Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka no to do boju! Hihi 😀 a jutro nie dasz rady też odebrać? Myślę że spokojnie w poniedziałek jak Ci się nie uda jutro.

Turkusowa a jak u Ciebie sytuacja?

Ja ostatnio na wizycie robiłam też cytologie i miałam odebrać w tym tygodniu ale nawet nie dzwoniłam się zapytać bo jak wizytę mam 2 grudnia to pewnie od razu odbiorę. Skoro lekarz nie dzwonił to chyba wszystko ok 🤔

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Iskierka Na pewno wszystko ok skoro nie dzwonili :)

U nas do przodu, bo wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w Gyncentrum :) W sumie klinika wygladowo mocno średnia, ciasna itp. Ale i tak zrobiła na nas lepsze wrażenie (personel) niż Artvimed w Krakowie. Zrobili mi usg ( endometrium w porządku po histeroskopii ) , mam na dniach owulke ( wczoraj był ładny pecherzyk) więc idę na monitoring za tydzień czy przebiega ok. Zrobiłam cześć hormonów, no i tyle póki co.
    Oczywiście pytałam i doktor powiedziała mi że spokojnie moglam mieć zrobiona droznosc jajowodow przy okazji histeroskopii !!!!😑😑😑😑
    Ale oczywiście to było na NFZ i nawet mój lekarz ginekolog który to robił ( chodziłam do niego pryawtnie) to popieprzyl. Twierdził, że nie da się w jednym zabiegu jak o to poprosilam. Masakra. Jestem zła na niego jak nie wiem bo byłabym już o to jedno do przodu tym bardziej w znieczuleniu.

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko ok bo już starczy mi nerwów.

Pastelova a będziesz chciała hsg teraz robić? Jakie hormony zrobiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę bd się byczyć a w niedziele jedziemy z moim zawieźć mojego tatę do szpitala.

A Wy jakieś plany?

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    W sobotę bd się byczyć a w niedziele jedziemy z moim zawieźć mojego tatę do szpitala.

A Wy jakieś plany?
    Do szpitala? Mam nadzieję, że to nic poważnego.

My może pojedziemy do szwagra na andrzejki. Albo też pobycze się w domu. :-) :-)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 1 dzien @ zbieralo sie ze 2 dni ale w koncu przyszla liczylam na inny efekt jak zawsze ale juz przywyklam ze @ co miesiac mnie odwiedza i w tym cyklu nawet nie mam dolka z tego powodu. Ostatnio skupilam sie na porzadkach nie tylko domowych ale tez w papierach swoich organizacji wiec i mniej przesiaduje na intetnecie pozdrawiam zycze milego weekendu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa tata będzie miał operacje na drugie biodro. Prawą stronę miał robioną w czerwcu a teraz pora na drugą stronę. Praktycznie nie mógł chodzić i długo czekał na operację ale w końcu trafił na dobrego lekarza który skierował go od razu i dziwił się jak tata mógł jeszcze wgl chodzić tak było źle.

To spędź miło wieczorek 😊

Samosiowa przykro mi 😔 mam tak samo co miesiąc od 4 lat...

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie łączę się z Wami w bólu starania nie udane cykle stracone brakuje mi sił i Raczej się już nie uda.
    Moje amh niskie aż za niskie by było dobrze..

***musi być dobrze.*

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Szamanka no to do boju! Hihi 😀 a jutro nie dasz rady też odebrać? Myślę że spokojnie w poniedziałek jak Ci się nie uda jutro.

Turkusowa a jak u Ciebie sytuacja?

Ja ostatnio na wizycie robiłam też cytologie i miałam odebrać w tym tygodniu ale nawet nie dzwoniłam się zapytać bo jak wizytę mam 2 grudnia to pewnie od razu odbiorę. Skoro lekarz nie dzwonił to chyba wszystko ok 🤔
    No nie damy rady dziś tzn nie chcemy 😛 bo dziś mam urodziny i po pracy mąż zabiera mnie na kolację 😁

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Hej u mnie 1 dzien @ zbieralo sie ze 2 dni ale w koncu przyszla liczylam na inny efekt jak zawsze ale juz przywyklam ze @ co miesiac mnie odwiedza i w tym cyklu nawet nie mam dolka z tego powodu. Ostatnio skupilam sie na porzadkach nie tylko domowych ale tez w papierach swoich organizacji wiec i mniej przesiaduje na intetnecie pozdrawiam zycze milego weekendu ;)
    Przykro mi. ☹️

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka 100 lat!!! Dużo zdrowia i spełnienia tego największego marzenia 😘 🎂🥂😀 Udanego wieczorku!

Turkusowa dziękuję właśnie jedziemy do miasta lukniemy te pseudo wyprzedaże może coś się trafi 😉

szamanka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy wizyte w klinice calkiem na chlodno do tego podchodze a co do olresu mi juz nie jest przykro przyzwyczailam sie.

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu się zaczyna: okres za kilka dni, wiem że nie ma szans na ciążę, bo nie trafiliśmy w owulacje, a pomimo tych faktów zaczynam doszukiwać się objawów ciąży. Czemu tak musi być co miesiąc. Wkurzające jest to, że nie potrafię nad tym panować

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ja mimo iż przywykłam do porażek to mam podobnie jak Poziomka. Zawsze jakoś ta iskierka nadziei się tli. Głupia głowa, głupia nadzieja.

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przyzwyczaiłam i powiem Wam, że jakbym ujrzała 2 kreski to chyba na początku bym się zdziwila😜 potem cieszyła.

Iskierka87, daj znać, co kupilas. 😊Ja byłam w rossmannie w poniedziałek po perfumy. Kosztowały ok 67zl, pani przy kasie mówiła, że od środy będą promocje na perfumy nawet 70%. Byłam wczoraj i na moich perfumach skreślone 100zl, a cena aktualna 62zl.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa ja to bym chyba się trzęsła cała z nie dowierzania i ciągle gapiła czy oby na pewno ta druga krecha tam jest 😀 marzę o tym, że kiedyś tak się stanie.

Co do zakupów to szczerze Ci powiem że nie kupiłam nic. Ludzi ful a ceny hmmm... Takie same jakie były tydzień temu ale nie zainteresowało mnie nic szczególnego dlatego nic nie kupiłam. Ogólnie to pic na wodę z tym black friday ale są promocje poza tym. Np. W naturze do -70% na zapachy. Jutro za to przejdę się na lumpy bo w kazda sobotę -50% to może tam coś sobie wyszperam 😉

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Turkusowa ja to bym chyba się trzęsła cała z nie dowierzania i ciągle gapiła czy oby na pewno ta druga krecha tam jest 😀 marzę o tym, że kiedyś tak się stanie.

Co do zakupów to szczerze Ci powiem że nie kupiłam nic. Ludzi ful a ceny hmmm... Takie same jakie były tydzień temu ale nie zainteresowało mnie nic szczególnego dlatego nic nie kupiłam. Ogólnie to pic na wodę z tym black friday ale są promocje poza tym. Np. W naturze do -70% na zapachy. Jutro za to przejdę się na lumpy bo w kazda sobotę -50% to może tam coś sobie wyszperam 😉
    Oj ja też bym nie dowierzala drugiej kreski. O ile dojdzie do testowania, bo ja postanowiłam testować pare dni po terminie@. Mimo wszystko wierzę, że doczekamy tych emocji wszystkie✊✊✊

Jeśli chodzi o zakupy Black F to chodzilam po sklepach w tamtym roku, ale wychodziłam, bo nie chciało mi się czekać 15min w kolejce, żeby kupić bluzkę 10zl taniej, o ile w ogóle taniej😜 ja w tym roku odkryłam lumpeksy na nowo. Tzn kiedyś chodziłam, ale nic ciekawego nigdy nie znalazłam. W tym roku byłam kilka razy z koleżanką i wychodziłam z pelnymi torbami😁za grosze. Jak potem weszłam do galerii to wszystko wydawało mi się takie drogie😊

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam Sobótka się u Was zaczęła? 🙂

Turkusowa ja też wierzę że kiedyś uda się nam wszystkim.

Co do zakupów to ja tak samo hehe później w galeriach taka drożyzna jak już się obkupilam w lumpku 😀 ale nie raz to takie perełki można upolować. Dziś mam na myśli jakąś kiecke co by na święta mieć ale zobaczymy co będzie ciekawego 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch nie załamuj się, czasem to o czym marzymy przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie 😘

Czasem wystarczy tylko mała zmiana jakiegoś czynnika i się udaje.

Ja straciłam 2 lata na leczenie które nie przyniosło skutku i to jest przykre bo czasu nie wrócę ale mimo to walczę dalej i choć są ciężkie chwile i zwątpienie zawsze wstaje silniejsza i gotowa by nadal walczyć 🤗

To o czym myślimy to przyciagamy do siebie. Nie poddawaj się i wierz że się uda! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:57

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ