WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka no to do boju! Hihi 😀 a jutro nie dasz rady też odebrać? Myślę że spokojnie w poniedziałek jak Ci się nie uda jutro.

Turkusowa a jak u Ciebie sytuacja?

Ja ostatnio na wizycie robiłam też cytologie i miałam odebrać w tym tygodniu ale nawet nie dzwoniłam się zapytać bo jak wizytę mam 2 grudnia to pewnie od razu odbiorę. Skoro lekarz nie dzwonił to chyba wszystko ok 🤔

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Iskierka Na pewno wszystko ok skoro nie dzwonili :)

U nas do przodu, bo wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w Gyncentrum :) W sumie klinika wygladowo mocno średnia, ciasna itp. Ale i tak zrobiła na nas lepsze wrażenie (personel) niż Artvimed w Krakowie. Zrobili mi usg ( endometrium w porządku po histeroskopii ) , mam na dniach owulke ( wczoraj był ładny pecherzyk) więc idę na monitoring za tydzień czy przebiega ok. Zrobiłam cześć hormonów, no i tyle póki co.
    Oczywiście pytałam i doktor powiedziała mi że spokojnie moglam mieć zrobiona droznosc jajowodow przy okazji histeroskopii !!!!😑😑😑😑
    Ale oczywiście to było na NFZ i nawet mój lekarz ginekolog który to robił ( chodziłam do niego pryawtnie) to popieprzyl. Twierdził, że nie da się w jednym zabiegu jak o to poprosilam. Masakra. Jestem zła na niego jak nie wiem bo byłabym już o to jedno do przodu tym bardziej w znieczuleniu.

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko ok bo już starczy mi nerwów.

Pastelova a będziesz chciała hsg teraz robić? Jakie hormony zrobiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę bd się byczyć a w niedziele jedziemy z moim zawieźć mojego tatę do szpitala.

A Wy jakieś plany?

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    W sobotę bd się byczyć a w niedziele jedziemy z moim zawieźć mojego tatę do szpitala.

A Wy jakieś plany?
    Do szpitala? Mam nadzieję, że to nic poważnego.

My może pojedziemy do szwagra na andrzejki. Albo też pobycze się w domu. :-) :-)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 1 dzien @ zbieralo sie ze 2 dni ale w koncu przyszla liczylam na inny efekt jak zawsze ale juz przywyklam ze @ co miesiac mnie odwiedza i w tym cyklu nawet nie mam dolka z tego powodu. Ostatnio skupilam sie na porzadkach nie tylko domowych ale tez w papierach swoich organizacji wiec i mniej przesiaduje na intetnecie pozdrawiam zycze milego weekendu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa tata będzie miał operacje na drugie biodro. Prawą stronę miał robioną w czerwcu a teraz pora na drugą stronę. Praktycznie nie mógł chodzić i długo czekał na operację ale w końcu trafił na dobrego lekarza który skierował go od razu i dziwił się jak tata mógł jeszcze wgl chodzić tak było źle.

To spędź miło wieczorek 😊

Samosiowa przykro mi 😔 mam tak samo co miesiąc od 4 lat...

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie łączę się z Wami w bólu starania nie udane cykle stracone brakuje mi sił i Raczej się już nie uda.
    Moje amh niskie aż za niskie by było dobrze..

***musi być dobrze.*

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Szamanka no to do boju! Hihi 😀 a jutro nie dasz rady też odebrać? Myślę że spokojnie w poniedziałek jak Ci się nie uda jutro.

Turkusowa a jak u Ciebie sytuacja?

Ja ostatnio na wizycie robiłam też cytologie i miałam odebrać w tym tygodniu ale nawet nie dzwoniłam się zapytać bo jak wizytę mam 2 grudnia to pewnie od razu odbiorę. Skoro lekarz nie dzwonił to chyba wszystko ok 🤔
    No nie damy rady dziś tzn nie chcemy 😛 bo dziś mam urodziny i po pracy mąż zabiera mnie na kolację 😁

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Hej u mnie 1 dzien @ zbieralo sie ze 2 dni ale w koncu przyszla liczylam na inny efekt jak zawsze ale juz przywyklam ze @ co miesiac mnie odwiedza i w tym cyklu nawet nie mam dolka z tego powodu. Ostatnio skupilam sie na porzadkach nie tylko domowych ale tez w papierach swoich organizacji wiec i mniej przesiaduje na intetnecie pozdrawiam zycze milego weekendu ;)
    Przykro mi. ☹️

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka 100 lat!!! Dużo zdrowia i spełnienia tego największego marzenia 😘 🎂🥂😀 Udanego wieczorku!

Turkusowa dziękuję właśnie jedziemy do miasta lukniemy te pseudo wyprzedaże może coś się trafi 😉

szamanka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy wizyte w klinice calkiem na chlodno do tego podchodze a co do olresu mi juz nie jest przykro przyzwyczailam sie.

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu się zaczyna: okres za kilka dni, wiem że nie ma szans na ciążę, bo nie trafiliśmy w owulacje, a pomimo tych faktów zaczynam doszukiwać się objawów ciąży. Czemu tak musi być co miesiąc. Wkurzające jest to, że nie potrafię nad tym panować

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ja mimo iż przywykłam do porażek to mam podobnie jak Poziomka. Zawsze jakoś ta iskierka nadziei się tli. Głupia głowa, głupia nadzieja.

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przyzwyczaiłam i powiem Wam, że jakbym ujrzała 2 kreski to chyba na początku bym się zdziwila😜 potem cieszyła.

Iskierka87, daj znać, co kupilas. 😊Ja byłam w rossmannie w poniedziałek po perfumy. Kosztowały ok 67zl, pani przy kasie mówiła, że od środy będą promocje na perfumy nawet 70%. Byłam wczoraj i na moich perfumach skreślone 100zl, a cena aktualna 62zl.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa ja to bym chyba się trzęsła cała z nie dowierzania i ciągle gapiła czy oby na pewno ta druga krecha tam jest 😀 marzę o tym, że kiedyś tak się stanie.

Co do zakupów to szczerze Ci powiem że nie kupiłam nic. Ludzi ful a ceny hmmm... Takie same jakie były tydzień temu ale nie zainteresowało mnie nic szczególnego dlatego nic nie kupiłam. Ogólnie to pic na wodę z tym black friday ale są promocje poza tym. Np. W naturze do -70% na zapachy. Jutro za to przejdę się na lumpy bo w kazda sobotę -50% to może tam coś sobie wyszperam 😉

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Turkusowa ja to bym chyba się trzęsła cała z nie dowierzania i ciągle gapiła czy oby na pewno ta druga krecha tam jest 😀 marzę o tym, że kiedyś tak się stanie.

Co do zakupów to szczerze Ci powiem że nie kupiłam nic. Ludzi ful a ceny hmmm... Takie same jakie były tydzień temu ale nie zainteresowało mnie nic szczególnego dlatego nic nie kupiłam. Ogólnie to pic na wodę z tym black friday ale są promocje poza tym. Np. W naturze do -70% na zapachy. Jutro za to przejdę się na lumpy bo w kazda sobotę -50% to może tam coś sobie wyszperam 😉
    Oj ja też bym nie dowierzala drugiej kreski. O ile dojdzie do testowania, bo ja postanowiłam testować pare dni po terminie@. Mimo wszystko wierzę, że doczekamy tych emocji wszystkie✊✊✊

Jeśli chodzi o zakupy Black F to chodzilam po sklepach w tamtym roku, ale wychodziłam, bo nie chciało mi się czekać 15min w kolejce, żeby kupić bluzkę 10zl taniej, o ile w ogóle taniej😜 ja w tym roku odkryłam lumpeksy na nowo. Tzn kiedyś chodziłam, ale nic ciekawego nigdy nie znalazłam. W tym roku byłam kilka razy z koleżanką i wychodziłam z pelnymi torbami😁za grosze. Jak potem weszłam do galerii to wszystko wydawało mi się takie drogie😊

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam Sobótka się u Was zaczęła? 🙂

Turkusowa ja też wierzę że kiedyś uda się nam wszystkim.

Co do zakupów to ja tak samo hehe później w galeriach taka drożyzna jak już się obkupilam w lumpku 😀 ale nie raz to takie perełki można upolować. Dziś mam na myśli jakąś kiecke co by na święta mieć ale zobaczymy co będzie ciekawego 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch nie załamuj się, czasem to o czym marzymy przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie 😘

Czasem wystarczy tylko mała zmiana jakiegoś czynnika i się udaje.

Ja straciłam 2 lata na leczenie które nie przyniosło skutku i to jest przykre bo czasu nie wrócę ale mimo to walczę dalej i choć są ciężkie chwile i zwątpienie zawsze wstaje silniejsza i gotowa by nadal walczyć 🤗

To o czym myślimy to przyciagamy do siebie. Nie poddawaj się i wierz że się uda! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:57

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ