Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja melduję... ze do drożności jajowodów nie doszło:(
Z posiewu czystości wyszły mi bakterie także lekarz zdecydował nie przeprowadzić badania.
No nic, czekamy w takim razie na wyniki badania nasienia i postaram się wybłagać ginekolog o tą stymulacje owulacji🥺 Tak mi też doradził Pan Lekarz z kliniki, w której miała być drożnośc. Najwyżej doniosę za miesiac (dostałam antybiotyk podczas którego mozna sie starać)
Aha, i owulak znowu mi pociemniał! Totalnie nie wiem co się dzieje, ale działamy 😅 Lekarz z kliniki życzył mi żebym nie musiała juz za miesiac wracać, także biore to sobie do serca😅👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Marcycha wrote:👑 Kamila, faktycznie, mój błąd. Mogłabyś je cofnąć, ale tylko gdyby to pracodawca wręczył Ci wypowiedzenie, a nie kiedy Ty je złożyłaś tzn. kiedy Ty je złożyłaś to też by tak mogło być, ale to tylko z dobrej woli pracodawcy. Wspominam o tym, bo kiedyś podczas starań, z zaskoczenia, to mnie wreczono wypowiedzenie i pamiętam, że miałam możliwość cofnięcia go i miałam na to nadzieję, bo dobrze zarabiałam 🙃 Ale... ostatecznie dobrze się stało, bo w nowej pracy zarabiałam jeszcze lepiej także życzę Ci nowego lepszego przelicznika zasiłków 😅😁
👑 Lucy obyyyy, bo jeszcze oprócz poczucia dzisiaj wyższej temperatury ciała (tylko odczucia bez pomiarów), to nie mam żadnych objawów (8 dc). Dowiemy się za kilka dni. Już powoli zaczynam czuć ten stres co Ty wczoraj 🙃 Aha, dziś przespałam całą noc🥳 W sumie to teraz nie wiem, czy się cieszyć, czy nie 😆
Dodatkowo przypałętało mi się dziś małe jednorazowe rozwolnienie, nie mam bladego pojęcia od czego, mam nadzieję, że nie zaszkodzi 😑
👑 Kompotlinka, super, że miałaś takie odczucia. Ja nie wspominam dobrze, ale mnie kurde nikt nie powiedział, że mogę przed zabiegiem wziąć coś przeciwbólowego 🥲 Daj znaka 🙂
👑 Gorzka, może ten śluz to nie jest zły omen? U mnie w sumie on cały czas jest jakiś taki zadziwiająco elastyczny i po prostu wyraźnie jest. Żeby nie było, wiesiołka już nie biorę od czasu tamtej rozmowy o wiesiołku. Mam nadzieję, że to jednak dobrze skoro nawet ginekolog to skomentował.
👑 Gosik, może masz w tym cyklu wykres Pleateau, więc czekaj na spadek i wtedy ostatni ciemny pasek będzie pikiem. Zrób koniecznie dziś wieczorem i jutro przed południem jak dasz radę.
Taki mam plan -
🌸 Lisia przykro mi, że nie doszło do badania ale może okaże się niepotrzebne. 😉 Owocnych działań! 🤞🤞😊
Dziewczyny poza polipem wszystko idealnie! Brak cech zapalenia, jajowody drożne, brak ognisk endometriozy. Kamień z serca! Mam ochotę świętować! 🥳
Lucy_26, J.ss, Marcycha, kindzaaaa, mistyreal, aaandzia, Lisia00, Dawdler34, Axana, Maalwii, Słonecznik90, Elgenda, biavska, Britta, MiśkaK, Gosiaczkova, dzydzy, mommytobe, Nikaaa_, KamilaAnt2026, Reja13 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
🌸 Lisia00, ojej, ale może tak właśnie miało być? Teraz możecie się starać bez obaw, a kto wie? Może to ten cykl? ☺️🤞
🌸 Kompotlinka, super wieści! 😁
Ja miałam dziś dość ciężki dzień w pracy i teraz już ciężko się podnieść z kanapy 😅 Chyba do mnie powoli dociera, co się wydarzyło i postanowiłam trochę na spokojnie podsumować moją sytuację.
Z takich ewidentnych objawów mam jedynie bóle w podbrzuszu, ale nie skurczowe jak na miesiączkę, tylko takie ciągnięcia, kłucia, rozpieranie. Po tym głównie rozpoznałam, że jest inaczej niż zwykle, bo w pierwszej ciąży też miałam coś takiego. Oprócz tego ta napadowa senność, zmęczenie, wysokie tętno (nigdy nie miałam super niskiego).
Czym różnił się ten cykl?
💊 inozytol, laktoferyna - zaczęłam suplemenować
🕒 leżenie 15 min po przytulankach - zachęcona przez dzydzy w poprzednim wątku, też trochę w akcie desperacji 🤪🫣
🙏 modlitwa, pielgrzymka - stwierdziłam, że potrzebuję dodatkowego wsparcia
Czy któryś z tych punktów pomógł? Nie wiem, ale chcę wierzyć, że tak. Osobiście mam też teorię, że w największym stopniu przyczyniło się to, że to był pierwszy cykl po CAŁKOWITYM odstawieniu syna od piersi. Teraz obu tylko Kropek się dobrze zadomowił ♥️
Cieszę się, że udało się naturalnie i nie była potrzebna dalsza diagnostyka. Tym bardziej wspieram też te z Was, które na co dzień zmagają się z długą i trudną drogą do macierzyństwa. Dopiero po tych staraniach widzę, jak ciężko jest w tym wytrwać nie gubiąc po drodze siebie. Jesteście silne babki i na pewno dacie radę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 19:07
Kompotlinka, mistyreal, Gorzkax33333, aaandzia, Chloé2017, Aga992, KarkoPa, Lisia00, Gosik0205, Axana, J.ss, Słonecznik90, biavska, Britta, MiśkaK, dzydzy, Tajlandia22, Marcycha, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
👑 Kompotlinka 🥹🥹🥹🥳🥳🥳🥳🥳
👑 Gosik, w Premom sprawdzaj jeszcze po swoim ustawieniu obrazu w ich kreskach i zatwierdzeniu, czy w następnym kroku faktycznie wszystkie 3 kreski są tam gdzie kreski na teście, bo ja się kiedyś zorientowałam, że pomimo dobrego celowania w następnym kroku przerywana kreska nie była na kresce testowej. Jak nie będą się kreski pokrywały to przeliczenie będzie nieprawidłowe.
Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Gosiaczkova na szczęście już lepiej ♥️
Gorzka trzymam nadal kciuki 🍀
Kompotlinka super wieści 👏🍀🍀🍀🍀
Lisia może akurat uda się w tym cyklu dobrze, że możecie się starać mimo antybiotyku 🍀
Malwii 🫂🫂🫂🫂 co za wredna @
Lucy ważne, że sie udało, po prostu to był Wasz czas 🌻
Kompotlinka, Lucy_26, Lisia00, Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Marcycha wrote:👑 Kompotlinka 🥹🥹🥹🥳🥳🥳🥳🥳
👑 Gosik, w Premom sprawdzaj jeszcze po swoim ustawieniu obrazu w ich kreskach i zatwierdzeniu, czy w następnym kroku faktycznie wszystkie 3 kreski są tam gdzie kreski na teście, bo ja się kiedyś zorientowałam, że pomimo dobrego celowania w następnym kroku przerywana kreska nie była na kresce testowej. Jak nie będą się kreski pokrywały to przeliczenie będzie nieprawidłowe.
Bardzo to pilnuje by kreski były idealne -
@Kompotlinka super! To są dobre wieści! 💥 od kiedy możecie rozpocząć pierwszy (i oby ostatni🤞) sezon starań?
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Kompotlinko na takie wieści tutaj czekałam! Bardzo się cieszę że wszystko dobrze i dobrze się czujesz 🫶🏼
Kompotlinka lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
🌻Kompotlinko, cudowne wieści 🥰🍀
🌻Lucy,ale kreseczki tłuściutkie! Kiedy idziesz na betę?
🌻Andzia,jak tam synek się czuje?
Ja melduje,że u mnie czysto i mokro (brzmi trochę,jak hasło na reklamę gumek 😅).
A jutro idę do endokrynologa,TSH grubo poniżej 1,bo 0,321 ulU/ml,ale ja tak w ciążach mam zawsze.
FT3 3,43 pg/ml
FT4 1,5 ng/dl
Niby wszystko w normie,ale zobaczymy,co endo powie.
Jeszcze jutro przede mną powtórka bety,stresuje się 🙈
Lucy_26, Gorzkax33333, mistyreal, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
JutroSłonecznik90 wrote:🌻Kompotlinko, cudowne wieści 🥰🍀
🌻Lucy,ale kreseczki tłuściutkie! Kiedy idziesz na betę?
🌻Andzia,jak tam synek się czuje?
Ja melduje,że u mnie czysto i mokro (brzmi trochę,jak hasło na reklamę gumek 😅).
A jutro idę do endokrynologa,TSH grubo poniżej 1,bo 0,321 ulU/ml,ale ja tak w ciążach mam zawsze.
FT3 3,43 pg/ml
FT4 1,5 ng/dl
Niby wszystko w normie,ale zobaczymy,co endo powie.
Jeszcze jutro przede mną powtórka bety,stresuje się 🙈
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
💐 Dziewczyny, mocne przytulasy za wszystkie wredne małpiszony i złe samopoczucia. A także mocne kciuki za badania i pozytywne wyniki.
💐 Lucy_26, cóż to za tłuściochy! Powodzenia!
💐 aaandzia, współczuję wizyty na sorze i całych tych stresów. Oby szybko przeszło i syn wrócił do zdrowia jak najszybciej.
💐 Gorzkax33333, dopiero zaczynacie ponowne starania. Jeszcze się uda!
💐Nikaaa_, współczuję remontu. Ja od 4 lat odwlekam remont kuchni, także doskonale wiem co czujesz. 🙈
Dziewczyny, jak już oficjalnie wchodzę w fazę poowulacyjną. 🤣🙈 Mój mózg i hormony zaczynają wariować. A to dopiero pierwszy dzień. Już boję się, co będzie dalej. 🤣🙈
Gorzkax33333, Lucy_26, mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Ja jestem 8dpo, tradycyjnie nic poza wzdęciami, także nawet mi się nic nie zdążyło odpalić i nie myślę o objawach, nie chce ich sobie dopisywać bo standardowo ich nie ma 😅09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Lucy_26 wrote:Jutro

Ale jestem ciekawa,ile wynosi beta przy takich kreseczkach:) Niemniej,trzymam kciuki 🍀
Ja właśnie jadę na wizytę do endo,a po pobranie krwi na betę. Tylko znowu miałam trochę zaróżowiony śluz. Martwię się...Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy