Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niech da progesteron!! Podobno pomaga na endometriumbiavska wrote:Słonecznik, Aenu Gratulacje! Życzę nudnych ciąż 🤭
Wracam z USG i trochę jestem podłamana. Owulacja była z lewego jajnika pęcherzyk 17 mm. Ale endometrium masakra 6,1 mm
Ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować ale czytałam, że szansa na zagnieżdżenie przy tak cienkim endometrium jest niska 
Pytałam też o moje AMH i powiedział, żeby się nim nie stresować, wyniki w normie i obraz ma USG nie wskazuje na PCOS.🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Ja też mam takie kłucia, raz jak ból miesiączkowy ale łagodny, nie wiem sama co to 😂mommytobe wrote:U mnie 8dpo 🙌 ale narazie czekam….
Dzisiaj kilkukrotnie miałam kłucia jajnika i w okolicy blizny po cc od środka.
Ale w poprzednich cyklach to samo było i się jarałam że zagnieżdżenie 🙄 a tu dupa.
Zobaczymy co będzie tym razem 🙏🧑98'🧒97'
IO, PCOS
3 raz moje majtki menstruacyjne zdały egzamin 😂 zalało mnie w pracy w sekundę . Zawsze mam tampona i to największego jaki chyba istnieje i jeszcze te majtki 🤣 drugi dzień okresu to jest u mnie masakra
Elgenda, biavska lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ostatnią tabletkę mam wziąć za 4 dni, jeśli negatyw odstawićMarcycha wrote:👑 Gorzka, biję się w pierś, pytanie miało brzmieć "kiedy miałabyś odstawić" 😉
👑 biavska, tulę 🫂 Skoro byłaś zaraz po owu, to jest szansa, że endometrium się jeszcze nabuduje przy pomocy progesteronu, więc może nie ma co spisywać tego cyklu na straty. Co do AMH, zgadzam się z lekarzem. Ja 4 lata temu miałam kiepski wynik i nawet jeden lekarz mówił o słabym obrazie USG (mało pęcherzyków w jajnikach), a jednak do tej pory nie mam problemów z owulacją. Oczywiście organizm organizmowi nie równy, ale po prostu cały czas jest szansa.
👑 mommy, czekamy 🥹🧑98'🧒97'
IO, PCOS
🌻Kompotlinko,mocne kciuki za jutro 🍀
🌻Biavska,kciuki aby endometrium się jeszcze odbudowało może jedz nałogowo morele suszone i migdały?🤔
🌻Mommytobe,wiesz każda ciąża inna,ja już teraz mam inaczej niż w poprzednich 🙈trzymam kciuki,aby to było to🍀
Dziewczyny,dziękuję za tak ciepły odzew i moc kciuków ♥️Kochane jesteście🥰
biavska, mommytobe, Dawdler34, Lisia00, Gorzkax33333, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Mam w domu jedno opakowanie i receptę na kolejne, bo mam brać od pozytywnego testu z uwagi na plamienie w poprzedniej ciąży.Gorzkax33333 wrote:Niech da progesteron!! Podobno pomaga na endometrium
Gdzieś czytałam o tym, że cześć ginekologów przepisuje progesteron na poprawę endometrium, ale sama boję się brać. W czerwcu progesteron miałam ładny i boję się, że rozreguluje cykl
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Slonecznik, Aenu, gratuluje i zycze spokojnej ciazy 🤗
Kompotlinka, moc kciukow z Toba, dawaj znac jak sytuacja 🤞🏻🤞🏻
Słonecznik90, Aenu, Kompotlinka lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Elgenda wrote:🌼Słoneczik, Aenu - gratulacje 🥰
🌼Kompotlinka, życzę dużo spokoju, obyś dobrze zniosła zabieg 🙏
🌼Biavska, przykro mi
🌼Andziaa, Gosiaczkova ehh, to są przykre oblicza staraczkowania. Andziaa dziękuję, muszę się najpierw sama ojojać 🫠😊🫂 Ale jakbyś chciała się wyżalić, to jestem otwarta 🥲
Byłoby nam na pewno łatwiej gdyby męskie sprawy szły gładko. Gdyby nie starania, to nie zrobiłoby na mnie wrażenia, a tak to wiecie jak jest. Przynajmniej siebie rozumiemy, co to znaczy, że tylko trochę się udało postarać. I tak dziękuję za dzisiaj, bo wyszedł mi pik 🫶 dlatego bardziej nastawiam się na wrzesień i urlop akurat podczas owulki 💕
Mimo wszystko cieszę się, że spotkałam tu osoby, które mnie rozumieją 🥹 dzięki temu napewno jest odrobinę prościej
aaandzia, Elgenda, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ale tu dużo stron wszystkich nie nadrobię, gratulacje dla wszystkich ⏸️🥰 a za biele i wredny małpy tulę.
Ja już jestem po drożności nie było tak źle, naczytałam się tylu historii że nastawiłam się na najgorsze, faktycznie nie jest to za przyjemne ale da się przeżyć
Założenie cewnika było dziwne, miałam uczucie jakby jakaś fala gorąca mnie przeszyła od stóp do głów i zakręciło mi się wtedy mocno w głowie, moment kiedy był wpuszczany kontrast to uczucie takiego rozpierania, gorąca i czułam skurcze podobne do tych lekkich porodowych. Badanie trwało ok 15 minut, około godzinę przed badaniem wzięłam ketonal +no-spe, po wszystkim dostałam antybiotyk na 3 dni.
Ogólnie to prawy jajowód drożny (w nim była cp) a lewy udrożniony tak że bardzo się cieszę, teraz czekam na owulację i bierzemy się do działania🤞🍀
aaandzia, Marcycha, biavska, Monia•, Gosik0205, MiśkaK, Aenu, Gorzkax33333, Kompotlinka, mistyreal, Axana, Gosiaczkova, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Elgenda u Gosiaczkova dokładnie tak czasami potrzebne jest ojojanie i dobrze mieć się gdzie wygadać i wiedzieć , że są osoby podobne do Ciebie ♥️
Elgenda, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Hope9411 wrote:Ale tu dużo stron wszystkich nie nadrobię, gratulacje dla wszystkich ⏸️🥰 a za biele i wredny małpy tulę.
Ja już jestem po drożności nie było tak źle, naczytałam się tylu historii że nastawiłam się na najgorsze, faktycznie nie jest to za przyjemne ale da się przeżyć
Założenie cewnika było dziwne, miałam uczucie jakby jakaś fala gorąca mnie przeszyła od stóp do głów i zakręciło mi się wtedy mocno w głowie, moment kiedy był wpuszczany kontrast to uczucie takiego rozpierania, gorąca i czułam skurcze podobne do tych lekkich porodowych. Badanie trwało ok 15 minut, około godzinę przed badaniem wzięłam ketonal +no-spe, po wszystkim dostałam antybiotyk na 3 dni.
Ogólnie to prawy jajowód drożny (w nim była cp) a lewy udrożniony tak że bardzo się cieszę, teraz czekam na owulację i bierzemy się do działania🤞🍀
Mnie to bolało od czytania, ale najważniejsze że już po i teraz udanych działań ♥️
Hope9411 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gorzka, tak, tak, chodziło mi o to, że no przecież nie będziesz musiała go odstawiać, bo będziesz w ciąży 😬 Słonecznik, tak ładnie afirmowała i poskutkowało 😄
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Hope9411 wrote:Ale tu dużo stron wszystkich nie nadrobię, gratulacje dla wszystkich ⏸️🥰 a za biele i wredny małpy tulę.
Ooo, jaki antybiotyk dostałaś? Możesz się podczas brania i po starać?
Ogromne kciuki za działania🤞
Ja mam drożność jutro i właśnie martwię się o ten antybiotyk👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Marcycha wrote:Gorzka, tak, tak, chodziło mi o to, że no przecież nie będziesz musiała go odstawiać, bo będziesz w ciąży 😬 Słonecznik, tak ładnie afirmowała i poskutkowało 😄
Mam tę mooc;p
Afirmuje,żeby Wszystkim Staraczkom się udało ♥️🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:48
Hope9411, MiśkaK, Marcycha, Monia•, Gorzkax33333, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Lisia00 wrote:Ooo, jaki antybiotyk dostałaś? Możesz się podczas brania i po starać?
Ogromne kciuki za działania🤞
Ja mam drożność jutro i właśnie martwię się o ten antybiotyk
Dostałam AzitroLek 500, mam długie cykle i owulacja wg kalendarza przypada za 12 dni a antybiotyk jest na 3 dni, lekarz też mówił że to nie koliduje i daje zielone światło więc się nie zastanawiam niech już się coś dzieje 🙏🤞
Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki żebyś dobrze przeszła to badanie, nastawiałam się że to będzie okropny ból i mogę spodziewać się wszystkiego a pozytywnie się zaskoczyłam więc mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie 🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:50
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
💐 Gilgotka, jeśli USG nie było tuż po owulacji, to rzeczywiście czasem podobno ciężko „ocenić jajeczka” 😕
💐 Słonecznik90, super wyniki, gratulacje! 👏
💐 Dawdler34, u mnie to będzie 11 dpo i myślę że dłużej nie wytrzymam. 🙈🙈🙈 Mam też wtedy wolne od pracy, więc miło będzie móc przeżyć te emocje w domowych warunkach. 😅 Trzymam za nas kciuki!
💐 Aenu, 🫶👏🫶
💐 Monia+, polecasz majtki jakiejś konkretnej firmy? Zastanawiam się w sumie nad zakupem.
Po krótkim zastoju w końcu bety ruszyły. Oby coraz więcej kresek się pojawiło jeszcze w tym wątku! 🤞
Słonecznik90, Aenu, MiśkaK, Dawdler34, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Jeszcze 2 tyg sierpnia wiec czekam na wiecej 😎
Mi progesteron tak daje sie we znaki, ze niedlugo bede chodzila po scianach. Mam mocne wzdecia, napompowany brzuch i az czuje jakby mi to wszystko do pachwin promieniowalo, w tym miesiacu wyjatkowo mocno bo do wzdec juz sie przyzwyczailam ale nie do takich 😂
mistyreal lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️