Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Elgenda wrote:Wiesz, jeśli zakodowałaś sobie/ktoś Ci powiedział, że max 6 miesięcy, to wiadomo że to Twój wewnętrzny koniec świata. Wiadomo, każdy może inaczej odebrać Twój wpis - jakby nie patrzeć na tym forum bardzo kontrowersyjny.
Jeżeli u mnie dojdzie do 6 nieudanych cykli to po prostu nastawiam się na to, że zrobię więcej badań, będę testować nowe sposoby - naprawdę teraz jest paleta możliwości.
Moja ciotka na przykład adoptowała dziecko, nie udawało się, lekarz nie dawał nadziei, a 4 lata po adopcji zaszła naturalnie - nie brała żadnych leków, supli, bo już się z tym pogodziła. Jak widać biologia bywa nieprzewidywalna 💕 Więc teraz jak jest tyle leków, zabiegów to prędzej czy później się uda.
Dokładnie myślę podobnie, nie mamy wpływu czasami i trzeba po prostu czasami trochę więcej poczekać . Ja już tu też pisałam historię nie raz o ciąży po kilkunastu latach starań, w mojej rodzinie mam kuzynkę która 8 lat starała się z mężem o dziecko dużo strat przeżyli i się doczekali syna później udało jej szybko zajść w kolejną ciążę i mają dwójkę.
Ja też mam i na pewno większość dziewczyn tutaj, że już się traci nadzieję, że wszyscy zachodzą w ciążę, ale wierzę w to, że na każdego przyjdzie czas ♥️
KarkoPa, Elgenda lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tajlandia22 wrote:Smerfetka, jak tam u Ciebie? Wróciliście już z wyjazdu? Byłaś na becie?

Tak! Właśnie dostałam wyniki, beta 548 mlU/ml 🥹🌸
KamilaAnt2026, aaandzia, Maalwii, Nikaaa_, KarkoPa, biavska, dzydzy, Dawdler34, Foggy, Elgenda, Szept_Flory, mistyreal, Monia•, Gorzkax33333, Kompotlinka, Marcycha, Gosik0205, Lucy_26, Gosiaczkova, Konzzdi, Amelia96, Lisia00, Marinella, xSophie, Tajlandia22, mommytobe, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jestem nową użytkowniczką - od września planujemy starać się o bobasa, ale już nieśmiało Was podczytuję.
Wszystkiego dobrego i samych pozytywnych informacji w sierpniu ☀️☀️☀️
aaandzia, Nikaaa_, biavska, Elgenda, mistyreal, Monia•, Gorzkax33333, Gosik0205, Lucy_26, Gosiaczkova, Konzzdi, Pauliśka31, Lisia00, Tajlandia22, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Aureola94 wrote:Hej dziewczyny,
Jestem nową użytkowniczką - od września planujemy starać się o bobasa, ale już nieśmiało Was podczytuję.
Wszystkiego dobrego i samych pozytywnych informacji w sierpniu ☀️☀️☀️
Witaj i oby nie na długo 🍀🍀🍀🍀
Aureola94 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
A ja wam powiem że nie mogę doczekać się końca tego cyklu. Dzisiaj 34dc, 5dpo. Żeby zacząć dalsze leczenie muszę upewnić się, że w brzuchu nikogo nie ma. Ja się cieszę że od dawna wiedziałam że u nas będzie problem z ciążą i dzięki temu teraz to tak nie załamuje i od początku mogę się leczyć. Nie wiem co by było jakbym poszła na leczenie dopiero po ilus cyklach starań. Ale ja jestem zwolenniczką profilaktyki i badań.
Trzymam kciuki za każdą z was ❤️ i jak to powiedział wczoraj ginekolog - pod dobrą opieką niemal każda kobieta znajdzie w ciążę , niektóre potrzebują jedynie pomocy
aaandzia, Nikaaa_, mistyreal, Marcycha, Elgenda, Słonecznik90, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Dobrze, że tych opcji pomocy jest teraz tak dużo!Gajek wrote:A ja wam powiem że nie mogę doczekać się końca tego cyklu. Dzisiaj 34dc, 5dpo. Żeby zacząć dalsze leczenie muszę upewnić się, że w brzuchu nikogo nie ma. Ja się cieszę że od dawna wiedziałam że u nas będzie problem z ciążą i dzięki temu teraz to tak nie załamuje i od początku mogę się leczyć. Nie wiem co by było jakbym poszła na leczenie dopiero po ilus cyklach starań. Ale ja jestem zwolenniczką profilaktyki i badań.
Trzymam kciuki za każdą z was ❤️ i jak to powiedział wczoraj ginekolog - pod dobrą opieką niemal każda kobieta znajdzie w ciążę , niektóre potrzebują jedynie pomocy
Trzymam kciuki żeby cykl się jak najszybciej zakończył ❤️
Ja właśnie zrobiłam zamówienie w aptece i wzięłam dla męża cynk, selen i koenzym Q10. Myślicie, że na razie to powinno wystarczyć?
Bierze jeszcze Omega 3, magnez i olej z czarnuszki.
Elgenda, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Dobrze, że tych opcji pomocy jest teraz tak dużo!
Trzymam kciuki żeby cykl się jak najszybciej zakończył ❤️
Ja właśnie zrobiłam zamówienie w aptece i wzięłam dla męża cynk, selen i koenzym Q10. Myślicie, że na razie to powinno wystarczyć?
Ja też zamówiłam koenzym q10 dla mojego resztę bierze tak samo jak Twój i też się zastanawiam czy jest okej🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Lawendatoja wrote:Tak przepraszam ze to was uraziło . po prostu tak rycze i nie mogę się podnieść po tym

Muszę wstać i się ogarnąć
Przepraszam za te słowa dziewczyny
Każda z nas ma gorsze momenty, zwłaszcza jak widzimy biel lub/i przychodzi @. Razem z nimi przychodzi zwątpienie, rezygnacja i wizja jedynie tragedii. Ale myśle, że dla każdej z nas zaświeci słońce, bo ku#wa ile można!
Nowy cykl, nowe szanse, do dzieła! Go go girls! Jesteśmy tu razem ❤️
Nikaaa_, aaandzia, biavska, Elgenda, mistyreal, Marcycha, Gosiaczkova, Maalwii, beamyx, Słonecznik90, Lisia00, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Nikaaa_ wrote:
Mój bierze Fertilman jak patrzyłam po składzie to wydaje mi się dość dobrze dobrany pod starania.
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Spadło już, rano mocne dwie kreski a teraz 0,33 🥲🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Więc albo będzie albo nie eh, zobaczymy czy będzie skok temperatury czy nie🧑98'🧒97'
IO, PCOS
👑 Gorzka, zazdro, u mnie cały czas niziutko. Miałam zrobić o 16 test, ale zapomniałam i sie wysikalam 😅
Co do wybarwiania kreski, to wg apki Premom u każdej pik to będą inne wartości, a co za tym idzie kreska testowa nie musi być ciemniejsza od kontrolnej żeby to oznaczało pik. Pik może być nawet przy obliczonej wartości 0,55.
👑 Dawdler, mój człowiek 🥹🤩😄
👑 Smerfetka, pięknie 🥰
👑 Aureola, obyśmy się nie zobaczyły we wrześniowym wątku 😝🤣
Gorzkax33333, Foggy, Dawdler34, aaandzia, xSmerfetkax, Aureola94, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
No skoro spadło czyli rano się działo coś 🤞teraz weekend to można działać
Marcycha lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
A który masz dzień cyklu?🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
My mieliśmy dokładnie tak samo, te same jednostki chorobowe, te same suple i 2cs udany i szczęśliwy, a teraz człowiek odchodzi od zmysłów co robi inaczej, czemu to trwa tak długo, a jak widać jeden organizm, jeden cel a droga do celu zupełnie inna.
I jeszcze taka niecierpliwość się załącza po czasie..
Eh, dzięki dziewczyny za przytulaski ❤️
mistyreal lubi tę wiadomość
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Dziewczyny pytałam już swego czasu na tym forum ale nitk nie odpowiedział a nadal mnie to nurtuje. Czy jeśli zacznę przyjmować proga to mogę się starać czy już i tak nic z tego nie będzie?🙂 Miałam to pytanie zadać mojej gin na ostatniej wizycie, ale kompletnie zapomniałam. Mysle że któraś mi to rozjaśni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 17:12
Gilgotka lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Amelia, ja się totalnie na tym nie znam

Mam wyniki badań:
FSH: 4,83 mIU/ml ( 3,03–8,08)
LH: 9,0 mIU/ml (1,80–11,78)
Estradiol: 26,8 pg/ml (30,9–90,4)
Prolaktyna: 640 mIU/l (102–496)
DHEA-S: 225 µg/dl (98,8–340)
Testosteron całkowity: 40,2 ng/dl (8,4–48,1)
AMH: 1,29 ng/ml
Stosunek LH do FSH tak sobie, prolaktyna za wysoka, AMH szału nie ma, ale jest jakie jest 🤪33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Profesteron wzięły przed owulacją blokują ją niestetyAmelia96 wrote:Dziewczyny pytałam już swego czasu na tym forum ale nitk nie odpowiedział a nadal mnie to nurtuje. Czy jeśli zacznę przyjmować proga to mogę się starać czy już i tak nic z tego nie będzie?🙂 Miałam to pytanie zadać mojej gin na ostatniej wizycie, ale kompletnie zapomniałam. Mysle że któraś mi to rozjaśni.
Marcycha lubi tę wiadomość