Forum Starając się - ogólne CLO nieudane cykle i wsparcie
Odpowiedz

CLO nieudane cykle i wsparcie

Oceń ten wątek:
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 3 listopada 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    W klinice miałam monitoring i ovitrelle, a Napro nie proponowała. Chyba jednak się wybiorę jeszcze do swojej ginekolog.
    Co do mutacji to od 3dpo mam brać acard, a od 7dpo neoparin. No i witaminy, m.in b6, B12, B7 i metylowany kwas foliowy
    To rzeczywiście idź lepiej do swojego ginekologa, bo po co masz się faszerowac CLO jak i tak na końcu nie będziesz wiedzieć jak pęcherzyk rośnie i czy w ogóle pęknie.
    Co do mutacji to masz fajne zabezpieczenie w postaci leków. Ja dostaje tylko acard. Mieszkam w Niemczech i niestety genetyk-hematolog u której byłam nie widziała potrzeby brania heparyny, więc odpuściłam temat, ale teraz będąc w klinice wyszło że robią mi się krwiaki w macicy po owulacji i lekarz znowu wysłał mnie do specjalisty. W najbliższy poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co dalej...

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7534 10667

    Wysłany: 3 listopada 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia89 wrote:
    To rzeczywiście idź lepiej do swojego ginekologa, bo po co masz się faszerowac CLO jak i tak na końcu nie będziesz wiedzieć jak pęcherzyk rośnie i czy w ogóle pęknie.
    Co do mutacji to masz fajne zabezpieczenie w postaci leków. Ja dostaje tylko acard. Mieszkam w Niemczech i niestety genetyk-hematolog u której byłam nie widziała potrzeby brania heparyny, więc odpuściłam temat, ale teraz będąc w klinice wyszło że robią mi się krwiaki w macicy po owulacji i lekarz znowu wysłał mnie do specjalisty. W najbliższy poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co dalej...
    Robiłaś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Skoro robią Ci się krwiaki, to może warto to sprawdzić. Tak samo białko S wolne i białko C. Przy niedoborach też zaleca się heparynę. Dziwię się jednak, że genetyk nie zalecił heparyny. Moja gin od razu mówiła że przy PAI zaleca się brać po pozytywnym teście ciążowym, a Napro kazała włączyć już tydzień po owulacji żeby wspomóc zagnieżdżenie. Masz możliwość konsultacji z innym lekarzem?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 3 listopada 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Robiłaś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Skoro robią Ci się krwiaki, to może warto to sprawdzić. Tak samo białko S wolne i białko C. Przy niedoborach też zaleca się heparynę. Dziwię się jednak, że genetyk nie zalecił heparyny. Moja gin od razu mówiła że przy PAI zaleca się brać po pozytywnym teście ciążowym, a Napro kazała włączyć już tydzień po owulacji żeby wspomóc zagnieżdżenie. Masz możliwość konsultacji z innym lekarzem?
    Ja mieszkam w Niemczech i tutaj podchodzi się trochę inaczej do tego. Tak jak już pisałam, w poniedziałek mam wizytę u innego genetyka więc zobaczymy co i jak. Na początku roku miałam rozszerzone badanie na krzepliwość krwi i nie wykazały one ani zespołu antyfosfolidowego, ani obniżonych białek. Teraz będę nalegać, żeby zrobili mi jeszcze raz te badania.

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 3 listopada 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, piękna beta, niech przyrasta pięknie :) Byłaś dzisiaj na powtórnej?

    MonikaSho ja bym pprzemyślała na Twoim miejscu zmianę lekarza, albo tego przycisnać pytaniami co dalej, jakie leczenie zamiast clo, czy można jakieś dodatkowe badania zrobić.

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 3 listopada 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Hej ja również staram się o dzidziusia 3 lata kochamy się bez zabezpieczena nic niestety nie udało się :/ w sierpniu wykryto u mnie inolinooporniac, niedoczynosc tarczycy oraz PCO. Biorę gluophage 3 x500mg lotrox 50 oraz miositgyn gt dziś 4 dzień brania duphastonu czekam na miesiączkę. Martwię się nigdy nie widziałam u sobie śluzu płodnego gin mowi ze owulacji raczej u mnie nie ma testy owu pokazują jedna krechę. Tak bardzo chciałabym cieszyć się dzidziusiem:/ Mam pytanie czy przed clo Wasi pratnerzy musieli zrobić badanie nasienia ?
    Nie ma wymagań żeby przed braniem clo zrobić badanie nasienia, ale jeśli tak długo staracie się, Ty masz już rozpoznanie i jesteś obstawiona lekami, to warto zrobić też badanie nasienia męża dla pewności i świętego spokoju, że u niego wszystko ok, a jeśli coś byłoby nie tak to włączyć jakieś witaminki. Dziwię się ,że Twój gin do teraz nie zasugerowal Wam tego, przecież do tanga trzeba dwojga... :) Po clo często tego śluzu płodnego jest jeszcze mniej, taki skutek uboczny działania, ale tak jak pisala Monika od 1 dc wiesiołek w kapsułkach do owulacji, a potem można siemie lniane, albo zamiast wiesiołka, jak kto woli ;) Który to Twój cykl z clo? Powodzenia :)

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Evli Autorytet
    Postów: 3234 2218

    Wysłany: 3 listopada 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rowniez uważam ze przed clo powinno zrobić się badanie nasienia. Po co faszerować się tabletkami jeśli może się okazać że jednak z nasieniem jest coś nie tak...

    Nie byłam na powtórce badań, bo po bezsennej nocy stwierdziłam że tak czy siak nic mi to nie da bo wyników nie będę miała przed poniedziałkiem. Koło domu moje laboratoria nie są tak szybkie :/ Wczoraj robiłam koło pracy i tam miałam w 4 godz :) Zreszta minęły tylko 24h. Także powtórzę w poniedziałek ;)

    Ag1988 lubi tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 3 listopada 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, masz rację, badanie będzie za szybko zrobione. Trzymam kciuki za poniedziałek :*

    Evli lubi tę wiadomość

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Dziewczyny ja rowniez uważam ze przed clo powinno zrobić się badanie nasienia. Po co faszerować się tabletkami jeśli może się okazać że jednak z nasieniem jest coś nie tak...

    Nie byłam na powtórce badań, bo po bezsennej nocy stwierdziłam że tak czy siak nic mi to nie da bo wyników nie będę miała przed poniedziałkiem. Koło domu moje laboratoria nie są tak szybkie :/ Wczoraj robiłam koło pracy i tam miałam w 4 godz :) Zreszta minęły tylko 24h. Także powtórzę w poniedziałek ;)


    To będzie szczęśliwy poniedziałek!!!! Dajesz nadzieję :) :) :)

  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 4 listopada 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a jak jest u Was z temperaturą po luteinie dopochwowej? Zaburza ona temperaturę? Bo u mnie góry i doliny od kiedy biorę progesteron "dowcipnie".
    Życzę wszystkim miłej niedzieli :)

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 5 listopada 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie :)

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 5 listopada 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia89 wrote:
    Kochane, a jak jest u Was z temperaturą po luteinie dopochwowej? Zaburza ona temperaturę? Bo u mnie góry i doliny od kiedy biorę progesteron "dowcipnie".
    Życzę wszystkim miłej niedzieli :)
    Może zapytaj na forum w wątku o luteinie, bo tu chyba nikt nie bierze, skoro nie ma odzewu. Też nie brałam nigdy więc nie mogę pomóc.

    Karolcia89 lubi tę wiadomość

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 5 listopada 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia89 wrote:
    Kochane, a jak jest u Was z temperaturą po luteinie dopochwowej? Zaburza ona temperaturę? Bo u mnie góry i doliny od kiedy biorę progesteron "dowcipnie".
    Życzę wszystkim miłej niedzieli :)
    Może zapytaj na forum w wątku o luteinie, bo tu chyba nikt nie bierze, skoro nie ma odzewu. Też nie brałam nigdy więc nie mogę pomóc.

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Evli Autorytet
    Postów: 3234 2218

    Wysłany: 5 listopada 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia też nigdy nie brałam także nie pomogę, bez "dodatków" mój progesteron wyleciał w kosmos :P

    Karolcia89 lubi tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 5 listopada 2018, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny mimo wszystko. Już przeleciałam forum i wiem co i jak ;)
    A Tobie Elvi gratuluję, bo widzę że beta ładnie przydadzą :)
    Pozarażaj nas tu wszystkie:)

    Evli lubi tę wiadomość

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • Evli Autorytet
    Postów: 3234 2218

    Wysłany: 5 listopada 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) wysyłam wysyłam te początkujące wiruski :)

    Karolcia89, Evell lubią tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7534 10667

    Wysłany: 5 listopada 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi, gratuluję pięknego przyrostu :) Dajesz nam wszystkim nadzieję :)

    Karolcia89, Evli lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.To może i ja dołączę i opisze nieco moją historię...w kwietniu tego roku miałam pierwszy cykl stymulowany clo,zaszłam w ciążę,ale niestety poroniłam w 6 tyg w czerwcu,teraz staram się 5 cykl,obecnie 3 cykl teraz jestem na clo,niestety bez owocnie pęcherzyki rosną ale ciąży jak nie było tak nie ma.W piątek byłam na monitoringu (14dc) był pęcherzyk w lewym jajniku i w sobote wziełam pierwszy raz pregnyl 5000j.bolał mnie brzuch i kłuły jajniki wtedy,więc przypuszczam,że owu była w sobotę...Teraz pozostaje mi tylko czekać.

    Mam pytanie czy robicie sobie zastrzyki same i gdzie ?

  • Evli Autorytet
    Postów: 3234 2218

    Wysłany: 6 listopada 2018, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell przykro mi z powodu straty. Mam nadzieje że szybko zobaczysz ll kreski.
    Ja miałam ovitrelle i byłam u lekarza i to on mi dał zastrzyk w brzuch, koło pępka.
    Od przyszłego cyklu miałam już robić sama.
    Powodzenia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 07:11

    Evell lubi tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 762 298

    Wysłany: 6 listopada 2018, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.To może i ja dołączę i opisze nieco moją historię...w kwietniu tego roku miałam pierwszy cykl stymulowany clo,zaszłam w ciążę,ale niestety poroniłam w 6 tyg w czerwcu,teraz staram się 5 cykl,obecnie 3 cykl teraz jestem na clo,niestety bez owocnie pęcherzyki rosną ale ciąży jak nie było tak nie ma.W piątek byłam na monitoringu (14dc) był pęcherzyk w lewym jajniku i w sobote wziełam pierwszy raz pregnyl 5000j.bolał mnie brzuch i kłuły jajniki wtedy,więc przypuszczam,że owu była w sobotę...Teraz pozostaje mi tylko czekać.

    Mam pytanie czy robicie sobie zastrzyki same i gdzie ?

    Witaj Evell! Też przeżyłam stratę mojego aniołka w styczniu... od tamtej pory staramy się w każdym cyklu, ale bezskutecznie. Dopiero teraz kiedy trafiliśmy do kliniki niepłodności, lekarz zalecił mi kilka cykli z clo i Ovitrelle. To jest mój pierwszy cykl stymulowany. Za 9 dni kontrolna beta...
    Co do zastrzyku, zrobił mi go mąż w brzuch, tak jak lekarz kazał. Ja niestety nie byłabym w stanie sama sobie zrobić :P
    Życzę Ci żebyś jak najszybciej zobaczyła dwie kreski :)

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziękuję, za dobre słowa.

    Evli masz podobny nick do mojego :)
    Gratuluję ciąży teraz niech beta dobrze przerasta; *

    Karolcia przykro mi z powodu straty.Teraz musimy wierzyć,że w końcu nam się uda!!

    U mnie dziś 3 dpo w nocy bolał mnie trochę brzuch ale nic pozatym pewnie znów się nie uda w tym cyklu trudno....

    Evli, Karolcia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego