie bledszy.
👑 Gilgotka, no w sumie to nie Ty masz wiedzieć co tu się zadziało 😏 Czy lekarz był laskaw Ci to zinterpretować? Szkoda, że mi ostatnio lekarz nie zmierzył tego obiektu co przypuszczalnie był ciałkiem żółtym (pęcherzyk o nieregularnym kształcie), ale to też nie bylo jakieś małe, a wlasnie podejrzewam ok 15 mm. Jakiej długości są Twoje cykle? Może zbadaj sobie progesteron kiedy wg Ciebie będzie 7 dpo.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Nie było płynu ale pik lh miałam 11 dni temu to dziś niby 10dpoSzept_Flory wrote:💐 Gorzkax33333, podziwiam za tak częste testowanie. Mi by już głowa wariowała. 🙈 Niezmiennie trzymam kciuki.
💐 Maalwii, przykro mi. 🫂🫂🫂
💐 Elgenda, przyjemnych starań! 😉
💐 Słonecznik90, Aenu czekam na Wasze wyniki równie niecierpliwie jak Wy! 🤞
💐 Gosik0205, powodzenia w dalszym testowaniu. Oby pik był srogi. 😈
💐 Kompotlinka, oby badania przyniosły konkretne rozwiązania! I oby nic nie bolało. 🤞
💐 Gilgotka, a był płyn w zatoce douglasa? Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi sie, że to w dużej mierze świadczy o przebytej świeżo owulacji.
💐 Dawdler34, my jesteśmy wpisane wspólnie na testowanie, a ja dopiero dziś mam owulację po wczorajszym piku. Pewnie będziesz jednak pierwsza. 🫶 -
Już nie testuje do odstawienia luteiny, żeby się wyciszyć 😌Szept_Flory wrote:💐 Gorzkax33333, podziwiam za tak częste testowanie. Mi by już głowa wariowała. 🙈 Niezmiennie trzymam kciuki.
💐 Maalwii, przykro mi. 🫂🫂🫂
💐 Elgenda, przyjemnych starań! 😉
💐 Słonecznik90, Aenu czekam na Wasze wyniki równie niecierpliwie jak Wy! 🤞
💐 Gosik0205, powodzenia w dalszym testowaniu. Oby pik był srogi. 😈
💐 Kompotlinka, oby badania przyniosły konkretne rozwiązania! I oby nic nie bolało. 🤞
💐 Gilgotka, a był płyn w zatoce douglasa? Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi sie, że to w dużej mierze świadczy o przebytej świeżo owulacji.
💐 Dawdler34, my jesteśmy wpisane wspólnie na testowanie, a ja dopiero dziś mam owulację po wczorajszym piku. Pewnie będziesz jednak pierwsza. 🫶
Szept_Flory lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
A u mnie sytuacja wygląda następująco:

Beta: 39,4 mlU/ml
Progesteron 23,60 mg/ml
Wgryzaj się mocno Kropeczku 🍀🥹
Gorzkax33333, Marcycha, Amelia96, Szept_Flory, Bluee91, biavska, Monia•, Gosiaczkova, Kompotlinka, Foggy, PoppyLeaf, Aenu, Zizu952, xSmerfetkax, Tajlandia22, Maalwii, Dawdler34, natix, Lisia00, Britta, Lucy_26, mommytobe, Nikaaa_, Axana, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Gratulacje ❤️
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
PS właśnie dostałam wyniki.
TSH 2,16
Ft4 1,21
Prolaktyna 12,7
Progesteron 23
TSH zawsze miałam w okolicy 2, więc tu bez zmian i nie interpretuję tego, że powinno być niżej.
Ft4 🤷🏻♀️😅
Prolaktyna i progesteron 🥹
Prolaktyna cieszy mnie o tyle, że bałam się o jej wynik, bo wczoraj zrobiliśmy trasę rowerową. Co prawda nie za długą, ale jednak no i kiepsko dzisiaj spałam, a to wpływa na wyższy wynik, a tu taka miła niespodzianka, tym bardziej, że kiedyś już miałam podwyższoną.
Nic tylko zachodzić w ciążę, tylko co z tego jak nawet z takimi wynikami testy pokazują się białe.
Czekam do piątku z sikańcem. Dziś 7 dpo i 0 objawów oprócz gorszego snu, ale to już mam od początku fazy lutealnej no i trzech wyprysków zaraz po owulacji 🙃
Gilgotka, ten progesteron nadal prawdę Ci powie. Ja bym zrobiła, żeby wiedzieć chociaż jak ten hormon się zachowuje i w razie czego móc działać z Duphastonem.
Britta lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
Marcycha wrote:Tak orientacyjnie, ja byłam dziś na pobraniu w Diagnostyce chwilę po 10 i nie mam jeszcze wyników (bez cito).
👑 Słonecznik, tak, ponoć w Diagnostyce są badania na cito płatne dodatkowo 4 zł, ale to nie ja robiłam.
👑 Andzia, wolałam dopytać, czy było pół czy jak 😜🤣 Tak jak dziewczyny jestem zdania, że czasami jeden raz może wystarczyć, więc nie było tak źle 😁 Co do cardiox3, to może jest coś co wyjątkowo rozgrzewa Twojego mężczyznę tj. pozycja, strój itp. to wtedy wyciągnąć te działa 😎 U mojego czas zabawy skraca pozycja na pieska 🤫😉 Ubrania praktycznie wcale go nie ruszają. Aha, a już najlepiej jak jestem tego dnia na 100% miła i o nic się nie przypierdzielę 😈😆
👑 Kompotlinka, go girl!💪🦸♀️
👑 Gorzka, a moooże ktoś się "kokosi" 😉
👑 Gosik, ooo nice! Każda ma pik przy innym wybarwieniu, to czy to pik powiedzą Ci kolejne testy, a zwłaszcza ten, który już będzie wyraźnie bledszy.
👑 Gilgotka, no w sumie to nie Ty masz wiedzieć co tu się zadziało 😏 Czy lekarz był laskaw Ci to zinterpretować? Szkoda, że mi ostatnio lekarz nie zmierzył tego obiektu co przypuszczalnie był ciałkiem żółtym (pęcherzyk o nieregularnym kształcie), ale to też nie bylo jakieś małe, a wlasnie podejrzewam ok 15 mm. Jakiej długości są Twoje cykle? Może zbadaj sobie progesteron kiedy wg Ciebie będzie 7 dpo.
Kochana czyli dobrze rozumiem jak wieczorem będzie bledszy to ten popołudniu to pik
Sorki ale ja zielona jestem
-
Własnie robiłam progesteron 8dni po piki i tylko 2.52 stąd włączony duphastonMarcycha wrote:PS właśnie dostałam wyniki.
TSH 2,16
Ft4 1,21
Prolaktyna 12,7
Progesteron 23
TSH zawsze miałam w okolicy 2, więc tu bez zmian i nie interpretuję tego, że powinno być niżej.
Ft4 🤷🏻♀️😅
Prolaktyna i progesteron 🥹
Prolaktyna cieszy mnie o tyle, że bałam się o jej wynik, bo wczoraj zrobiliśmy trasę rowerową. Co prawda nie za długą, ale jednak no i kiepsko dzisiaj spałam, a to wpływa na wyższy wynik, a tu taka miła niespodzianka, tym bardziej, że kiedyś już miałam podwyższoną.
Nic tylko zachodzić w ciążę, tylko co z tego jak nawet z takimi wynikami testy pokazują się białe.
Czekam do piątku z sikańcem. Dziś 7 dpo i 0 objawów oprócz gorszego snu, ale to już mam od początku fazy lutealnej no i trzech wyprysków zaraz po owulacji 🙃
Gilgotka, ten progesteron nadal prawdę Ci powie. Ja bym zrobiła, żeby wiedzieć chociaż jak ten hormon się zachowuje i w razie czego móc działać z Duphastonem.
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Pięknie!! ❤️Słonecznik90 wrote:
Gratulacje 😍Życzę dużych przyrostów i nudnej, spokojnej ciąży ❤️
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Gilgotka, to może być też tak, że nie było owu, ale u gina jednak byłaś późno po owu, więc płynu mogło już nie być. Piszą, że widać go do 3 dni. Ja owu miałam w południe w poniedziałek, a w czwartek o 20 miałam gina i jeszcze bylo widać. Dupek nie zaszkodzi. W sumie u mnie gdyby nie płyn, to po obrazie jajnika gin też nie był pewny co do tego ciałka żółtego, bo nie zawsze to dobrze widać. Pozostaje czekać 💚
Gosik, tak, ale zobacz jeszcze 56 stronę tego wątku. Na końcu wstawiłam trzy typy pikowania u kobiet 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 16:45
Gosik0205 lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
🍀 słonecznik nazwa zobowiązuje 😅😶 gratulacje ❤️ nudnej ciazy 😊
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🌸 Słonecznik gratulacje! 🤩
🌸 Marcycha super wyniki! 😉
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Słonecznik gratulacje !🌻🌻🌻🌻
Godiaczkowa no u nas średnia to 20 minut 😅😅 ja tam się cieszę gorzej z chłopem 😅😅
Marcycha u nas chęci są ale siły brak niestety kiedy mamy prace takie jakie są to ciężko się zmobilizować 😀 no zobaczymy jak będzie, u mojego K. Jest też problem z budową która sprawia że potrzebuje więcej czasu 🤷🏻♀️ jak będzie tak się dłużej utrzymywać to pewnie czeka go zabieg tak mówił urolog
Marcycha, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
@Slonecznik, gratulacje! Zostań z Nami kropeczku ❤️
@Szpety_Flory, ja miałam owulke +- w piątek, więc mi tak wypada 26-28.08 testowanie. 3mam za nas kciuki! 🤞
Chociaż ja dziewczyny jakoś tak mam, że ten cykl to co ma być to będzie. Nie mam oczekiwań 😜
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gosiaczkova wrote:Ja ostatnio przeczytałam gdzieś na forum, że jak facetowi zajmuje dojście dłużej niż 30 min to coś jest nie tak 😶 i tak właśnie sobie uświadomiłam, że mamy problem 😅🤣
Noo u nas różnie, raz wychodzi od razu, a teraz z godzinę trzeba było się nagimnastykować. Powiem Wam, że w pewnym momencie chciało mi się dosłownie płakać, jak to powiedzieć ,,emocje ciągle opadały"
po fajnym dniu teraz jakoś mi gorzej przez to
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Mam wynik: 344,0 mlU/mL
Amelia96, Kompotlinka, J.ss, Lisia00, Britta, Monia•, Gosiaczkova, Marcycha, Lucy_26, Gorzkax33333, aaandzia, mommytobe, Szept_Flory, Nikaaa_, Axana, natix, Słonecznik90, xSmerfetkax, Bluee91, MiśkaK, mistyreal, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml