Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaandzia, dużo zdrówka dla syna w takim razie!
aaandzia lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Kochana, dopiero zaczeliście się starać 🫂 cierpliwości, doczekasz się i twoje dzieciaki doczekają się rodzeństwa 🌻 jesteś silna i dzielna i dasz radę 💪❤️🩹Gorzkax33333 wrote:U mnie dzisiaj słaby dzień, pewnie przez deszczowa pogodę 🥺 przed chwilą młodszy synek położył mi się na brzuch, zaczął go całować i mówi " mamo wiesz kto tam jest?" Ja mówię " nie, a kto" a on " dzidziuś" 🥺🤞 widzę że chcą jeszcze rodzeństwo, robię co mogę i się nie udaje 😭
Gorzkax33333, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wsparcie 🥺Britta wrote:Kochana, dopiero zaczeliście się starać 🫂 cierpliwości, doczekasz się i twoje dzieciaki doczekają się rodzeństwa 🌻 jesteś silna i dzielna i dasz radę 💪❤️🩹
Britta lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
U mnie właśnie @ wystartowała, zmiata mnie z planszy a jeszcze jestem na drugiej zmianie w pracy i czuję się tragicznie 🙃🙈
Ikusia88 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Dziewczyny daję znać, że jestem po zabiegu. Omówienie przebiegu będę miała po 18. Bardzo obawaiałam się bólu, ale prawie nic nie czuję. 😉 Dam znać wieczorem lub jutro co tam. 😊
Elgenda, aaandzia, Marcycha, Dawdler34, Gorzkax33333, Aga992, Monia•, Lucy_26, mistyreal, Maalwii, natix, mommytobe, Lisia00, KamilaAnt2026, Szept_Flory, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
🍀Maalwi 🫂🫂 mnie ta też zmiotła z życia... sobota na zmianę sen-jedzenie-sen do tego kosmiczny ból brzucha i głowy 😶
🍀Lucy gratuluję ❤️ piękne kreseczki
🍀aandzia a jak teraz synek się czuje ?
Lucy_26, aaandzia lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Współczuję ❤️ chociaż też chciałabym już mieć okres i zacząć kolejny cykl starań na nowo, a tu jeszcze nie wiadomo kiedy przyjdzie bo po odstawieniu proga trzeba troszkę odczekać😔Maalwii wrote:U mnie właśnie @ wystartowała, zmiata mnie z planszy a jeszcze jestem na drugiej zmianie w pracy i czuję się tragicznie 🙃🙈Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Kompotlinka, świetnie, że zabieg już za Tobą 💕 I że się dobrze czujesz 😊
Maalwii, trzymaj się 🫶
Gajek, zaglądasz tu czasem? Jak pierwsze dni na Ozempicu?
Kompotlinka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
KamilaAnt2026 wrote:Wszystkim gratuluje dwóch kreseczek i rosnących bet

Przytulam dziewczyny za biele i inne problemy w długich staraniach 🫂
Ja się troszkę wyciszam, bo obecny pracodawca dopiero wypuści mnie stąd po 3 miesiącach czyli na koniec listopada, więc ze staraniami troszkę musze spasować, aby nie iść do nowej firmy z brzuchem..
PS. czy któraś z was była w Mars Alam w listopadzie i wie jak tam wtedy wygląda pogoda?
Kamila, ja byłam w grudniu 2 lata temu i bylo piekne latko. Nie za goraco, nadawalo sie spokojnie na plazowanie i plywanie, także polecam 🥰
Dziewczyny, ja zaczełam w niedziele 6 tydzień, beta pieknie rosla, wczoraj juz 6309, jutro ide na wizyte zobaczyć pecherzyk ciazowy, a po cichutku licze też na zoltkowy, ale zobaczymy. Troche mnie nastraszył spadek progesteronu ale po dodatkowej dawce wrocil na wyższy poziom. Stres jeszcze mnie nie opuszcza, ale powoli powoli zaczynaja sie przebłyski, że może tym razem bedzie inaczej i sie uda.
Przytulam na wszystkie biele i trzymam dalej kciuki za każdą z nas! 🙏🏼🥰
Kompotlinka, Elgenda, Britta, Dawdler34, mistyreal, KamilaAnt2026, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Mnie brzUch boli jak na miesiączkę i śluz już taki rozciągliwy jakiś🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Kompotlinka, super ze wszystko ok. Trzymaj sie 🫶🏻
Gratki dwoch kresek!
Malwi, wspolczuje… 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:54
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Pik?Gosik0205 wrote:Ja już nie wiem
https://ibb.co/23gnjX0T🧑98'🧒97'
IO, PCOS
👑 Kamila, faktycznie, mój błąd. Mogłabyś je cofnąć, ale tylko gdyby to pracodawca wręczył Ci wypowiedzenie, a nie kiedy Ty je złożyłaś tzn. kiedy Ty je złożyłaś to też by tak mogło być, ale to tylko z dobrej woli pracodawcy. Wspominam o tym, bo kiedyś podczas starań, z zaskoczenia, to mnie wreczono wypowiedzenie i pamiętam, że miałam możliwość cofnięcia go i miałam na to nadzieję, bo dobrze zarabiałam 🙃 Ale... ostatecznie dobrze się stało, bo w nowej pracy zarabiałam jeszcze lepiej także życzę Ci nowego lepszego przelicznika zasiłków 😅😁
👑 Lucy obyyyy, bo jeszcze oprócz poczucia dzisiaj wyższej temperatury ciała (tylko odczucia bez pomiarów), to nie mam żadnych objawów (8 dc). Dowiemy się za kilka dni. Już powoli zaczynam czuć ten stres co Ty wczoraj 🙃 Aha, dziś przespałam całą noc🥳 W sumie to teraz nie wiem, czy się cieszyć, czy nie 😆
Dodatkowo przypałętało mi się dziś małe jednorazowe rozwolnienie, nie mam bladego pojęcia od czego, mam nadzieję, że nie zaszkodzi 😑
👑 Kompotlinka, super, że miałaś takie odczucia. Ja nie wspominam dobrze, ale mnie kurde nikt nie powiedział, że mogę przed zabiegiem wziąć coś przeciwbólowego 🥲 Daj znaka 🙂
👑 Gorzka, może ten śluz to nie jest zły omen? U mnie w sumie on cały czas jest jakiś taki zadziwiająco elastyczny i po prostu wyraźnie jest. Żeby nie było, wiesiołka już nie biorę od czasu tamtej rozmowy o wiesiołku. Mam nadzieję, że to jednak dobrze skoro nawet ginekolog to skomentował.
👑 Gosik, może masz w tym cyklu wykres Pleateau, więc czekaj na spadek i wtedy ostatni ciemny pasek będzie pikiem. Zrób koniecznie dziś wieczorem i jutro przed południem jak dasz radę.
Kompotlinka, Lucy_26, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Ja baaaardzo jestem wdzięczna mojemu ginekologowi, że po wykryciu że polip endometrium odrósł i czeka mnie histeroskopia zasugerował od razu dodatkowo laparoskopię. A zabieg był dziś naprawdę kompleksowy łącznie z kontrolą drożności jajowodów. Mam niski próg bólu i cieszę się, że miałam to sprawdzone w narkozie. 😊 Zobaczymy jaki będzie werdykt.Marcycha wrote:👑 Kompotlinka, super, że miałaś takie odczucia. Ja nie wspominam dobrze, ale mnie kurde nikt nie powiedział, że mogę przed zabiegiem wziąć coś przeciwbólowego 🥲 Daj znaka 🙂
Zaciskam kciuki za Twoje testowanie. 🤞🤞🤗
Dawdler34, aaandzia, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Kupiłam clearblue cyfrowy i zrobię go tego 12 dnia, żeby było pewne czy odstawiać luteinę
Marcycha, Dawdler34, Kompotlinka, mommytobe, Elgenda, aaandzia, xSmerfetkax, Britta lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Marcycha wrote:👑 Lucy obyyyy, bo jeszcze oprócz poczucia dzisiaj wyższej temperatury ciała (tylko odczucia bez pomiarów), to nie mam żadnych objawów (8 dc). Dowiemy się za kilka dni. Już powoli zaczynam czuć ten stres co Ty wczoraj 🙃 Aha, dziś przespałam całą noc🥳 W sumie to teraz nie wiem, czy się cieszyć, czy nie 😆
Dodatkowo przypałętało mi się dziś małe jednorazowe rozwolnienie, nie mam bladego pojęcia od czego, mam nadzieję, że nie zaszkodzi 😑
Ja cokolwiek zaczęłam czuć dopiero w piątek, więc jakieś 11 dpo, także na spokojnie
Dobrze, że noc miałaś spokojną. Ja dziś przed tym testem to budziłam się non stop i nie mogłam spać i wstałam już przed 5:00. I jeszcze ciągle śniły mi się głupoty z tym testowaniem xd
Marcycha, aaandzia lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
👑 Kompotlinka, aaa ok, myślałam, że to sama drożność 😉 Tak, czy siak, lekarz złoto 🥹
👑 Gorzka, zaszalałaś 🤩
👑 Lucy, ok wyhamowuję piętą 😅
...💚...
Gorzkax33333, Lucy_26, Kompotlinka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Amelia, Malwi przytulam

Lucy wooow! Jakie ciemne! Tu będzie zdecydowanie wysoka beta!!❤️🤞
Kompotlinka bardzo się cieszę w takim razie 😇 Czekamy na werdykt❤️
Kompotlinka, Lucy_26, Amelia96 lubią tę wiadomość