Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Pytanie głównie do tych, które przyjmują progesteron po owulacji - też macie codziennie bóle jak na okres? Ja mam wrażenie, że od owulacji codziennie boli mnie brzuch 😶
Chciałabym już zatestowac bo te bóle są bardzo mylące i dają mi za duża nadzieje 😞
Ja w minionym cyklu brałam pierwszy raz progesteron i tak jak nigdy nie miałam bóli przedmokresem tak teraz od 6/7 dpo mnie ciągnęło 🤷🏻♀️
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Lucy_26 wrote:Oo, to 3 miesiące młodszy od mojego ☺️ Ja miałam w planach karmić rok, ale jakoś tak się przeciągnęło do 1,5 roku 😅 W sumie lubiłam to i być może karmiłabym nadal, ale chciałam przynajmniej potencjalnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę. A karmienie w ciąży to musi być nie lada wyzwanie, także czapki z głów!
Ja ogólnie byłam nastawiona na tandem😅
Ale fakt,karmienie z brzuszkiem to wyższa szkoła jazdy 😅
Lucy_26 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
☘️ Gosiaczku co do proga po owulacji to u mnie objawy są różne. Biorę go trzeci cykl i za pierwszym razem straaasznie mnie brzuch bolał i miałam mega zatwardzenie. W drugim cyklu okropny ból cycków i plamienie chyba od 7dpo do końca cyklu... Teraz trzeci cykl i nic się specjalnie nie wyróżniło. Cycki strasznie bolały od 7dpo, ale nie bardziej niż bez proga. Trochę ciągnięcia/kłucia w podbrzuszu (uczucie dla mnie jak ból owulacyjny) i to tyle
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Ja dziś byłam z mamą nad morzem i jenyy jaka parówa się zrobiła w pewnym momencie.. no totalnie przestało wiać, siedzieć się nie dało 😂 trochę się spaliłam, chwilę temu wróciłam do domu ☺️
aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Ja właśnie wlazlam do wanny z zimną wodą bo nie dam rady już, cała upocona...
aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Ja jem wlasnie obiad marząc o kąpieli 🤣🤣Gorzkax33333 wrote:Ja właśnie wlazlam do wanny z zimną wodą bo nie dam rady już, cała upocona...
aaandzia, Gorzkax33333, mistyreal lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Tandem to już naprawdę musi być hardcore, ale jakby mi się udało wytrwać z kp przez całą ciążę, to czemu nie 🤪Słonecznik90 wrote:Ja ogólnie byłam nastawiona na tandem😅
Ale fakt,karmienie z brzuszkiem to wyższa szkoła jazdy 😅👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Ja się wykąpałam też w ziemnej wodzie 😅 musiałabym tam siedzieć do rana bo tylko się wysuszyłam i znowu mi gorąco, ale zapowiadają burze u nas więc może będzie się jakoś spało bo tak to nie widzę tego dzisiaj 🥴🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Trzymam mocno kciukasy 🍀🌻 ✊ jakiego proga używasz w globulkach czy w tabletkach? Ja mam cyclogest szczerze powiedziawszy wolałabym doustnie przyjmować bo rano zawsze jakieś pozostałości są na bieliźnie, ale ponoć globulki są lepsze.Maalwii wrote:Wracam od ginekologa właśnie i u mnie już na pewno po owu mówił że chyba z dwa dni temu bo już płyn się wchłonął.. mam nadzieję że zdążyliśmy podziałać w odpowiednim czasie.. 🙈
Od dziś już mam włączyć proga
I tak w ogóle zauważyłam, że jak zaczęłam brać proga to nie mam plamień przed i po okresie nie wiem czy to dobry objaw ale dla mnie lepiej 🙃Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Dziewczyny chciałam pogratulować wszystkim, które już ujrzały dwie kreski ❤️ lekkich ciąż Wam życzę ! Trzymam kciuki za resztę z Was, które jeszcze testowanie mają przed sobą 🤞 i rozsyłam wiruski wraz z moim prawdopodobnie chłopczykiem pod sercem 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Za wszystkie biele tule mocno 🫂bierzcie wiruski na przyszły cykl!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 19:43
aaandzia, KamilaAnt2026, Dawdler34, Marcycha, Słonecznik90, Monia•, Tofuszka, Maalwii, Gorzkax33333, biavska, xSmerfetkax, mommytobe, Lisia00, Konzzdi, Amelia96, MiśkaK, ItsMomi❤️, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Mi czasem taki wychodził a dzien pozniej peak, takze nigdy nie wiadomo 🤣
Gosiaczkova, Marcycha lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
W końcu dostałam wyniki!
Beta 393,00 mIU/ml
Prog 24,50 ng/ml
🥰❤️🌻
Marcycha, Tofuszka, Gosiaczkova, Maalwii, Gorzkax33333, biavska, Słonecznik90, Nikaaa_, Foggy, xSmerfetkax, Carlina, mommytobe, Gosik0205, Lisia00, Konzzdi, dzydzy, Amelia96, Dawdler34, Lucy_26, Szept_Flory, Britta, MiśkaK, BillieJean, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:W końcu dostałam wyniki!
Beta 393,00 mIU/ml
Prog 24,50 ng/ml
🥰❤️🌻
Pięknie ❤️ teraz życzę ci najnudniejszej ciazy w historii 😁
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Marcycha wrote:
U mnie dzisiaj też słabiej niż wczoraj się wybarwił, jest jeszcze czas 😊🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Amelia96 wrote:Trzymam mocno kciukasy 🍀🌻 ✊ jakiego proga używasz w globulkach czy w tabletkach? Ja mam cyclogest szczerze powiedziawszy wolałabym doustnie przyjmować bo rano zawsze jakieś pozostałości są na bieliźnie, ale ponoć globulki są lepsze.
I tak w ogóle zauważyłam, że jak zaczęłam brać proga to nie mam plamień przed i po okresie nie wiem czy to dobry objaw ale dla mnie lepiej 🙃
Dzięki ❤️
Biorę doustnie 2x1 Velente, dopochwowo nie brałam nigdy więc nie wiem jak lepiej ale doustnie na pewno wygodnie
To od razu zaczyna się u Ciebie krwawienie?
A co u Ciebie, jak sytuacja wygląda?M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON