Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
🫂🫂🫂beamyx wrote:Melduję biel, cóż 🥹
beamyx lubi tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Zrobię jeszcze popołudniu 😁 ale czuję że już blisko 😁
aaandzia, Foggy, Elgenda lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Ja koło 12/13 sierpnia zatestuje dla spokoju, będę wtedy 10/11 dpo. Od następnej niedzieli zacznę brać ozempik i od kolejnego cyklu wyciszam cykle na 3 miesiące.
Za was trzymam kciuki, będę tu wpadać w kolejnych cyklach choć zakładam że żadnej z was już tu nie będzie jak wrócę
KamilaAnt2026, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
I u mnie biel 13dpo
6 cykl starań poszedł w las a ja czuje ze już nad niczym nie panuje i nie jest mi dane drugie dziecko
Myśle ze te pierwsze pół roku to takie decydujące potem już chyba mało kto zachodzi w ciążę
Najgorsze ze w sumie wyniki badań mamy w normie , ja w październiku idę na drożność a mąż badanie nasienia tez powtórzy póki co ma dobre tylko morfologia 2%👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
Gajek wrote:Ja koło 12/13 sierpnia zatestuje dla spokoju, będę wtedy 10/11 dpo. Od następnej niedzieli zacznę brać ozempik i od kolejnego cyklu wyciszam cykle na 3 miesiące.
Za was trzymam kciuki, będę tu wpadać w kolejnych cyklach choć zakładam że żadnej z was już tu nie będzie jak wrócę
Trzymam kciuki może będziesz zaskoczona 🍀🍀 u nas jak teraz się nie uda to też zniknę pewnie do października /listopada także kto wie🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Lawendatoja wrote:I u mnie biel 13dpo
6 cykl starań poszedł w las a ja czuje ze już nad niczym nie panuje i nie jest mi dane drugie dziecko
Myśle ze te pierwsze pół roku to takie decydujące potem już chyba mało kto zachodzi w ciążę
Najgorsze ze w sumie wyniki badań mamy w normie , ja w październiku idę na drożność a mąż badanie nasienia tez powtórzy póki co ma dobre tylko morfologia 2%
🫂🫂🫂🫂 może te badania kolejne coś wyjaśnią🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja dzielnia trwam już od roku w staraniach, wiec pewnie sie jeszcze uslyszymyGajek wrote:Ja koło 12/13 sierpnia zatestuje dla spokoju, będę wtedy 10/11 dpo. Od następnej niedzieli zacznę brać ozempik i od kolejnego cyklu wyciszam cykle na 3 miesiące.
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Kobiety zachodzą w ciążę też po roku, dwóch lub kilku latach. Nie ma żadnej reguły, żaden z lekarzy też nie mówi, że pierwsze pół roku decyduje o wszystkim. U zdrowej pary szanse w jednym cyklu wynoszą 20-30% więc nie jest to dużo.Lawendatoja wrote:I u mnie biel 13dpo
Najgorsze ze w sumie wyniki badań mamy w normie , ja w październiku idę na drożność a mąż badanie nasienia tez powtórzy póki co ma dobre tylko morfologia 2%
aaandzia, mistyreal, Zizu952, Mika1992, lusix lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Lawenda, mam nadzieję, że Twoje słowa nie są prorocze. Mam obecnie 4rty cykl starań, nie chcę się stresować, że zostały nam jeszcze 2
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Nie stresuj się teoriami wyssanymi z palca 🤪Dawdler34 wrote:Lawenda, mam nadzieję, że Twoje słowa nie są prorocze. Mam obecnie 4rty cykl starań, nie chcę się stresować, że zostały nam jeszcze 2

mistyreal, Gosiaczkova, Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
KamilaAnt trzymam mimo wszystko kciuki 💕
Beamyx 🫂
Gajek, powodzenia w leczeniu Ozempikiem 😊 ale jak będziesz chciała czasem się podzielić info, to dawaj znać jak się czujesz na tym leku 💕
Lawendatoja, rozumiem że to trudne dla Ciebie na ten moment, ale nie ma co się poddawać i zakładać że już lipa. Po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ja chyba przykozaczyłam z tymi badaniami hormonów dzisiaj 😑
3 ostatnie dni powinnam uznać jako plamienie, dopiero dzisiaj ruszył czerwony potoczek.
No nic, najwyżej powtórzę niektóre.
Dodałam jeszcze do dzisiejszego pakieciku AMH i estradiol tak jak radziłyście 💕
Znalazłam swoje badania hormonalne sprzed jakichś 12 lat i wtedy miałam za wysoki androstendion, DHEA-S podwyższone oraz:
FSH: 4,79 IU/l
LH: 9,57 IU/l
Czyli za wysokie LH w stosunku FSH.
Od tamtej pory już brałam Yasmin i Spironol.
No nic, zobaczymy jak będzie gdy dostanę wyniki xD
KamilaAnt2026, beamyx lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Pół roku to wcale nie jest jakiś max. dla naturalnych starań i wiele dziewczyn na miesięcznych wątkach to udowodniło. My z pierwszym dzieckiem trafiliśmy za 2 razem i dopiero teraz widzę, jakie mieliśmy wtedy szczęście. Obecnie leci 5 cykl i też daję sobie ten i następny, ale wtedy po prostu będę po kolei wszystko sprawdzać. Nie chcę czekać roku z diagnostyką, bo czas goni, ale też nie zamierzam się poddać po tych 6 cyklach. Przyczyn niepowodzeń może być naprawdę mnóstwo i to, że wtedy było szybko, a teraz nie, nie znaczy, że już na pewno nie wyjdzie. Tak jak dziewczyny piszą, szanse dla zdrowej w każdym pojedynczym cyklu wynoszą 20-25%, co oznacza, że po pół roku regularnych starań nadal ok. 15% z nich nie będzie w ciąży.Lawendatoja wrote:I u mnie biel 13dpo
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Proszę o przepisanie mnie na testowanie na 19. Nie wiem jak ja to przedtem liczyłam.
Ja porobiłam sobie badania w 10 dniu cyklu i tak tarczyca idealna i te wszystkie anty twrczycowe
Wit d3 poszła mi w górę na 40 bo roku temu miałam tylko 19
Kwas foliowy zdecydowanie za niski bo 14
ferrytyna rok temu mialam 100 a spadło mi na 20 i to też chyba zdecydowanie za mało. Ech insulina znowu poszła w górę na 14 bo odpuściłam dietę z niskim ig ech.
Byłam 3 dni temu na usg I były 2 pecherzyki 1 18mm a 2 miał 19 i obydwa z lewego jajnika. Endometrium bardzo ładne bo 10mm. Ostsnio o tej porze miało 5mm.Czyli estrofem zadziała prawidłowo ale przesunął mi owulację o 2 dni. Wczoraj miałam pik i dziś pewnie owulacja, wyczekuję już bólu jajników. Podziałalismy 5 dni pod rząd dwa razy dziennie i jeszcze dziś i szczerze mówić mój to ma już dość. Dziś mówił, że rano i na tym kobiec.
Wy tak dużo piszecie, ale to dobrze bo jest nas dużo. U mnie bardzo dużo pracy , bo dwie dziewczyny poszły na urlopy.
Widzę, że mamy już parę kreseczek z czego bardzo się cieszę.
A za wszystkie biele tule. Na nas wszystkie w końcu przyjdzie czas.
Wogóle to byłam wczoraj z bratem na obiedzie koło mojej pracy i jaja bo spotkałam w barze moją ginekolog. I nie wiedziałam jak sie zachować mówić jej dzień dobry nie mówić czy coś zagadać ale tylko na dzień dobry sie skończyło bo jednak nie wypada tak. Taka nie codzienna sytuacja -
Lawendatoja wrote:I u mnie biel 13dpo
No co Ty, ja znam pary które po kilkunastu latach zachodzily w ciążę. Dla mnie to fenomen zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań.
Ja sama po 1,5 roku i 3 latach
Remedios lubi tę wiadomość
🥺2026 -
emmac wrote:No co Ty, ja znam pary które po kilkunastu latach zachodzily w ciążę. Dla mnie to fenomen zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań.

Ja sama po 1,5 roku i 3 latach
Dobrze kochana , a jak wyłączyć głowę ? Przestać ciagle o tym myśleć …
Dałaś mi dużo nadziei , dziękuje👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
trzymaj sie kochana, wiele z nas ma gorsze dni, ja po pół roku tez przeszłam kilkudniowe podłamanie. nie poddawajcie sieLawendatoja wrote:Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym

Muszę wstać i się ogarnąć
Przepraszam za te słowa dziewczyny
mistyreal lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Lawendatoja wrote:Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym

Muszę wstać i się ogarnąć
Przepraszam za te słowa dziewczyny
Wiesz, jeśli zakodowałaś sobie/ktoś Ci powiedział, że max 6 miesięcy, to wiadomo że to Twój wewnętrzny koniec świata. Wiadomo, każdy może inaczej odebrać Twój wpis - jakby nie patrzeć na tym forum bardzo kontrowersyjny.
Jeżeli u mnie dojdzie do 6 nieudanych cykli to po prostu nastawiam się na to, że zrobię więcej badań, będę testować nowe sposoby - naprawdę teraz jest paleta możliwości.
Moja ciotka na przykład adoptowała dziecko, nie udawało się, lekarz nie dawał nadziei, a 4 lata po adopcji zaszła naturalnie - nie brała żadnych leków, supli, bo już się z tym pogodziła. Jak widać biologia bywa nieprzewidywalna 💕 Więc teraz jak jest tyle leków, zabiegów to prędzej czy później się uda.
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️