Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CLO nieudane cykle i wsparcie
Odpowiedz

CLO nieudane cykle i wsparcie

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, przykro mi z powodu straty ciąży :(
    Widzę, że dzielnie walczysz dalej i trzymam kciuki, żeby ten cykl okazał się szczęśliwy.
    Ja w tym cyklu brałam clo w 2-4dc. Lekarka nie zapisała mi zatrzyku, nawet monitoringu nie zaleciła. Kazała tylko przyjść za 6tyg na kontrolę. Zapisałam się do innego lekarza, żeby zrobić sam monitoring i może on mi zapisze ovitrelle.
    Jak leczyłam się w klinice niepłodności to przeszłam 8 cykli z clo i zawsze miałam monitoring i ovitrelle na pęknięcie. Zastrzyki dawałam sobie sama w brzuch, 4 cm obok pępka :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Evell, przykro mi z powodu straty ciąży :(
    Widzę, że dzielnie walczysz dalej i trzymam kciuki, żeby ten cykl okazał się szczęśliwy.
    Ja w tym cyklu brałam clo w 2-4dc. Lekarka nie zapisała mi zatrzyku, nawet monitoringu nie zaleciła. Kazała tylko przyjść za 6tyg na kontrolę. Zapisałam się do innego lekarza, żeby zrobić sam monitoring i może on mi zapisze ovitrelle.
    Jak leczyłam się w klinice niepłodności to przeszłam 8 cykli z clo i zawsze miałam monitoring i ovitrelle na pęknięcie. Zastrzyki dawałam sobie sama w brzuch, 4 cm obok pępka :)

Ja miałam Pregnyl w pośladek mi robił mąż w sobotę... A jaki zastrzyk jest dobry Pregnyl czy ovitrel? I jaką dawkę mialaświata? Ja miałam 5000 ale to chyba ta najsłabsza ?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ja miałam Pregnyl w pośladek mi robił mąż w sobotę... A jaki zastrzyk jest dobry Pregnyl czy ovitrel? I jaką dawkę mialaświata? Ja miałam 5000 ale to chyba ta najsłabsza ?
    Ja miałam tylko ovitrelle i dobrze na niego reagowałam. Jaka była dawka to już nie pamiętna, bo dawno to było.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was Dziewczyny? Której się udało W tym cyklu?
    Trzymam kciuki za wszystkie!

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ