Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż ma dość podobne, ma trochę mniej ilości w 1 ml niż Twój i morfologię 1%. Ruchliwość ma z tego co pamiętam troszeczkę większą, ale też poniżej normy. Czy Twój mąż dba o dietę? Ważny jest cynk i selen, dużo orzechów, pestki dyni, sok pomidorowy. Dodatkowo omega 3 i magnez do suplementacji.
Jak się czujecie oboje po tych wynikach?👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Z dietą bywa różnie, ale nie jest źle. Wciskam mu codziennie od stycznia omegi i prenacare start.Nikaaa_ wrote:Mój mąż ma dość podobne, ma trochę mniej ilości w 1 ml niż Twój i morfologię 1%. Ruchliwość ma z tego co pamiętam troszeczkę większą, ale też poniżej normy. Czy Twój mąż dba o dietę? Ważny jest cynk i selen, dużo orzechów, pestki dyni, sok pomidorowy. Dodatkowo omega 3 i magnez do suplementacji.
Jak się czujecie oboje po tych wynikach?
Ja jeszcze jestem w pracy, nie miałam możliwości przegadać tego z nim. Powoli do mnie dociera, że trzeba się przygotować na długodystansowy maraton. Problemy z obu stron...robi sie tego dużo. 😓 Zrobimy co możemy, będziemy walczyć o szczęście, nadziei nie tracę póki co.
Jutro mąż ma urodziny... mam nadzieję że mimo wszystko spędzimy ten dzień miło.
KamilaAnt2026, mistyreal lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Naprawdę bardzo mocno Cię rozumiem, u nas też problemy z dwóch stron. Najważniejsze, że nie tracisz nadziei! Ja ciągle się pocieszam, że może i tych plemników jest mało, ruszać się nie potrafią i z budową też średnio, ale wystarczy tylko jeden. Mam nadzieję, że w końcu ten najmądrzejszy z całego stada się przebije 🤪 i Wam też tego życzę! Oprócz tego plemniki odnawiają się co 3 miesiące więc przy dobrym zadbaniu o siebie te wyniki mogą się naprawdę sporo poprawić.Kompotlinka wrote:Z dietą bywa różnie, ale nie jest źle. Wciskam mu codziennie od stycznia omegi i prenacare start.
Ja jeszcze jestem w pracy, nie miałam możliwości przegadać tego z nim. Powoli do mnie dociera, że trzeba się przygotować na długodystansowy maraton. Problemy z obu stron...robi sie tego dużo. 😓 Zrobimy co możemy, będziemy walczyć o szczęście, nadziei nie tracę póki co.
Jutro mąż ma urodziny... mam nadzieję że mimo wszystko spędzimy ten dzień miło.
Ściskam Cię, spędźcie jutro miło urodziny męża ❤️
Elgenda, Kompotlinka, Konzzdi, Marcycha, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Dziękuję bardzo.🤗 Naprawdę dużą ulgę daje to, że nie jest się samemu z tymi problemami i można tutaj uzyskać takie wsparcieni zrozumienie. 🫶Nikaaa_ wrote:Naprawdę bardzo mocno Cię rozumiem, u nas też problemy z dwóch stron. Najważniejsze, że nie tracisz nadziei! Ja ciągle się pocieszam, że może i tych plemników jest mało, ruszać się nie potrafią i z budową też średnio, ale wystarczy tylko jeden. Mam nadzieję, że w końcu ten najmądrzejszy z całego stada się przebije 🤪 i Wam też tego życzę! Oprócz tego plemniki odnawiają się co 3 miesiące więc przy dobrym zadbaniu o siebie te wyniki mogą się naprawdę sporo poprawić.
Ściskam Cię, spędźcie jutro miło urodziny męża ❤️
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
08.26 OAT ❌️
Moj maz suplementuje likopen, bo te soki pomidorowe mu nie wchodza, do tego tez cynk, magnez, tenfertil ale no podobno lepiej wszystko osobno. Dam znac czy u nas cos sie poprawilo, badanie pojutrze a poprzednie mielismy 7 maja. Trzymaj sie kochana, wiem jaki to cios jak sie zobaczy takie wyniki, ja przeplakalam caly wieczor, ale potem zaczelam znowu dzialac, wierze ze nadejdzie poprawa.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Dziękuję. 🫶 Trzymam kciuki za Wasze wyniki! 🤞🤞J.ss wrote:Moj maz suplementuje likopen, bo te soki pomidorowe mu nie wchodza, do tego tez cynk, magnez, tenfertil ale no podobno lepiej wszystko osobno. Dam znac czy u nas cos sie poprawilo, badanie pojutrze a poprzednie mielismy 7 maja. Trzymaj sie kochana, wiem jaki to cios jak sie zobaczy takie wyniki, ja przeplakalam caly wieczor, ale potem zaczelam znowu dzialac, wierze ze nadejdzie poprawa.
J.ss lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
08.26 OAT ❌️
Dziękuję, zycze wam udanych urodzin, moj maz mial pod koniec lipca i pomimo wszystko to byl piekny dzien, tego wam rowniez zycze 🫶🏻
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Nikaaa_ wrote:My też wczoraj podziałaliśmy, ale pewnie jeszcze za wcześnie. Na razie aplikacja wskazuje mi owulację na niedzielę, a jak na złość męża akurat teraz dużo nie będzie w domu 🤪
Trzymam kciuki za Ciebie ❤️
Tofuszko ściskam mocno 🫂
Ja też za Ciebie trzymam kciuki bliźniaczko 😘 też owu na niedzielę mi appka pokazuje. I męża też nie będzie 😂
Dzisiaj już wyższy wynik premum pokazuje. Jutro może zrobię 2 razy, bo kończę wcześnie pracę w końcu. Cały tydz popołudnia…
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Dziewczyny ja mam mały dylemat. Staraliśmy się 6 cykli potem zaszłam w ciążę i poroniłam. Diagnoza to puste jajo płodowe, skończyło się łyżeczkowaniem. Po pierwszym cyklu byłam na badaniach USG i wszystko było w porządku, więc od kwietnia dostaliśmy zielone światło na starania. Teraz od kwietnia znowu się nie udaje, ale dwóch ginekologów u których byłam twierdzi, że skoro mamy dobre wyniki badań, potwierdzone owulację i regularne cykle to mamy się starać i czekać, a o ewentualnym leczeniu w klinice niepłodności powinnam myśleć dopiero pod koniec tego roku. Ale ja wewnętrznie czuję, że skoro regularnie się kochamy i ciągle się nie udaje to musi być coś nie tak i myślę o zapisaniu się do kliniki już od września. Mąż też podchodzi do tego sceptycznie i uważa, że skoro lekarze mówią żeby czekać to rzeczywiście powinniśmy poczekać do końca roku. Czy ja przesadzam i powinnam słuchać lekarzy .. 🥲 Boję się zmarnować kolejnych miesięcy, bo zakładam że na pierwszej wizycie niepłodnościowej i tak niewiele się dowiemy. Czuję się jak wariatka, każdy mówi czekaj cierpliwie a ja bym wolała działać 🙈
Czy któraś z was jest pod opieką kliniki i po jakim czasie niepowodzenia się zapisałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 22:31
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
J.ss kciuki zaciśnięte by wyniki Twojego męża się poprawiły 💚 Kompotlinka i by u Twojego również za jakiś czas. Akurat wdroży jakieś suple, oboje się zresetujecie na urlopie, to będzie można wracać z powerem do działań 😃
Zrobiłam dziś owulaka o 19 i mam 0,14 🙆♀️ Jutro zrobię może 3 razy i jak nie będzie piku to w sobotę też i kto wie może w niedzielę. Raczej pierwszy i ostatni raz robię owulaki 😅 Zdecydowanie wolę po prostu zasadę miłostek co 2-3 dni w tym czasie bez patrzenia na te kreski, bo potwierdzam to działa na psychę, póki co na niekorzyść. Jak piku nie wyłapię, to myśli będą różne, a tak żyłabym z pozytywnym nastawieniem 🙂
Kompotlinka, J.ss, Gorzkax33333, Dawdler34, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Witaj Zizu952, rozgość się ❤️Zizu952 wrote:Hej, jeśli jeszcze można to ja bym chętnie się dopisała na testowanie 31.08
Dziewczyny czy macie do polecenia jakiś konkretny olej z wiesiołka?
Ja stosuje olej z Aliness nie mam porównania z innymi ale dużo osób go polecało i tym się kierowałam ☺️Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Aaa jeszcze apropos oleju z wiesiołka z Oeparolu, to aktualnie można go dostać w super cenie, bo sporej partii kończy się termin, która jest do końca listopada. Biorąc dwie kapsułki dziennie to opakowanie wystarcza na miesiąc.
Biavska, ja kiedyś z byłym "leczyliśmy" się w dwóch klinikach niepłodności i oprócz standardowego USG, czy badania hormonów kobiecych w tym amh i rozszerzonego badania nasienia nie zasugerowano nic oprócz czekania jeszcze kilka miesięcy, a jak się nie uda to IVF 🙄 Miałam wrażenie, że te kliniki są tylko po to żeby nakierować na IVF. Po swoich doświadczeniach rozważyłabym bardziej immunologa jeśli jeszcze nie byliście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 23:09
biavska lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Biavska, ja też mam ciągle to poczucie że skoro 4,5,6 miesięcy się nie udaje to nie może być przypadek.
Ale od kolejnych lekarzy słyszę "pół roku to krótko". Ok być może to statystyka ale u części osób to będzie kwestia trafienia dobrej mieszanki genowej, a u części to będą jednak jakieś problemy, nie rozumiem dlaczego każą czekać aż rok.
Możliwe że moje 2 biochemy były dobrymi zarodkami ale moje ciałko żółte było niewydolne i się nie udało, a mogłabym już być w 7 miesiącu gdyby ktoś mi powiedział o zbadaniu progesteronu
biavska lubi tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
biavska wrote:Dziewczyny ja mam mały dylemat. Staraliśmy się 6 cykli potem zaszłam w ciążę i poroniłam. Diagnoza to puste jajo płodowe, skończyło się łyżeczkowaniem. Po pierwszym cyklu byłam na badaniach USG i wszystko było w porządku, więc od kwietnia dostaliśmy zielone światło na starania. Teraz od kwietnia znowu się nie udaje, ale dwóch ginekologów u których byłam twierdzi, że skoro mamy dobre wyniki badań, potwierdzone owulację i regularne cykle to mamy się starać i czekać, a o ewentualnym leczeniu w klinice niepłodności powinnam myśleć dopiero pod koniec tego roku. Ale ja wewnętrznie czuję, że skoro regularnie się kochamy i ciągle się nie udaje to musi być coś nie tak i myślę o zapisaniu się do kliniki już od września. Mąż też podchodzi do tego sceptycznie i uważa, że skoro lekarze mówią żeby czekać to rzeczywiście powinniśmy poczekać do końca roku. Czy ja przesadzam i powinnam słuchać lekarzy .. 🥲 Boję się zmarnować kolejnych miesięcy, bo zakładam że na pierwszej wizycie niepłodnościowej i tak niewiele się dowiemy. Czuję się jak wariatka, każdy mówi czekaj cierpliwie a ja bym wolała działać 🙈
Czy któraś z was jest pod opieką kliniki i po jakim czasie niepowodzenia się zapisałyście?
Decyzję i tak podejmiecie razem z mężem, ale napiszę, jak ja do tego podchodzę. Ja też długo słyszałam „proszę jeszcze próbować”, dlatego część badań zrobiłam na własną rękę. Ostatecznie wyszła niedrożność jednego jajowodu i teraz z tym wynikiem idę do kliniki leczenia niepłodności, żeby ustalić dalszy plan.
Czy drugi raz zrobiłabym tak samo? Chyba nie do końca. Badanie drożności prawdopodobnie zrobiłabym od razu w klinice, bo tam na co dzień zajmują się diagnostyką niepłodności. Z drugiej strony nie uważam, że trzeba bezkrytycznie opierać się na opinii jednego lekarza. Lubię znać różne możliwości i świadomie podejmować decyzje.
Myślę też, że dużo zależy od wieku i indywidualnej sytuacji. Ja mam 35 lat, więc nie czuję, że mogę bez końca odkładać diagnostykę. Gdybym miała 25 lat, pewnie podeszłabym do tego inaczej. Pamiętaj też, że pierwsza wizyta w klinice nie zobowiązuje do żadnego leczenia – czasem daje po prostu plan, co i kiedy warto sprawdzić. To też potrafi dać spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 23:30
biavska, mistyreal lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Dziewczyny ja się jeszcze Was podpytam, bo idę dzisiaj na badanie hormonów 3 dc. Mam przepisane:
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
DHEA-S
Czy coś jeszcze do tego dorzucić? Tak się zastanawiam, czy jest sens robić np. badanie progesteronu teraz?
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Dziewczyny ja się jeszcze Was podpytam, bo idę dzisiaj na badanie hormonów 3 dc. Mam przepisane:
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
DHEA-S
Czy coś jeszcze do tego dorzucić? Tak się zastanawiam, czy jest sens robić np. badanie progesteronu teraz?
Progesteron po owulacji dopiero.
Ja bym jeszcze amh zbadała
Elgenda lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Kompotlinka kciuki za szybką poprawę wyników męża 🫂🫂🫂 mam nadzieję, że spędzicie dzisiaj super czas 🌟
J.ss 🍀🍀🍀🍀🍀 mam nadzieję, że po tym czasie wyniki męża będą o wiele lepsze, trzymam kciuki 🌟
Elgenda ja jak robiłam w przed ostatnim cyklu badania to mi jeszcze lekarz dorzucił do tego co masz estradiol
Elgenda, Kompotlinka lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Miłego dnia dziewczyny ❤️😊
KamilaAnt2026, Konzzdi, Nikaaa_, aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ahhh a ja na penwo jestem 7dpo bo dostałam delikatne plamienia, także raczej cykl stracony jak zawsze ehh 😡👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg