Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Wiesz, jeśli zakodowałaś sobie/ktoś Ci powiedział, że max 6 miesięcy, to wiadomo że to Twój wewnętrzny koniec świata. Wiadomo, każdy może inaczej odebrać Twój wpis - jakby nie patrzeć na tym forum bardzo kontrowersyjny.

Jeżeli u mnie dojdzie do 6 nieudanych cykli to po prostu nastawiam się na to, że zrobię więcej badań, będę testować nowe sposoby - naprawdę teraz jest paleta możliwości.

Moja ciotka na przykład adoptowała dziecko, nie udawało się, lekarz nie dawał nadziei, a 4 lata po adopcji zaszła naturalnie - nie brała żadnych leków, supli, bo już się z tym pogodziła. Jak widać biologia bywa nieprzewidywalna 💕 Więc teraz jak jest tyle leków, zabiegów to prędzej czy później się uda.

Dokładnie myślę podobnie, nie mamy wpływu czasami i trzeba po prostu czasami trochę więcej poczekać . Ja już tu też pisałam historię nie raz o ciąży po kilkunastu latach starań, w mojej rodzinie mam kuzynkę która 8 lat starała się z mężem o dziecko dużo strat przeżyli i się doczekali syna później udało jej szybko zajść w kolejną ciążę i mają dwójkę.

Ja też mam i na pewno większość dziewczyn tutaj, że już się traci nadzieję, że wszyscy zachodzą w ciążę, ale wierzę w to, że na każdego przyjdzie czas ♥️

KarkoPa, Elgenda lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Smerfetka, jak tam u Ciebie? Wróciliście już z wyjazdu? Byłaś na becie? <3

Tak! Właśnie dostałam wyniki, beta 548 mlU/ml 🥹🌸

KamilaAnt2026, aaandzia, Maalwii, Nikaaa_, KarkoPa, biavska, dzydzy, Dawdler34, Foggy, Elgenda, Szept_Flory, mistyreal, Monia•, Gorzkax33333, Kompotlinka, Marcycha, Gosik0205, Lucy_26, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Amelia96, Lisia00, Marinella, xSophie, Tajlandia22, mommytobe, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Aureola94 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem nową użytkowniczką - od września planujemy starać się o bobasa, ale już nieśmiało Was podczytuję.
    Wszystkiego dobrego i samych pozytywnych informacji w sierpniu ☀️☀️☀️

aaandzia, Nikaaa_, biavska, Elgenda, mistyreal, Monia•, Gorzkax33333, Gosik0205, Lucy_26, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Pauliśka31, Lisia00, Tajlandia22, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

⏸️ 23.09.26

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Tak! Właśnie dostałam wyniki, beta 548 mlU/ml 🥹🌸

O matko! Cudownie 🌻🌻🌻🌻

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aureola94 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem nową użytkowniczką - od września planujemy starać się o bobasa, ale już nieśmiało Was podczytuję.
    Wszystkiego dobrego i samych pozytywnych informacji w sierpniu ☀️☀️☀️

Witaj i oby nie na długo 🍀🍀🍀🍀

Aureola94 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że nie mogę doczekać się końca tego cyklu. Dzisiaj 34dc, 5dpo. Żeby zacząć dalsze leczenie muszę upewnić się, że w brzuchu nikogo nie ma. Ja się cieszę że od dawna wiedziałam że u nas będzie problem z ciążą i dzięki temu teraz to tak nie załamuje i od początku mogę się leczyć. Nie wiem co by było jakbym poszła na leczenie dopiero po ilus cyklach starań. Ale ja jestem zwolenniczką profilaktyki i badań.
    Trzymam kciuki za każdą z was ❤️ i jak to powiedział wczoraj ginekolog - pod dobrą opieką niemal każda kobieta znajdzie w ciążę , niektóre potrzebują jedynie pomocy

aaandzia, Nikaaa_, mistyreal, Marcycha, Elgenda, Słonecznik90, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A ja wam powiem że nie mogę doczekać się końca tego cyklu. Dzisiaj 34dc, 5dpo. Żeby zacząć dalsze leczenie muszę upewnić się, że w brzuchu nikogo nie ma. Ja się cieszę że od dawna wiedziałam że u nas będzie problem z ciążą i dzięki temu teraz to tak nie załamuje i od początku mogę się leczyć. Nie wiem co by było jakbym poszła na leczenie dopiero po ilus cyklach starań. Ale ja jestem zwolenniczką profilaktyki i badań.
    Trzymam kciuki za każdą z was ❤️ i jak to powiedział wczoraj ginekolog - pod dobrą opieką niemal każda kobieta znajdzie w ciążę , niektóre potrzebują jedynie pomocy
    Dobrze, że tych opcji pomocy jest teraz tak dużo!
    Trzymam kciuki żeby cykl się jak najszybciej zakończył ❤️

Ja właśnie zrobiłam zamówienie w aptece i wzięłam dla męża cynk, selen i koenzym Q10. Myślicie, że na razie to powinno wystarczyć?
    Bierze jeszcze Omega 3, magnez i olej z czarnuszki.

Elgenda, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Dobrze, że tych opcji pomocy jest teraz tak dużo!
    Trzymam kciuki żeby cykl się jak najszybciej zakończył ❤️

Ja właśnie zrobiłam zamówienie w aptece i wzięłam dla męża cynk, selen i koenzym Q10. Myślicie, że na razie to powinno wystarczyć?

Ja też zamówiłam koenzym q10 dla mojego resztę bierze tak samo jak Twój i też się zastanawiam czy jest okej

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym :(

Muszę wstać i się ogarnąć
    Przepraszam za te słowa dziewczyny

Każda z nas ma gorsze momenty, zwłaszcza jak widzimy biel lub/i przychodzi @. Razem z nimi przychodzi zwątpienie, rezygnacja i wizja jedynie tragedii. Ale myśle, że dla każdej z nas zaświeci słońce, bo ku#wa ile można!
    Nowy cykl, nowe szanse, do dzieła! Go go girls! Jesteśmy tu razem ❤️

Nikaaa_, aaandzia, biavska, Elgenda, mistyreal, Marcycha, Gosiaczkova, Maalwii, beamyx, Słonecznik90, Lisia00, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:

Mój bierze Fertilman jak patrzyłam po składzie to wydaje mi się dość dobrze dobrany pod starania.

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadło już, rano mocne dwie kreski a teraz 0,33 🥲

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc albo będzie albo nie eh, zobaczymy czy będzie skok temperatury czy nie

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gorzka, zazdro, u mnie cały czas niziutko. Miałam zrobić o 16 test, ale zapomniałam i sie wysikalam 😅
    Co do wybarwiania kreski, to wg apki Premom u każdej pik to będą inne wartości, a co za tym idzie kreska testowa nie musi być ciemniejsza od kontrolnej żeby to oznaczało pik. Pik może być nawet przy obliczonej wartości 0,55.

👑 Dawdler, mój człowiek 🥹🤩😄

👑 Smerfetka, pięknie 🥰

👑 Aureola, obyśmy się nie zobaczyły we wrześniowym wątku 😝🤣

Gorzkax33333, Foggy, Dawdler34, aaandzia, xSmerfetkax, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skoro spadło czyli rano się działo coś 🤞teraz weekend to można działać

Marcycha lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, czy się śmiać czy płakać 🙃
    20260807-164058.jpg

Nie sprawdziłam na innym pasku, bo zdążyłam wylać próbkę, ale cóż sprawdzę jeszcze na wieczór i rano. Może w tym cyklu nie będzie owu 🤔 Ciekawostka

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja tam nie wiem, czy się śmiać czy płakać 🙃
    20260807-164058.jpg

Nie sprawdziłam na innym pasku, bo zdążyłam wylać próbkę, ale cóż sprawdzę jeszcze na wieczór i rano. Może w tym cyklu nie będzie owu 🤔 Ciekawostka
    A który masz dzień cyklu?

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dokładnie tak samo, te same jednostki chorobowe, te same suple i 2cs udany i szczęśliwy, a teraz człowiek odchodzi od zmysłów co robi inaczej, czemu to trwa tak długo, a jak widać jeden organizm, jeden cel a droga do celu zupełnie inna.
    I jeszcze taka niecierpliwość się załącza po czasie..
    Eh, dzięki dziewczyny za przytulaski ❤️

mistyreal lubi tę wiadomość

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam już swego czasu na tym forum ale nitk nie odpowiedział a nadal mnie to nurtuje. Czy jeśli zacznę przyjmować proga to mogę się starać czy już i tak nic z tego nie będzie?🙂 Miałam to pytanie zadać mojej gin na ostatniej wizycie, ale kompletnie zapomniałam. Mysle że któraś mi to rozjaśni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 17:12

Gilgotka lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Stałe leki:
    ▪️ Eutyrox,
    ▪️ Ascofer
    ▪️ Encorton
    ▪️ Acard
    ▪️ Inozytol
    ▪️ Kwas omega 3
    ▪️ Kwas foliowy metylowany
    ▪️ Wit. D3 4000
    ▪️ Neoparin 💉
    Do owulacji :
    ▪️ Lametta (3-7 dc)
    ▪️ Olej z wiesiołka
    ▪️ Zioła Ojca Sroki 3
    ▪️ NAC(3-7)
    Po owulacji :
    ▪️ Cyclogest
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia, ja się totalnie na tym nie znam :(

Mam wyniki badań:

FSH: 4,83 mIU/ml ( 3,03–8,08)
    LH: 9,0 mIU/ml (1,80–11,78)
    Estradiol: 26,8 pg/ml (30,9–90,4)
    Prolaktyna: 640 mIU/l (102–496)
    DHEA-S: 225 µg/dl (98,8–340)
    Testosteron całkowity: 40,2 ng/dl (8,4–48,1)
    AMH: 1,29 ng/ml

Stosunek LH do FSH tak sobie, prolaktyna za wysoka, AMH szału nie ma, ale jest jakie jest 🤪

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Dziewczyny pytałam już swego czasu na tym forum ale nitk nie odpowiedział a nadal mnie to nurtuje. Czy jeśli zacznę przyjmować proga to mogę się starać czy już i tak nic z tego nie będzie?🙂 Miałam to pytanie zadać mojej gin na ostatniej wizycie, ale kompletnie zapomniałam. Mysle że któraś mi to rozjaśni.
    Profesteron wzięły przed owulacją blokują ją niestety

Marcycha lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 64 65 66 67 68 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ