X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgłosiłem się na 14 i na szczęście byłam pierwsza ok 16 już byłam spowrotem na sali i wtedy zaczęło boleć ale przed wyjsciem dostałam kroplowke i o 20 do domu. Na drugi dzień już nie było tak źle. Pan doktor kazał się pojawić za 14 dni na kontroli nic nie mówił o ściąganiu szwów

Monia
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka ja to miałam jeszcze endomende i torbiel wycinana,miałam 3 nacięcia (laparo±histero).Pewnie od razu będziesz miała balona :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 8 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko przegroda. I też myślę że od razu będę miała balonik. Ale okaże się na wizycie kontrolnej

Monia
  • miamia Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Pierwszy raz tu trafiłam i pewnie jeszcze nie dokładnie zapoznałam się ze wszystkimi wpisami, ale może powiecie mi co myślicie... może cos podpowiecie...
    Staramy się z mężem o dzidzię 19 cyki. Miesiąc temu miałam laparoskopię i okazało się ze oba jajowody są niedrożne i są pojedyncze ogniska endometriozy. Ogniska usunęli, jeden jajowód udało się udrożnić (ledwo) Dodatkowo mam macicę dwurożną :/ przegroda częściowa; Owulacja jest regularnie, cykle regularnie, mąż przebadany a ciaży brak. Od operacji udrożnienia minął dopiero 1 cykl wiec dajemy sobie czas jeszcze ale może któraś miała podobnie? myślicie że mamy szanse na naturalną ciążę? kiedy lekarz podejmuje decyzje o usunięciu przegrody?

• miamia Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jesteście w stanie polecić kogoś od przegrody z Warszawy?

• welonka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamia ny staramy sie ponad rok 9miesiac leczenia mam przegrodę całkowitą prawy jajowód niedrożny pcos brak naturalnej owulacji . Ja po laparoskopii dostałam 3miesiace jesli nie uda sie lekarz chce mię kierować na usuniecie przegrody do profesora Jakiela on przyjmuje w Lublinie i Warszawie w jakiejś prywatniej przychodni i w klinice niepłodność invicta. Sama jeszcze nie zdecydowałam czy podejmę sie usunięcia przegrody .

Moniccczka lubi tę wiadomość

age.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miamia z tego co pamiętam,to założycielka wątku w Warszawie była operowania u dr Śpiewankiewicz.Jeśli chodzi o mnie to dopiero po usunięciu przegrody częściowej,endometriozy i torbieli endometrialnej udało mi się zajść w ciąże przy jednym droznym jajowodzie,zajęło nam to 5 miesięcy.Jak zostalam tylko zdiagnozowana to bez zastanowienia poszlam na operacje,balabym się poronienia przez przegrodę.Choc sa pozytywne przypadki ze dziecko się dostosowuje do kształtu macicy.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • miamia Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nam lekarz teraz dał trzy mies po laparoskopji i później zobaczymy. Martwie się że nawet jak jakims cudem uda się zajsc to przez przegrode strace dziecko

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze , ze jeśli uda sie to nie wiadomo czy uda się utrzymać ciążę:(
    Miamia jesteśmy na podobnym etapie ja jestem w trakcie pierwszego cyklu po laparoskopii , mi jest ciężko podjąć decyzję bo moj gin chyba niepotrzebnie nastraszył mnie tym ,że ta operacja moze bardziej zaszkodzić.

A do kogo Twój lekarz chce Cie kierować ?

age.png
  • Moniccczka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam przed zabiegiem i lekarz mi powiedział że to raczej przez przegrodę. Jestem już po zabiegu i się z tego bardzo cieszę. Nie wykluczam, że poronienia nie będzie, ale teraz przynajmniej będę wiedziała że to nie przez przegrodę. Jedna przyczyna mniej

Monia
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za usunieciem przegrody.

• miamia Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka Jeszcze do nikogo nie chce mnie gin kierować. Powiedział że mamy trzy miesiące a potem zobaczymy. Ale ja już wybiegam trochę myślami... ja bym się pewnie zdecydowała na usunięcie tej przegrody... Tyle że u mnie jeden jajowód niedrożny a drugi w sumie nie wiadomo na ile drożny. :( Nie wiem czy mi się w ogóle uda zajść w ciążę...

• JoanaDarc Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miamia wrote:
    A może jesteście w stanie polecić kogoś od przegrody z Warszawy?

Ja polecam dr Jacka Doniec z Warszawy, na nfz przyjmuje w wojskowym instytucie medycznym na szaserów a prywatnie w novum, został mi polecony przez dr z Białegostoku, gdzie miałam usuwaną przegrodę 4 razy( bardzo duża i gruba) zabieg miałam w marcu w novum z uwagi na długi czas oczekiwania na szaserów ok 2-3 mies, koszt ok 3 tys., sam zabieg trwał 20 min i po 3 h wróciłam do domu

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczycy ja dzieki temu watkowi trafilam do dr Ludwina na konsultacje, i wyszlo to co podejrzewalam mam przegrode 17mm plus polipa endometrialnego i co histeroskopia mnie czeka.koszt zabiegu 4900zl i w tym ma byc jakis zel przeciw zrostom. Ktora wie ile to wszystko trwa po zabiegu jakies baloniki itp az do momentu kiedy mozna sie starac ?

Moniccczka Jak sie czujesz po zabiegu? gdyby nie to ze stchurzylam to prawdopodobnie bysmy sie poznaly we wtorek na zabiegu:)

START 2014 ;(
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 19mm i tez torbiel endometrialna.Na nastepny dzien rano mnie wypuscili ze szpitala.8 dni po zabiegu miałam zdjęcie szwow,a ok 2 tyg od zabiegu pierwszy balon,i tak co ok 2 tyg kolejny,w sumie 4.
    Zabieg miałam pod koniec września rok temu,4 balony,a na poczatku grudnia SIS i histeroskopia wtórna diagnostyczna u nich w gabinecie czy wszystko ok,czy nie ma zrostów i przegroda wycięta,czy nie ma potrzeby docinki,ale bylo ok i zaczęliśmy starania jeszcze w tym cyklu.Udało nam się zaskoczyć w maju przy jednym droznym jajowodzie :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz zabieg ?

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna ja mam polipa endometrialnego nie torbiel. i doktor powiedzial ze to bedzie tylko histeroskopia i po killku godz wyjde do domu, na temat balonikow nic mi nie mowil dopiero tu wyczytalam o czyms takim, prawde mowiac to jestem lekko zawiedziona cala wizyta!!!!!!
    To byla moja pierwsza wizyta z tym lekarzem trwala doslownie 40 min dobrze choc tyle ze mialam zrobiony sis, za wizyte zaplacilam 800 zl(konsultacja + badanie sis). Doslownie wyprosil mnie jak zaczelam zadawac pytania jak dokladnie to wyglada ile czasu wszystko zajmuje wyjasnilam ze chce to wiedziec bo musze zorganizowac urlop gdyz nie mieszkam w polsce, ale z racji ze mial duze opoznienie ponad 1,5godz bo sie spoznil to poprostu mnie olal :(
    Gdybym miala dac opinie to z kultura jest na bakier, specalista zapewne dobrym choc pieniadze lubi i to bardzo....

START 2014 ;(
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zabiegu to smiesznie bylo bo na wizycie bylam u niego 4tego a chcial mnie zapisac na zabieg 5tego, tym bardziej zabawne jak powiedzialam mu ze ja nie mialam szczepienia na zoltaczke, i zadnych badan ktore sa potrzebne przed zabiegiem wystarczyloby gdybym przyniosla te 4900zl, takie odnioslam wrazenie :(

kasiarzyna czy moglabys opisac dokladnie jak u ciebie wygladalo wszystko dokladnie od pierwszej wizyty u niego i jakie ponioslas koszta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 02:15

START 2014 ;(
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jako lekarz nie jest rozmowny,ale wie co robi,dokladnie bada a na pacjentke ma 20 min a zwykle trzyma 40 min czasem godzinę.U mnie pierwsza wizyta ok godziny,długie USG,umawia mnie na zabieg za miesiąc,lista odnośnie laparo+histero dokładnie opisana,powiedział ile będą mnie trzymać i ze będę miała 3 nacięcia i zeby się nie martwić.Dzień przed zabiegiem zrobił mi SIS 600 zł.Sam zabieg 7900 bo miałam laparo z histero.8 dni po ściąganie szwów ale u innej lekarki bo był na konferencji.2 tyg po zabiegu kontrola i balon,dowiedziałam się na wizycie ze zrobi mi 4-5 w odstępach 2 tyg każdy po 300.Podczas ostatniej wizyty balonowej umowilismy się na SIS w pierwszej połowie cyklu,i ze jak wyjdzie ze będzie trzeba dociac to histero juz w gabinecie chyba 1800.Cos przeslanialo widok na sis na usg,podejrzewal zrost,ale na histero wyszlo ok,ciesze sie ze mi zrobil,mialam pewnosc.Był bardzo zadowolony efektem,pokazywał jak to wyglądało przed a jak po,i ze teraz mam zachodzić w ciąże :-) Ogólnie rzecz biorąc kasa i to ze jest oszczędny w słowach nie robi na mnie wrażenia,bo nasze marzenie się spełniło tylko dzięki niemu...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedz tez mialas ten zel przeciwzrostom aplikowany zaraz po zabiegu? bo mi powiedzial ze skoro mieszkam za granica to raczej nie bedzie bawic sie w baloniki a powtorna histeroskopie. I poprostu boje sie tego wszystkiego:(

START 2014 ;(
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ