Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny!
Przytulam za wszystkie biele i głupie małpy 🫂
Jeszcze będzie dobrze! 🤞☺️
U mnie w biurze też klimy brak, to jest stary budynek i się zazwyczaj nie nagrzewa jak np w bloku ale dzisiaj już nawet tutaj jest gorąco 🥵
Mnie dzisiaj rano bolało gardło i miałam kaszel, tak byłoby idealnie się rozchorować przed urlopem 😄 -
Właśnie ja jestem z tych, którzy nie lubią się z klimą, zwłaszcza ostatnio. Wczoraj kilka godzin pracowałam w biurowcu i po powrocie moje zatoki wołały rozpaczliwie o pomoc. Przeszło dopiero wieczorem. Teraz 2 razy w tygodniu będę tam pracować, więc pozostaje chyba tylko modlitwa, by upały odpuściły i wystarczyło otworzenie okien.Gajek wrote:To ja jestem wdzięczna że u mnie w pracy musi być klimatyzacja bo takie wymogi są i na czujnikach musi być konkretną temperatura. Z drugiej strony - łatwiej się przeziębić👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Britta gratulacje 🥳
Złośnica przykro mi bardzo
Przytulam, jestem pewna ze w koncu uśmiechnie się do Was los i powitacie na świecie drugą kruszynke
Xena nooo ja tez widzę, zdecydowanie ciemniejsza!🤞🤞
U mnie biało, trochę popłakałam pod prysznicem, ale pogadałam o tym z ukochanym i lecimy dalej po prostu💪 Na przyszły cykl mam rozpisałam sobie kilka planów:
- zacząć mierzyć temperaturę (błagam polećcie jakiś termometr)
-zapisać się w końcu na monitoring
-kupić żel conceive
-zaczać brac Q10
-zapisac nas na drożność i badanie nasienia
Niestety przeliczyłam, że żeby bobo w dniu ślubu miało minimum 3 miesiące, musi się udać teraz lub w następnym cyklu
Inaczej czeka nas z pół roku przerwy
mistyreal, Britta lubią tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Lisia00, przytulam 🫂 ja kupiłam na Allegro Microlife MT 16C2. Miał dobre opinie i nie mam na co narzekać. A kosztował niecałe 2 dychy 🙃
Lisia00 lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
🫂Lisia00 wrote:Britta gratulacje 🥳
Przytulam, jestem pewna ze w koncu uśmiechnie się do Was los i powitacie na świecie drugą kruszynke
U mnie biało, trochę popłakałam pod prysznicem, ale pogadałam o tym z ukochanym i lecimy dalej po prostu💪 Na przyszły cykl mam rozpisałam sobie kilka planów:
-kupić żel conceive
-zaczać brac Q10
Niestety przeliczyłam, że żeby bobo w dniu ślubu miało minimum 3 miesiące, musi się udać teraz lub w następnym cyklu
ale zazdroszcze, że ślub przed wami, to taki piękny czas zarówno przygotowanie jak i ślub 😍
Lisia00 lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
To prawda, chętnie przeżyłabym to wszystko jeszcze raz 🥹KamilaAnt2026 wrote:🫂
ale zazdroszcze, że ślub przed wami, to taki piękny czas zarówno przygotowanie jak i ślub 😍
Chociaż przygotowaniami byłam wymęczona, przez ostatni miesiąc przed ślubem zastanawiałam się po co mi to wszystko było 😅😅 ale ślub i wesele to tak cudowne przeżycie, że zrobiłabym to zdecydowanie drugi raz 😃
KamilaAnt2026, Konzzdi, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Carlina wrote:Przykro mi 🫂 Może to badanie coś Ci wyjaśni, chociaż zdecydowanie lepiej, żeby się okazały drożne, u mnie się niedawno okazało, że mam niedrożny lewy jajowód i to niestety niedrożność dystalna, więc szanse na udrożnienie bardzo małe. Ale czasem też to badanie pomaga wypłukać drobne zrosty. A zdecydowałaś się na piankę czy lipidol?
Lekarz mówił tylko o piance o tym ze robi się to też lipdolem dowiedziałam się z forum 🫣 a jest to jakas większa różnica ?
A czy próbowałaś jakoś to leczyć? (Laparoskopia) Sorki za pytanie ale w temacie drożności jestem dość świeża wcześniej jak się nie staraliśmy to nie miałam pojęcia że w ogóle wykonuje się takie badanie
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Przytulam za biele i @ 🫂🫂
Lisia, dobry plan!! Bardzo trzymam kciuki, żeby udało się Wam w dwóch kolejnych miesiącach 🙏
A mam pytanie, kiedy oznaczyć pierwszy dzień cyklu?? Wczoraj miałam różowy śluz i brązowe plamienie, a widzę że apka inaczej kategoryzuje plamienie i lekkie krwawienie.
@ się jeszcze nie rozkręciła, to chyba wczorajszy eksces oznaczę jako plamienie i zobaczę jak będzie dzisiaj. Dostałam skierowania na oznaczenie hormonów między 3 a 5 dniem cyklu i nie wiem jak to wygląda w praktyce.
KamilaAnt2026, Lisia00 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Przytulam za biele i @ 🫂🫂
Lisia, dobry plan!! Bardzo trzymam kciuki, żeby udało się Wam w dwóch kolejnych miesiącach 🙏
A mam pytanie, kiedy oznaczyć pierwszy dzień cyklu?? Wczoraj miałam różowy śluz i brązowe plamienie, a widzę że apka inaczej kategoryzuje plamienie i lekkie krwawienie.
@ się jeszcze nie rozkręciła, to chyba wczorajszy eksces oznaczę jako plamienie i zobaczę jak będzie dzisiaj. Dostałam skierowania na oznaczenie hormonów między 3 a 5 dniem cyklu i nie wiem jak to wygląda w praktyce.
Pierwszy dzień cyklu to krwawienie - plamienie się nie kwalifikuje:)
Gorzkax33333, Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Dopiero jak się krew pojawi🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Ok, dziękuję 😊33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
72 kg, 168 cm wzrostu
Ja mam prolaktyna 26 a w tym cyklu pik do 2,89 wg premom wiec nie wiem czy ma to wpływ
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Lisia00 wrote:Britta gratulacje 🥳
-kupić żel conceive
-zaczać brac Q10
Jesteśmy w tym samym położeniu, ja też mam deadline ślubny, mamy ten i przyszły cykl do dyspozycji.. . Zrób wszystko co możesz dla siebie, czyli polecę banałem, ale nie zadręczaj swojej psychiki. Ja się tego uczę od poniedziałku 😇 obiecałam sobie nie kupić ani jednego testu LH. Mierzę temperaturę, ale dziś rano zapomniałam, bo nie mogłam ogarnąć gdzie rzuciłam termometr i nawet nie mam do siebie żalu, jeden dzień nie zmierzę to nic się nie stanie. Stosujemy metodę serduszkowania co 2/3 dni i żel. Odstawiłam słodycze i słone przekąski wraz z fast foodami. No i oczywiście dbam o swój komfort psychiczny, zero stresu 😅 uda się tylko nie nakładaj na siebie presji, bo niestety stres psuje 100%.
mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
też mam ten Microlife MT 16C2, zamówiłam przy okazji zamówienia leków, za 20zł był i jestem zadowolona, nie zepsuł się po prawie roku więc myślę, że git
Lucy_26, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziękuję Wam za wsparcie 🤩
Staram się cieszyć tym co mam, jednak czasem nachodzą mnie takie smutne myśli. Wiadomo, że fajnie, że chociaż mam jedno i posiadanie jedynaka też ma plusy, jednak chciałabym, żeby było jeszcze chociaż jedno maleństwo... No zobaczymy co los przyniesie. Trzymam kciuki za resztę 🤩 -
Tulę za ⚪️!
Ja przez ten upał i @ nie wyrabiam już, na szczęście mam super dyrektorkę i zaraz zawijam się do domu i tak czasami popołudniami pracuję jak mam zajęcia...planuję nić dzisiaj nie robić. Chociaż wczoraj żeby zająć głowę zaczęłam porządkować graty do przeprowadzki, planuję każdy pokój po kolei ogarniać, że jak będziemy się przenosi to tylko to co jest używane i potrzebne. Wczoraj uzbierały się już dwa wory ubrań na oddanie ;o
Elgenda, Słonecznik90, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Co do ciuchów to mam zasadę - kupuję 1 nową rzecz, pozbywam się dwóch starych
polecam, może być cokolwiek, nawet dwie pary skarpetek, gaci itp ale żeby coś oddać w zamian za coś nowego. Co prawda przy generalnych sprzątaniach zawsze wór do oddania jest ale myślę, że i tak mniej niż jakbym chomikowała wszystkie przydasie
Elgenda, aaandzia, Słonecznik90, Konzzdi, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Ja właśnie szukałam paszportu i miałam nierozpakowaną książkę w szafie xd
,,Utracony bliźniak, dramat w łonie matki". Kiedyś mnie zafascynował ten temat odnośnie do tematu traum dorosłych osób.
Bo nie chodzi tutaj o utratę którą czuje matka (bo matka może czasem nie wiedzieć, że ten zarodek w ogóle był) , a o poczucie samotności dziecka, co było z bliźniakiem w brzuchu - na takim poziomie płodowym.
,,Utracony bliźniak Alfreda i Silvii Ramoda Austermann analizuje rzadko omawiane w klasycznej psychologii zjawisko przeżycia śmierci rodzeństwa w łonie matki. Autorzy wskazują na głęboki wpływ tego wczesnego doświadczenia na późniejszą konstrukcję psychiczną, relacje oraz poczucie bezpieczeństwa w dorosłym życiu."Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 13:13
aaandzia lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
72 kg, 168 cm wzrostu
Jeeeej! W końcu! Śluz płodny zawitał 🤞🤞🤞
Elgenda, aaandzia, KamilaAnt2026, Słonecznik90, Dawdler34, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK, Britta, Lisia00, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo