Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, umówiłam się już do lekarza na pierwszą wizytę na 25 sierpnia ❤️
Bluee91, Marcycha, aaandzia, Gorzkax33333, mistyreal, Gosik0205, natix, Tajlandia22, Katikat, KamilaAnt2026, Elgenda, Monia•, Lucy_26, Axana, Kompotlinka, Dawdler34, Gosiaczkova, MiśkaK, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Ło matko, Lucy! To takie kreski istnieją? 😅 Przez chwilę myślałam, że to owulak 🤣
Cudownie 🥰
O rany Andzia, ale kacja zaraz po powrocie 😒 Zdrówka dla synka.
Gorzka 🥹🥹🥹 💚
Aenu, ktory to bedzie dzień ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:29
aaandzia, Gorzkax33333, Gosik0205, Lucy_26, Dawdler34 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Tylko nie współpracujecie z Izi kuchnie , przestrzegamNikaaa_ wrote:Wow ile dobrych informacji! Pięknie zaczęła się ta druga połowa miesiąca, oby passa trwała ❤️
My dzisiaj jedziemy na projekt kuchni, mam nadzieję, że zaproponują nam coś fajnego. Byliśmy już na jednym projekcie, ale niestety nie byliśmy zadowoleni 🙄 teraz jedziemy w inne miejsce więc liczę, że będzie okej 😃 powiem Wam, że wiedziałam, że robienie remontu to survival, ale nie sądziłam że aż taki 🤭
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
W poprzedniej ciąży u tego samego lekarza byłam właściwie od razu po zobaczeniu dwóch kresek 😊 Wtedy w ogóle nie robiłam bety, a było to 7 lat temu i lekarz na USG już coś widział. Więc teraz i tak idę trochę później niż poprzednio 😊Gilgotka wrote:A nie za wczas , przy takiej becie jeszcze nic nie bedzie widać musi być ponad 1000⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Mam nieregularne cykle, więc ciężko mi dokładnie określić dzień ciąży według ostatniej miesiączki. Według moich obliczeń owulacja była mniej więcej 1–2 sierpnia, więc bardziej tym się sugeruję 😊Marcycha wrote:Ło matko, Lucy! To takie kreski istnieją? 😅 Przez chwilę myślałam, że to owulak 🤣
Cudownie 🥰
Gorzka 🥹🥹🥹 💚
Aenu, ktory to bedzie dzień ciąży?
aaandzia lubi tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Najwyżej lekarz powie, że na tym etapie jeszcze nic konkretnego nie widać i zaprosi mnie na kolejną wizytę za tydzień czy dwa 😊 Wolę iść i sprawdzić, niż się zastanawiać.
aaandzia, Tajlandia22, Dawdler34, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Amelia96 wrote:U mnie biało, więc od dziś odstawiam proga.
Amelia.. 🫂🫂🫂
Amelia96 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Amelia 🫂🫂🫂

Lucy, ale krechy haha, gratulacje!
Andziaa, współczuję
dobrze, że sytuacja ustabilizowana.
Ja się obudziłam z bólem podbrzusza i pierwsza myśl- co ja wczoraj zeżarłam. A to owulka, która jest tuż za rogiem xD i prawy jajnik pobolewa
Gorzkax33333, Lucy_26, Amelia96 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Wszystkim gratuluje dwóch kreseczek i rosnących bet

Przytulam dziewczyny za biele i inne problemy w długich staraniach 🫂
Ja się troszkę wyciszam, bo obecny pracodawca dopiero wypuści mnie stąd po 3 miesiącach czyli na koniec listopada, więc ze staraniami troszkę musze spasować, aby nie iść do nowej firmy z brzuchem..
PS. czy któraś z was była w Mars Alam w listopadzie i wie jak tam wtedy wygląda pogoda?👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
👑 Aenu, czyli będziesz miała na pewno pięć tygodni plus, więc pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym będzie na pewno 😊
👑 Kamila, nie wiem czy wiesz, ale nie musicie przerywać starań. Jeżeli zajdziesz w ciążę, to po prostu pójdziesz na zwolnienie/macierzyński u aktualnego pracodawcy, bo możesz cofnąć wypowiedzenie w każdym momencie po potwierdzeniu ciąży. Z kolei w razie czego u nowego pracodawcy będzie trzeba ciążę trzymać w tajemnicy do 12 tygodni.
👑 Gorzka, a tak sobie pomyślałam, odpowiedziałaś wtedy coś synkowi?
Aenu, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Też mi się tak wydaje 😊Marcycha wrote:👑 Aenu, czyli będziesz miała na pewno pięć tygodni plus, więc pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym będzie na pewno 😊
👑 Kamila, nie wiem czy wiesz, ale nie musicie przerywać starań. Jeżeli zajdziesz w ciążę, to po prostu pójdziesz na zwolnienie/macierzyński u aktualnego pracodawcy, bo możesz cofnąć wypowiedzenie w każdym momencie po potwierdzeniu ciąży. Z kolei w razie czego u nowego pracodawcy będzie trzeba ciążę trzymać w tajemnicy do 12 tygodni.
👑 Gorzka, a tak sobie pomyślałam, odpowiedziałaś wtedy coś synkowi?⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Dziewczyny zazdroszczę ⏸️
Mamy wyniki posiewu z nasienia i wyszła bakteria citrobacter koseri bardzo liczne… mąż będzie chciał się umówić do lekarza- pewnie dostanie antybiotyk. Ja chyba też ogarnę wymazy. Czy w ciemno też powinnam brać antybiotyk skoro się nie zabezpieczaliśmy ?
Coś czuję że ten cykl trzeba będzie odpuścić na leczenie 😭 a już się cieszyłam że kończy się okres.👶🩷 5 lat
AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
Estradiol 33,26
Prolaktyna 36,63 ng / ml -
Tak, że póki co nic tam raczej nie ma i spytałam czy chciałby żeby byłMarcycha wrote:👑 Aenu, czyli będziesz miała na pewno pięć tygodni plus, więc pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym będzie na pewno 😊
👑 Gorzka, a tak sobie pomyślałam, odpowiedziałaś wtedy coś synkowi?🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Marcycha wrote:👑 Aenu, czyli będziesz miała na pewno pięć tygodni plus, więc pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym będzie na pewno 😊
👑 Gorzka, a tak sobie pomyślałam, odpowiedziałaś wtedy coś synkowi?
Niestety nie jest to takie proste, jesli w dni uskładania wypowiedzenia byłabym w ciąży i o tym nie wiedziała to wtedy mogę wycofać wypowiedzenie, ale jeśli w ciąże zaszłabym dopiero np. we wrześniu to niestety nie chroni mnie już prawo i wypowiedzenia nie da się cofnąć. Teraz nie unikamy dni płodnych, ale zaprzestałam robienie testów owulacyjnych i zobaczymy
👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
Dziękuję 🥹 miałam jeszcze Pinka, ale po ostatnich miesiącach oglądania na nim bieli tym razem wolałam coś innego 😁 Zdrówka dla Ciebie i dzidzi i nudej ciąży ☺️Olcykowa wrote:Przepraszam, że tak wbijam „zza krzaka” (podczytuję Was już jakiś czas 🙂), ale jak zobaczyłam te soczyste kreski to musiałam!! Gratuluję! Miałam identyczny test i betę ponad 500 🙂 Facelle się bardzo dobrze wybarwiają (moje ulubione testy) 🙂
Olcykowa lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Raczej chwila przerwy będzie konieczna na leczenie, ty też zrób wymazy. Przynajmniej wiecie, co się dzieje, po antybiotykach ruszycie z kopytka 🏇Bluee91 wrote:Dziewczyny zazdroszczę ⏸️
Mamy wyniki posiewu z nasienia i wyszła bakteria citrobacter koseri bardzo liczne… mąż będzie chciał się umówić do lekarza- pewnie dostanie antybiotyk. Ja chyba też ogarnę wymazy. Czy w ciemno też powinnam brać antybiotyk skoro się nie zabezpieczaliśmy ?
Coś czuję że ten cykl trzeba będzie odpuścić na leczenie 😭 a już się cieszyłam że kończy się okres.
Gratulacje dla zaciążonych 🌟 zawsze miło się ogląda dwie kreseczki ❤️
Lucy_26, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Haha, ja nawet chciałam podpisać, że to ciążowy nie owulacyjny jakby co 😅 Owulacyjny nigdy mi taki nie wyszedł 🫣 Moje problemy ze snem okazały się jednak czymś więcej, także trzymam kciuki, by w Twoim przypadku było podobnie 🤞 Niech ten bocian i dzięcioł działają!Marcycha wrote:Ło matko, Lucy! To takie kreski istnieją? 😅 Przez chwilę myślałam, że to owulak 🤣
Cudownie 🥰
Gorzka 🥹🥹🥹 💚
Aenu, ktory to bedzie dzień ciąży?
Marcycha lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu