Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam pierwszego owulaka i wg premom 0.17 więc jeszcze malutko.
    Przez ten upał piję tak dużo wody, że ciężko mi dzisiaj było złapać jakiś nie rozcieńczony mocz 🙈

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Pauliśka31 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10 DPO i piersi nie dają spokoju, bolą okropnie, swędzą? Pieką? Aż ciężko to określić. Ważą chyba tonę. Sutki wrażliwe okropnie 🙈
    Więc sobie posikałam, ale biało

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha, kurcze a mi internet mówił ostatnio że w przypadku tego "płaskowyżu" liczy się początek piku. Ostatnio taki miałam i to się w sumie zgadzało ze zmianą śluzu, ale poczytam bo teraz mnie zaciekawiłaś. Wiadomo że w sumie i tak seks jest w każdy dzień piku, ale dobrze by to było jakoś w głowie poukładać xD

Marcycha, Gosiaczkova, aaandzia, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka31 wrote:
    U mnie dzisiaj 10 DPO i piersi nie dają spokoju, bolą okropnie, swędzą? Pieką? Aż ciężko to określić. Ważą chyba tonę. Sutki wrażliwe okropnie 🙈
    Więc sobie posikałam, ale biało

Jeszcze pewnie za wczas

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Gosik tulę 🫂
    Jest jeszcze szansa?

U mnie jakaś lipa, bo się prawie wcale nie wybrawił 🙃
    20260805-190756.jpg

Uważam że nie ale tempka w górze nadal jeśli jutro spadnie to już szansy nie ma

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    W końcu dostałam wyniki!
    Beta 393,00 mIU/ml
    Prog 24,50 ng/ml

🥰❤️🌻

Pięknie urosła beta moje gratulacje

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daję znać, że anestezjolog zaakceptował moją morfologię, ale wyszedł mi też minimalnie obniżony potas i mam jeszcze go powtórzyć przed zabiegiem, ale nic nie mówił że jest ryzyko, że zabieg się nie odbędzie. Więc odetchnęłam. Będę zajadać odpowiednie rzeczy i w sobotę zrobię badanie w innym labie jak będę z mężem na badaniach.

Niestety wyników nasienia jeszcze nie mamy, a ponoć miały być dziś. No nic, czekamy do jutra. 🤷‍♀️

dzydzy, Konzzdi, Marcycha, Gosiaczkova, Dawdler34, Tofuszka, Foggy, Lisia00, Maalwii, Słonecznik90, Britta, Carlina, MiśkaK, Elgenda, J.ss, KamilaAnt2026, aaandzia, Gorzkax33333, Nikaaa_, mistyreal lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌷Tajlandia: super przyrost! Gratulacje 🥳
    🌷Kompotlinka: dobre wieści że anestezjolog dał zielone światło ☺️

Ja byłam dzisiaj na teście na hpv z NFZ. Umówiłam się przez IKP przez internet w chwilę, na miejscu też wszystko sprawnie poszło, nawet weszłam przed swoją godziną wizyty. Na wyniki trzeba jednak czekać niestety miesiąc ale no i tak fajna opcja ;)

Kompotlinka, Elgenda, Tajlandia22, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dzięki ❤️
    Biorę doustnie 2x1 Velente, dopochwowo nie brałam nigdy więc nie wiem jak lepiej ale doustnie na pewno wygodnie
    To od razu zaczyna się u Ciebie krwawienie?
    A co u Ciebie, jak sytuacja wygląda?
    Przed stosowaniem proga miałam plamienie, a teraz od razu zaczyna się okres.

Tym razem mam owu z lewego jajnika i rzeczywiście dziś wieczorkiem czułam kłucie więc wykorzystaliśmy z mężem sytuację ☺️
    chociaż znów mam złe przeczucia bo na lewym jajniku mam dużo zrostów z tego co mi powiedzieli po histeroskopii więc tam są dużo mniejsze szanse ale trudno 😏 pytałam gin jaki ma plan to mówiła że do grudnia działamy ze stymulacją stopniowo będzie mi zwiększać dawki i dodawać inne leki. Mam nadzieję małą bo małą, ale jednak, że wkońcu się uda 🙏🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 22:09

Carlina, Elgenda, aaandzia lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gosik 🤞

👑 Kompotlinka, cudownie, że starania zostają zgodnie z pierwotnym planem 🥹

👑 Konzzdi, ooo ciekawe 🤔 Sprawdzę co i jak.

👑 Nika, masz jeszcze więcej czasu niż my z 11 dc, ale też jestem ciekawa co Ci wyjdzie, dawaj znać 😁

Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dzirwczyny dawno mnie nie było, ale jestem tak zawalona pracą, nie ma na nic czasu. Ja jutro będę miała owulację bo test już niemal że pozytywny. Proszę o wpisanie mmie na testowwnie na 22.08
    20260805-223142.jpg

Konzzdi, Słonecznik90, Marcycha, aaandzia, Kompotlinka, Gorzkax33333, Dawdler34, Nikaaa_, mistyreal, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Witam was dzirwczyny dawno mnie nie było, ale jestem tak zawalona pracą, nie ma na nic czasu. Ja jutro będę miała owulację bo test już niemal że pozytywny. Proszę o wpisanie mmie na testowwnie na 22.08
    20260805-223142.jpg

Owocnych starań! 🤞😎

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:

Tym razem mam owu z lewego jajnika i rzeczywiście dziś wieczorkiem czułam kłucie więc wykorzystaliśmy z mężem sytuację ☺️
    chociaż znów mam złe przeczucia bo na lewym jajniku mam dużo zrostów z tego co mi powiedzieli po histeroskopii więc tam są dużo mniejsze szanse ale trudno 😏 pytałam gin jaki ma plan to mówiła że do grudnia działamy ze stymulacją stopniowo będzie mi zwiększać dawki i dodawać inne leki. Mam nadzieję małą bo małą, ale jednak, że wkońcu się uda 🙏🙏

To u mnie zazwyczaj dzień przed brązowe plamienie dość obfite i potem na końcu

Może akurat bo dlaczego nie 🤞🏼🩷
    No to dobrze że masz plan, też mam nadzieję że zaświeci dla Ciebie słońce ☀️

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    20260805-223142.jpg

Owocnych starań 🍀

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:

Super,że masz plan,ale równocześnie trzymam kciuki,żeby się udało 🍀😊

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik 🫂🫂
    Tajlandia, pięknie 💕
    Komotlinka, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało ❤️
    Amelia, cieszę się, że masz dobry plan działania 🙏

Tak patrzę na te Wasze owulaki I analizę w Premom, że zainstalowałam apkę i kupiłam owulaki Easy Home, zostałam ,,zinfluencerowana".
    Przy okazji zamówiłam też 30 testów ciążowych Premom 😄 nareszcie ograniczę Rossmanna 💕

Dawdler, zamówiłam ten sam Smartwatch co Ty, aby mieć gwarancję, że będzie dobrze współpracował z moim telefonem Samsunga 🫶

Tajlandia22, aaandzia, Kompotlinka, Dawdler34, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, super że anestezjolog dal zielone swiatlo. Czekam razem z toba na wyniki i zaciskam kciuki, my w sobote i pierwszy raz robimy w tej klinice, w bocianie byly po 3h a tutaj podobno 1 dzien, takze zobaczymy czy dostaniemy bo to jeszcze wypada w sobote.

Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia piękna beta, spokojnej ciąży 🍀🌻

Gosik kciuki 🍀🍀

Kompotlinka i J.ss kciuki za wyniki 🍀

Amelia najważniejsze to mieć plan i dobre nastawienie 🍀

Mi się ten cykl chyba rozwali 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ miałam 2 dni @ od wczoraj wieczora nic nie ma….. zwariuję

Kompotlinka, Tajlandia22, J.ss lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • enk_a Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam tylko z aktualizacją. Poszłam wczoraj w końcu na betę, wyszła 3,55. Dzisiaj dostałam @.

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enk_a wrote:
    Hej, wpadam tylko z aktualizacją. Poszłam wczoraj w końcu na betę, wyszła 3,55. Dzisiaj dostałam @.
    Bardzo mi przykro... 🫂 Trzymaj się. 🫂

enk_a lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ