Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam wlozona wkladke domaciczna przez jeden miesiac - pozniej histeroskopia kontrolna na ktorej brak bylo zrostow. Podczas tej histero okazalo sie ze musze miec docinke i kolejna laparoskopie, w trakcie ktorej okazalo sie ze nic nie docinali bo mogliby mi przebic macice. Ciazy brak:( martwie sie ze zrosty mi sie zrobily. Mam problemy jelitowe i od owulacji ciagly bol podbrzusza jak na miesiaczke:( martwie sie.. komunikowalam swojemu lekarzowi nic niepokojacego nie widzial w trakcie badan..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 21:16
-
Moniccczka wrote:Marzena1991 i masz jakieś skutki po zabiegu? Mam na myśli np zrosty.
Trochę to dziwne ale po zabiegu tydzień miałam tylko zrobione usg i tyle i lekarz powiedziała ze wszystko ok a już minął rok on zabiegu i ciązy nadal niema. A myśle o in vitro ale czytając wasze wpisy może powinnam zapytać lekarza o ponowne sprawdzenie !!!przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
kasiarzyna wrote:Marzena a może jest inna przyczyna?Badalas amh,masz owulację,jak nasienie?przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Morfologię można suplementami poprawic,ważne zeby w składzie miał l-kartynine,koenzym q10,wit c,e,kwas foliowy np Androferti.Niestety faceci maja coraz gorsze nasienie przez czynniki cywilizacyjne jak sobie spojrzysz na normy WHO.Niech się wysypia,uprawia sport,nie pali i nie pije,zdrowo się odżywia,polecam orzechy włoskie,dynie,słonecznik.Na pocieszenie Ci powiem ze nam się udało przy jednym droznym jajowodzie (na którym w dodatku mam torbiel endometrialna) i morfologia plemników 2%.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Dziewczyny, usunięcie przegrody robi się przez laparoskopię czy inaczej? niektóre z Was piszą, że wieczorem już do domu wyszły... a co do żelu przeciwzrostowego i baloników to tylko jeden lekarz to stosuje, więc w innych miastach nie ma co liczyć na takie dodatki.
-
Orientujecie sie czy zrosty jamy macicy po usunieciu przegrody macicy moga powstac po 4mcach od zabiegu? Mialam usuniecie przegrody 28.12.2016, miesiac pozniej usuniecie wkladki i minihisteroskopia kontrolna - zrostow brak. 22.marzec ponowna histeroskopia z laparoskopia - miala byc docinka przegrody- nie zrobili nic bo ryzyko przebicia. Zrostow rowniez brak. Czy jest mozliwosc aby powstaly pozniej?
-
WerkaP2 przykro mi nie mam pojecia jak to wyglada. Mialas moze obserwacje cyklu jak to u ciebie wyglada, zauwazylam ze twoj maz ma slabe nasienie nie zastanawialiscie sie nad inseminacja?
Na jednym watku czytalam post dziewczyny ktora miala podobnie ze po laparo nie udawalo sie i to dlugo a okazalo sie ze przyczyna to slabe nasienie i po inseminacji udalo sieSTART 2014 ;( -
Hej dziewczyny. Ja już po pierwszej wizycie u dr Ludwina. Miałam zronione badanie sis i wyszło że macica z przegrodą. Teraz czeka mnie zabieg i mam pytanie do dziewczyn które są po zabiegu: czy szczepiłyście się przeciw WZW B czy wystarczyło to ze szkoły?