Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak orientacyjnie, ja byłam dziś na pobraniu w Diagnostyce chwilę po 10 i nie mam jeszcze wyników (bez cito).

👑 Słonecznik, tak, ponoć w Diagnostyce są badania na cito płatne dodatkowo 4 zł, ale to nie ja robiłam.

👑 Andzia, wolałam dopytać, czy było pół czy jak 😜🤣 Tak jak dziewczyny jestem zdania, że czasami jeden raz może wystarczyć, więc nie było tak źle 😁 Co do cardiox3, to może jest coś co wyjątkowo rozgrzewa Twojego mężczyznę tj. pozycja, strój itp. to wtedy wyciągnąć te działa 😎 U mojego czas zabawy skraca pozycja na pieska 🤫😉 Ubrania praktycznie wcale go nie ruszają. Aha, a już najlepiej jak jestem tego dnia na 100% miła i o nic się nie przypierdzielę 😈😆

👑 Kompotlinka, go girl!💪🦸‍♀️

👑 Gorzka, a moooże ktoś się "kokosi" 😉

👑 Gosik, ooo nice! Każda ma pik przy innym wybarwieniu, to czy to pik powiedzą Ci kolejne testy, a zwłaszcza ten, który już będzie wyraźnie bledszy.

👑 Gilgotka, no w sumie to nie Ty masz wiedzieć co tu się zadziało 😏 Czy lekarz był laskaw Ci to zinterpretować? Szkoda, że mi ostatnio lekarz nie zmierzył tego obiektu co przypuszczalnie był ciałkiem żółtym (pęcherzyk o nieregularnym kształcie), ale to też nie bylo jakieś małe, a wlasnie podejrzewam ok 15 mm. Jakiej długości są Twoje cykle? Może zbadaj sobie progesteron kiedy wg Ciebie będzie 7 dpo.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Gorzkax33333, podziwiam za tak częste testowanie. Mi by już głowa wariowała. 🙈 Niezmiennie trzymam kciuki.

💐 Maalwii, przykro mi. 🫂🫂🫂

💐 Elgenda, przyjemnych starań! 😉

💐 Słonecznik90, Aenu czekam na Wasze wyniki równie niecierpliwie jak Wy! 🤞

💐 Gosik0205, powodzenia w dalszym testowaniu. Oby pik był srogi. 😈

💐 Kompotlinka, oby badania przyniosły konkretne rozwiązania! I oby nic nie bolało. 🤞

💐 Gilgotka, a był płyn w zatoce douglasa? Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi sie, że to w dużej mierze świadczy o przebytej świeżo owulacji.

💐 Dawdler34, my jesteśmy wpisane wspólnie na testowanie, a ja dopiero dziś mam owulację po wczorajszym piku. Pewnie będziesz jednak pierwsza. 🫶
    Nie było płynu ale pik lh miałam 11 dni temu to dziś niby 10dpo

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Gorzkax33333, podziwiam za tak częste testowanie. Mi by już głowa wariowała. 🙈 Niezmiennie trzymam kciuki.

💐 Maalwii, przykro mi. 🫂🫂🫂

💐 Elgenda, przyjemnych starań! 😉

💐 Słonecznik90, Aenu czekam na Wasze wyniki równie niecierpliwie jak Wy! 🤞

💐 Gosik0205, powodzenia w dalszym testowaniu. Oby pik był srogi. 😈

💐 Kompotlinka, oby badania przyniosły konkretne rozwiązania! I oby nic nie bolało. 🤞

💐 Gilgotka, a był płyn w zatoce douglasa? Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi sie, że to w dużej mierze świadczy o przebytej świeżo owulacji.

💐 Dawdler34, my jesteśmy wpisane wspólnie na testowanie, a ja dopiero dziś mam owulację po wczorajszym piku. Pewnie będziesz jednak pierwsza. 🫶
    Już nie testuje do odstawienia luteiny, żeby się wyciszyć 😌

Szept_Flory lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sytuacja wygląda następująco:

IMG-20260817-161231.jpg

Beta: 39,4 mlU/ml

Progesteron 23,60 mg/ml

Wgryzaj się mocno Kropeczku 🍀🥹

Gorzkax33333, Marcycha, Amelia96, Szept_Flory, Bluee91, biavska, Monia•, Gosiaczkova, Kompotlinka, Foggy, PoppyLeaf, Aenu, Zizu952, xSmerfetkax, Tajlandia22, Maalwii, Dawdler34, natix, Lisia00, Britta, Lucy_26, mommytobe, Nikaaa_, Axana, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

IMG-20260817-161231.jpg

Progesteron 23,60 mg/ml

Gratulacje ❤️

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS właśnie dostałam wyniki.
    TSH 2,16
    Ft4 1,21
    Prolaktyna 12,7
    Progesteron 23

TSH zawsze miałam w okolicy 2, więc tu bez zmian i nie interpretuję tego, że powinno być niżej.
    Ft4 🤷🏻‍♀️😅
    Prolaktyna i progesteron 🥹
    Prolaktyna cieszy mnie o tyle, że bałam się o jej wynik, bo wczoraj zrobiliśmy trasę rowerową. Co prawda nie za długą, ale jednak no i kiepsko dzisiaj spałam, a to wpływa na wyższy wynik, a tu taka miła niespodzianka, tym bardziej, że kiedyś już miałam podwyższoną.
    Nic tylko zachodzić w ciążę, tylko co z tego jak nawet z takimi wynikami testy pokazują się białe.
    Czekam do piątku z sikańcem. Dziś 7 dpo i 0 objawów oprócz gorszego snu, ale to już mam od początku fazy lutealnej no i trzech wyprysków zaraz po owulacji 🙃

Gilgotka, ten progesteron nadal prawdę Ci powie. Ja bym zrobiła, żeby wiedzieć chociaż jak ten hormon się zachowuje i w razie czego móc działać z Duphastonem.

Britta lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Tak orientacyjnie, ja byłam dziś na pobraniu w Diagnostyce chwilę po 10 i nie mam jeszcze wyników (bez cito).

👑 Słonecznik, tak, ponoć w Diagnostyce są badania na cito płatne dodatkowo 4 zł, ale to nie ja robiłam.

👑 Andzia, wolałam dopytać, czy było pół czy jak 😜🤣 Tak jak dziewczyny jestem zdania, że czasami jeden raz może wystarczyć, więc nie było tak źle 😁 Co do cardiox3, to może jest coś co wyjątkowo rozgrzewa Twojego mężczyznę tj. pozycja, strój itp. to wtedy wyciągnąć te działa 😎 U mojego czas zabawy skraca pozycja na pieska 🤫😉 Ubrania praktycznie wcale go nie ruszają. Aha, a już najlepiej jak jestem tego dnia na 100% miła i o nic się nie przypierdzielę 😈😆

👑 Kompotlinka, go girl!💪🦸‍♀️

👑 Gorzka, a moooże ktoś się "kokosi" 😉

👑 Gosik, ooo nice! Każda ma pik przy innym wybarwieniu, to czy to pik powiedzą Ci kolejne testy, a zwłaszcza ten, który już będzie wyraźnie bledszy.

👑 Gilgotka, no w sumie to nie Ty masz wiedzieć co tu się zadziało 😏 Czy lekarz był laskaw Ci to zinterpretować? Szkoda, że mi ostatnio lekarz nie zmierzył tego obiektu co przypuszczalnie był ciałkiem żółtym (pęcherzyk o nieregularnym kształcie), ale to też nie bylo jakieś małe, a wlasnie podejrzewam ok 15 mm. Jakiej długości są Twoje cykle? Może zbadaj sobie progesteron kiedy wg Ciebie będzie 7 dpo.

Kochana czyli dobrze rozumiem jak wieczorem będzie bledszy to ten popołudniu to pik
    Sorki ale ja zielona jestem :)

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, a kiedy odstawiasz?

Słonecznik, mam łzy w oczach i...
    20260817-163139.jpg

Kropeczku, szarp jak Reksio szynkę!

Ania2536, Gorzkax33333, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    PS właśnie dostałam wyniki.
    TSH 2,16
    Ft4 1,21
    Prolaktyna 12,7
    Progesteron 23

TSH zawsze miałam w okolicy 2, więc tu bez zmian i nie interpretuję tego, że powinno być niżej.
    Ft4 🤷🏻‍♀️😅
    Prolaktyna i progesteron 🥹
    Prolaktyna cieszy mnie o tyle, że bałam się o jej wynik, bo wczoraj zrobiliśmy trasę rowerową. Co prawda nie za długą, ale jednak no i kiepsko dzisiaj spałam, a to wpływa na wyższy wynik, a tu taka miła niespodzianka, tym bardziej, że kiedyś już miałam podwyższoną.
    Nic tylko zachodzić w ciążę, tylko co z tego jak nawet z takimi wynikami testy pokazują się białe.
    Czekam do piątku z sikańcem. Dziś 7 dpo i 0 objawów oprócz gorszego snu, ale to już mam od początku fazy lutealnej no i trzech wyprysków zaraz po owulacji 🙃

Gilgotka, ten progesteron nadal prawdę Ci powie. Ja bym zrobiła, żeby wiedzieć chociaż jak ten hormon się zachowuje i w razie czego móc działać z Duphastonem.
    Własnie robiłam progesteron 8dni po piki i tylko 2.52 stąd włączony duphaston

Marcycha lubi tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

IMG-20260817-161231.jpg

Progesteron 23,60 mg/ml
    Pięknie!! ❤️
    Gratulacje 😍Życzę dużych przyrostów i nudnej, spokojnej ciąży ❤️

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

IMG-20260817-161231.jpg

Progesteron 23,60 mg/ml

Gratuluję. Bardzo ładna beta

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka, to może być też tak, że nie było owu, ale u gina jednak byłaś późno po owu, więc płynu mogło już nie być. Piszą, że widać go do 3 dni. Ja owu miałam w południe w poniedziałek, a w czwartek o 20 miałam gina i jeszcze bylo widać. Dupek nie zaszkodzi. W sumie u mnie gdyby nie płyn, to po obrazie jajnika gin też nie był pewny co do tego ciałka żółtego, bo nie zawsze to dobrze widać. Pozostaje czekać 💚

Gosik, tak, ale zobacz jeszcze 56 stronę tego wątku. Na końcu wstawiłam trzy typy pikowania u kobiet 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 16:45

Gosik0205 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀 słonecznik nazwa zobowiązuje 😅😶 gratulacje ❤️ nudnej ciazy 😊

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Słonecznik gratulacje! 🤩

🌸 Marcycha super wyniki! 😉

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po 17 i nadal brak wyników

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik gratulacje! 🥳

Aenu ale ćwiczą Twoją cierpliwość 🫣

age.png

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik gratulacje !🌻🌻🌻🌻

Godiaczkowa no u nas średnia to 20 minut 😅😅 ja tam się cieszę gorzej z chłopem 😅😅

Marcycha u nas chęci są ale siły brak niestety kiedy mamy prace takie jakie są to ciężko się zmobilizować 😀 no zobaczymy jak będzie, u mojego K. Jest też problem z budową która sprawia że potrzebuje więcej czasu 🤷🏻‍♀️ jak będzie tak się dłużej utrzymywać to pewnie czeka go zabieg tak mówił urolog

Marcycha, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slonecznik, gratulacje! Zostań z Nami kropeczku ❤️

@Szpety_Flory, ja miałam owulke +- w piątek, więc mi tak wypada 26-28.08 testowanie. 3mam za nas kciuki! 🤞
    Chociaż ja dziewczyny jakoś tak mam, że ten cykl to co ma być to będzie. Nie mam oczekiwań 😜

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja ostatnio przeczytałam gdzieś na forum, że jak facetowi zajmuje dojście dłużej niż 30 min to coś jest nie tak 😶 i tak właśnie sobie uświadomiłam, że mamy problem 😅🤣

Noo u nas różnie, raz wychodzi od razu, a teraz z godzinę trzeba było się nagimnastykować. Powiem Wam, że w pewnym momencie chciało mi się dosłownie płakać, jak to powiedzieć ,,emocje ciągle opadały" :/ po fajnym dniu teraz jakoś mi gorzej przez to

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik: 344,0 mlU/mL

Amelia96, Kompotlinka, J.ss, Lisia00, Britta, Monia•, Gosiaczkova, Marcycha, Lucy_26, Gorzkax33333, aaandzia, mommytobe, Szept_Flory, Nikaaa_, Axana, natix, Słonecznik90, xSmerfetkax, Bluee91, MiśkaK, mistyreal, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ