Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • mistyreal Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Melduję biel, cóż 🥹
    🫂🫂🫂

beamyx lubi tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Melduję biel, cóż 🥹
    😞🫂

beamyx lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Gorzka, te testy easy at home powinny być obie linie takie same albo testowa ciemniejsza a u Ciebie to jeszcze nie wygląda na pozytywny test ale jest blisko 😁
    Taki był mój w tym cyklu:
    IMG-7052.jpg
    Zrobię jeszcze popołudniu 😁 ale czuję że już blisko 😁

aaandzia, Foggy, Elgenda lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koło 12/13 sierpnia zatestuje dla spokoju, będę wtedy 10/11 dpo. Od następnej niedzieli zacznę brać ozempik i od kolejnego cyklu wyciszam cykle na 3 miesiące.
    Za was trzymam kciuki, będę tu wpadać w kolejnych cyklach choć zakładam że żadnej z was już tu nie będzie jak wrócę

KamilaAnt2026, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Lawendatoja Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie biel 13dpo
    6 cykl starań poszedł w las a ja czuje ze już nad niczym nie panuje i nie jest mi dane drugie dziecko

Myśle ze te pierwsze pół roku to takie decydujące potem już chyba mało kto zachodzi w ciążę

Najgorsze ze w sumie wyniki badań mamy w normie , ja w październiku idę na drożność a mąż badanie nasienia tez powtórzy póki co ma dobre tylko morfologia 2%

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja koło 12/13 sierpnia zatestuje dla spokoju, będę wtedy 10/11 dpo. Od następnej niedzieli zacznę brać ozempik i od kolejnego cyklu wyciszam cykle na 3 miesiące.
    Za was trzymam kciuki, będę tu wpadać w kolejnych cyklach choć zakładam że żadnej z was już tu nie będzie jak wrócę

Trzymam kciuki może będziesz zaskoczona 🍀🍀 u nas jak teraz się nie uda to też zniknę pewnie do października /listopada także kto wie

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    I u mnie biel 13dpo
    6 cykl starań poszedł w las a ja czuje ze już nad niczym nie panuje i nie jest mi dane drugie dziecko

Myśle ze te pierwsze pół roku to takie decydujące potem już chyba mało kto zachodzi w ciążę

Najgorsze ze w sumie wyniki badań mamy w normie , ja w październiku idę na drożność a mąż badanie nasienia tez powtórzy póki co ma dobre tylko morfologia 2%

🫂🫂🫂🫂 może te badania kolejne coś wyjaśnią

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Zrobię jeszcze popołudniu 😁 ale czuję że już blisko 😁

Działać nie zaszkodzi 🌟🌟🌟

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja dzielnia trwam już od roku w staraniach, wiec pewnie sie jeszcze uslyszymy :D

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    I u mnie biel 13dpo

Kobiety zachodzą w ciążę też po roku, dwóch lub kilku latach. Nie ma żadnej reguły, żaden z lekarzy też nie mówi, że pierwsze pół roku decyduje o wszystkim. U zdrowej pary szanse w jednym cyklu wynoszą 20-30% więc nie jest to dużo.

aaandzia, mistyreal, Zizu952, Mika1992, lusix lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawenda, mam nadzieję, że Twoje słowa nie są prorocze. Mam obecnie 4rty cykl starań, nie chcę się stresować, że zostały nam jeszcze 2 :P

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Lawenda, mam nadzieję, że Twoje słowa nie są prorocze. Mam obecnie 4rty cykl starań, nie chcę się stresować, że zostały nam jeszcze 2 :P
    Nie stresuj się teoriami wyssanymi z palca 🤪

mistyreal, Gosiaczkova, Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt trzymam mimo wszystko kciuki 💕

Beamyx 🫂

Gajek, powodzenia w leczeniu Ozempikiem 😊 ale jak będziesz chciała czasem się podzielić info, to dawaj znać jak się czujesz na tym leku 💕

Lawendatoja, rozumiem że to trudne dla Ciebie na ten moment, ale nie ma co się poddawać i zakładać że już lipa. Po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Ja chyba przykozaczyłam z tymi badaniami hormonów dzisiaj 😑

3 ostatnie dni powinnam uznać jako plamienie, dopiero dzisiaj ruszył czerwony potoczek.
    No nic, najwyżej powtórzę niektóre.

Dodałam jeszcze do dzisiejszego pakieciku AMH i estradiol tak jak radziłyście 💕

Znalazłam swoje badania hormonalne sprzed jakichś 12 lat i wtedy miałam za wysoki androstendion, DHEA-S podwyższone oraz:
    FSH: 4,79 IU/l
    LH: 9,57 IU/l
    Czyli za wysokie LH w stosunku FSH.
    Od tamtej pory już brałam Yasmin i Spironol.

No nic, zobaczymy jak będzie gdy dostanę wyniki xD

KamilaAnt2026, beamyx lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    I u mnie biel 13dpo

Pół roku to wcale nie jest jakiś max. dla naturalnych starań i wiele dziewczyn na miesięcznych wątkach to udowodniło. My z pierwszym dzieckiem trafiliśmy za 2 razem i dopiero teraz widzę, jakie mieliśmy wtedy szczęście. Obecnie leci 5 cykl i też daję sobie ten i następny, ale wtedy po prostu będę po kolei wszystko sprawdzać. Nie chcę czekać roku z diagnostyką, bo czas goni, ale też nie zamierzam się poddać po tych 6 cyklach. Przyczyn niepowodzeń może być naprawdę mnóstwo i to, że wtedy było szybko, a teraz nie, nie znaczy, że już na pewno nie wyjdzie. Tak jak dziewczyny piszą, szanse dla zdrowej w każdym pojedynczym cyklu wynoszą 20-25%, co oznacza, że po pół roku regularnych starań nadal ok. 15% z nich nie będzie w ciąży.

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o przepisanie mnie na testowanie na 19. Nie wiem jak ja to przedtem liczyłam.
    Ja porobiłam sobie badania w 10 dniu cyklu i tak tarczyca idealna i te wszystkie anty twrczycowe
    Wit d3 poszła mi w górę na 40 bo roku temu miałam tylko 19
    Kwas foliowy zdecydowanie za niski bo 14
    ferrytyna rok temu mialam 100 a spadło mi na 20 i to też chyba zdecydowanie za mało. Ech insulina znowu poszła w górę na 14 bo odpuściłam dietę z niskim ig ech.
    Byłam 3 dni temu na usg I były 2 pecherzyki 1 18mm a 2 miał 19 i obydwa z lewego jajnika. Endometrium bardzo ładne bo 10mm. Ostsnio o tej porze miało 5mm.Czyli estrofem zadziała prawidłowo ale przesunął mi owulację o 2 dni. Wczoraj miałam pik i dziś pewnie owulacja, wyczekuję już bólu jajników. Podziałalismy 5 dni pod rząd dwa razy dziennie i jeszcze dziś i szczerze mówić mój to ma już dość. Dziś mówił, że rano i na tym kobiec.
    Wy tak dużo piszecie, ale to dobrze bo jest nas dużo. U mnie bardzo dużo pracy , bo dwie dziewczyny poszły na urlopy.
    Widzę, że mamy już parę kreseczek z czego bardzo się cieszę.
    A za wszystkie biele tule. Na nas wszystkie w końcu przyjdzie czas.

Wogóle to byłam wczoraj z bratem na obiedzie koło mojej pracy i jaja bo spotkałam w barze moją ginekolog. I nie wiedziałam jak sie zachować mówić jej dzień dobry nie mówić czy coś zagadać ale tylko na dzień dobry sie skończyło bo jednak nie wypada tak. Taka nie codzienna sytuacja

• Lawendatoja Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym :(

Muszę wstać i się ogarnąć
    Przepraszam za te słowa dziewczyny

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    I u mnie biel 13dpo

No co Ty, ja znam pary które po kilkunastu latach zachodzily w ciążę. Dla mnie to fenomen zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. :)
    Ja sama po 1,5 roku i 3 latach :)

Remedios lubi tę wiadomość

🥺2026
  • Lawendatoja Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    No co Ty, ja znam pary które po kilkunastu latach zachodzily w ciążę. Dla mnie to fenomen zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. :)
    Ja sama po 1,5 roku i 3 latach :)

Dobrze kochana , a jak wyłączyć głowę ? Przestać ciagle o tym myśleć …
    Dałaś mi dużo nadziei , dziękuje

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym :(

trzymaj sie kochana, wiele z nas ma gorsze dni, ja po pół roku tez przeszłam kilkudniowe podłamanie. nie poddawajcie sie :)

mistyreal lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:

Wiesz, jeśli zakodowałaś sobie/ktoś Ci powiedział, że max 6 miesięcy, to wiadomo że to Twój wewnętrzny koniec świata. Wiadomo, każdy może inaczej odebrać Twój wpis - jakby nie patrzeć na tym forum bardzo kontrowersyjny.

Jeżeli u mnie dojdzie do 6 nieudanych cykli to po prostu nastawiam się na to, że zrobię więcej badań, będę testować nowe sposoby - naprawdę teraz jest paleta możliwości.

Moja ciotka na przykład adoptowała dziecko, nie udawało się, lekarz nie dawał nadziei, a 4 lata po adopcji zaszła naturalnie - nie brała żadnych leków, supli, bo już się z tym pogodziła. Jak widać biologia bywa nieprzewidywalna 💕 Więc teraz jak jest tyle leków, zabiegów to prędzej czy później się uda.

aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ