Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze to ja nigdy takiego nie miałam :o🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Marcycha może za bardzo rozcieńczony mocz? Bo to aż dziwne 🤔
Elgenda prolaktyne pewnie będzie trzeba powtórzyć bo ona jest bardzo wrażliwa ja raz miałam za wysoko i lekarz kazał zrobić jeszcze raz i było w normie.
Wiadomo każdy organizm jest inny, ale na nią wpływ stres, niewyspanie, współżycie i nawet jak czekasz długo na pobranie krwi. Więc pewnie do kontroli
Elgenda, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Elgenda wrote:Amelia, ja się totalnie na tym nie znam

Mam wyniki badań:
FSH: 4,83 mIU/ml ( 3,03–8,08)
LH: 9,0 mIU/ml (1,80–11,78)
Estradiol: 26,8 pg/ml (30,9–90,4)
Prolaktyna: 640 mIU/l (102–496)
DHEA-S: 225 µg/dl (98,8–340)
Testosteron całkowity: 40,2 ng/dl (8,4–48,1)
AMH: 1,29 ng/ml
Stosunek LH do FSH tak sobie, prolaktyna za wysoka, AMH szału nie ma, ale jest jakie jest 🤪
Prolaktyna jest bardzo wrażliwa i wynik może podnieść nawet stres przy pobieraniu krwi. Tak samo nie można przez chyba dobę uprawiać seksu ani mieć większego wysiłku fizycznego. Bardzo niewdzięczna jest do badania 🤪
Ja miałam kilka razy za wysoką, ostatecznie kazali mi zbadać 3 razy jednego dnia w odstępach czasu co 30 minut i dopiero było wtedy widać, że wynik spadał.
U mnie co prawda też wchodziło w grę za wysokie TSH i to podobno też mogło wpływać na prolaktynę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 18:22
Elgenda lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Amelia96 wrote:Dziewczyny pytałam już swego czasu na tym forum ale nitk nie odpowiedział a nadal mnie to nurtuje. Czy jeśli zacznę przyjmować proga to mogę się starać czy już i tak nic z tego nie będzie?🙂 Miałam to pytanie zadać mojej gin na ostatniej wizycie, ale kompletnie zapomniałam. Mysle że któraś mi to rozjaśni.
Dokładnie jak wyżej już Gilgotka wspomniała progesteron przyjęty przed owulacją blokuje ją
Mi ginekolog zalecił włączyć 3 dni po pozytywnym piku LH bo nie jestem u niego na monitoringu codziennie bo mam dość dalekoM 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Marcycha wrote:13 dc heee...
Zrobiłam go praktycznie zaraz po ćwiczeniach podczas, których nie piłam. Nie wiem dlaczego tak, ale zobaczę co pokaże wieczorny.
A w którym dc zazwyczaj masz owulację?M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Gilgotka wrote:Kurcze ja też takiego nie miałam
A ja miałam wczoraj 😅 zrobiłam se z ciekawości akurat - jakos 7/8 dpo w zależności czy liczyć od pierwszego skoku LH czy najwyższego .
Nie było żadnego nawet najmniejszego cienia..
Też w poprzednim cyklu miałam w 11 dc 0,01 wg premom a w 13 dc miałam pik 1,05 😊 więc Marcycha testuj dalej tylko staraj się nie pić kilka godzin przed testem 😶
Marcycha lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dzisiaj byłam w sklepie na zakupach i przy wybieraniu jajek tak mnie zemdliło, że prawie zwymiotowałam 😶 nie były zepsute a przynajmniej nie wydawały się tylko miały dziwny zapach..
Przypomniałam sobie wtedy dziwny objaw poprzedniej ciąży, który dawał mi mocno w kość - byłam okropnie wrażliwa na zapachy... normalnie kochałam zawsze zapach łapek od moich psów a wtedy mnie odrzucało...🤢
z resztą najgorszy ze wszystkich był zapach w sypialni po śnie mojego męża...🤢🤮 jezu jak ja nie mogłam wytrzymać tego.. (wtedy dla mnie) smrodu😶🤣
Dla jasności mył się normalnie i nikt nie czuł tego ... tylko ja 🤣🤣
A wy miałyście jakieś dziwne objawy ciąży ? Albo słyszałyście o takich u znajomych/kolezanek? 😁
aaandzia, Britta, mistyreal lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja byłam na monitoringu tylko tak gdybam bo nie będę iść już sprawdzać czy pęcherzyk pękł więc nie jestem pewna czy pik był czy nie nawet nie zrobię testu owulacyjnego&oq bo po ovitrelle wyszedłby pewnie fałszywy. A druga sprawa gdybym np miala cykl z podwójna owulacją to już po tym progu nie mam szans na drugą owu. No ale cóż nie ma wyjścia muszę stosować się do zaleceń i brać 🤷Maalwii wrote:Dokładnie jak wyżej już Gilgotka wspomniała progesteron przyjęty przed owulacją blokuje ją
Mi ginekolog zalecił włączyć 3 dni po pozytywnym piku LH bo nie jestem u niego na monitoringu codziennie bo mam dość dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 20:02
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Amelia96 wrote:Ja byłam na monitoringu tylko tak gdybam bo nie będę iść już sprawdzać czy pęcherzyk pękł więc nie jestem pewna czy pik był czy nie nawet nie zrobię testu owulacyjnego&oq bo po ovitrelle wyszedłby pewnie fałszywy. A druga sprawa gdybym np miala cykl z podwójna owulacją to już po tym progu nie mam szans na drugą owu. No ale cóż nie ma wyjścia muszę stosować się do zaleceń i brać 🤷
Ahh w ten sposób rozumiem..
Nie pozostaje nic jak tylko po prostu brać proga według zaleceń gin
Trzymam kciukasy kochana ✊🏼
Amelia96 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Marcycha, u mnie tak było w tym cyklu. Już porzuciłam nadzieję na owulacje, bo zawsze jednak coś tam przebijało, ale zaczęły mi się dopiero wybarwiać dosłownie przed samym pikiem. Trzymam kciuki, żeby zwiastowało sukces jak u mnie 🙈❤️
Marcycha lubi tę wiadomość
👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml
04.08 4189 mIU/ml
14.08 - mamy ❤️
31.08 👨⚕️ -
Ja w 13 dc mam takie same 😀 tylko że ja znam swoje cykle i u mnie to norma . Może u Ciebie też za niedługo będą ciemnieć i owulka będzie późniejMarcycha wrote:13 dc heee...
Zrobiłam go praktycznie zaraz po ćwiczeniach podczas, których nie piłam. Nie wiem dlaczego tak, ale zobaczę co pokaże wieczorny.👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Gosiaczkova wrote:Dzisiaj byłam w sklepie na zakupach i przy wybieraniu jajek tak mnie zemdliło, że prawie zwymiotowałam 😶 nie były zepsute a przynajmniej nie wydawały się tylko miały dziwny zapach..
Przypomniałam sobie wtedy dziwny objaw poprzedniej ciąży, który dawał mi mocno w kość - byłam okropnie wrażliwa na zapachy... normalnie kochałam zawsze zapach łapek od moich psów a wtedy mnie odrzucało...🤢
z resztą najgorszy ze wszystkich był zapach w sypialni po śnie mojego męża...🤢🤮 jezu jak ja nie mogłam wytrzymać tego.. (wtedy dla mnie) smrodu😶🤣
Dla jasności mył się normalnie i nikt nie czuł tego ... tylko ja 🤣🤣
A wy miałyście jakieś dziwne objawy ciąży ? Albo słyszałyście o takich u znajomych/kolezanek? 😁
Odrzuciło mnie w sklepie od płynu do płukania lenor niebieski i do dzisiaj nie mogę go używać 😅😅😅😅
Edit: oczywiście trzymam za Ciebie kciuki i czekam na Twoje testowanie 🍀🌻🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 20:47
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Odrzuciło mnie w sklepie od płynu do płukania lenor niebieski i do dzisiaj nie mogę go używać 😅😅😅😅
Edit: oczywiście trzymam za Ciebie kciuki i czekam na Twoje testowanie 🍀🌻🤩
Na szczęście ja mogę już znieść zapach męża 🤣 a łapki psów znowu pokochałam 😅
aaandzia lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
U mnie dzisiaj na dachu pojawił się bocian i narobił nam na dach ale przyjmuję to za pozytywny znak. Dodatkowo w tle była tęcza. Mam nadzieję, że wróży to sukces 😂
A z nietypowych objawów ciąży to mi w nocy drętwiały palce u rąk mały i serdeczny, wybudzało mnie to kilka razy w nocy, a nie miałam zgiętych rąk. Generalnie zostało mi to do dziś, ale to tak raz w tygodniu tylko, a w ciąży po parę razy się budziłam. Nie wiem czy to było powiązane z ciążą ale jak się dowiedziałam, to połączyłam to z tym.
Gosiaczkova, Britta, MiśkaK, Konzzdi, aaandzia, Aga992 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Andziaa, Nikaa - dziękuję za odpowiedzi odnośnie do prolaktyny 💕
W ogóle Rossmann zapytał się mnie sam z siebie po czasie, w których drogeriach (adresy) spotkałam się z tym, że testy paskowe Facelle się nie skanują. Odpisałam im, nakreśliłam też temat forum stsraczkowego - że to nie tylko u mnie 🤪 Walczę o te testy jak lwica 😂
biavska, mistyreal, aaandzia, Nikaaa_, Słonecznik90, Lisia00, Marcycha lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
biavska wrote:U mnie dzisiaj na dachu pojawił się bocian i narobił nam na dach ale przyjmuję to za pozytywny znak. Dodatkowo w tle była tęcza. Mam nadzieję, że wróży to sukces 😂
A z nietypowych objawów ciąży to mi w nocy drętwiały palce u rąk mały i serdeczny, wybudzało mnie to kilka razy w nocy, a nie miałam zgiętych rąk. Generalnie zostało mi to do dziś, ale to tak raz w tygodniu tylko, a w ciąży po parę razy się budziłam. Nie wiem czy to było powiązane z ciążą ale jak się dowiedziałam, to połączyłam to z tym.
Ja mam tak bardzo często, u mnie to objaw niedoboru magnezu
A co do dziwnych objawów to tak, zdecydowanie zapach i metaliczny posmak
🥺2026 -
Niby czekam już tylko na potwierdzenie że nie jestem w ciąży i mogę zaczynać leczenie. Ale dzisiaj spadła mi temperatura do tej sprzed owu ( mam też chore gardlo) i pojawiła się nadzieja że to może spadek implantacyjny. Wczoraj skoczyła na stan podgorączkowy więc odrzucam ten wynik, wiem że jednodniowy spadek też nic nie wróży. Jestem 6dpo a brajanusz szaleje. Dobrze że idę do pracy dzisiaj to się czymś zajmę. Myślałam że już niczym ten cykl długaśny mnie nie zaskoczy a tu zonk i brajan na całego. Niby lekarz mówił że z tą macica będzie ciężko zajść w ciążę choć owulację potwierdził i to z obu pęcherzyków
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Gajek wrote:Niby czekam już tylko na potwierdzenie że nie jestem w ciąży i mogę zaczynać leczenie. Ale dzisiaj spadła mi temperatura do tej sprzed owu ( mam też chore gardlo) i pojawiła się nadzieja że to może spadek implantacyjny. Wczoraj skoczyła na stan podgorączkowy więc odrzucam ten wynik, wiem że jednodniowy spadek też nic nie wróży. Jestem 6dpo a brajanusz szaleje. Dobrze że idę do pracy dzisiaj to się czymś zajmę. Myślałam że już niczym ten cykl długaśny mnie nie zaskoczy a tu zonk i brajan na całego. Niby lekarz mówił że z tą macica będzie ciężko zajść w ciążę choć owulację potwierdził i to z obu pęcherzyków
Ciężko nie znaczy, że to niemożliwe 😊 brajanek robi swoje 😶
Ja z kolei dzisiaj machnęłam se teścik tak o... stwierdziłam, że fajnie będzie się rozczarować 😅 i biel aż raziła .. Ale dopiero 9/10 dpo... więc testujemy ponownie we wtorek a potem jeszcze dla pewności w środę/czwartek
A brajanek też wymyśla mi niestworzone historie 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 07:11
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌