Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    O kurde, dużo znajomych też narzeka na takie dolegliwości. oby tylko te choróbsko szybko minęło i nie pokrzyżowało staraczkowych planów ✊
    J. ss o wow wcale nie taki cień tego testu to już dobrze widoczna krecha 🙌 wygląda to naprawdę obiecująco 💕 myślisz iść na betę? :)

Tymczasem ja czuję się mocno na okres a jeszcze go nie ma 🙄🙄🙄 niestety ten progesteron mocno rozregulował mój cykl 😏

Dostałam neosine i w sumie dziś już wstałam bardziej żwawa może nawet posprzątam dom przed przyjazdem męża 😅
    Mam tylko nadzieję że on nie złapie tego ode mnie bo te badanie nasienia w środę

Amelia96 lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • koncentracja 34,18 mln/ml
    • całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
    • ruch postępowy a+b 41%
    • ruch całkowity 47%
    • morfologia 1% - wady główki 🟡
    • posiew ✅
  • Chloé2017 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dawdler 11dpo ja nie wierzę bo ja nigdy nie widziałam u siebie dwóch kresek, cała się trzęsę bo wyciągnęłam tego poczasiaka dla pewności, coś zamajaczyło zrobiłam znowu i się pojawiła taka mega jasna ale to nie mocz z rana tylko już kilka razy sikałam… zrobię chyba facelle pojadę do rosska

Boze dziewczyny jeszcze z naszymi problemami ja nie wierzę że coś z tego będzie 😭😭😭

Widać 🙂
    Spokojnie, oddychaj!😃 Trzy głębokie wdechy.

Chloé2017
  • Elgenda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼J.ss ja też widzę 😊

🌼Aenu, to jest tak niesamowite. Współczuję tylko tych skutków ubocznych i endometriozy cholernej :/ i tak wspaniale za tę szansę od organizmu :D

🌼Dawdler, a jak Twój zegarek pokazuje te zmiany temperatury? Adekwatnie do termometru??

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 J.ss widać! 🤩 czekam na kolejne kreseczki, oby coraz ciemniejsze. 🤞🤞 Ale emocje, cieszę się jakby to były moje testy! 🥹

J.ss lubi tę wiadomość

👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
    10.26 krew, mocz, hormony ✅️
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Chciałabym iść na betę ale u mnie laboratoria są zamknięte w weekendy :/

To nie katuj się już testami za bardzo zrób jutro z porannego może 🫶🏼

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    • ruch postępowy a+b 41%
    • ruch całkowity 47%
    • posiew ✅
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dziewczyny boze to jest jakis kuzyn kuzyna cienia

https://zapodaj.net/plik-ni30ErpA5V

https://zapodaj.net/plik-0IB7do9h1s

Wczesniej mialam poczasiaka gdzie to sie nie zdarza ze cos wyszlo a teraz to

Wy widziecie czy ja sobie cos wkrecilam

To poczasiak
    https://zapodaj.net/plik-CIF5s8eOWO
    Ja też widzę! Trzymam kciuki za betę, jeśli zrobisz dopiero w poniedziałek to będzie już całkiem ładny wynik. 🙂

J.ss lubi tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Chciałabym iść na betę ale u mnie laboratoria są zamknięte w weekendy :/
    Widzę kreseczkę gołym okiem jasna ale nie cień cienia z cienia. Trzymam kciuki by jednak to było to

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    🌼J.ss ja też widzę 😊

🌼Aenu, to jest tak niesamowite. Współczuję tylko tych skutków ubocznych i endometriozy cholernej :/ i tak wspaniale za tę szansę od organizmu :D

🌼Dawdler, a jak Twój zegarek pokazuje te zmiany temperatury? Adekwatnie do termometru??
    Tak, w funkcji Sen widać najlepiej bo to z nocy na noc, odnośnie bazowej temperatury.
    W funkcji śledzenia cyklu bierze średnią z dni i też mam cały czas na +

@J.ss oby to bylo TO! Zrób jutro test z porannego i koniecznie daj znać! Nie stresuj się tylko ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 11:08

Elgenda lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane

Na betę mogłabym jechać 70 km od siebie ale to nie ma sensu, bo zaraz i tak zamykają więc już poczekam tylko teraz nie mam opcji się zwolnić z pracy za bardzo, kurczę takie kombinacje :/

No nic zobaczę jeszcze jutro zrobię rano test

Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳
    preg.png
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, nadrobię was kiedyś ale muszę się komuś pożalić. To co się dzisiaj wydarzyło to istna abstrakcja dla mnie i cały dzień na zmianę się cieszę i płaczę bo nie wiem jak upuścić te emocje z siebie.
    2 tygodnie temu czyli po nieudanej stymulacji dostałam okresu właściwie w 22dc więc dużo wcześniej. Byłam u lekarza, zmienił mi leki na te co brałam jakiś rok temu bo na ten aktualny lek i tą dawkę mój organizm przestał reagować (a była maksymalna taka jak stosuje się przy in-vitro i itak nic nie dało- starania NATURALNE)
    No i dostałam te leki, zaczęłam brać. Nic się nie działo ciekawego. Do dziś. Dzisiaj miałam planowy monitoring owulacji. Poszłam do innego lekarza bo mój na urlopie a tam HIPERSTYMULACJA. Pęcherzyki mi dosłownie wyrosły z niczego (przypominam- mam bardzo niskie AMH i w USG było bardzo mało widocznych pęcherzyków antralnych). Pani doktor naliczyła CONAJMNIEJ 30 PĘCHERZYKÓW i to sporych. Jajniki mega powiększone.
    No i niestety to już w drugą stronę- nadal źle bo tym razem jest ich 30x za dużo. Jako, że nie można mnie tak zostawić bo to może być niebezpieczne nawet dla życia a pęcherzyki są już za duże żeby je jakoś bezinwazyjnie zmniejszyć to trzeba je ściągnąć.
    Więc Pani doktor podzwoniła po wszystkich kolegach od in-vitro z kliniki i pomimo BRAKU ŚRODKÓW W KLINICE po kilku minutach stałam się z osoby starającej się naturalnie osobą która podchodzi do IN-VITRO bo szkoda zmarnować taki wysyp pęcherzyków- tym bardziej, że od ponad roku co miesiąc walczymy o chociaż jeden pęcherzyk.
    Po 15 minutach byliśmy już po podpisaniu dokumentów i badaniach do punkcji. Dostałam dodatkowe leki i w przyszłym tygodniu będę miała punkcje.

Powiem wam chyba nigdy się nie spodziewałam takiego obrotu spraw i to w ciągu kilku minut. Jadąc na monitoring przy staraniach naturalnych wychodzisz z informacją, że za parę dni będziesz czekać na zarodki (lub chociaż dobre komórki)

Pani doktor na koniec przejrzała wszystkie moje stymulacje i stwierdziła, że pierwszy raz spotkała się z taką sytuacją żeby pacjentka nie reagowała na żadne leki a nagle tyle pęcherzyków i to bez zwiększenia dawki.

Ja wiem jak działa in-vitro i, że z tych pęcherzyków równie dobrze może być 0 zarodków ale przecież WARTO SPRÓBOWAĆ skoro itak trzeba się pozbyć tych gigantów.

Ja chyba jestem mistrzem w trudnych przypadkach. 🙉🤣

Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko poszło dobrze i powstał jakikolwiek zarodek żeby chociaż mieć możliwość wykorzystać tą okazję od losu. 🤞🤞

Ja powinnam grać w jakieś lotto bo jaka jest szansa, że u osoby która ma problem z uzyskaniem chociażby jednego pęcherzyka na lekach nagle znikąd pojawia się ich kilkadziesiąt mimo takiej samej dawki? Jak to powiedział lekarz z którym był konsultowany mój przypadek- SZANSA JEDNA NA MILION.

Przepraszam za chaos w poście ale dzisiaj czuję się jak jakaś niezrównoważona bo to dzieje się za szybko. 🙉🙈 no a poza tym zacząć procedurę in-vitro odrazu od połowy to też wyczyn, nie? 🤣
    Jest prawie 23 a my jeździmy właśnie po aptekach całodobowych w całym województwie bo muszę skompletować wszystkie leki- do in-vitro przecież te pęcherzyki nie mogą pęknąć ale muszą urosnąć, dojrzeć itp
    Ale historia. To dobry znak że nagle tak jajniki zadziałały. A co to za lek na owulke masz i jaką dawkę. Ja czekam na okres I będę zwiększać dawkę lametta i zaczynam się bać

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dziękuję kochane

Na betę mogłabym jechać 70 km od siebie ale to nie ma sensu, bo zaraz i tak zamykają więc już poczekam tylko teraz nie mam opcji się zwolnić z pracy za bardzo, kurczę takie kombinacje :/

No nic zobaczę jeszcze jutro zrobię rano test

Rozumiem Cię, ale mam nadzieję że jakoś wyrwiesz się z pracy w poniedziałek i uda się zrobić betę
    Wierzę że będzie u Ciebie w końcu dobrze ❤️

J.ss lubi tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    • ruch postępowy a+b 41%
    • ruch całkowity 47%
    • posiew ✅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi, dziękuję 🩷

Już trochę ochłonęłam, zobaczymy co dalej, mówiłam wam że miałam taki mega płodny śluz w owu i nagle zniknęło i oczywiście zero objawów a dzisiaj jedynie dużo śluzu i tyle. Piersi nabrzmiałe ale nie obolałe nic z tych rzeczy, także tyle ale leżałam też 15 min z nogami tak jak Dzydzy z braku laku, nie chciałam wam pisać żebyście nie myślały że mi odbija już całkiem

Maalwii, natix, Dawdler34, Kompotlinka, Lisia00, dzydzy, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳
    preg.png
  • Kasia07 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Podglądam już forum od dłuższego czasu ale teraz postanowiłam dołączyć.

Mam 37 lat staramy się 8 cykl teraz - w poprzednim miesiącu ciąża biochemiczna - pierwszy raz były pozytywne testy :(

W tym miesiącu teraz również miałam HyFoSy w 6 dniu cyklu.

Aktualnie 15 dzień cyklu i czekam na owulację bo testy bardzo białe.

Witam wszystkich ! :)

Chloé2017, Nikaaa_, Dawdler34, Gilgotka, Kompotlinka, Elgenda, Lucy_26, mistyreal, Izaiza, Gosiaczkova, mommytobe, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Wybaczcie,że się tak mało odzywam,ale zazwyczaj jak usypiałam Malutkiego,to miałam chwilę żeby zajrzeć na forum,ale teraz przeznaczam na drzemkę. I często jest tak,że Was czytam i w trakcie zasypiam 🙈

🌻Ana,trzymam mocne kciuki,aby wszystko pomyślnie przebiegło 🍀
    🌻J.ss widać kreseczki! I Twój cien cienia kuzyna jest ciemniejszy,niż był u mnie 😁🍀
    🌻Foggy,pytałaś wcześniej,który to nasz cykl starań i generalnie,takie starania bez starań mieliśmy od lutego,a z testami owu od kwietnia,także można powiedzieć,że to był czwarty cs:)
    W tym cyklu mój mąż suplementował pregna on,ja włączyłam cynk plus bardzo pilnowałam nawadniania.
    I ♥️mieliśmy co dwa dni w płodne,plus raz nadprogramowo 😅
    🌻Marysiu, jeżeli chodzi o izonytol,to sama nic wolę nie brać na własną rękę,ale już wprowadziłam sobie dietę:)

Wczoraj byłam na becie i w źródła już do 260 mlU/ml, progesteron 30,30 ng/ml:)

Chloé2017, Dawdler34, natix, Kompotlinka, Lucy_26, Izaiza, Gosiaczkova, Gorzkax33333, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam wczoraj duphaston i czekam na okres mam nadzieję, że szybko przyjdzie
    W kolejnym cyklu mam brać 2 tabletki lametta. Przepisała mi lekarka aromek ale nie mieli w aptece wieć dała mi Pani lametta wieć chyba to samo.lekarka ma nadzieję, że urosną z 3 lub 4 pęcherzyki po 2 tabletkach wiadomo jest to ryzyko ciaźy mnogiej ale mi to już obojętne jak sie uda to niech będą i bliźniaki

MiśkaK lubi tę wiadomość

• Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia07 wrote:
    Hej ;)

Mam 37 lat staramy się 8 cykl teraz - w poprzednim miesiącu ciąża biochemiczna - pierwszy raz były pozytywne testy :(

Witamy!!🙂🌻

Chloé2017
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, dziękuję 🩷

Już trochę ochłonęłam, zobaczymy co dalej, mówiłam wam że miałam taki mega płodny śluz w owu i nagle zniknęło i oczywiście zero objawów a dzisiaj jedynie dużo śluzu i tyle. Piersi nabrzmiałe ale nie obolałe nic z tych rzeczy, także tyle ale leżałam też 15 min z nogami tak jak Dzydzy z braku laku, nie chciałam wam pisać żebyście nie myślały że mi odbija już całkiem
    Absolutnie nie odbija! Też sobie ostatnio poleżałam, co nam przecież szkodzi 🤭
    Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki ❤️ będziesz robiła jeszcze jutro rano test czy poczekasz na betę?

J.ss lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, dziękuję 🩷

W szczęśliwym cyklu też miałam dużo śluzu! Taki biały, kremowo-wodnisty. Także myślę, że serio TO TO! ❤️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja skończyłam wczoraj duphaston i czekam na okres mam nadzieję, że szybko przyjdzie
    W kolejnym cyklu mam brać 2 tabletki lametta. Przepisała mi lekarka aromek ale nie mieli w aptece wieć dała mi Pani lametta wieć chyba to samo.lekarka ma nadzieję, że urosną z 3 lub 4 pęcherzyki po 2 tabletkach wiadomo jest to ryzyko ciaźy mnogiej ale mi to już obojętne jak sie uda to niech będą i bliźniaki
    3mam kciuki!🤞

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia07 wrote:
    Hej ;)

Witaj kochana

‹‹ ‹ 125 126 127 128 129 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ