Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Super!Elgenda wrote:Gosik 🫂🫂
Tajlandia, pięknie 💕
Komotlinka, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało ❤️
Amelia, cieszę się, że masz dobry plan działania 🙏
Tak patrzę na te Wasze owulaki I analizę w Premom, że zainstalowałam apkę i kupiłam owulaki Easy Home, zostałam ,,zinfluencerowana".
Przy okazji zamówiłam też 30 testów ciążowych Premom 😄 nareszcie ograniczę Rossmanna 💕
Dawdler, zamówiłam ten sam Smartwatch co Ty, aby mieć gwarancję, że będzie dobrze współpracował z moim telefonem Samsunga 🫶
na tę chwilę zbiera dane - zajmie to ok 3 dni, bateria też starcza na 3 dni (i tak lepiej, bo w poprzednim max 1dzień)
ale zmobilizowało mnie też to do tego żeby w samsung health dodawać jedznie, wode itp - żeby sprawdzić "jak jem" no i mimo wszystko za dużo cukru (ale cukier z owoców więc to się liczy czy nie?
) no ale jak przestałam jeść słodycze, pilnuje bardziej, więc kaloryczność się zgadza, to już mam 0.5kg mniej co motywuje (tak wiem, ze to woda itp)
u mnie zaraz koniec @ i lecimy z robotą..chociaż powiem Wam, że jakoś mam takie zwątpienie totalne..mam wrazenie, że nie będzie mi dane zostać Mamą.. takiego jakiegoś doła załapałam
może jak ruszymy z działaniami to też dostanę wiecej endorfin i hormony się jakoś polepszą i będzie lepiej
nawet w niedziele po prostu usiadłam na podłodze i zaczęłąm płakać, że "wszystkim" sie udaje a mi nie..że może to los mi chce przekazać, że będę złą mamą? strasznie mnie to dobija
przepraszam, musiałam się wygadać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 07:41
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
enk_a wrote:Hej, wpadam tylko z aktualizacją. Poszłam wczoraj w końcu na betę, wyszła 3,55. Dzisiaj dostałam @.
Przykro mi 🫂
enk_a lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja dziś do pracy, dzisiaj jakieś takie słabe nastawienie, nie wiem dlaczego 🥲🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Dawdler34 wrote:Super!
na tę chwilę zbiera dane - zajmie to ok 3 dni, bateria też starcza na 3 dni (i tak lepiej, bo w poprzednim max 1dzień)
ale zmobilizowało mnie też to do tego żeby w samsung health dodawać jedznie, wode itp - żeby sprawdzić "jak jem" no i mimo wszystko za dużo cukru (ale cukier z owoców więc to się liczy czy nie?
) no ale jak przestałam jeść słodycze, pilnuje bardziej, więc kaloryczność się zgadza, to już mam 0.5kg mniej co motywuje (tak wiem, ze to woda itp)
u mnie zaraz koniec @ i lecimy z robotą..chociaż powiem Wam, że jakoś mam takie zwątpienie totalne..mam wrazenie, że nie będzie mi dane zostać Mamą.. takiego jakiegoś doła załapałam
może jak ruszymy z działaniami to też dostanę wiecej endorfin i hormony się jakoś polepszą i będzie lepiej
nawet w niedziele po prostu usiadłam na podłodze i zaczęłąm płakać, że "wszystkim" sie udaje a mi nie..że może to los mi chce przekazać, że będę złą mamą? strasznie mnie to dobija
przepraszam, musiałam się wygadać
Kusicie zakupem tego zegarka, już mam go w koszyku ;p🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Enka bardzo mi przykro ;( ;( ;( czyli coś się zadziało podobnie jak u mnie tulę mocno ;*
Dawdler ja przeryczałam cały poniedziałek i najgorzej jak dasz się prowadzić tym złym myślom...ja w tedy wpadam też w panikę, że jak to zajmię dużo czasu te starania to będę już za stara no ogólnie wszystko na raz się w głowie sypie więc rozumiem ;* i przytulam
Gorzka ja takie nastawienie mam od tygodnia..... oby do piątku ;*
Gorzkax33333, Dawdler34, enk_a, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
🫂🫂enk_a wrote:Hej, wpadam tylko z aktualizacją. Poszłam wczoraj w końcu na betę, wyszła 3,55. Dzisiaj dostałam @.
enk_a lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Enka 🫂🫂🫂
Dawlder ❤️ Nie przepraszaj. Masz prawo mieć gorszy dzień. To, że do tej pory się nie udało, nie mówi nic o tym, jaką byłabyś mamą. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby ten dół szybko minął i żeby kolejny cykl przyniósł więcej nadziei. 🍀🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 08:31
Dawdler34, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Przykro mi 😥aaandzia wrote:Enka bardzo mi przykro ;( ;( ;( czyli coś się zadziało podobnie jak u mnie tulę mocno ;*
Dawdler ja przeryczałam cały poniedziałek i najgorzej jak dasz się prowadzić tym złym myślom...ja w tedy wpadam też w panikę, że jak to zajmię dużo czasu te starania to będę już za stara no ogólnie wszystko na raz się w głowie sypie więc rozumiem ;* i przytulam
Gorzka ja takie nastawienie mam od tygodnia..... oby do piątku ;*
Ja przez to że się nie udaje, zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić całkiem, mam dwójkę synów i męczy mnie psychicznie te staranie się
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
🌻Enka, przytulam bardzo mocno! 🫂
Wszystkie dziewczyny z gorszym samopoczuciem - trzymajcie się!
Ja mam dzisiaj totalne spanko. Pamiętam, że na początku pierwszej ciąży też ciągle chciałam spać, ale wtedy miałam pracę zdalna, teraz siedzę w biurze i totalnie muszę ze sobą walczyć. Z drugiej strony inni w biurze też narzekają na senność, więc może coś po prostu wisi w powietrzu 😅
enk_a, mistyreal, Konzzdi, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
-
J.ss wrote:Andzia, ale ty masz iphona? Ten zegarek jest kompatybilny?
hahah na właśnie popełniłabym błąd życia ;p nie jest niestety, a szkoda , patrzę sobie na Oura Ring hm
Dzięki ;p ;*🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Ściskam za wszystkie smutki, pamiętajcie, że gorsze chwile są normalne i też potrzebne 🫂
Trzeba się czasem trochę posmucić żeby móc się potem wziąć w garść 😊
Konzzdi, aaandzia, mistyreal, Marcycha, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
aaandzia wrote:Tajlandia piękna beta, spokojnej ciąży 🍀🌻
Gosik kciuki 🍀🍀
Kompotlinka i J.ss kciuki za wyniki 🍀
Amelia najważniejsze to mieć plan i dobre nastawienie 🍀
Mi się ten cykl chyba rozwali 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ miałam 2 dni @ od wczoraj wieczora nic nie ma….. zwariuję
Andzia, czy nam nawet cykl rozwalił się w tym samym czasie?
Przedwczoraj plamienia, wczoraj śladowa ilość brunatnej krwi, później poszłam na basen i wsadziłam tampona, wyjęłam dopiero przed snem, a tam śluz wymieszany może z jakimś glutem ciemnej krwi
mam nadzieję, że dzisiaj coś ruszy 😭 Rano wkładka bez krwi, wsadzam palec i nie ma krwi 🤬
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Nikaaa_ wrote:Ja dzisiaj zrobiłam pierwszego owulaka i wg premom 0.17 więc jeszcze malutko.
Przez ten upał piję tak dużo wody, że ciężko mi dzisiaj było złapać jakiś nie rozcieńczony mocz 🙈
U mnie też chyba zbyt rozcieńczony mocz bo narazie to coraz niższe wartości mi pokazuje zamiast wyższe 😂 ale robię późno koło 21… z drugiej strony i tak nie ma innego planu jak podziałać jutro i pojutrze więc testy owu nijaki wpływ mają na nasze starania w tym cyklu 😅 wczoraj też było ❤️
Marcycha lubi tę wiadomość
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Melduję biel i odstawiam proga💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg