Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobaczymy jak będzie u mnie ale czuję że się dzieje, bo boli i mokro jak nie wiem a jak śluz zamienia się w płodny to rośnie pęcherzyk czy znaczy że już urósł ?Słonecznik90 wrote:To ja miałam taki przez dwa dni,a dziś pik:)(w końcu apka potwierdziła,bo zrobiłam znowu test;p)
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Działajcie dziewczyny !!!!🌟🌟🌟🌟🌟🌟 owocnych starań.
Ja na jutro wzięłam urlop muszę odmóżdżyć się i wyłączyć trochę . Jedziemy na domek, bierzemy SUPa mam nadzieję, że @ szybko minie i zbierzemy sie za ♥️
Gorzkax33333, Słonecznik90, Nikaaa_, Marcycha, MiśkaK, Maalwii, Dawdler34, Elgenda, Lucy_26, Gosik0205, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
W watchu bateria mi trzyma caly dzien, ale ja z nim nie spie tylko podlaczam na noc do ladowania, znajoma ma ten najnowszy to trzyma jej 2-3 dni, cos takiego. Ja mam cellular wiec zapominam o telefonie i ide z zegarkiem bo ma w srodku karte, odpisuje nim, place.
aaandzia lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Nie no dziewczyny napisałam się i mi zeżarło ja prdl...
Trochę czasu mi to zajęło i już nie mam na to czasu, więc wiedzcie, że Was tu wspieram duchowo i wierzę, że każda z Was wybierze dla siebie najlepszą drogę na najbliższe godziny, dni czy miesiące.
Kamila kto wie może ten cały stres Cię ominie i za chwilę zobaczysz upragnione dwie kreski.
Gorzka, nie pitol tu o okresie Ty masz mieć zaraz owulację, a nie okres😝
Ja dla sportu zrobiłam test wyszło 0,28, ale za to śluz jest kozak😆 Nic tylko łączyć swoje ciała.
Słonecznik, może Ci tak pokazywać, bo każda ma inną wysokość wybarwiania paska, a dwa z tego co pisali na aplikacji pik pokazuje po tym jak wgra się niższą wartość. Co ciekawe dla jednej pikiem jest wartość powyżej 1 dla innej powyżej 2, a jeszcze dla innej powyżej 0,5.
Xena, cudnie, życzę byś szybko przeszła przez swój newralgiczny czas i nieco odetchnęła.
Monia, niezłe z w Was króliczki 😄
Nigri, cudnie że krwiak się wchłonął i nie będzie już straszyć 😊
Któraś pisała tu o oleju z wiesiołka jaki polecamy. Ja polecam Oeparol, mam z nim doświadczenia przy przyspieszaniu porodu i teraz widzę, że chyba pomaga przy śluzie.
Co do smutków, dziewczyny macie czas do 18:00, do tej 18:00 proszę ogarnąć sobie coś co was cieszy i poluzujecie głowę. Dlaczego do 18? Bo tak 😝🤪 , bo nie ma co przedłużać smutków. Kiedyś ktoś mądry powiedział "kobieto odwal się od siebie" 😎👌
aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK, Słonecznik90, Monia•, Elgenda, Gosik0205, Britta, Konzzdi, Xena89 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
U mnie pokazuje 0,33 w Premom, ale dzisiaj mam jakiś dzień smutków i beznadziejni, bo ciągle mowie sobie w głowie że znowu się nie udaMarcycha wrote:Nie no dziewczyny napisałam się i mi zeżarło ja prdl...
Trochę czasu mi to zajęło i już nie mam na to czasu, więc wiedzcie, że Was tu wspieram duchowo i wierzę, że każda z Was wybierze dla siebie najlepszą drogę na najbliższe godziny, dni czy miesiące.
Kamila kto wie może ten cały stres Cię ominie i za chwilę zobaczysz upragnione dwie kreski.
Ja dla sportu zrobiłam test wyszło 0,28, ale za to śluz jest kozak😆 Nic tylko łączyć swoje ciała.
Słonecznik, może Ci tak pokazywać, bo każda ma inną wysokość wybarwiania paska, a dwa z tego co pisali na aplikacji pik pokazuje po tym jak wgra się niższą wartość. Co ciekawe dla jednej pikiem jest wartość powyżej 1 dla innej powyżej 2, a jeszcze dla innej powyżej 0,5.
Xena, cudnie, życzę byś szybko przeszła przez swój newralgiczny czas i nieco odetchnęła.
Któraś pisała tu o oleju z wiesiołka jaki polecamy. Ja polecam Oeparol, mam z nim doświadczenia przy przyspieszaniu porodu i teraz widzę, że chyba pomaga przy śluzie.
Co do smutków, dziewczyny macie czas do 18:00, do tej 18:00 proszę ogarnąć sobie coś co was cieszy i poluzujecie głowę. Dlaczego do 18? Bo tak 😝🤪 , bo nie ma co przedłużać smutków. Kiedyś ktoś mądry powiedział "kobieto odwal się od siebie" 😎👌
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Marcycha wrote:Nie no dziewczyny napisałam się i mi zeżarło ja prdl...
U mnie feristim poprawił jakość śluzu😁🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Słonecznik, pik jest wtedy gdy poprzedni i następny test mają mniejszą wartość niż środkowy i dopiero jak dodasz test z mniejszym wynikiem niż środkowy to wtedy apka wie że ten środkowy to pik 🙂 bo tak to skąd ma wiedzieć jaki jest Twoj max 😁
Gosiaczkova, MiśkaK, Maalwii, Nikaaa_, Słonecznik90, Gosik0205 lubią tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Foggy wrote:Słonecznik, pik jest wtedy gdy poprzedni i następny test mają mniejszą wartość niż środkowy i dopiero jak dodasz test z mniejszym wynikiem niż środkowy to wtedy apka wie że ten środkowy to pik 🙂 bo tak to skąd ma wiedzieć jaki jest Twoj max 😁
No tak,logiczne 🙈
Foggy lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Ja już po wizycie u nowego giną. Mega fajny lekarz. Stwierdził u mnie adenomioze i dopóki nie wycisze trochę stanu zapalnego to nie mam szans na ciążę. Dostałam na 3 miesiące ozempikz, na ten czas również mam wstrzymać cykl całkiem żeby dać macicy się wyciszyć. Potem będę mieć cykle wspomagane a jak w ciągu 3 miesięcy nie zajde w ciążę to zrobimy drożność jajników. Powiem wam że kamień z serca i poczułam się zaopiekowania. No i też owulacja była! Dokładnie tego dnia co wytypowałam więc jestem 4dpo. Ale nawet jak dojdzie do zapłodnienia to zarodek się nie utrzyma przez tą macicę
Gorzkax33333, Gosik0205, Konzzdi, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Nigdy nie wiadomo 😁 trzymam kciuki 🤞🤞Gajek wrote:Ja już po wizycie u nowego giną. Mega fajny lekarz. Stwierdził u mnie adenomioze i dopóki nie wycisze trochę stanu zapalnego to nie mam szans na ciążę. Dostałam na 3 miesiące ozempikz, na ten czas również mam wstrzymać cykl całkiem żeby dać macicy się wyciszyć. Potem będę mieć cykle wspomagane a jak w ciągu 3 miesięcy nie zajde w ciążę to zrobimy drożność jajników. Powiem wam że kamień z serca i poczułam się zaopiekowania. No i też owulacja była! Dokładnie tego dnia co wytypowałam więc jestem 4dpo. Ale nawet jak dojdzie do zapłodnienia to zarodek się nie utrzyma przez tą macicę
Marcycha lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Niestety jest na tyle duży stan zapalny już na USG że zarodek nie miałby w ci się wgryźć. Ale jestem spokojna. Mam konkretny plan a nie zobaczymy i zaczekamy rok jak ta diabetolog chciałaGorzkax33333 wrote:Nigdy nie wiadomo 😁 trzymam kciuki 🤞🤞
Gorzkax33333, Słonecznik90, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Kompotlinka, twoj maz ma bardzo podobne wyniki do mojego, u nas tez koncentracja w ml lezy.
My mamy 7,39 a w calym ejakulacie 32%. Ruch postepowy a 0, a a+b 24,03 i rowniez morfo mamy 2%. Doslownie bardzo zblizone wyniki tylko ze u nas ruch a to 0%. Nieprawidlowe glowki 94, wstawki 66 i witki 26.
U nas powiedzial androlog ze to niestety sa slabe wyniki szczegolnie jesli chodzi o koncentracje i brak ruchu ☹️
W watku „meskie sprawy” jest duzo dziewczyn, ktore powiedza cos nie cos na ten temat, ja dopiero raczkuje ale u nas przez takie wyniki nasienia musielismy wykluczyc zylaki powrozka i zrobic caly pakiet badan hormonalnych dla mezczyzn, hormony zrobil przed andrologiem zeby miec o co sie „zaczepic”, dlaczego moga byc takie slabe wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 19:06
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
🌸 J.ss dziękuję. No tak, słabo to wygląda. Będziemy walczyć, co zrobić. 🤷♀️ Możesz napisać jakie wyniki z krwi robił Twój mąż?👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Ja się niestety na tym nie znam 🥲🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Robil ten pakiet hormonalny dla mezczyzn z diagnostyki, na pewno tam gdzie jest tsh, fsh, lh, testosteron wolny, SHBG i chyba prolaktyna, nie pamietam dokladnie czy cos jeszcze ten pakiet zawiera + dodatkowo bo to tez jest wazne estradiol i lipidogram
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Oj, dziewczyny, ale trzaskacie tych stron, nie dam rady wszystkich nadrobić 😁🫤
Xena gratulacje 🥳
Ja tylko wrzucam update:
15 dpo beta HCG 194,3 mIU/ml
17 dpo beta HCG 698,8 mIU/ml
👍 Jest gooood ☀️
Gosiaczkova, Gajek, KamilaAnt2026, Kompotlinka, KarkoPa, Lucy_26, Maalwii, Gorzkax33333, aaandzia, Słonecznik90, Elgenda, Konzzdi, Tajlandia22, Dawdler34, Xena89, dzydzy, Foggy, mommytobe, xSophie, Szept_Flory, Marcycha, Lisia00, Amelia96, xSmerfetkax, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Britta wrote:Oj, dziewczyny, ale trzaskacie tych stron, nie dam rady wszystkich nadrobić 😁🫤
Xena gratulacje 🥳
Ja tylko wrzucam update:
15 dpo beta HCG 194,3 mIU/ml
17 dpo beta HCG 698,8 mIU/ml
👍 Jest gooood ☀️
Ale skok bety 😮 pięknie ❤️ może bliźnięta 🤭
Britta lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Mojemu mężowi zalecono: pełną morfolgie krwi, rozmaz krwi, estriadol, fsh, lh, testosteron, prlaktyna, FT4, TSH, Insulina, ALT,AST, Glukoza, kreatynina, trójlicerydy, mocz-badania ogólne. Część z tych badań musiał zrobić prywatnie, ale część udało się aby przepisał mu lekarz rodzinny
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg