Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
🌸 aaandzia 🫂 sądzę, że każda z nas ma chwile słabości i zwątpienia. Ja mam za sobą trudny weekend. Przez te starania i PMSy stałam się bardziej nerwowa i czasem rodzi to konflikty i niepotrzebne słowa, które ranią. Nasłuchałam się na swój temat, oj, nasłuchałam. Musiałam sobie to poukładać w głowie wszystko i trochę mi lepiej. Ale smuci mnie świadomość, że ta droga jest taka trudna i zanim doczekamy się upragnionego celu, może wyjść jeszcze wiele przykrych sytuacji. Życzę nam jednak, byśmy się nie poddawały i działały zgodnie z planem!
🌸 aaandzia, PoppyLeaf, biavska - rzeczywiście, to musi być trudna kwestia, kiedy dookoła koleżanki cieszą się z ciąż a my same tak pragniemy a wciąż nie możemy
Aż cieszę się, że mam w pracy praktycznie same koleżanki 45+, więc słuchać o ciążach nie muszę ;P A z kolei w biurowcu mam znajomą, która zaszła w ciążę po 10 (!) latach starań a jej córeczka właśnie skończyła roczek 😊 Wierzę dlatego , że na każdą z nas przyjdzie czas i też się doczekamy 🤞
🌸 Aenu - były na forum przypadki i w jedną, i w drugą stronę, więc wiadomo, że nic nie wiadomo
Ale faktycznie emocje się pojawiły, więc czekamy na rozwój wydarzeń 🤞
🌸 KamilaAnt2026 🫂 za biel i gratuluję nowego etapu życiowego jakim jest zmiana pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 18:13
KamilaAnt2026, Aenu, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Andzia, ej no co to za smuty. Mamy podobna sytuacje, ja tez mam dziecko, zaszlam w 1cs a teraz prawie rok nic, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i nie jestes stara ani jakas wybrakowana, zreszta nie pamietam ale czy twoj maz robil badanie nasienia? Tak jak mowia dziewczyny byc moze problem byl w plemniku dlatego była biochemiczna, absolutnie zadne smutki nie wchodza w gre!
Uwazam jak Remedios, powtorz test jutro, juz wiele bylo w tym watku poczasiakow, ktore nie oznaczaly niestety ciazy. Zycze aby w twoim przypadku jednak okazala sie to ciaza
Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Gorzkax33333 wrote:A ile najwcześniej wyszedł wam test ciążowy jak ciąża była ?
U mnie w 8 dpo wyszła kreska i potem z każdym kolejnym dniem robiłam rano i wieczorem i ciemniała.
Ale to chyba nie reguła, moja koleżanka w zdrowej ciąży miała pierwszy pozytywny test dopiero jeden dzień po spodziewanej miesiączce mimo regularnych cykli 28 dniowych. Jej pierwszy cykl starań i w dniu spodziewanej miesiączki nie wyszedł, był płacz a kolejnego dnia już była kreska.
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Dziewczyny mega was rozumiem i cieszę się ze jest to forum . Nie mówiłam wam ale dwa dni przed miesiączka zrobiłam test i wyszły dwie kreski potem się okazało ze był zalany podobnie jak na tym teście wyżej .
U nas 6 cykl starań i nie wyszło , wstępne badania okej tylko tarczyce muszę uregulować
Ale chat chpt mówi ze przy tak dobrych wynikach moich i męża ciąża już raczej powinna być wiec musi być jakiś problem inny
Za 3 miesiące mam drożność i będę się badać w kierunku endometriozy lub adenomiozy bo mam bóle jak się wypróżniam jak mam okres i oczywiście naczytałam się ze to może być to
Jak na złość ten okres jak żaden inny jest strasznie bolący , aż w pewnym momencie zastanawiałam się czy iść do ginekologa ale dzisiaj 3 dzien krwawienia już lepiej
Ja tez się staram pocieszać ze na tym forum różne cuda się dzieją wiec skoro urodziłam już jedno dziecko to moje ciało nie jest do końca zepsute
Pozdrawiam was dziewczyny , ciężkie to czasy dla nas hehe
Marcycha lubi tę wiadomość
👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
Gorzkax33333 wrote:A ile najwcześniej wyszedł wam test ciążowy jak ciąża była ?
W 25 dc, Biochem też wyszedł w 25 dc.
Ja dziś za dużo nie pisze - dziś objawy mi minęły więc już się nastawiłam, że niestety to nie ten moment 😞
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
A może jednak to ten cykl? Ja w poprzednim cyklu miałam takie objawy że przyszła 🐒 na koniec nich. Nic nie jest jeszcze przesadzone. Wiem że lepiej się miło zaskoczyć niż sromotnie rozczarować ale może jednak?Gosiaczkova wrote:W 25 dc, Biochem też wyszedł w 25 dc.
Ja dziś za dużo nie pisze - dziś objawy mi minęły więc już się nastawiłam, że niestety to nie ten moment 😞💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
🌸aandzia każda ma czasem chwilę zwątpienia. Ale to nigdy nie jest twoja wina! Nie jesteś wybrakowana ani nic z tych rzeczy. Masz prawo czuć się gorzej, masz prawo do skutku. Popłaczę sobie, posmutaj a potem głowa do góry. Masz już dziecko, byłaś w ciąży biochemicznej więc to znak że twoje ciało jest w stanie zajść w ciążę i nawet ja donosić. Widać tym razem potrzeba więcej czasu. To wasze wymarzone dziecko zwyczajnie nie spieszy się jeszcze na świat. Tutaj zawsze możesz się wygadać ze swoich uczuć i smutków. Na pewno nie powinnaś dusić uczuć bo to nigdy dobrze nie wychodzi.
Tyle was wszystkie baaaardzo mocno 🫂🫂🫂 bo czasem każda z nas potrzebuje wsparcia i zwykłego przytulenia. Niestety nie napiszę, że was rozumiem. Nie jestem na tym miejscu. Nie byłam nigdy w ciąży, ani donoszonej ani biochemicznej. Nie mam za sobą ogoromu cykli. Ale przytulam i wspieram każda z was ogromnie
Kompotlinka, Dawdler34, aaandzia, MiśkaK, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
U mnie też tak jest, że śluz pojawia się jeszcze przy negatywnych owulakachDawdler34 wrote:W ogóle jak to jest (wiem, miałam nie testować owulaków ale..chciałam tylko sprawdzić, czy coś się dzieje:D). No wracając do tematu, jak to jest - test LH negatywny, ledwo bladzioch z kreski ale śluż rozciągliwy? Jak to interpretować?
Tak czy siak zaczynamy dzisiaj działać 💪🏻
zazwyczaj dzień - dwa później już jest pozytywny.
A propos, właśnie dzisiaj mi wyszła piękna kreska więc w końcu test pozytywny 😃
Zostały mi jeszcze 4 testy więc myślę, że już nie będę więcej zamawiała na następne cykle. Wygląda na to, że u mnie wszystko działa jak w zegarku więc po prostu będziemy działać.
Z resztą powiem Wam, że chyba wpadłam w taki etap, że zaczynam psychicznie odpuszczać. Dotarło do mnie, że ostatnie miesiące podporządkowane tylko staraniom sprawiły, że stałam się nieszczęśliwa, a nie chcę tak funkcjonować. Uda się to super, nie uda się to będziemy żyć tylko we dwoje. Będziemy oczywiście dalej próbować, ale nie chcę już żyć w trybie oczekiwania najpierw na owulację, a potem na testowanie. Niech los sam pokaże co dla nas przygotował
Gorzkax33333, Marcycha, biavska, mommytobe, MiśkaK, Elgenda, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nika, rozumiem cie. Tez jestem tym zmeczona i moj maz powiedzial, ze chyba to los dla nas przygotowal i jezeli nie wyjdzie to musimy sie z tym pogodzic, ja dalam sobie czas do przyszlego roku i pewnie potem podejmiemy jakas decyzje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 19:24
Nikaaa_, Elgenda, mistyreal lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Gajek wrote:A może jednak to ten cykl? Ja w poprzednim cyklu miałam takie objawy że przyszła 🐒 na koniec nich. Nic nie jest jeszcze przesadzone. Wiem że lepiej się miło zaskoczyć niż sromotnie rozczarować ale może jednak?
Wątpię bo test ciągle biały 😞 pojutrze odstawiam proga i już będzie po cyklu .
Teraz miesiąc lub dwa odpuszczamy bo nie chciałabym by dwójka dzieci urodziła się w tym samym miesiącu 😊 oczywiście testowanie kontrolne będzie ale bez testów owu i temperaturyStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie wiadomości jesteście kochane ♥️♥️♥️♥️
Jutro będzie lepiej , tak jak zawsze piszemy nowy dzień, nowe nadzieje 🍀
Marcycha, mistyreal, Kompotlinka lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja mam taki śluz na około tydzień przed pozytywnym owulakiem 😀 i w sumie to sama do końca nie wiem jak to jest 😅Dawdler34 wrote:W ogóle jak to jest (wiem, miałam nie testować owulaków ale..chciałam tylko sprawdzić, czy coś się dzieje:D). No wracając do tematu, jak to jest - test LH negatywny, ledwo bladzioch z kreski ale śluż rozciągliwy? Jak to interpretować?
Tak czy siak zaczynamy dzisiaj działać 💪🏻👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ściskam Cię 🫂J.ss wrote:Nika, rozumiem cie. Tez jestem tym zmeczona i moj maz powiedzial, ze chyba to los dla nas przygotowal i jezeli nie wyjdzie to musimy sie z tym pogodzic, ja dalam sobie czas do przyszlego roku i pewnie potem podejmiemy jakas decyzje.👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Wybaczcie że się mniej udzielam, przerwa dobrze mi robi. U mnie w tym cyklu dni płodne przypadną najprawdopodobniej na wakacjach (7-14dc). Problem w tym, że to wakacje razem ze znajomymi, śpimy wszyscy w łodzi więc niemal zero prywatności haha - chociaż niby drzwi mamy zamykane, ale no ciężko będzie xD już nie mówiąc o tym jak tam ciasno na robienie dzidzi
Kamilko cieszę się że złożyłaś to wypowiedzenie
Trzymam kciuki, żeby szybko Cię obecny pracodawca wypuścił!
mistyreal, KamilaAnt2026, Gorzkax33333, mommytobe lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Niepoddawajcie sie dziewczyny! Czasem nasze życie zmienia sie zupelnie niespodziewanie, ja np. zaszłam w ciążę naturalnie miesiac po tym jak zrobiliśmy badania i wyniki meza były tak źle ze lekarz powiedział ze przez rok to nawet nie ma szans na inseminacje...J.ss wrote:Nika, rozumiem cie. Tez jestem tym zmeczona i moj maz powiedzial, ze chyba to los dla nas przygotowal i jezeli nie wyjdzie to musimy sie z tym pogodzic, ja dalam sobie czas do przyszlego roku i pewnie potem podejmiemy jakas decyzje.
I wiem ze czekanie sie dłuży ( ja łącznie w staraniach spędziłam już 5 lat) ale mam nadzieję ze do Wszystkich zawita słoneczko 🤍
Foggy, Marcycha, J.ss, mistyreal, Gorzkax33333, Nikaaa_, Kompotlinka, mommytobe lubią tę wiadomość
🥺2026 -
Ja już z 20 testów w tym cyklu zużyłam, bo tak samo śluz był, a kreski brak, dopiero zaczyna ciemnieć, a śluz już od tygodnia i coraz mniej go jestDawdler34 wrote:W ogóle jak to jest (wiem, miałam nie testować owulaków ale..chciałam tylko sprawdzić, czy coś się dzieje:D). No wracając do tematu, jak to jest - test LH negatywny, ledwo bladzioch z kreski ale śluż rozciągliwy? Jak to interpretować?
Tak czy siak zaczynamy dzisiaj działać 💪🏻 -
Tofuszka, dacie radę, mówię z doświadczenia 😁 Nie zawsze wszyscy są na łódce, bo np. wieczorami się gdzieś wychodzi, to Wy możecie zostać, albo się spóźnić 😅 Albo ekipa siedzi na podkładzie i jeszcze rozmawiają, a Wy już "idziecie spać" 😁 Najwyżej lekko pokołyszecie łódką 🤪 Albo jeszcze wszyscy śpią, a Wy działacie. Także jeszcze się okaże, że to łódkowe dziecko będzie jak tam dobrze kołysanie rozprowadzi nasienie 😁 Gdzie będziecie pływać?
PS Panowie lubią ciasno 🤪😆
Elgenda, mistyreal, MiśkaK, Gorzkax33333, mommytobe lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Rety laski, my z mężem teraz dosłownie przepychaliśmy rurę. Przez to, że nie biorę tabletek anty, bardzo mi wypadają włosy. Trzeba było odetkać główną rurę takim drutem-sprężyną do przepychania. Na szczęście włosy wyszły i można się myć xD misja była trudna, bo do dyspozycji było tylko małe okienko pod wanną, ale byliśmy dzielni 😍
aaandzia, KamilaAnt2026, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️