Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    🌻Gorzka,Marycha moje testy owu wyglądają identycznie,ale u mnie 12 dzień cyklu. I tak za każdym razem.
    Kurcze,może to lh za wolno rośnie i jest jakiś problem z pęknięciem?
    Tak gdybam...
    Nie przejmuj się, jednego dnia może być słabe a drugiego wyskoczyć

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka_a jak sytuacja dzisiaj?

Jakieś info od Lisia00 i Hope9411?

Gorzka do dzieła! <3

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Xena89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Widać widać, jest ciemniejsza 🌻🤞 a czujesz się jakoś inaczej?

Chyba nie, w zeszłym cyklu, w którym się nie udało, miałam chyba wszystkie objawy wczesnej ciąży, a w niej nie byłam i w tym czuje się bardzo podobnie, raczej zwalam te objawy na progesteron. Jedyne co to mam lekkie mdłości od 2 dni, ale nie wydaje mi się, że na takim wczesnym etapie byłoby to możliwe, być może to z gorąca.

• Carlina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Britta piekne wyniki 😉
    A ja się melduje 🩸 😞
    Coraz bardziej tracę nadzieję na posiadanie drugiego dziecka 😞 mi nie zależy czy to byłoby na kwiecień, maj czy grudzień, ale dopadł mnie taki smutek, że się nigdy nie uda... niby fajnie, że chociaż mamy jedno, ale gdzieś czegoś coraz bardziej mi brakuje...

Przytulam 🫂 🫂 Wiem, że jest ciężko, trzeba sobie pozwolić na te trudne emocje. A potem kolejny cykl i czas działania, w końcu się uda 🌸

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Xena89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    🌻Gorzka,Marycha moje testy owu wyglądają identycznie,ale u mnie 12 dzień cyklu. I tak za każdym razem.
    Kurcze,może to lh za wolno rośnie i jest jakiś problem z pęknięciem?
    Tak gdybam...

Słonecznik i ogólnie dziewczyny, które mają problem z testami LH, czy nie macie przypadkiem lekko poniesionej prolaktyny? Wynik może być nawet w normie ale na granicy, typu 20-25 ng/mL. Ja długo chodziłam z taką prolaktyną i żaden ginekolog, nawet zajmujący się niepłodnością nie widział wskazań do jej zbijania. Dopiero lekarka w klinice leczenia niepłodności zapisała mi najmniejszą możliwą dawkę dostinexu i od tamtej pory testy owulacyjne działają tak jak powinny. Wcześniej owulację miałam co miesiąc bo na monitoringu widzieliśmy, że pęcherzyki pękają, ale pęcherzyki rosły trochę za duże i to LH nie mogło się tak przebić, testy niby ciemniały, jaśniały itd. ale nigdy nie było piku, nawet przy testowaniu 3x dziennie. Jak ktoś nie chce brać leków, to można też rozważyć naturalnego niepokalanka, jakiś apteczny preparat np. cyclodynon bez recepty, tylko tu niestety na efekt się czeka 2-3 cykle.

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89, bardzo możliwe że coś jest na rzeczy. Ja mam prolaktyne w górnej granicy i test LH na poziomie 0.66-0.7 w premom (domowe lab). Aczkolwiek tak mam od zawsze, a udało się zajść. Zapytam jednak na wizycie u gin, dzięki za wskazówkę!
    Progesteron na 8dpo też wysoki (18,20 ng/ml), więc raczej prolaktyna u mnie nie wpływa na owulacje. Badałam ją w maju (22,0 ng/ml, gdzie ref. 4.79 - 23.3ng/ml)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 08:53

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 J.ss dziękuję za pamięć. 🥰 Dam znać po wynikach. 😉

Mam dziś też rozmowę z anestezjologiem ws zabiegu, wyniki z krwi mi się pogorszyły i wyszła lekka niedokrwistość. Zobaczymy co na to powie. Wcześniej stresowałam się, czy okres nie przyjdzie za wcześnie i czy będzie odpowiedni dzień cyklu tego 18.08 ale jeszcze 🐒 brak, więc git. Oby te wyniki nie był przeszkodą 🙏, bo wtedy kolejne 2 miesiące będą w plecy.

Trzymam kciuki za wyniki nasienia i rozmowę z anestezjologiem. Sama borykam się z problemami związanymi z niskimi płytkami krwi i kiedyś cofnęli mnie z zabiegu już PO podaniu pierwszej tabletki typu „glupi jas” na godzinę przed operacją 🙈
    Nie wiem jakie problemy są u Ciebie ale może mogą ci podać coś przed zabiegiem żeby na chwilę zboostowac wyniki krwi?
    🤞🤞🤞

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np przedwczoraj było 0,2 wczoraj w południe 0,6, o północy 1,4 a dziś rano już spada. A dzisiaj 16 dc
    I przy wysokiej prolaktynie też miałam pik ale mniej wyraźny, biorę najmniejszą dawkę dostinex

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 08:52

Dawdler34 lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Słonecznik i ogólnie dziewczyny, które mają problem z testami LH, czy nie macie przypadkiem lekko poniesionej prolaktyny? Wynik może być nawet w normie ale na granicy, typu 20-25 ng/mL. Ja długo chodziłam z taką prolaktyną i żaden ginekolog, nawet zajmujący się niepłodnością nie widział wskazań do jej zbijania. Dopiero lekarka w klinice leczenia niepłodności zapisała mi najmniejszą możliwą dawkę dostinexu i od tamtej pory testy owulacyjne działają tak jak powinny. Wcześniej owulację miałam co miesiąc bo na monitoringu widzieliśmy, że pęcherzyki pękają, ale pęcherzyki rosły trochę za duże i to LH nie mogło się tak przebić, testy niby ciemniały, jaśniały itd. ale nigdy nie było piku, nawet przy testowaniu 3x dziennie. Jak ktoś nie chce brać leków, to można też rozważyć naturalnego niepokalanka, jakiś apteczny preparat np. cyclodynon bez recepty, tylko tu niestety na efekt się czeka 2-3 cykle.
    Ja we wrześniu porobię porządną diagnostykę, to będę wiedzieć jak moja prolaktyna. W czerwcu robiłam, jeszcze karmiąc piersią, ale w 22dc i wyszła 10,5.

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję ⚪️
    wczoraj się wypłakałam i emocje zeszły bo doszły objawy typowe przed okresem i już wiedziałam że test będzie biały więc nie było zaskoczenia.. ehh no nic jedziemy z tą drożnością 💪 w połowie sierpnia jestem umówiona to dam znać jak przeżycia

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, trzymam i nie puszczam, czekam na wiesci kochana 🫶🏻
    Powodzenia w rozmowie, mam nadzieje ze bedzie u ciebie wszystko ok i dostaniesz zielone swiatlo i plytki nie beda przeszkoda.

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    Melduję ⚪️
    wczoraj się wypłakałam i emocje zeszły bo doszły objawy typowe przed okresem i już wiedziałam że test będzie biały więc nie było zaskoczenia.. ehh no nic jedziemy z tą drożnością 💪 w połowie sierpnia jestem umówiona to dam znać jak przeżycia

Przykro mi 🫂 Może to badanie coś Ci wyjaśni, chociaż zdecydowanie lepiej, żeby się okazały drożne, u mnie się niedawno okazało, że mam niedrożny lewy jajowód i to niestety niedrożność dystalna, więc szanse na udrożnienie bardzo małe. Ale czasem też to badanie pomaga wypłukać drobne zrosty. A zdecydowałaś się na piankę czy lipidol?

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam w tym miesiącu kompletnie, nie dam rady się do wszystkiego odnieść co chciałam, tulę za biele i wszystkie 🐒

Britta gratuluję 🌺 piękna beta, rośnijcie zdrowo 🥰

🌺 Xena89 tak ta kreska jest ciemniejsza i to wyraźnie 🍀

Ktoś pytał o dietę pudełkową, ja zamawiałam też z wyborem menu z Maczfit, polowałam na promocję i brałam maksymalne kaloryczności, a mniej porcji i dla siebie i męża i jakoś się dzieliliśmy. Od nich najlepiej mi smakowało, a jestem wybredna bardzo do przygotowanego wcześniej jedzenia

U mnie chyba powolutku zaczyna się płodny czas od dziś startuje z owulakami

Konzzdi, mistyreal, Britta lubią tę wiadomość

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyt zazdroszcze klimy. U mnie w pracy brak klimatyzacji, a pracuje w biurze- ale to blok - w mieszkaniu kiedys mieszkało szefostwo a potem przerobili je na biuro. I jak upały daję we znaki to nie ma czym oddychać 🥴

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 J.ss dziękuję za pamięć. 🥰 Dam znać po wynikach. 😉

Mam dziś też rozmowę z anestezjologiem ws zabiegu, wyniki z krwi mi się pogorszyły i wyszła lekka niedokrwistość. Zobaczymy co na to powie. Wcześniej stresowałam się, czy okres nie przyjdzie za wcześnie i czy będzie odpowiedni dzień cyklu tego 18.08 ale jeszcze 🐒 brak, więc git. Oby te wyniki nie był przeszkodą 🙏, bo wtedy kolejne 2 miesiące będą w plecy.
    Trzymam kciuki za Ciebie męża, daj nam proszę update jak będzie coś wiadomo :)

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:

Znaczy ja jeszcze karmię,także ta prolaktyna może mieć wyższy poziom. Już teraz staram się robić dłuższe przerwy w karmieniu i w dzień bez problemu,za to w nocy Malutki nadrabia,ale star.sie.zeby chociaż te 4 godziny chociaż były bez karmienia. (Dziś się udało:))
    Generalnie unie pik jest mw 13-15 DC i te testy ciemnieją stopniowo,to może jednak ok 😅

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Znaczy ja jeszcze karmię,także ta prolaktyna może mieć wyższy poziom. Już teraz staram się robić dłuższe przerwy w karmieniu i w dzień bez problemu,za to w nocy Malutki nadrabia,ale star.sie.zeby chociaż te 4 godziny chociaż były bez karmienia. (Dziś się udało:))
    Generalnie unie pik jest mw 13-15 DC i te testy ciemnieją stopniowo,to może jednak ok 😅
    Tylko jakoś zasugerowałem się testem owu Maalwi,po podobnie cykle mamy 🙈

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    Melduję ⚪️
    🫂🫂🫂
    Kciuki za drożność 🍀

Hope9411 lubi tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny!

Jestem myślami z Wami wszystkimi, szczególnie z tymi, które zobaczyły biel lub których nawiedziła @!

Od rana już oddałam krew, domyślam się, że wyniki będą dopiero wieczorem. Ale oczywiście dam znać ❤️

🌻 Xena - oczywiście, że jest ciemniejsza! Trzymam kciuki, żeby tylko ciemniała i żeby beta wyszła pozytywna 🤞
    🌻Andzia i J.ss - też jestem team 26 stopni to maksymalna temperatura latem, jeśli nie jest się na urlopie. Dzisiaj u mnie ma być 34 stopnie... podobnie było w piątek, gdy mieliśmy pogrzeb babci. Powiem Wam szczerze - topiliśmy się. Dzisiaj na szczęście większość dnia spędzę w biurze, w którym mamy klimę, ale potem trzeba jakoś ogarnąć życie z prawie dwulatką XD

Konzzdi, mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️

preg.png
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem wdzięczna że u mnie w pracy musi być klimatyzacja bo takie wymogi są i na czujnikach musi być konkretną temperatura. Z drugiej strony - łatwiej się przeziębić

aaandzia lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ