Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wlozona wkladke domaciczna przez jeden miesiac - pozniej histeroskopia kontrolna na ktorej brak bylo zrostow. Podczas tej histero okazalo sie ze musze miec docinke i kolejna laparoskopie, w trakcie ktorej okazalo sie ze nic nie docinali bo mogliby mi przebic macice. Ciazy brak:( martwie sie ze zrosty mi sie zrobily. Mam problemy jelitowe i od owulacji ciagly bol podbrzusza jak na miesiaczke:( martwie sie.. komunikowalam swojemu lekarzowi nic niepokojacego nie widzial w trakcie badan..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 21:16

• Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniccczka wrote:
    Marzena1991 i masz jakieś skutki po zabiegu? Mam na myśli np zrosty.

Trochę to dziwne ale po zabiegu tydzień miałam tylko zrobione usg i tyle i lekarz powiedziała ze wszystko ok a już minął rok on zabiegu i ciązy nadal niema. A myśle o in vitro ale czytając wasze wpisy może powinnam zapytać lekarza o ponowne sprawdzenie !!!

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co powiedzieć. Każda z nas choć z przegrodą jest inna. Marzena 1991 będzie dobrze, ale może lep8ej to sprawdzić u innego lekarza.
    WerkaP2 może wizyta u innego lekarza. Czasami konsultacja może pomóc.

Monia
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena a może jest inna przyczyna?Badalas amh,masz owulację,jak nasienie?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Marzena a może jest inna przyczyna?Badalas amh,masz owulację,jak nasienie?
    amh nie badałam owulacje mama i nasienie ok. Myśle nad in vitro

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas doszedl jeszcze problem z nasieniem. Morfologia 1% prawidlowyxh :( ehhh macie jakies pomysly na poprawe morfologii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:35

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologię można suplementami poprawic,ważne zeby w składzie miał l-kartynine,koenzym q10,wit c,e,kwas foliowy np Androferti.Niestety faceci maja coraz gorsze nasienie przez czynniki cywilizacyjne jak sobie spojrzysz na normy WHO.Niech się wysypia,uprawia sport,nie pali i nie pije,zdrowo się odżywia,polecam orzechy włoskie,dynie,słonecznik.Na pocieszenie Ci powiem ze nam się udało przy jednym droznym jajowodzie (na którym w dodatku mam torbiel endometrialna) i morfologia plemników 2%.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie fertilman plus - po 3mcach zobacze czy cos pomoglo:( 2% maz mial wczesniej, bral salfazin 1 tabl./dzien i jak widac nic to nie pomoglo:/

• miamia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, usunięcie przegrody robi się przez laparoskopię czy inaczej? niektóre z Was piszą, że wieczorem już do domu wyszły... a co do żelu przeciwzrostowego i baloników to tylko jeden lekarz to stosuje, więc w innych miastach nie ma co liczyć na takie dodatki.

• WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegrode sie usuwa przez histeroskopie z laparoskopia.

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 nie koniecznie. Mi dr Ludwin proponuje tylko histeroskopie.

Moniccczka napisz prosze jak po kolejnej wizycie piatkowej? jak przebiegla co ci powiedzial Ludwin!

START 2014 ;(
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest kontroklnie po to, aby nie przebic macicy.

• Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 balonik za mną. Lekarz zadowolony. Miał spore opóźnienie, najpierw mnie zbadał później balonik pozytywna opinia i kolejna wizyta w środę

Monia
  • mriabelka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przegrodę

jestem w ciązy 6 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie okej

mriabelka
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie czy zrosty jamy macicy po usunieciu przegrody macicy moga powstac po 4mcach od zabiegu? Mialam usuniecie przegrody 28.12.2016, miesiac pozniej usuniecie wkladki i minihisteroskopia kontrolna - zrostow brak. 22.marzec ponowna histeroskopia z laparoskopia - miala byc docinka przegrody- nie zrobili nic bo ryzyko przebicia. Zrostow rowniez brak. Czy jest mozliwosc aby powstaly pozniej?

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 przykro mi nie mam pojecia jak to wyglada. Mialas moze obserwacje cyklu jak to u ciebie wyglada, zauwazylam ze twoj maz ma slabe nasienie nie zastanawialiscie sie nad inseminacja?
    Na jednym watku czytalam post dziewczyny ktora miala podobnie ze po laparo nie udawalo sie i to dlugo a okazalo sie ze przyczyna to slabe nasienie i po inseminacji udalo sie

START 2014 ;(
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja wystepuje. Maz jutro idzie do androloga - zobaczyny co powie.
    Inseminacja jak najbardziej wchodzi w gre. Moja lekarka wysle mnie jak dowiemy sie co jest przyczyna slabej morfologii nasienia.

• Julii.A Debiutantka

Wysłany: 11 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po pierwszej wizycie u dr Ludwina. Miałam zronione badanie sis i wyszło że macica z przegrodą. Teraz czeka mnie zabieg i mam pytanie do dziewczyn które są po zabiegu: czy szczepiłyście się przeciw WZW B czy wystarczyło to ze szkoły?

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w liceum 3 dawki i to juz wystarcza.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz przynieść mu zaświadczenie o szczepieniu. Jak w Twojej przychodni mają jeszcze informację w karcie szczepień że szkoły średniej to wystawia Ci zaświadczenie i będzie ok. Ja musiałam zaszczepić się jedną dawką.

Monia
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ