Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    O kurde, dużo znajomych też narzeka na takie dolegliwości. oby tylko te choróbsko szybko minęło i nie pokrzyżowało staraczkowych planów ✊
    J. ss o wow wcale nie taki cień tego testu to już dobrze widoczna krecha 🙌 wygląda to naprawdę obiecująco 💕 myślisz iść na betę? :)

Tymczasem ja czuję się mocno na okres a jeszcze go nie ma 🙄🙄🙄 niestety ten progesteron mocno rozregulował mój cykl 😏

Dostałam neosine i w sumie dziś już wstałam bardziej żwawa może nawet posprzątam dom przed przyjazdem męża 😅
    Mam tylko nadzieję że on nie złapie tego ode mnie bo te badanie nasienia w środę

Amelia96 lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Chloé2017 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dawdler 11dpo ja nie wierzę bo ja nigdy nie widziałam u siebie dwóch kresek, cała się trzęsę bo wyciągnęłam tego poczasiaka dla pewności, coś zamajaczyło zrobiłam znowu i się pojawiła taka mega jasna ale to nie mocz z rana tylko już kilka razy sikałam… zrobię chyba facelle pojadę do rosska

Boze dziewczyny jeszcze z naszymi problemami ja nie wierzę że coś z tego będzie 😭😭😭

Widać 🙂
    Spokojnie, oddychaj!😃 Trzy głębokie wdechy.

Chloé2017
  • Elgenda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼J.ss ja też widzę 😊

🌼Aenu, to jest tak niesamowite. Współczuję tylko tych skutków ubocznych i endometriozy cholernej :/ i tak wspaniale za tę szansę od organizmu :D

🌼Dawdler, a jak Twój zegarek pokazuje te zmiany temperatury? Adekwatnie do termometru??

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 J.ss widać! 🤩 czekam na kolejne kreseczki, oby coraz ciemniejsze. 🤞🤞 Ale emocje, cieszę się jakby to były moje testy! 🥹

J.ss lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Chciałabym iść na betę ale u mnie laboratoria są zamknięte w weekendy :/

To nie katuj się już testami za bardzo zrób jutro z porannego może 🫶🏼

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dziewczyny boze to jest jakis kuzyn kuzyna cienia

https://zapodaj.net/plik-ni30ErpA5V

https://zapodaj.net/plik-0IB7do9h1s

Wczesniej mialam poczasiaka gdzie to sie nie zdarza ze cos wyszlo a teraz to

Wy widziecie czy ja sobie cos wkrecilam

To poczasiak
    https://zapodaj.net/plik-CIF5s8eOWO
    Ja też widzę! Trzymam kciuki za betę, jeśli zrobisz dopiero w poniedziałek to będzie już całkiem ładny wynik. 🙂

J.ss lubi tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Chciałabym iść na betę ale u mnie laboratoria są zamknięte w weekendy :/
    Widzę kreseczkę gołym okiem jasna ale nie cień cienia z cienia. Trzymam kciuki by jednak to było to

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    🌼J.ss ja też widzę 😊

🌼Aenu, to jest tak niesamowite. Współczuję tylko tych skutków ubocznych i endometriozy cholernej :/ i tak wspaniale za tę szansę od organizmu :D

🌼Dawdler, a jak Twój zegarek pokazuje te zmiany temperatury? Adekwatnie do termometru??
    Tak, w funkcji Sen widać najlepiej bo to z nocy na noc, odnośnie bazowej temperatury.
    W funkcji śledzenia cyklu bierze średnią z dni i też mam cały czas na +

@J.ss oby to bylo TO! Zrób jutro test z porannego i koniecznie daj znać! Nie stresuj się tylko ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 11:08

Elgenda lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane

Na betę mogłabym jechać 70 km od siebie ale to nie ma sensu, bo zaraz i tak zamykają więc już poczekam tylko teraz nie mam opcji się zwolnić z pracy za bardzo, kurczę takie kombinacje :/

No nic zobaczę jeszcze jutro zrobię rano test

Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, nadrobię was kiedyś ale muszę się komuś pożalić. To co się dzisiaj wydarzyło to istna abstrakcja dla mnie i cały dzień na zmianę się cieszę i płaczę bo nie wiem jak upuścić te emocje z siebie.
    2 tygodnie temu czyli po nieudanej stymulacji dostałam okresu właściwie w 22dc więc dużo wcześniej. Byłam u lekarza, zmienił mi leki na te co brałam jakiś rok temu bo na ten aktualny lek i tą dawkę mój organizm przestał reagować (a była maksymalna taka jak stosuje się przy in-vitro i itak nic nie dało- starania NATURALNE)
    No i dostałam te leki, zaczęłam brać. Nic się nie działo ciekawego. Do dziś. Dzisiaj miałam planowy monitoring owulacji. Poszłam do innego lekarza bo mój na urlopie a tam HIPERSTYMULACJA. Pęcherzyki mi dosłownie wyrosły z niczego (przypominam- mam bardzo niskie AMH i w USG było bardzo mało widocznych pęcherzyków antralnych). Pani doktor naliczyła CONAJMNIEJ 30 PĘCHERZYKÓW i to sporych. Jajniki mega powiększone.
    No i niestety to już w drugą stronę- nadal źle bo tym razem jest ich 30x za dużo. Jako, że nie można mnie tak zostawić bo to może być niebezpieczne nawet dla życia a pęcherzyki są już za duże żeby je jakoś bezinwazyjnie zmniejszyć to trzeba je ściągnąć.
    Więc Pani doktor podzwoniła po wszystkich kolegach od in-vitro z kliniki i pomimo BRAKU ŚRODKÓW W KLINICE po kilku minutach stałam się z osoby starającej się naturalnie osobą która podchodzi do IN-VITRO bo szkoda zmarnować taki wysyp pęcherzyków- tym bardziej, że od ponad roku co miesiąc walczymy o chociaż jeden pęcherzyk.
    Po 15 minutach byliśmy już po podpisaniu dokumentów i badaniach do punkcji. Dostałam dodatkowe leki i w przyszłym tygodniu będę miała punkcje.

Powiem wam chyba nigdy się nie spodziewałam takiego obrotu spraw i to w ciągu kilku minut. Jadąc na monitoring przy staraniach naturalnych wychodzisz z informacją, że za parę dni będziesz czekać na zarodki (lub chociaż dobre komórki)

Pani doktor na koniec przejrzała wszystkie moje stymulacje i stwierdziła, że pierwszy raz spotkała się z taką sytuacją żeby pacjentka nie reagowała na żadne leki a nagle tyle pęcherzyków i to bez zwiększenia dawki.

Ja wiem jak działa in-vitro i, że z tych pęcherzyków równie dobrze może być 0 zarodków ale przecież WARTO SPRÓBOWAĆ skoro itak trzeba się pozbyć tych gigantów.

Ja chyba jestem mistrzem w trudnych przypadkach. 🙉🤣

Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko poszło dobrze i powstał jakikolwiek zarodek żeby chociaż mieć możliwość wykorzystać tą okazję od losu. 🤞🤞

Ja powinnam grać w jakieś lotto bo jaka jest szansa, że u osoby która ma problem z uzyskaniem chociażby jednego pęcherzyka na lekach nagle znikąd pojawia się ich kilkadziesiąt mimo takiej samej dawki? Jak to powiedział lekarz z którym był konsultowany mój przypadek- SZANSA JEDNA NA MILION.

Przepraszam za chaos w poście ale dzisiaj czuję się jak jakaś niezrównoważona bo to dzieje się za szybko. 🙉🙈 no a poza tym zacząć procedurę in-vitro odrazu od połowy to też wyczyn, nie? 🤣
    Jest prawie 23 a my jeździmy właśnie po aptekach całodobowych w całym województwie bo muszę skompletować wszystkie leki- do in-vitro przecież te pęcherzyki nie mogą pęknąć ale muszą urosnąć, dojrzeć itp
    Ale historia. To dobry znak że nagle tak jajniki zadziałały. A co to za lek na owulke masz i jaką dawkę. Ja czekam na okres I będę zwiększać dawkę lametta i zaczynam się bać

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dziękuję kochane

Na betę mogłabym jechać 70 km od siebie ale to nie ma sensu, bo zaraz i tak zamykają więc już poczekam tylko teraz nie mam opcji się zwolnić z pracy za bardzo, kurczę takie kombinacje :/

No nic zobaczę jeszcze jutro zrobię rano test

Rozumiem Cię, ale mam nadzieję że jakoś wyrwiesz się z pracy w poniedziałek i uda się zrobić betę
    Wierzę że będzie u Ciebie w końcu dobrze ❤️

J.ss lubi tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi, dziękuję 🩷

Już trochę ochłonęłam, zobaczymy co dalej, mówiłam wam że miałam taki mega płodny śluz w owu i nagle zniknęło i oczywiście zero objawów a dzisiaj jedynie dużo śluzu i tyle. Piersi nabrzmiałe ale nie obolałe nic z tych rzeczy, także tyle ale leżałam też 15 min z nogami tak jak Dzydzy z braku laku, nie chciałam wam pisać żebyście nie myślały że mi odbija już całkiem

Maalwii, natix, Dawdler34, Kompotlinka, Lisia00, dzydzy, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Kasia07 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Podglądam już forum od dłuższego czasu ale teraz postanowiłam dołączyć.

Mam 37 lat staramy się 8 cykl teraz - w poprzednim miesiącu ciąża biochemiczna - pierwszy raz były pozytywne testy :(

W tym miesiącu teraz również miałam HyFoSy w 6 dniu cyklu.

Aktualnie 15 dzień cyklu i czekam na owulację bo testy bardzo białe.

Witam wszystkich ! :)

Chloé2017, Nikaaa_, Dawdler34, Gilgotka, Kompotlinka, Elgenda, Lucy_26, mistyreal, Izaiza, Gosiaczkova, mommytobe, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Wybaczcie,że się tak mało odzywam,ale zazwyczaj jak usypiałam Malutkiego,to miałam chwilę żeby zajrzeć na forum,ale teraz przeznaczam na drzemkę. I często jest tak,że Was czytam i w trakcie zasypiam 🙈

🌻Ana,trzymam mocne kciuki,aby wszystko pomyślnie przebiegło 🍀
    🌻J.ss widać kreseczki! I Twój cien cienia kuzyna jest ciemniejszy,niż był u mnie 😁🍀
    🌻Foggy,pytałaś wcześniej,który to nasz cykl starań i generalnie,takie starania bez starań mieliśmy od lutego,a z testami owu od kwietnia,także można powiedzieć,że to był czwarty cs:)
    W tym cyklu mój mąż suplementował pregna on,ja włączyłam cynk plus bardzo pilnowałam nawadniania.
    I ♥️mieliśmy co dwa dni w płodne,plus raz nadprogramowo 😅
    🌻Marysiu, jeżeli chodzi o izonytol,to sama nic wolę nie brać na własną rękę,ale już wprowadziłam sobie dietę:)

Wczoraj byłam na becie i w źródła już do 260 mlU/ml, progesteron 30,30 ng/ml:)

Chloé2017, Dawdler34, natix, Kompotlinka, Lucy_26, Izaiza, Gosiaczkova, Gorzkax33333, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam wczoraj duphaston i czekam na okres mam nadzieję, że szybko przyjdzie
    W kolejnym cyklu mam brać 2 tabletki lametta. Przepisała mi lekarka aromek ale nie mieli w aptece wieć dała mi Pani lametta wieć chyba to samo.lekarka ma nadzieję, że urosną z 3 lub 4 pęcherzyki po 2 tabletkach wiadomo jest to ryzyko ciaźy mnogiej ale mi to już obojętne jak sie uda to niech będą i bliźniaki

MiśkaK lubi tę wiadomość

• Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia07 wrote:
    Hej ;)

Mam 37 lat staramy się 8 cykl teraz - w poprzednim miesiącu ciąża biochemiczna - pierwszy raz były pozytywne testy :(

Witamy!!🙂🌻

Chloé2017
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, dziękuję 🩷

Już trochę ochłonęłam, zobaczymy co dalej, mówiłam wam że miałam taki mega płodny śluz w owu i nagle zniknęło i oczywiście zero objawów a dzisiaj jedynie dużo śluzu i tyle. Piersi nabrzmiałe ale nie obolałe nic z tych rzeczy, także tyle ale leżałam też 15 min z nogami tak jak Dzydzy z braku laku, nie chciałam wam pisać żebyście nie myślały że mi odbija już całkiem
    Absolutnie nie odbija! Też sobie ostatnio poleżałam, co nam przecież szkodzi 🤭
    Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki ❤️ będziesz robiła jeszcze jutro rano test czy poczekasz na betę?

J.ss lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, dziękuję 🩷

W szczęśliwym cyklu też miałam dużo śluzu! Taki biały, kremowo-wodnisty. Także myślę, że serio TO TO! ❤️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja skończyłam wczoraj duphaston i czekam na okres mam nadzieję, że szybko przyjdzie
    W kolejnym cyklu mam brać 2 tabletki lametta. Przepisała mi lekarka aromek ale nie mieli w aptece wieć dała mi Pani lametta wieć chyba to samo.lekarka ma nadzieję, że urosną z 3 lub 4 pęcherzyki po 2 tabletkach wiadomo jest to ryzyko ciaźy mnogiej ale mi to już obojętne jak sie uda to niech będą i bliźniaki
    3mam kciuki!🤞

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia07 wrote:
    Hej ;)

Witaj kochana

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ