Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę składała wypowiedzenie w tym miesiącu jak będę miała pewność, że nie jestem w ciąży, czyli jakos koniec przyszłego tygodnia.
Pracuje tu 6 lat w bloku gdzie mieszkanie jest przerobione na biuro. Dojazdy tu sa fatalne, ode mnie komunikacją miejską to bez sensu, wiec dygam autem codziennie 1h20min w jedna strone i wydaje 650zxł na paliwo.
a Dziś szefowa oznajmia że przenoszą sie do biura koło skm i teraz złożenie wypowiedzenia mnnie zestresowało, że narobie im problemów itp, bo maja tylko 2 pracowników- mnie i koleżanke. I aż mnie brzuch z nerwów boli.
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Hej, jeśli jeszcze można to ja bym chętnie się dopisała na testowanie 31.08
Dziewczyny czy macie do polecenia jakiś konkretny olej z wiesiołka?
mommytobe, Amelia96 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV w toku
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅
🧔🏻♂️krew ✅ nasienie ✅
Endovelle 12.2025-06.2026
Od 08.2026 - Letrozol✌🏻 -
Ja też tulę dziewczyny za biel
U mnie też lekka załamka i ciągle myślę że może za stara już jestem i nie będzie mi już dane zostać mamą po raz kolejny
Jest mi mega smutno
Czemu to musi być takie skomplikowane
Czemu poprostu nie da się serduszkowac w dni płodne i się od razu nie udaje 😔 -
Enka Tofuszka 🫂
Nic dziwnego że słabe humory, ta pogoda nie pomaga.
Ja mam wrażenie że wszystko poszło w tym cyklu źle, czuję się osłabiona i kiepsko spałam przez upały, dla mnie zdecydowanie za krótko
no ale trzymam się tego że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy, dziś 1 dpo i teraz odliczanie do testowania
enk_a lubi tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Ja za to wczoraj wyczytałam że te moje tężcowe skurcze macicy mogą być spowodowane jakąś infekcją bakterii beztlenowych która nie została wyleczona i że trzeba pobrać wymazy 😶
Teraz cały czas myślę czy to serio jakaś infekcja bliżej nieokreślona ... i czy jeżeli tak to czy nie zaszkodzi ewentualnej ciąży jakby się udało teraz ... oraz jeżeli jednak nie infekcja to czy zawsze będę się tak męczyć z tym bólem
Plus oczywiście chciałabym już zatestowac bo wczoraj pojawił się właśnie ten skurcz a on typowo kojarzy mi się tylko z ciążą - czy to zwykła czy biochemiczna ... poza ciążą nigdy go nie czułam do tej poryWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 10:54
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Elgenda wrote:Andzia, czy nam nawet cykl rozwalił się w tym samym czasie?
Przedwczoraj plamienia, wczoraj śladowa ilość brunatnej krwi, później poszłam na basen i wsadziłam tampona, wyjęłam dopiero przed snem, a tam śluz wymieszany może z jakimś glutem ciemnej krwi
mam nadzieję, że dzisiaj coś ruszy 😭 Rano wkładka bez krwi, wsadzam palec i nie ma krwi 🤬
No to u mnie jest to samo 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ teraz coś tam się pojawiło, też sprawdzałam tamponem to było ale nic już nie leci może dziś się rozkręci. Mi się wydaje, że to od progra niby po odstawieniu pojawia się @ od 3 do 5 dni🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:No to u mnie jest to samo 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ teraz coś tam się pojawiło, też sprawdzałam tamponem to było ale nic już nie leci może dziś się rozkręci. Mi się wydaje, że to od progra niby po odstawieniu pojawia się @ od 3 do 5 dni
Ja nie biorę proga, mój poziom proga jest naturalnie rozwalony 😂
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
My też wczoraj podziałaliśmy, ale pewnie jeszcze za wcześnie. Na razie aplikacja wskazuje mi owulację na niedzielę, a jak na złość męża akurat teraz dużo nie będzie w domu 🤪mommytobe wrote:U mnie też chyba zbyt rozcieńczony mocz bo narazie to coraz niższe wartości mi pokazuje zamiast wyższe 😂 ale robię późno koło 21… z drugiej strony i tak nie ma innego planu jak podziałać jutro i pojutrze więc testy owu nijaki wpływ mają na nasze starania w tym cyklu 😅 wczoraj też było ❤️
Trzymam kciuki za Ciebie ❤️
Tofuszko ściskam mocno 🫂
mistyreal, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Enka 🫂
Tofuszka 🫂
Kamila, zawsze znajdą się jakieś wątpliwości:( niestety czasem musimy pomyśleć o sobie, bo pracodawca nawet znając sytuację rodzinną pracownika, może go zwolnić. Czekamy na rozwój sytuacji 💕
Foggy, trzymam kciuki za ten cykl 🫶
Ale tak, te burze, upały, zmiany ciśnienia nie są sprzyjające 🥲
KamilaAnt2026, Foggy, mistyreal, enk_a lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Boziu, myślałam, że to ze mną coś jest nie tak i mam jakieś załamanie...ale wygląda na to, że każda z Nas się z tym zmaga
to jest tak ciulowe...dzisiaj mój boj zaproponował wyjazd w czasie owulki..i jak coś znajdziemy to się wyrwiemy chyba, zobaczymy jak pogoda i noclegi
Konzzdi, Nikaaa_, Elgenda, Foggy, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Ja z miesiąca na miesiąc też jestem coraz bardziej załamana 😔👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Andzia, bylaby wtopa 🤭 A nie bierzesz pod uwage watcha 10?
Przytulam za biele. Nic madrego nie napisze, bo sama zmagam sie z wewnętrznym kryzysem i poczuciem beznadziei oraz niesprawiedliwości.
aaandzia lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
W sumie dopiero w tym cyklu mam taką prawdziwą nadzieję. 🤭 W dwóch poprzednich wiem, że nie trafiliśmy w owulację, więc od początku miałam świadomość, że szanse były małe. Teraz przytulasy były w okolicach owulacji, więc pierwszy raz czuję, że naprawdę jest na co liczyć. 🤞🍀 Oby tylko cierpliwości starczyło do testowania. 🥹
KamilaAnt2026, Słonecznik90, Marcycha, Marinella, MiśkaK, Konzzdi, mommytobe lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Dziewczyny tulę za wszystkie biele 🫂🫂🫂
Kurcze,jest mi bardzo przykro z powodu Waszego gorszego samopoczucia...
To tak nie powinno być,dbacie o siebie najlepiej jak potraficie i robicie wszystko,aby Maleństwo przyszło.
Kurcze,trzymam ogromne kciuki,aby w tym miesiącu do każdej z Nas dobry los się uśmiechnął 🍀♥️
Dawdler34, Monia•, Marinella lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Dziewczyny,przy jakim poziomie lh premum Wam sugeruje,że będzie owulacja? U mnie 1,97 ale mam komunikat,że mój poziom lh nie osiągnął jeszcze szczytu,a kreska testowa jest wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej.
Poprzednio było tak samo,jeżeli chodzi o testy i tak teraz myślę,że może za szybko odpuściliśmy 🙈Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy