Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim! 💛
Pa-u-linka, Eliora
Gratuluję dwóch kresek i życzę pięknych przyrostów bety!
Marta93 🤞🏻🍀
Mariola1985 dziękuję🫂
Z mojej strony życzę Ci nudnej i zdrowej ciąży. 💛
Kaaamika wrote:Irynka ściskam, nie tak miało być. Trzymaj się Kochana.
Dziś przyszła miesiączka, boli mnie brzuch, dobrze, że mogę poleżeć w domu. Dobrze, że to już się zaczęło i niedługo się skończy, bo myślałam, że stanie się to dopiero za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:51
Mamacita lubi tę wiadomość
👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
10.2025 💔
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Dysplazja tkanki łącznej
Plamienie miedzy/przed miesiączkami. Cykle 25-27 dniowe
Letrox 88 - TSH 1,6 ✅
Prolaktyna 8,67 ✅
Progesteron 7dpo - 15,6 ng/mL (1,2 - 15,9) ✅
USG ✅ -
stokroteczka25 wrote:U mnie dzis owulak coraz ciemniejszy:
https://zapodaj.net/plik-MvxmIN8mwi
Mysle ze jutro bedzie pik. Jade właśnie na monitoring i mam nadzieje ze lekarz potwierdzi, ze owu sie zbliża11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
palinnka wrote:Też jutro będę 10 dpo, też o drugiego bobasa się staramy, może też zatestuję? 🤔
Trzymam kciuki oczywiście
Edit: A masz dziś jakieś objawy?palinnka, Kaaamika lubią tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Mam wynik bety - 10.75, teraz za 2 dni się okaże.
palinnka, Sysia87, Mamacita, Kameleon , Luna11, Hari, Atomówka , Kaaamika, bambusek-94, Lucy321, Ounai, Maalwii, Ananabanana, Ika_Ika lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Oprocz boli podbrzusza nic cmi co jakiś czas jak na okres ale ja przez 8 lat staran i dwoch transferów in vitro troche przeszlam i nagle udalo sie naturalnie nawet juz bylam pewna ze okres bo mialam plamienie a jak dwa dni później zrobił sie sluz przeroczysty a nie okres bylam w szoku i beta 800😅
Piękna historia, jak to natura potrafi nas zaskoczyć ❤️
Ja też mam lekkie ćmienie w podbrzuszu, czasem coś zakłuje i czuję takie jakby "mrowienie?" chwilami. Poza tym wczoraj wieczorem i dziś rano bolały mnie trochę piersi, takie jakby piekące, ale to też raczej falami a nie cały czas.
A, i jadąc samochodem rano do pracy godzinę wcześniej niż zwykle, niewiele brakowało żebym wjechała w znak drogowy bo jakimś cudem zjechałam na pobocze...na prostej drodze... 🤷♀️ -
Hejka, przełamałam się i zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test🥹 jutro idę na pierwszą betę. Dzisiaj 16dpo 2 dzień po spodziewanej miesiączce. Wczoraj miałam gorszy dzień bo to był 4 dzień jak zobaczyłam drugą kreskę a przy biochemicznej po 4 dniach zaczęło się krwawienie. Jestem już spokojniejsza.
Trzymam kciuki za kolejne dwie kreski i piękne wzrosty bet. Dziewczyny, które przeszły biochemiczną to chyba naprawdę mogła być próba generalna organizmu🥰
https://i.ibb.co/Y4339cZQ/IMG-2549.jpgHari, Luna11, Atomówka , Irynka, Kaaamika, bambusek-94, Mamacita, Ounai, Maalwii, Ananabanana, Sysia87, Seabird lubią tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Odstawienie AH po 3,5 roku 05.25
08.25💔 -
Eliora, Pa-u-linka, gratulacje! 🧡🌼
U mnie dzisiaj 10 dpo i wahałam się, czy robić test, ale jednak nie mam odwagi. Poczekam do czwartku. Boję się rozczarowania. Trochę mnie coś drapie i ciągnie w podbrzuszu - szczególnie przy lewym jajniku, gdy leżę. Też trochę bolą piersi, mam wodnisto-kremowy śluz, dość dużo. Nic czego nie byłoby już wcześniej. 😒 Mam wrażenie, że nigdy nie zajdę w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:12
Eliora lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
Ostatnie badanie USG 9 dc (02.10)
Pęcherzyk w LJ 20 mm
Endometrium 7,6 mm
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ podejrzenie endometriozy powierzchniowej - zmiana na lewym jajniku do kontroli pod koniec października
10 cs -
Irynka wrote:Cześć wszystkim! 💛
Pa-u-linka, Eliora
Gratuluję dwóch kresek i życzę pięknych przyrostów bety!
Marta93 🤞🏻🍀
Mariola1985 dziękuję🫂
Z mojej strony życzę Ci nudnej i zdrowej ciąży. 💛
Może tak właśnie miało być. Nie wszystko w moim życiu przychodzi łatwo, podchodzę do tego trochę filozoficznie — muszę przeżyć trudny moment, żeby dostać to, czego pragnę. Tak było w większości sytuacji w moim życiu. Przez rok ani jednej drugiej kreski, a tu biochemiczna. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższych kilku miesięcy uda się prawdziwa ciąża. Tym bardziej, że gdyby się udało teraz, to poród byłby w czerwcu, a w naszej rodzinie w czerwcu mamy już cztery urodziny. Zamawiam sobie sierpień! 😄
Dziś przyszła miesiączka, boli mnie brzuch, dobrze, że mogę poleżeć w domu. Dobrze, że to już się zaczęło i niedługo się skończy, bo myślałam, że stanie się to dopiero za tydzień.Irynka lubi tę wiadomość
-
palinnka wrote:Piękna historia, jak to natura potrafi nas zaskoczyć ❤️
Ja też mam lekkie ćmienie w podbrzuszu, czasem coś zakłuje i czuję takie jakby "mrowienie?" chwilami. Poza tym wczoraj wieczorem i dziś rano bolały mnie trochę piersi, takie jakby piekące, ale to też raczej falami a nie cały czas.
A, i jadąc samochodem rano do pracy godzinę wcześniej niż zwykle, niewiele brakowało żebym wjechała w znak drogowy bo jakimś cudem zjechałam na pobocze...na prostej drodze... 🤷♀️palinnka lubi tę wiadomość
-
Lucy321 wrote:Hejka, przełamałam się i zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test🥹 jutro idę na pierwszą betę. Dzisiaj 16dpo 2 dzień po spodziewanej miesiączce. Wczoraj miałam gorszy dzień bo to był 4 dzień jak zobaczyłam drugą kreskę a przy biochemicznej po 4 dniach zaczęło się krwawienie. Jestem już spokojniejsza.
Trzymam kciuki za kolejne dwie kreski i piękne wzrosty bet. Dziewczyny, które przeszły biochemiczną to chyba naprawdę mogła być próba generalna organizmu🥰
https://i.ibb.co/Y4339cZQ/IMG-2549.jpgLucy321 lubi tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Eliora, Pa-u-linka, gratulacje! 🧡🌼
U mnie dzisiaj 10 dpo i wahałam się, czy robić test, ale jednak nie mam odwagi. Poczekam do czwartku. Boję się rozczarowania. Trochę mnie coś drapie i ciągnie w podbrzuszu - szczególnie przy lewym jajniku, gdy leżę. Też trochę bolą piersi, mam wodnisto-kremowy śluz, dość dużo. Nic czego nie byłoby już wcześniej. 😒 Mam wrażenie, że nigdy nie zajdę w ciążę.Luna11 lubi tę wiadomość
-
Co tutaj sie wyprawia od rana!! Wlasnie nadrobilam.
- Olinka1329 i Karinaaa witam serdecznie w naszym gronie 😊
- Marta93 trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie! 🤞
- Eliora i Paulinka gratuluje kreseczek i zycze super przyrostow bety! 🤩🤞
I zgadzam sie Ounai o co chodzi z tym sikaniem w parach tutaj?? hahaha
U mnie okres zdecydowanie bardziej bolesny niz zazwyczaj, wiec no czuje ze cos bylo na rzeczy...Pracuje zdalnie dzis wiec dresik, kocyk i herbatka 😌
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:22
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25
💔 10/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95
Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka -
Też mam wynik bety : 5,49 mlU
Mam nadzieję, że dopiero startuje .Mamacita, Ounai, Kaaamika, Maalwii, Ananabanana, Sysia87, Hari, Ika_Ika lubią tę wiadomość
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
13.10.2025 - cień cienia na teście ( po czasie)
14.10.2025 - beta : 5,49 mlU -
Lucy321 wrote:Hejka, przełamałam się i zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test🥹 jutro idę na pierwszą betę. Dzisiaj 16dpo 2 dzień po spodziewanej miesiączce. Wczoraj miałam gorszy dzień bo to był 4 dzień jak zobaczyłam drugą kreskę a przy biochemicznej po 4 dniach zaczęło się krwawienie. Jestem już spokojniejsza.
https://i.ibb.co/Y4339cZQ/IMG-2549.jpg
Wow jaka porzadna krecha!! Gratulacje! 😍Lucy321 lubi tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25
💔 10/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95
Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka