Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Britta, super! Wielkie gratulacje! 🙌 🫶

Britta lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Już mam wyniki 🥳:

b-HCG 194,3 mIU/ml
    Progesteron 33,77 ng/ml
    TSH 4,650 uIU/ml

Wszystko spoko, tylko TSH wybiło mi w kosmos... Trzeba będzie na cito zwiększyć dawkę euthyroxu.

Ale ogólnie spoko to wygląda chyba. Zobaczymy za 2 dni czy przyrasta.
    Gratulacje!🥳

Britta lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Słonecznik, ściągnij sobie apke Premom chociażby do poczytania samych artykułów. Jest tam sporo informacji na temat poziomów LH i szczytów. Wstępnie napiszę, że występują 3 typy wzrastania jedne są bardziej stabilne/jednostajne, a inne bardziej gwałtowne i żaden nie jest lepszy czy gorszy, po prostu organizmy różnie dochodzą do piku.
    ej a gdzie one są? Bo to co ja widzę to mam wrażenie że wszystko lub niemal wszystko jest tylko dla płatnej subskrypcji.. (angielski nie jest dla mnie problemem)

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, są po polsku i po angielsku. Jak masz główną stronę to przesuwasz odrobinę w dół i tam jest nagłówek "moje codzienne spostrzeżenia" i albo wchodzisz tu w interesujące Cię zagadnienie, albo klikasz "wiecej" z prawej strony i tam już masz wiecej do wyboru (nawet jakieś filmy), również z tymi zablokowanymi tylko dla wersji premium.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Tofuszka, są po polsku i po angielsku. Jak masz główną stronę to przesuwasz odrobinę w dół i tam jest nagłówek "moje codzienne spostrzeżenia" i albo wchodzisz tu w interesujące Cię zagadnienie, albo klikasz "wiecej" z prawej strony i tam już masz wiecej do wyboru (nawet jakieś filmy), również z tymi zablokowanymi tylko dla wersji premium.
    Aa to ja to widziałam tylko zawsze na wierzchu jest "xzy marka testu owulacyjnego ma znaczenie" i miałam w to wywalone bo stwierdziłam że te artykuły to pic na wodę 😅 poszukam czy tam coś interesującego jest faktycznie. Dzięki!

Marcycha lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, ja to samo, przez te upały wczoraj osiagnelam szczyt nerwow. Idealna temp to takie max 26 jak sie nie jest na urlopie, tylko w pracy i po pracy jest masa innych obowiazkow. Ledwo funkcjonuje.

Kompotlinka, kciuki za badanie nasienia 🤞🏻

Kompotlinka, aaandzia, Tofuszka lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta piekne wyniki 😉
    A ja się melduje 🩸 😞
    Coraz bardziej tracę nadzieję na posiadanie drugiego dziecka 😞 mi nie zależy czy to byłoby na kwiecień, maj czy grudzień, ale dopadł mnie taki smutek, że się nigdy nie uda... niby fajnie, że chociaż mamy jedno, ale gdzieś czegoś coraz bardziej mi brakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 05:05

Britta lubi tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najdziwniejsze w tym, że zero moich typowych zapowiedzi 🩸... na jedno to lepiej, świat bardziej mogl mnie znieść 😀 bez moich "humorków" 😆

• Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Britta piekne wyniki 😉
    A ja się melduje 🩸 😞
    Coraz bardziej tracę nadzieję na posiadanie drugiego dziecka 😞 mi nie zależy czy to byłoby na kwiecień, maj czy grudzień, ale dopadł mnie taki smutek, że się nigdy nie uda... niby fajnie, że chociaż mamy jedno, ale gdzieś czegoś coraz bardziej mi brakuje...

Przytulam :(

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnego dnia 😊
    🤞🏻 za testujące
    🍀Britta gratulacje ❤️ który to dc/dpo?
    🍀Złośnica 🫂🫂

Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 J.ss dziękuję za pamięć. 🥰 Dam znać po wynikach. 😉

Mam dziś też rozmowę z anestezjologiem ws zabiegu, wyniki z krwi mi się pogorszyły i wyszła lekka niedokrwistość. Zobaczymy co na to powie. Wcześniej stresowałam się, czy okres nie przyjdzie za wcześnie i czy będzie odpowiedni dzień cyklu tego 18.08 ale jeszcze 🐒 brak, więc git. Oby te wyniki nie był przeszkodą 🙏, bo wtedy kolejne 2 miesiące będą w plecy.

mistyreal, J.ss lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Xena89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś 12 dzień po zastrzyku i chyba 11 dzień po owulacji. Kreseczka chyba zaczyna ciemnieć? Chat GPT mówi, że wcale nie 😂 Ta po prawej jest z dzisiaj, a te 2 po lewej z wczoraj. Nawet specjalnie piłam wczoraj na noc trochę więcej wody, żeby pozbyć się złudzeń i ovitrelle z organizmu. Nie cieszę się jeszcze, bo znając mnie mogłam dziś rano trafić na serię testów które się lepiej wybarwiają, czy coś... Na betę też się panicznie boje iść, że wynik wyjdzie typu 2,4... Poza tym nawet jakby dziś wyszedł 15 to nadal nie miałabym pewności, czy to zastrzyk czy moja beta. Powiedzcie, czy ta kreska jest faktycznie ciemniejsza czy to moje pobożne życzenia?

testy.jpg

Kompotlinka, Gosiaczkova, aaandzia, Foggy, xSophie, Gorzkax33333, Britta, mistyreal, Konzzdi, Tajlandia22, lusix, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Xena kreseczka wyraźnie ciemniejsza, kciuki za kolejne coraz grubsze kreski! 🤞🤞

Xena89, Marcycha lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dziewczyny, ja dziś 12 dzień po zastrzyku i chyba 11 dzień po owulacji. Kreseczka chyba zaczyna ciemnieć? Chat GPT mówi, że wcale nie 😂 Ta po prawej jest z dzisiaj, a te 2 po lewej z wczoraj. Nawet specjalnie piłam wczoraj na noc trochę więcej wody, żeby pozbyć się złudzeń i ovitrelle z organizmu. Nie cieszę się jeszcze, bo znając mnie mogłam dziś rano trafić na serię testów które się lepiej wybarwiają, czy coś... Na betę też się panicznie boje iść, że wynik wyjdzie typu 2,4... Poza tym nawet jakby dziś wyszedł 15 to nadal nie miałabym pewności, czy to zastrzyk czy moja beta. Powiedzcie, czy ta kreska jest faktycznie ciemniejsza czy to moje pobożne życzenia?

testy.jpg

Widać od razu, że ciemniejsza .. tylko beta i powtórzenie po 48 godz da ci teraz odpowiedz czy rosnie 🤞🏻😊

Xena89 lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Xena89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, umawiam się sama ze sobą, że jeśli jutro test dalej bedzie pozytywny to idę rano na betę i najwyżej w sobotę powtórka, 13 dni po zastrzyku już ponoć nie powinny wychodzić jakieś większe ilości leku, dziś sobie jeszcze pożyję nadzieją.

aaandzia, Kompotlinka, mistyreal, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 J.ss dokładnie tak dla mnie idealnie jak jest po prostu ciepełko 23 i żyje wtedy, jeszcze dzisiaj mam szkolenie i ja nie wiem jak wytrzymam 🥴

🌻Złośnica 🫂🫂🫂🫂🫂

🌻Xena widać, że ciemnieje trzymam kciuki🍀🍀🍀🍀🍀

🌻 Kompotlinka kciuki za badania i oby anestezjolog zezwolił, dawaj update 🫂🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 07:52

Xena89, Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Xena89,widać że kreseczka ciemnieje 😊🍀
    🌻Kompotlinko,trzymamy kciuki za rozmowę z anestezjologiem,oby pozwolił 🍀
    🌻Złosnico,przytulam 🫂🫂🫂

Ja również nie lubię upałów,źle się czuję,ledwo funkcjonuje. Dla mnie to żadna przyjemność.
    Cieszę się,że mamy klime.
    Za mną tak chodzi czekolada... Niby mamy jakieś cukierki i zrobiłam sernik,no ale to nie to samo 🙄
    Andzia, pamiętam że pisałaś,że potrafisz zjeść całą tabliczkę na raz,ja.mam tak samo,jestem tym typem człowieka,dla którego niepotrzebne jest zamknięcie w czekoladach 🙈

Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    🌻Xena89,widać że kreseczka ciemnieje 😊🍀
    🌻Kompotlinko,trzymamy kciuki za rozmowę z anestezjologiem,oby pozwolił 🍀
    🌻Złosnico,przytulam 🫂🫂🫂

Ja również nie lubię upałów,źle się czuję,ledwo funkcjonuje. Dla mnie to żadna przyjemność.
    Cieszę się,że mamy klime.
    Za mną tak chodzi czekolada... Niby mamy jakieś cukierki i zrobiłam sernik,no ale to nie to samo 🙄
    Andzia, pamiętam że pisałaś,że potrafisz zjeść całą tabliczkę na raz,ja.mam tak samo,jestem tym typem człowieka,dla którego niepotrzebne jest zamknięcie w czekoladach 🙈

czekolada jak baton ;p ja ostatnio kupuje w Dealz takie batony one mają max 80 kcl jeden i do kawy idealnie Skinny Wheap się nazywają, równie dobrze można zjeść knopersa albo kinder country one też mają mało. Lepsze to niż całą czekolada ;p

Nam mieli zakładać klimę w pracy w poniedziałek i już się cieszyłam, że akurat na upały i okazało się, że jednak w piątek.... więc mam tylko wiatrak

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:

testy.jpg
    Widać widać, jest ciemniejsza 🌻🤞 a czujesz się jakoś inaczej?

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ten co Ty tj. 10 😄
    Na Premom przeliczyło mi na 0,24, a Tobie?
    0,26 😀 dzisiaj śluz się zmienia, tak widzę więc trzeba powoli zacząć działać 😂

aaandzia lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ