Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Tulę za wszystkie biele🫂
    🌻Xena, Smerfetka piękne wyniki bety 🍀😁Kropeczki rośnijcie z Mamami zdrowo ♥️

Mnie tak boli głowa od wczoraj i tak mnie mdli,że masakra.🙄

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    u mnie też @ ku końcowi ;D te testy mnie też kuszą owulacyjne, ale mam teraz niezłą niechęć do tego ;p rossman w tym miesiącu nie będzie miał ze mnie pożytku chyba ;p

Noo u mnie też na razie nie ma jakiejś szczególnej motywacji. Zacznę je robić od piątku najpewniej. Jutro idę zbadać ponownie prolaktynę, w piątek mam konsultację z endokrynologiem, chociaż mam nadzieję, że coś wcześniej się u niego zwolni

Gajek, biedna jesteś z tymi objawami z ciała :( mam nadzieję, że będzie ciąża i jak wspomniałaś, nie przechodzisz tego na marne.

Gajek lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoppyLeaf wrote:
    Moja gin wlasnie mi odpisala, zeby nie brac proga narazie... czy to normalne zeby tak przerywac? Wczesniej mialam przepisane od 16 do 25dc na LUF
    Hmm ciężko mi powiedzieć dlaczego kazała Ci przerwać może ze względu na wyniki bety, mimo wszystko chyba bym skonsultowała to jeszcze u kogoś innego 🙂

KamilaAnt2026 powodzenia w nowej pracy ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 13:26

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Dziewczyny, zwolniłam się dziś, popłakałam się podczas ale mam to za sobą, możecie trzymać kciuki ,aby puscili mnie jak anjszybciej annie dopieor na koneic listopada :)
    Gratulacje! 👏
    Szybkiej zmiany na lepsze! 🤞🤞

Tulę za biel. 🫂

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam taką zamułę, że najchętniej poszłabym spać ;o koleżanka z pracy ogłosiła dzisiaj, że od września idzie na L4 ciążowe...starali się już trochę i raz poroniła więc starałam się cieszyć, ale swoje w łazience wypłakałam. ;(

biavska, Gosiaczkova, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Ja mam 10dpo, ale mam takeiplamienia że bez szans :(

🫂🫂😞 przykro mi

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • PoppyLeaf Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja dzisiaj mam taką zamułę, że najchętniej poszłabym spać ;o koleżanka z pracy ogłosiła dzisiaj, że od września idzie na L4 ciążowe...starali się już trochę i raz poroniła więc starałam się cieszyć, ale swoje w łazience wypłakałam. ;(

Dobrze to rozumiem, u mnie już dwie koleżanki zdążyły wrócić z macieżyńskiego, jedna nadal jest a kolejna właśnie ogłosiła ciąże, 3 miesiące po ich ślubie...

Cieszę się ich szczęściem, a z drugiej ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego innym przychodzi to z łatwością... Nawet teraz niby mam przyrost bety ale nie potrafię się z tego cieszyć, bo z tyłu głowy mam, że to nic nie znaczy, że już kiedyś tak było... ciaglę tylko myślę czy nie zacznie spadać, robię testy i analizuję czy kreska ciemnieje, a jeżeli nie to wyszukuje dlaczego tak się dzieje...

Endometrioza
    3.2026 badanie HSG, oba drożne
    3.2026 ciąża biochemiczna
    7.2026 laparoskopia
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoppyLeaf wrote:
    Dobrze to rozumiem, u mnie już dwie koleżanki zdążyły wrócić z macieżyńskiego, jedna nadal jest a kolejna właśnie ogłosiła ciąże, 3 miesiące po ich ślubie...

Cieszę się ich szczęściem, a z drugiej ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego innym przychodzi to z łatwością... Nawet teraz niby mam przyrost bety ale nie potrafię się z tego cieszyć, bo z tyłu głowy mam, że to nic nie znaczy, że już kiedyś tak było... ciaglę tylko myślę czy nie zacznie spadać, robię testy i analizuję czy kreska ciemnieje, a jeżeli nie to wyszukuje dlaczego tak się dzieje...
    Przytulam..

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoppyLeaf wrote:

Też doskonale to rozumiem. U mnie podobna sytuacja w zeszłym tygodniu w pracy i też aż mi się płakać chciało.

Z jednej strony czyta się, że teraz wielu parom się nie udaje tak od razu, a ja mam wrażenie, że każdemu w moim towarzystwie to jak tylko postanowią, że chcą to w kolejnym cyklu się udaje. Mam też grupę dziewczyn ze studiów na messengerze, jesteśmy z całej Polski w różnym wieku jest tam nas 16 dziewczyn, jesteśmy w stałym kontakcie, a już dawno po studiach. Każda z nich ma już dziecko lub nawet dwoje i zawsze udawało się każdej w maksymalnie 3 cykle. 16 dziewczyn i tylko ja z takim problemem :( Także też mnie to zastanawia, bo z jednej strony się mówi, że to taki powszechny problem, że rzadko kiedy się udaje od razu a ja mam wrażenie, że udaje się każdemu tylko nie mi.

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam właśnie wyrzucić śmieci i coś mnie tknęło, żeby jeszcze raz spojrzeć na ten poranny test… i teraz jest na nim druga kreska. 🫣😳 Wiem, że pojawiła się po czasie i absolutnie nie mogę jej liczyć jako pozytywu, ale oczywiście moja głowa już pracuje na pełnych obrotach. 😂🙈 Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak powtórzyć test. Często tak się zdarza, że po czasie zmienia się na pozytyw?

IMG-6420.jpg

Foggy, mommytobe, Gosik0205 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dziewczyny, chciałam właśnie wyrzucić śmieci i coś mnie tknęło, żeby jeszcze raz spojrzeć na ten poranny test… i teraz jest na nim druga kreska. 🫣😳 Wiem, że pojawiła się po czasie i absolutnie nie mogę jej liczyć jako pozytywu, ale oczywiście moja głowa już pracuje na pełnych obrotach. 😂🙈 Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak powtórzyć test. Często tak się zdarza, że po czasie zmienia się na pozytyw?

IMG-6420.jpg
    Często, ale czasami jest to zapowiedź 🤞😁

Aenu lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

IMG-6420.jpg

Ja miałam tylko raz taką sytuacje i też z pinkiem. Powtórz i daj koniecznie znać :)

👩‍🦰30👨‍💼33
    💕11 cykl starań

TSH 1,86 ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

• Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

IMG-6420.jpg
    Uhuhu 🤞 wygląda na zalany też dodatkowo no ale poczasiaki czasami oznaczają niską betę, powtórz wieczorem albo już rano, trzymam kciuki🌻
    A masz jakiś czulszy? Bo widzę że ten od 20

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko, czy to może coś znaczyć, czy test po prostu sobie „pracował” po czasie i wyszła jakaś kreska parowania. 😅🫣 Wiem, że po takim czasie wynik jest już nieważny, więc nie chcę się nakręcać. W środę powtórzę i zobaczymy…

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Zastanawiam się tylko, czy to może coś znaczyć, czy test po prostu sobie „pracował” po czasie i wyszła jakaś kreska parowania. 😅🫣 Wiem, że po takim czasie wynik jest już nieważny, więc nie chcę się nakręcać. W środę powtórzę i zobaczymy…

Podziwiam ja już bym sikała na kolejny 🫣 Muszę nad tym popracować, bo wydaje fortune na testy.

👩‍🦰30👨‍💼33
    💕11 cykl starań

TSH 1,86 ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

• Aenu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Uhuhu 🤞 wygląda na zalany też dodatkowo no ale poczasiaki czasami oznaczają niską betę, powtórz wieczorem albo już rano, trzymam kciuki🌻
    A masz jakiś czulszy? Bo widzę że ten od 20
    Jak go wyrzucałam, to był biały i niezalany, więc chyba po prostu po czasie dalej sobie „pracował” i dlatego tak się zmienił. 🫣 Już raz test mnie zawiódł, więc teraz kompletnie im nie ufam. 😅 Podchodzę do tego na spokojnie i nie nastawiam się ani w jedną, ani w drugą stronę. Kupię jakiś czulszy i myślę, że w środę powtórzę. 🤞🍀 Co ma być, to będzie…

biavska, Foggy, Tajlandia22, Gosik0205 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Podziwiam ja już bym sikała na kolejny 🫣 Muszę nad tym popracować, bo wydaje fortune na testy.
    Hahaha, no i jednak nie wytrzymałam. 🤣 Zrobiłam kolejny, ten sam rodzaj, bo nie miałam w domu czulszego – na razie biel. 😅 Teraz jestem ciekawa, czy ten też po czasie zacznie żyć własnym życiem. 😂🫣 a na środę kupuję czulszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 15:28

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odczytuje się testów po czasie, zrób jutro albo pojutrze 😊

Maalwii, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    O i przyszła pani maruda niszczycielka dobrej zabawy😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 15:35

Dawdler34 lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Wiem, wiem 😊 dlatego kompletnie nie biorę tego wyniku do siebie i traktuję test jako negatywny. 😅 Ale skoro już należę do tej grupy, to lubię Wam pokazać, jakie cuda test potrafi odstawiać po czasie. 😂🫣

Foggy, mommytobe, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ