X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Rozumiem Ciebie bo ja mam syndrom białego fartucha🙈 unikam lekarzy jak ognia. A z pobieraniem ktwi mam problem zawsze. Panie moje żyłki okladaja żeby były widoczne 😅 czasami idę na zwykła wizytę I tak się nakręce jakbym szła na jakąś operację A to tylko podgląd. Nie mówiąc o tym że Co najmniej 3 razy w miesiącu sni mi się wizyta u gina
    Mam to samo 😄 ale mój gin jest tak wspaniały ze chodzę tam bez stresu i zawsze z pozytywnym nastawieniem. Zawsze opowie fajna historie która napawa nadzieja: jak to miał pacjentkę która (jak się potem okazało) miała owulacje jak jeszcze plamila ok 7 dnia i dlatego nie mogła zająć bo seksy planowali na 12,14 dzień na owu. U mnie tez wyszło ze mam ok 11 dnia owu a nie raz czekałam... albo opowiadał jak wyszło ze stary jednej z pacjentek się masturbował codziennie i dlatego miał słabe wyniki nasienia - tłumaczył się ze ma stresująca prace. Jak przestał to zaciążyli. Zawsze coś opowie i się człowiek nie stresuje.

• adu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę popierania krwi, bo moich żył nie widać, zawsze kluja mnie z jednego miejsca bo mało ktora pielęgniarka potrafi wkuc się w lewa rękę 🤣

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Katherine też często o tym myślę, ale z tymi patologiami to jest tak, że zachodzą jak maja naście lat i może dlatego nie mają takich problemów. Tak się pocieszam...
    Później tez zachodzą... może dlatego ze nie planują i maja czyste głowę. Juz sama nie wiem 🙁 to takie niesprawiedliwe. W the Sims to było takie proste miałam zawsze 3 dzieci 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja nienawidzę popierania krwi, bo moich żył nie widać, zawsze kluja mnie z jednego miejsca bo mało ktora pielęgniarka potrafi wkuc się w lewa rękę 🤣
    Mi się robi słabo jak słyszę już słowo „żyła” 🤣 i tak jestem z siebie dumna ze chodzę już sama i jestem dzielna 😆😆😆

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to właśnie jest z patologia oni się niczym nie martwią maja wszystko w dupie nie zależnie od wieku .. ale smutne w tym wszystkim jest to ile z tego jest dzieci które nikt nie kocha są głodne brudne a człowiekowi który nie może mieć dzieci lub ma je po długich staraniach pęka serce ..

Ja jak widzę te patologiczne pseudo matki pchające brudne wózki z fajka w buzi to dostaje szału ..

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Tak to właśnie jest z patologia oni się niczym nie martwią maja wszystko w dupie nie zależnie od wieku .. ale smutne w tym wszystkim jest to ile z tego jest dzieci które nikt nie kocha są głodne brudne a człowiekowi który nie może mieć dzieci lub ma je po długich staraniach pęka serce ..

Ja jak widzę te patologiczne pseudo matki pchające brudne wózki z fajka w buzi to dostaje szału ..
    To przykre i niesprawiedliwe ze jedna potrafi zostawić dziecko w oknie życia albo wyrzucić na śmietnik a druga codziennie się modli o taki dar ☹️

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie zawsze taki widok przyprawia o dreszcze 🥴

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Wierka Nowa

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, już jakiś czas was obserwuję, ale mam teraz jedno pytanie czy myslicie ze pora ❤️ ma znaczenie? Niektórzy mówią tylko wieczorem później spać, nam wieczorem nie wychodzi bo chce nam się spać więc z reguły w ciągu dnia albo rano i zastanawiam się czy rzeczywiście ma to jakieś znaczenie. Staramy się już od 2 lat, u mnie problem z owulacja ale od kilku miesięcy owulacjje sa, mąż wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierka witaj 😊 nic o tym nie słyszałam żeby pora miała na to jakiś wpływ. My zazwyczaj wieczorem przed spankiem i nic to nie dało. O innych porach tez nie 🤷🏼‍♀️ Lekarze nawet mówią ze leżenie po z nogami do góry tez nic nie daje bo wystrzał plemników tj taka siła ze same sobie poradzą. A w dobrym środowisku potrafią długo przetrwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 19:33

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam problemu z kuciem 😛 mogą się wbijać🤣

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe pazurki mogą być? 🙂💅🏻389488e057bf.jpg

.meggi., Paulina1190, Agaciorka, Kasztanek, Marysiaaa, Turkusowa90, Joan, szamanka91 lubią tę wiadomość

• Wierka Nowa

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, ale mam przyjaciółkę co zaszła za pierwszym razem w 1cs, a po robiła swiece 😂🤣 i proszę złoty strzał :) ja staram się te 15 minut polezec i tyle, bo tak mi lekarz polecił, ale jak człowiek się już tak długo stara to doszukuje się problemu wszędzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo 😁 czasem tez leżę i nic. Jak ma zaskoczyć to zaskoczy 🙃

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz strzal to chyba nie wiem jaki bedzie.
    Brylantowy chyba🤣

Cudne pazurki😊
    Sama robisz?

Katherine, Kasztanek lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherina, ale ładne 🥰 ja zrobiłam ostatnio takie, tzn nie ja sama 🤣 robilam wcześniej sobie sama, ale teraz zostawiam to mojej przyjaciółce. :p

8dc479e60d8f.jpg

Katherine, .meggi., Turkusowa90 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym widzieć reakcje starego jak robię taka świece po 🤣🤣🤣

Paulina1190 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Nasz strzal to chyba nie wiem jaki bedzie.
    Brylantowy chyba🤣

Cudne pazurki😊
    Sama robisz?
    U mnie tez Platynowy 🤣 tak sama - hybrydy 🙂 już 2 lata będzie.

.meggi. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Katherina, ale ładne 🥰 ja zrobiłam ostatnio takie, tzn nie ja sama 🤣 robilam wcześniej sobie sama, ale teraz zostawiam to mojej przyjaciółce. :p

8dc479e60d8f.jpg
    Adu piękne 😘 tez tak nisze obrączkę i zaręczynowy 🙃🙃🙃

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu gratulacje ! ❤️❤️❤️ Będziesz powtarzać betę za 2 dni ? Kiedy wizyta u doktorka ?

Ja mogłabym sobie sama pobrać krew gdybym umiała 😅 dla mnie to jest całkowity luzik a do tego żyły mam na wierzchu więc też nie ma problemu Z pobraniem ale jedna babka co teraz chodzę na NFZ jak mi wbije igłę to mam siniaki ale u niej widać że jest taka wredna

Tak apropo muszę jutro iść zbadać prolaktynę czy po lekach spadła

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie te ukryte żyły, to też bym mogła chodzić codziennie na krew. Mało rzeczy robi na mnie wrażenie. Już tyle razy chodziłam pobrać krew. Wbiłam sobie w brzuch dziesiątki zastrzyków, niektóre miały tak tępe igły, że wręcz wkręcałam je sobie w ciało. O, co bardzo źle wspominam to zakładanie cewnika. Boszzzzzz. Koszmar. I nie lubię też rezonansu magnetycznego, ale to z racji klaustrofobii.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ