Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z tych co szczerze nienawidzą klimy. Właśnie przez zatoki które źle reagują na klimatyzację. Ale dziś byłam pierwsza w biurze. W odruchu chwili otworzyłam okna, lecz po chwili wszystko pozamykałam i włączyłam to ustrojstwo na maksa.
Dużo chłodku życzę wszystkim w ten dzień. I oby wieczorek był gorący u niektórych ale z innego powodu. 🙈
Słonecznik90, Elgenda, aaandzia, Monia•, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
A może i ja sobie siknę,zrobię trzeci tego dnia 🤣Gorzkax33333 wrote:Ja będę robić o 16 😁 jestem ciekawa jak dzisiaj będzie 😁
Fajne są takie tłuściutkie kreski chociaż na owulakach
Elgenda, Gosiaczkova, Gosik0205, Gorzkax33333, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
👑 Gorzka, Słonecznik, dołączam się do wspólnych starań 😄 Trzeba dziś stworzyć atmosferę i ją utrzymać do godziny X 😎 Choć gotować nie lubię, to zrobię dziś łososia 😁Zapomniałam dziś o wiesiołku, ale to już do obiadu wezmę, może akurat do godziny X dobrze zadziała.
👑 Złośnica, przykro mi, że to nie ten cykl. Kiedyś jedna psycholog od płodności powiedziała, by mimo wszystko starać się cieszyć na 🩸, bo to znaczy, że nasz organizm dobrze działa na pewno na tym polu, zwłaszcza jeśli są regularne. Przytulam 🫂
Klima niestety ma to do siebie, że oprócz tego, że chłodzi to jeszcze wysusza powietrze no i porusza tym powietrzem przez co faktycznie śluzówki dostają po tyłku. Jeśli jest możliwość to dobrze co jakis czas ją wyłączać by nie siedzieć w niej kilku godzin pod rząd by śluzówki miały szansę się znów nawilżyć.
Ja owulaka zrobię o 19, jak tego wczoraj, jestem ciekawa zmiany po dobie. Pik obstawiam jutro lub pojutrze ciekawe czy wyłapię testami. Obym pozostałe paski mogła oddać siostrze ciotecznej, albo nie, niech obie komuś oddamy 😅
Dziewczyny teraz będę miała Was w głowie za te kilka godzin 😆
Coś dla nas i dla naszych mężczyzn pod te gorące starania 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 15:07
Słonecznik90, Elgenda, aaandzia, Gorzkax33333, Konzzdi, Monia• lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Też zawsze myślałam, że klimatyzacja wysusza powietrze. Mamy klimę w domu, która w takich temperaturach chodzi non stop. W tym roku zainwestowaliśmy w czujnik wilgotności powietrza. Pokazuje ciągle między 54 a 64% wilgotności, nie ma znaczenia czy mamy klimę czy nie - wilgotność pozostaje ta sama🤷♀️👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dawdler, może czujnik stoi w specyficznym miejscu, albo sprawdzasz wyrywkowo.
Co innego, że juz kilka % to duża różnica, a zwłaszcza przy tych wartościach, które podajesz, bo 64%, to już praktycznie tzw. parówa 😅 Jeśli chodzi o działanie klimatyzacji, to to jest fizyka i fakt (dlatego w systemach klimatyzacji występuje instalacja skroplin). Czasami nawet dla komfortu nie trzeba mocno schładzać pomieszczenia jak właśnie osuszyć powietrze i wtedy warto wybrać program dry, już zdecydowana większość klimatyzatorów ją ma. Akurat to jest moja specjalizacja 😉
aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
A czujecie owulację dziewczyny? U mnie od godziny ciągnięcie i ból prawej strony czyli pewnie z prawego jajnika jest. A dwa razy był biochem z lewego czyli od razu nastawiam się negatywnie że nic z tego nie będzie bo mam wrażenie że ten prawy jajnik jakiś gorszy albo niedrożne tam
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Ja czuję, u mnie przed owulacja bóle jajnika, w dniu owulacji zazwyczaj mocne wzdęcie i twardy bolący brzuch, teraz też czuję kłucie jajnika ale piku jeszcze nie ma, śluz jest więc zaczynam działać 😁
https://ibb.co/7Jx58MFC - to mój test, jeszcze słaby
Ostatnio pik był dopiero w 16 dniu cyklu, mam nadzieję że tym razem cykl nie skończy się w 22 dniu... 😭🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
U mnie z lewego nie ma owulacji mimo że pęcherzyki są, zawsze czuje ten prawy i z prawego mam dwójkę synów 😁Foggy wrote:A czujecie owulację dziewczyny? U mnie od godziny ciągnięcie i ból prawej strony czyli pewnie z prawego jajnika jest. A dwa razy był biochem z lewego czyli od razu nastawiam się negatywnie że nic z tego nie będzie bo mam wrażenie że ten prawy jajnik jakiś gorszy albo niedrożne tam
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Foggy wrote:A czujecie owulację dziewczyny? U mnie od godziny ciągnięcie i ból prawej strony czyli pewnie z prawego jajnika jest. A dwa razy był biochem z lewego czyli od razu nastawiam się negatywnie że nic z tego nie będzie bo mam wrażenie że ten prawy jajnik jakiś gorszy albo niedrożne tam

Czuję z lewego za każdym razem z prawego lżej i z prawego mam syna 🤔🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja tam dość dobrze cię rozumiem. Sama odstawiłam syna od kp ok. 1,5 miesiąca temu. Co prawda od kilku miesięcy byly to już tylko 2 karmienia na dobę (rano i wieczorem), ale zawsze to mogło mieć jakiś wpływ. Syn nigdy nie był jakimś cycoholikiem, więc poszło dość gładko (nawet nocki szybko ogarnął, że zamiast cyca jest woda). Dlatego tym bardziej wspieram w Twoich działaniach, bo wiem, że temat tym trudniejszy, im bardziej dziecko jest przywiązane do cycusia. A tak z ciekawości, ile ma twój Maluszek?Słonecznik90 wrote:No będzie trzeba,ja się dziś popłakałam,bo Malutki Gremlin był strasznie niezadowolony,że nie zasypia sobie przy karmieniu,tylko w bujaczku.
W nocy dwa razy go bujałam na piłce,żeby wydłużyć te przerwy między kamieniami i jasne ma prawo mojego męża boleć głowa,no ale kurcze,logistyka wydłużeń przerw między kamieniami jest na mojej głowie,więc no... Niech się trochę wysili...
Przepraszam dziewczyny,że tak Wam gadam o tym karmieniu 🙈
Marcycha lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Gorzkax33333 wrote:Ja czuję, u mnie przed owulacja bóle jajnika, w dniu owulacji zazwyczaj mocne wzdęcie i twardy bolący brzuch, teraz też czuję kłucie jajnika ale piku jeszcze nie ma, śluz jest więc zaczynam działać 😁
https://ibb.co/7Jx58MFC - to mój test, jeszcze słaby
Ostatnio pik był dopiero w 16 dniu cyklu, mam nadzieję że tym razem cykl nie skończy się w 22 dniu... 😭
Trzymam kciuki,aby tym razem było inaczej 🍀
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Lucy_26 wrote:Ja tam dość dobrze cię rozumiem. Sama odstawiłam syna od kp ok. 1,5 miesiąca temu. Co prawda od kilku miesięcy byly to już tylko 2 karmienia na dobę (rano i wieczorem), ale zawsze to mogło mieć jakiś wpływ. Syn nigdy nie był jakimś cycoholikiem, więc poszło dość gładko (nawet nocki szybko ogarnął, że zamiast cyca jest woda). Dlatego tym bardziej wspieram w Twoich działaniach, bo wiem, że temat tym trudniejszy, im bardziej dziecko jest przywiązane do cycusia. A tak z ciekawości, ile ma twój Maluszek?
We wrześniu będzie miał półtora roku. Starszy synek odstawił się dwa miesiące przed drugim CC,teraz też chce karmić do samo odstawienia.
Ale to i tak jest trudny temat,dziękuję za zrozumienie ♥️
Lucy_26 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Wracam od ginekologa właśnie i u mnie już na pewno po owu mówił że chyba z dwa dni temu bo już płyn się wchłonął.. mam nadzieję że zdążyliśmy podziałać w odpowiednim czasie.. 🙈
Od dziś już mam włączyć progaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 16:57
Słonecznik90, aaandzia, Gorzkax33333, Monia•, Dawdler34, MiśkaK, Aga992, Konzzdi, Amelia96, Elgenda, mommytobe, Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Kciuki 🍀Maalwii wrote:Wracam od ginekologa właśnie i u mnie już na pewno po owu mówił że chyba z dwa dni temu bo już płyn się wchłonął.. mam nadzieję że zdążyliśmy podziałać w odpowiednim czasie.. 🙈
Od dziś już mam włączyć proga
A Ty wczoraj miałaś pik na paskach?
Maalwii lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Oo, to 3 miesiące młodszy od mojego ☺️ Ja miałam w planach karmić rok, ale jakoś tak się przeciągnęło do 1,5 roku 😅 W sumie lubiłam to i być może karmiłabym nadal, ale chciałam przynajmniej potencjalnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę. A karmienie w ciąży to musi być nie lada wyzwanie, także czapki z głów!Słonecznik90 wrote:We wrześniu będzie miał półtora roku. Starszy synek odstawił się dwa miesiące przed drugim CC,teraz też chce karmić do samo odstawienia.
Ale to i tak jest trudny temat,dziękuję za zrozumienie ♥️
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Słonecznik90 wrote:Kciuki 🍀
A Ty wczoraj miałaś pik na paskach?
Pik zaczął się w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek rano miałam 1,34 na premom to był szczyt teoretycznie, ale wydaje mi się że szczyt LH był w nocy z 2 na 3 sierpnia a to co zobaczyłam rano to już był spadek
Podziałaliśmy 3 sierpnia wieczorem i 4 sierpnia wieczorem
aaandzia, Marcycha, Gorzkax33333, KamilaAnt2026, Gosiaczkova, Monia• lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Kciuki ❤️Maalwii wrote:Pik zaczął się w niedzielę wieczorem, a w poniedziałek rano miałam 1,34 na premom to był szczyt teoretycznie, ale wydaje mi się że szczyt LH był w nocy z 2 na 3 sierpnia a to co zobaczyłam rano to już był spadek
Podziałaliśmy 3 sierpnia wieczorem i 4 sierpnia wieczorem
Maalwii lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Pytanie głównie do tych, które przyjmują progesteron po owulacji - też macie codziennie bóle jak na okres? Ja mam wrażenie, że od owulacji codziennie boli mnie brzuch 😶
Chciałabym już zatestowac bo te bóle są bardzo mylące i dają mi za duża nadzieje 😞Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌