X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss jaki cudny bobas :) Ekstra fota :)

Widzę, że dzisiaj pozytywne wizyty i bardzo mnie to cieszy :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Póki co zostaje przy akardzie 😅 w kolejnym miesiącu może jeszcze bym kogoś poszukała, bo w tym już bieda 😵‍💫

Btw możecie polecić jakieś smarowidło na blizny? W piątek zaatakowała mnie blacha z piekarnika i mam „piękną” pręgę na ramieniu. Czy już teraz coś stosować czy czekać aż się podgoi, bo to świeżynka jeszcze 😵‍💫
    Ja od razu na ranę po oparzeniu leje litry chłodnej wody, nawet 30 min. A potem nakładam opatrunek hydrożelowy na oparzenia z lodówki. Ostatnio nawet po oleju śladu nie było następnego dnia. Teraz już po zawodach, ale na przyszłość kup takie opatrunki. One też chłodzą ranę. Plus okład żelowy na to jeszcze trzymam jeśli boli. Najlepszy miks.
    Może teraz tylko bepanten w piance plus uważaj, żeby tego miejsca nie opalić. Powinno zejść bez śladu. Jak się wygoi i zostanie ślad to wtedy coś na blizny. Nie wiem czy cepan albo contratubex się sprawdzi w tym przypadku? Myślę, że powinno zjeść bez śladu mimo wszystko. Chyba, że się mocno papra.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Mi jest jakiś kurs z asertywności potrzebny 🙈 jeszcze nie, mówił że ma jakąś awarię neta i mu źle chodzi wszystko i spisuje na kartce i potem będzie wysyłał. Jak nie wyśle to go już przycisnę 🤣
    Jest sporo ciąż z Pai na Acardzie i to zakończonych happy endem.
    A jak wysikasz dwie kreski to będziemy dalej działać 😆 Poszukamy dla Ciebie lekarza 🤣🤣 Może któraś z dziewczyn też ma kogoś do polecenia. As w rękawie to moja immuno. Znam jeszcze jedną w Gdańsku, chyba też ma telwizyty i to do niej wysyłał mnie gin, więc może też daje heparynę na Pai. Jak coś to dopytam mojego gina, a może jest ciut tańsza 🤷‍♀️ Sprawdzimy jak będzie potrzeba 💪 Uruchomimy wszystkie kanały i poruszymy niebo i ziemię, żebyś dowiozła kolejną ciążę do 40tc.

Speranza :), Katsue, grazka0022, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:02

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Speranza :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..

Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..

Znam szczęśliwe ciąże u kobiet +35, na spokojnie. Sama jestem dzieckiem z takiej ciąży. :D

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzy głębokie wdechy i bez czarnych scenariuszy, z Twoją żabką jest wszystko w porządku :*

elektro96 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Znam szczęśliwe ciąże u kobiet +35, na spokojnie. Sama jestem dzieckiem z takiej ciąży. :D

Ooo, to wyjątkowo udane dziecko :D

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się jak moja mama była w ciąży z Młodą (miała 38 lat) i jeden lekarz nazwał ją geriatryczną matką 😂 miała właśnie badania genetyczne z pobraniem płynu owodniowego, więc bardzo szybko wiedziała że wszystko jest ok i ze to dziewczynka. Pamiętam jak razem z nią ściągałam wyniki z internetu i sprawdzałyśmy co znaczy to XX w płci 🥹

elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, Kochana ♥️

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Trzy głębokie wdechy i bez czarnych scenariuszy, z Twoją żabką jest wszystko w porządku :*

Dzięki kochana :) Dzisiaj właśnie jestem jakaś niespokojna i nie umiem znaleźć źródła tego niepokoju. Ale może właśnie samo umawianie się na to badanie do tego doprowadziło. No nic. Piję inkę, robię wdechy, będzie dobrze.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :) Dzisiaj właśnie jestem jakaś niespokojna i nie umiem znaleźć źródła tego niepokoju. Ale może właśnie samo umawianie się na to badanie do tego doprowadziło. No nic. Piję inkę, robię wdechy, będzie dobrze.

Ćwicz oddech, przyda Ci się do porodu 🤪

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama mówiła, że jak zaczęła rodzić to zdążyła jeszcze obiad zrobić i się wykąpać 😲

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wrócę za jakiś czas.
    Widzę te piękne zdj maluszków i nie czuję sie zbyt dobrze. Zaczynam porównywać itd… 🙁
    Ale wiecie że i tak Wam kibicuję!!!!!

Buziaki, jeszcze Smerfetka

Suzie, Majuna, notsobadd, Dropsik, Leśneintro, Vienna, Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804, PaulaG lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:46

elektro96, Vienna, Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Widzę te piękne zdj maluszków i nie czuję sie zbyt dobrze. Zaczynam porównywać itd… 🙁

Rozumiem... Przytulam Cię mocno... Zawsze będziesz nasza i kiedy tylko będziesz chciała zajrzeć do nas, to będziemy tu dla Ciebie...

Suzie, elektro96, Smerfetkaa, Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, będziemy czekać, słońce jeszcze zaświeci <3

Smerfetkaa, Speranza :), MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Dbaj o swój komfort 😘 My poczekamy ile będzie trzeba i będziemy tutaj do ostatniego maluszka 💪

Smerfetkaa, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ