Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Lyiss jaki cudny bobas
Ekstra fota
Widzę, że dzisiaj pozytywne wizyty i bardzo mnie to cieszy
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Katsue wrote:Póki co zostaje przy akardzie 😅 w kolejnym miesiącu może jeszcze bym kogoś poszukała, bo w tym już bieda 😵💫
Btw możecie polecić jakieś smarowidło na blizny? W piątek zaatakowała mnie blacha z piekarnika i mam „piękną” pręgę na ramieniu. Czy już teraz coś stosować czy czekać aż się podgoi, bo to świeżynka jeszcze 😵💫
Może teraz tylko bepanten w piance plus uważaj, żeby tego miejsca nie opalić. Powinno zejść bez śladu. Jak się wygoi i zostanie ślad to wtedy coś na blizny. Nie wiem czy cepan albo contratubex się sprawdzi w tym przypadku? Myślę, że powinno zjeść bez śladu mimo wszystko. Chyba, że się mocno papra. -
Katsue wrote:Mi jest jakiś kurs z asertywności potrzebny 🙈 jeszcze nie, mówił że ma jakąś awarię neta i mu źle chodzi wszystko i spisuje na kartce i potem będzie wysyłał. Jak nie wyśle to go już przycisnę 🤣
A jak wysikasz dwie kreski to będziemy dalej działać 😆 Poszukamy dla Ciebie lekarza 🤣🤣 Może któraś z dziewczyn też ma kogoś do polecenia. As w rękawie to moja immuno. Znam jeszcze jedną w Gdańsku, chyba też ma telwizyty i to do niej wysyłał mnie gin, więc może też daje heparynę na Pai. Jak coś to dopytam mojego gina, a może jest ciut tańsza 🤷♀️ Sprawdzimy jak będzie potrzeba 💪 Uruchomimy wszystkie kanały i poruszymy niebo i ziemię, żebyś dowiozła kolejną ciążę do 40tc.Speranza :), Katsue, grazka0022, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Znam szczęśliwe ciąże u kobiet +35, na spokojnie. Sama jestem dzieckiem z takiej ciąży.Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Speranza :) wrote:Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Trzy głębokie wdechy i bez czarnych scenariuszy, z Twoją żabką jest wszystko w porządku :*elektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Znam szczęśliwe ciąże u kobiet +35, na spokojnie. Sama jestem dzieckiem z takiej ciąży.
Ooo, to wyjątkowo udane dziecko"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Przypomniało mi się jak moja mama była w ciąży z Młodą (miała 38 lat) i jeden lekarz nazwał ją geriatryczną matką 😂 miała właśnie badania genetyczne z pobraniem płynu owodniowego, więc bardzo szybko wiedziała że wszystko jest ok i ze to dziewczynka. Pamiętam jak razem z nią ściągałam wyniki z internetu i sprawdzałyśmy co znaczy to XX w płci 🥹
elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dzięki kochanaDzisiaj właśnie jestem jakaś niespokojna i nie umiem znaleźć źródła tego niepokoju. Ale może właśnie samo umawianie się na to badanie do tego doprowadziło. No nic. Piję inkę, robię wdechy, będzie dobrze.
Speranza :) wrote:Dzięki kochana
Dzisiaj właśnie jestem jakaś niespokojna i nie umiem znaleźć źródła tego niepokoju. Ale może właśnie samo umawianie się na to badanie do tego doprowadziło. No nic. Piję inkę, robię wdechy, będzie dobrze.
Ćwicz oddech, przyda Ci się do porodu 🤪Speranza :) lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Mnie mama mówiła, że jak zaczęła rodzić to zdążyła jeszcze obiad zrobić i się wykąpać 😲
Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Dziewczynki wrócę za jakiś czas.
Widzę te piękne zdj maluszków i nie czuję sie zbyt dobrze. Zaczynam porównywać itd… 🙁
Ale wiecie że i tak Wam kibicuję!!!!!
Buziaki, jeszcze SmerfetkaSuzie, Majuna, notsobadd, Dropsik, Leśneintro, Vienna, Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804, PaulaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki wrócę za jakiś czas.
Widzę te piękne zdj maluszków i nie czuję sie zbyt dobrze. Zaczynam porównywać itd… 🙁
Buziaki, jeszcze Smerfetka
Rozumiem... Przytulam Cię mocno... Zawsze będziesz nasza i kiedy tylko będziesz chciała zajrzeć do nas, to będziemy tu dla Ciebie...Suzie, elektro96, Smerfetkaa, Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Smerfetka, będziemy czekać, słońce jeszcze zaświeci
Smerfetkaa, Speranza :), MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki wrócę za jakiś czas.
Buziaki, jeszcze SmerfetkaSmerfetkaa, Pati2804 lubią tę wiadomość