Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Tofuszka, dacie radę, mówię z doświadczenia 😁 Nie zawsze wszyscy są na łódce, bo np. wieczorami się gdzieś wychodzi, to Wy możecie zostać, albo się spóźnić 😅 Albo ekipa siedzi na podkładzie i jeszcze rozmawiają, a Wy już "idziecie spać" 😁 Najwyżej lekko pokołyszecie łódką 🤪 Albo jeszcze wszyscy śpią, a Wy działacie. Także jeszcze się okaże, że to łódkowe dziecko będzie jak tam dobrze kołysanie rozprowadzi nasienie 😁 Gdzie będziecie pływać?
    PS Panowie lubią ciasno 🤪😆
    Noo prędzej opcja "najwyżej zakołyszemy łódką" wyjdzie 😂 raczej nigdzie nie chodzimy bo na dziko śpimy. Jedyne co to ognisko w ramach obiadokolacji ☺️ ale to zawsze coś!
    Tylko jak tu jęki wstrzymywać? 😂😂
    Pływamy po Mazurach, start pod Giżyckiem. Wcześniej omijaliśmy Mazury bo drożej, ale w zeszłym roku bardzo nam się spodobało ☺️

mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac, milo mi czytac takie wiadomosci, to zawsze jakos dodaje skrzydel ze zycie pisze przeróżne historie i sprawy, ktore niby sa na starcie juz stracone

Elgenda, tak sie smialam do telefonu bo czytalam o tym przepychaniu rury i myslalam, ze ty tak sobie nazwalas przytulanki 😂😂😂

Tofuszka, wow, super. Na pewno sie uda, tak jak dziewczyny mowia bedzie po prostu wiecej kolysania 😁

mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda uśmiałam się właśnie tak samo jak J.ss czytam Wasze wpisy o staraniach, o kołysaniu lodzia i nagle Twoje przepychanie rury 😅😅😅😅😅
    Dzisiaj będzie dobry dzień chyba 😅

mistyreal, Marcycha, J.ss, Dawdler34 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego dnia dziewczyny 😊

mistyreal, MiśkaK, aaandzia lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj w nocy jakieś słabe sny, że mama mi umarła i płakałam przez sen 🥲

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu jak sytuacja u Ciebie?

Gorzka przytulam, ale te sny zawsze są odwrotnością i raczej symbolizuje to jakieś życiowe zmiany u Ciebie <3 trzymam kciuki za testowanie!

Marcycha, Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    U mnie dzisiaj w nocy jakieś słabe sny, że mama mi umarła i płakałam przez sen 🥲
    Kurczę, ja parę dni temu miałam sen o poronieniu (nie moim, ale dobrze znanej mi osoby) plus jakieś bzdury o testach owulacyjnych i biegunce. Ale bardzo wyraźnie je pamiętałam po przebudzeniu. Już dawno tak nie miałam.

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!

Aenu jak tam u Ciebie?

Ja wczoraj zapisałam nas na drożność i badanie nasienia. Nie spodziewałam sie szczerze tak szybkiego terminu - idziemy za tydzień. Nie wiem, strasznie mnie nastraszyła Pani z rejestracji w kontekście bólu - dostanę ketonal domięśniowo przed. Dziewczyny czy to serio aż tak boli?

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Gorzka przytulam, ale te sny zawsze są odwrotnością i raczej symbolizuje to jakieś życiowe zmiany u Ciebie <3 trzymam kciuki za testowanie!
    Dzisiaj nie robiłam . Planuję jutro

aaandzia lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!

Aenu jak tam u Ciebie?

Ja wczoraj zapisałam nas na drożność i badanie nasienia. Nie spodziewałam sie szczerze tak szybkiego terminu - idziemy za tydzień. Nie wiem, strasznie mnie nastraszyła Pani z rejestracji w kontekście bólu - dostanę ketonal domięśniowo przed. Dziewczyny czy to serio aż tak boli?

Ja wzięłam Ibuprom 400 przed, Pani założyła sprawnie cewnik i to w ogóle mnie nie bolało i zdziwiłam się jak powiedziała "gorzej już nie będzie" natomiast później jak kontrast przepływał przez drożny jajowód było spoko, jak utknął w niedrożnym to bolało niestety dość mocno 😬 mnie bardziej niż sam ból przeraziła możliwość omdlenia, bo podobno tam coś drażni nerw błędny i Pani doktor kazała mi cały czas mówić podczas zakładania cewnika właśnie. No i nie spodziewałam się antybiotyku po wszystkim, co też mnie zdolowalo, bo niedawno skończyłam jeden na anginę 🥲 sam ból dla mnie był do przeżycia, chociaż różnie dziewczyny piszą, kwestia indywidualna

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Rety laski, my z mężem teraz dosłownie przepychaliśmy rurę. Przez to, że nie biorę tabletek anty, bardzo mi wypadają włosy. Trzeba było odetkać główną rurę takim drutem-sprężyną do przepychania. Na szczęście włosy wyszły i można się myć xD misja była trudna, bo do dyspozycji było tylko małe okienko pod wanną, ale byliśmy dzielni 😍
    widzę, że masz niedoczynność tarczycy - badałaś ostatnio? u mnie chłop zawsze jak widzi włosy pod prysznicem to mówi: idź się zbadaj :D
    po odstawieniu anty właśnie tarczyca mi się bardzo rozchulała,a i teraz jak TSH rośnie, to włosy w pierwszej kolejności lecą

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Dziękuję ❤️

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • PoppyLeaf Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!

Aenu jak tam u Ciebie?

Ból porównywalnych do mocnych boli podczas okresu. Samo badanie u mnie trwało maksymalnie 2/3 minuty.
    Przed dostałam zastrzyk domięśniowo i tyle.
    Miałam duży stres bo naczytałam się różnych historii ale na serio po wyrwaniu zęba gorzej mnie bolało niż ten bólu który trwa tylko chwilę.

Endometrioza
    3.2026 badanie HSG, oba drożne
    3.2026 ciąża biochemiczna
    7.2026 laparoskopia
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, a czy znajomi wiedzą o Waszych staraniach? Bo tak się zastanawiam, czy jak nie będzie sposobności, to może powiedzieć im po prostu, żeby sobie poszli wcześniej na obiadokolację?? 🤪 A może ktoś wcześniej od Was zakołysze łódka i problem sam się rozwiąże haha

Gorzka, przykry sen 🫂🫂

Lisia, świetnie, że macie tak szybki termin!! 😍

A co do przepychania rury, to wiedziałam, że może to tak zabrzmieć haha, ale nie szło tego inaczej nazwać 😄

I tak leżałam z głową między kiblem a wanną, żeby odkręcić,,kolanko" i mówię do męża tekstem z Titanica: ,,narysuj mnie, jak jedną ze swoich francuskich dziewczyn" i śmiał się, ale do niczego nie doszło 😆

Ostatnio badałam tarczycę, wyszło mi 1,07. Ogólnie po odstawieniu anty w drugim tygodniu wypadła mi połowa włosów. Przeczesywałam palcami, a tam całe pukle :/ teraz jest lepiej, bo włosy zostają w większości na grzebieniu gdy przeczesuję jeszcze z odżywką. U mnie to niestety kwestia za wysokich androgenów, przez to że każdego dnia rano mam już tłuszcz na głowie, to cebulki włosów są osłabione. Tabletki anty spowalniały przetłuszczanie się włosów, a teraz lipa :/

Gajek, jak u Ciebie sytuacja??

Gorzkax33333, Marcycha lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ⚪. Ale to 9 dpo więc dopóki nie ma 🐒 daje sobie czas. Za to mdłości obudziły mnie przed 2 w nocy i tak leżałam kilka godzin z nimi. Ani się położyć na boku ani nic. I jak tak leżałam półprzytomna z nudnościami to w głowie siedziało mi że jestem w ciąży i śniło mi się to. Może coś w tym jest. Ale ta faza poowulacyjna mnie tyra mocno. Ciągle skurcze i mdłości nie są fajne

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda część znajomych wie, część nie. Ale tak, jest szansa że powiemy wprost - wypierdzielać za pokład, kapitan chce zaruchać 😂 plus taki że akurat mąż jest kapitanem więc ma władzę 😂

🌻 Gajku współczuję 🫂 trzymam kciuki żeby to była ciąża, niemiło mieć taki pms 🫂

Gajek, Aga992, dzydzy, Marcycha, Maalwii lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Elgenda część znajomych wie, część nie. Ale tak, jest szansa że powiemy wprost - wypierdzielać za pokład, kapitan chce zaruchać 😂 plus taki że akurat mąż jest kapitanem więc ma władzę 😂

🌻 Gajku współczuję 🫂 trzymam kciuki żeby to była ciąża, niemiło mieć taki pms 🫂
    Trwa to od 6dpo więc już 4 dzien w sumie. Ciągle nudności, raz mocniejsze raz słabsze, skurcze podbrzusza, wrażliwe piersi i zgaga. Nie jest łatwo bo dzisiaj niestety spać mi praktycznie nie dało . Ejaj mówi że to może być od progesteronu lub wczesna ciąża . No i to już 38dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 10:32

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim
    U mnie wkoncu się @ kończy więc od jutra zaczynam mierzyć temperaturę a od 9dc zaczynam pierwszy raz z testami owu. Zobaczymy co pokaza i będę atakować męża

Aenu trzymam kciuki oby się ten poczasiak okazał pozytywny ✊✊🍀🍀

Czytam was na bieżąco ale jakoś nie miałam siły być aktywna na forum

Tulę za wszystkie ⚪
    A tym co mieli ładna bete gratulacje rośnijcie zdrowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 10:37

• Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle postów po sufit. Nie dam rady nadgonić. Zasięgu na wakacjach brak. Tyle co wi-fi czasem złapie.

💐 aaandzia, mam nadzieję że dziś humor już lepszy. Narzekanie tu na tych stronach potrafi zdziałać cuda. 😉

💐 Aenu, mocne kciuki za jutrzejszy poranek!

💐 Gorzkax33333, pytałaś o pozytywne sikańce. Ja w przypadku pierwszej ciąży testowałam dopiero dzień po tym jak spóźnił mi się okres. Natomiast przy drugiej w 9dpo nic nie było widać, a w 11dpo cienka kreska już była.

💐 KamilaAnt2026, gratuluję odwagi i zmiany pracy. Fajny czas przed Tobą. Stresujący, ale też taki odświeżający. Powodzenia!

💐 Dawdler34, u mnie jest odwrotnie. Najbardziej rozciągliwy śluz mam już po owulacji i to mam wrażenie, że wypada ze mnie kilka dni po. Ale obserwacja śluzu nie należy do moich specjalizacji. 🙈

💐 Tofuszka, dacie radę i na statku! Ja też byłam przerażona tym jak sobie damy radę na wakacjach z córką.

Przyjechaliśmy, obczaiłam co i jak. Już nawet stwierdziłam, że pewnie nic z tego w tym miesiącu. Stara mazurska chata, wszystko piszczy i skrzeczy. Łazienka mała..
    Wczoraj mąż mi się pyta, „to kiedy kalendarz wymaga ten tego”? Mówię, że tak najlepiej od czwartku zacząć. A ten wieczorem przychodzi do mnie z tekstem „to może poćwiczymy przed tym czwartkiem?” 🙈

Wiec będę się zapisywać jednak na to testowanie. Wstępnie około 28/29.08. 🙈

aaandzia, Gorzkax33333, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka no i to jest bardzo dobre rozwiązanie:D przy okazji bujnie plemniki prosto do celu 💕

Gajek, ale nieprzyjemne objawy :/ trzymam kciuki, żeby to była ciąża 🫶

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ