Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Tak przeszłam już dużo. Jak czytałaś forum tęczowe to chyba widzisz jak los gra ze mną w pokera. Daje i zabiera… 🙁2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Ja znowu się wbijam z partyzanta w wątek, ale weekend mieliśmy również intensywny, bo mieliśmy gosci. Ale chyba już wracam 😆 może nie będzie mnie tu na tyle dużo jak kiedyś, bo jednak w tym cyklu, kiedy postawiłam na totalny luz to naprawdę czuję, że głowa mi odpoczęła.
Poza tym coś czuję, że chyba złapałam jakąś infekcję. Ostatnio dużo korzystałam z publicznych toalet, bo a to wakacje, a to inne wypady. Oczywiście już zareagowałam z Tantum rosa. Na noc chyba zaaplikuje Iladian Direct Plus. Mam nadzieję, że pomoże. 🙄 Kupię też w razie czego sok z żurawiny, chociaż akurat pęcherz mnie nie boli.
Wrzucam zaległe foto z wakacji. Ja wrzucę dla odmiany z Jezior Plitwickich, bo widziałam, że @notsobadd podesłała piękny zachód słońca 😊🥰
https://ibb.co/xMjDCt5
Widoki cudowne 🩷 Chorwacja skradła moje serce. Stare miasto Splitu, jeziora zrobiły na mnie ogromne wrażenie 😳 polecam! Jeszcze kiedyś tam wrócę 🥰
@Prezesoowa Super, że udało się przedłużyć zwolnienie. Należy się to Tobie jak mało komu 🫂
@Leśneintro Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Mam pytanie odnośnie lekarza. Jak możesz to proszę zaakceptuj 😊
@Notsobadd Wspominałaś wcześniej o praniu ubrań czarnych w farbie. Sprawdza Ci się to? Nie niszczy to pralki i czy kolejne pranie trzeba puszczać na pusto, żeby przypadkiem nie zafarbowały się kolejne ciuszki?
@Katsue Piękny dziadobox. Ja potrzebuję nowego, więc też chyba ten zamówię 😁
@Sorbeciku Ja również widzę dwie kreseczki! 🩷😍 Kciuki ✊ 🍀
@Smerfetko Rozumiem to, że jest Ci ciężko i pojawiaj się tu tylko wtedy, kiedy będziesz miała na to chęć 🫂 nic na siłę... Buziaki 😘
Zabierz mnie tam ❤️
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny zdałam sobie sprawę, że potrzebuje przestać śledzić sytuacje polityczną, gospodarczą w Polsce, na świecie. Szczerze? Zaczynam po prostu odczuwać strach po każdej negatywnej dawcę informacji. Wcześniej wychodziłam z założenia, że lepiej wiedzieć co się dzieje, być w stanie gotowości i świadomości, ale w okresie ciąży.. ciężko mi się dystansować do tych treści. Zaczęłam nawet śnić o tym, że jesteśmy atakowani, a my kobiety boimy się wyjść na ulice.. 🥺😳😬
Ja już dawno nie śledzę, nie bez powodu się mówi, że media szukają sensacji i są czwartą władzą... Nagłówki straszą a jak się wczyta w artykuł to się okazuje, że tragicznie nie jest.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
notsobadd wrote:Zgadzam się z Tobą, niby powinno się wiedzieć co się dzieje, ale myślę że czasami dla własnego dobra trzeba odpuścić, bo to potęguje strach. Nauczyłam się tego razem z mężem, bo jeszcze kilka msc temu żyliśmy w nakręcającej się spirali strachu z wiadomości z neta. Odobserwowalam kilka profili na ig, mąż na yt i żyjemy.
Jedno co polecam i co sama zrobiłam - przygotowałam teczkę, w której mam wszystkie nasze dokumenty ukończenia szkół, studiów, paszporty, akty notarialne, dowody rejestracyjne wszystkich pojazdów, lokaty, karty, książeczki zwierząt + gotówkę. Gdyby była potrzeba jesteśmy w stanie uciec w 5 min. Czuję się z tym spokojniejnotsobadd lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
nick nieaktualny@MalinowySorbet ja chciałam jutro sikać bo już nie mogę wytrzymać, ale to będzie dopiero 9dpo, to może jednak jeszcze poczekam do środy albo czwartku przynajmniej… raz jakiś oszukaniec mi się trafił jakoś 2 msc temu, więc mam duże wątpliwości czy powinnam sprawdzać tak wcześnie…
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@MalinowySorbet ja chciałam jutro sikać bo już nie mogę wytrzymać, ale to będzie dopiero 9dpo, to może jednak jeszcze poczekam do środy albo czwartku przynajmniej… raz jakiś oszukaniec mi się trafił jakoś 2 msc temu, więc mam duże wątpliwości czy powinnam sprawdzać tak wcześnie…
To jeszcze bardzo wcześnie, jeśli ma Cię to zasmucić to poczekaj jeszcze ze dwa dni…
wysłałam Ci wiadomość na privNiedoszlaWielodzietna, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Coffee, ale piękny widok na te jeziora! Chcę to kiedyś zobaczyć 😍😍 Gdybym miała termin na inny miesiąc to chcieliśmy jeszcze wyskoczyć do Chorwacji, ale jednak dla nas wakacje to poza sezonem a w tym roku we wrześniu to już czekamy na Małą i siedzimy grzecznie na tyłkach. Super,że wyjazd się udał, bardzo zazdroszczę, musiało być pięknie!
No to innym razem już pojedziecie z Malutką 😊 Nic straconego!
Taak, widoki nie z tej ziemi. 😍Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Gregorko a co tam u Ciebie? Macie z mężem już jakieś wyniki? Jaki macie plan na ten cykl?
A jak u Was? ❤️ jakieś dodatkowe badanka robiliście? A może planujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2024, 04:47
Majuna, Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Co do tych nagłówków kiedyś wchodzę w nagłówek „Pilne! Szokujące wydarzenia na Ukrainie coś tam coś tam” a w artykule „minął rok od szokujących wydarzeń na Ukrainie…Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
CoffeeDream wrote:@Suzie A Ty kiedy na urlop? Też jakoś niedługo chyba? 🤔
Za 2 miesiące 🤣👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Gregorka wrote:Dziękuję,że pytasz ❤️ badania porobione i dziś rano dostałam wyniki na wirusowki, chlamydie itd wszystko okej. Na fragmentacje męża i posiewy z tydzień na pewno musimy czekać i jeśli się uda to może podejdziemy w tym miesiącu do inseminacji, zobaczymy co pani doktor powie. Więcej badam nie robię Dodatkowo z męża była parterka mamy problem i prawdopodobnie na stałe będzie u nas męża córa(opieka jest pół na po Kiedyś pisałam,że jego ex po 5 miesiącach znajomości zaszła w ciążę(podobny schemat z moim mezem tez miala🙈), 2 miesiące temu urodziła i nie ma czasu na córkę. Ostatnio stwierdziła,że nie daje sobie rady i my mamy ja wziąć. Staram się podchodzić do tematu na chłodno,ale czasami się nie da, wypisuje takie głupoty,że szkoda pisac- oznajmila nam, że z chłopkiem i synkiem wyprowadzają się do Hiszpanii. Stwierdziła,że może z każdego miejsca pracowac,bo jest projektantka mody-szkoda,ze nie mysli o corce🫠 Wczoraj do męża mówiłam,że ona ma dwójkę dzieci, gdzie jednego nie chce,a ja i moje ovusiostry nie możemy mieć chociaż jednego dzidziusia. Ale wiem że sprawiedliwość ja kiedyś zlapie. Dla córki męża lepiej,bo u nas ma stabilizację, obowiązki,a tam chaos 🫤🤯
A jak u Was? ❤️ jakieś dodatkowe badanka robiliście? A może planujecie?
Jak można tak dziecko porzucić 😤Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyGregorka wrote:Dziękuję,że pytasz ❤️ badania porobione i dziś rano dostałam wyniki na wirusowki, chlamydie itd wszystko okej. Na fragmentacje męża i posiewy z tydzień na pewno musimy czekać i jeśli się uda to może podejdziemy w tym miesiącu do inseminacji, zobaczymy co pani doktor powie. Więcej badam nie robię Dodatkowo z męża była parterka mamy problem i prawdopodobnie na stałe będzie u nas męża córa(opieka jest pół na po Kiedyś pisałam,że jego ex po 5 miesiącach znajomości zaszła w ciążę(podobny schemat z moim mezem tez miala🙈), 2 miesiące temu urodziła i nie ma czasu na córkę. Ostatnio stwierdziła,że nie daje sobie rady i my mamy ja wziąć. Staram się podchodzić do tematu na chłodno,ale czasami się nie da, wypisuje takie głupoty,że szkoda pisac- oznajmila nam, że z chłopkiem i synkiem wyprowadzają się do Hiszpanii. Stwierdziła,że może z każdego miejsca pracowac,bo jest projektantka mody-szkoda,ze nie mysli o corce🫠 Wczoraj do męża mówiłam,że ona ma dwójkę dzieci, gdzie jednego nie chce,a ja i moje ovusiostry nie możemy mieć chociaż jednego dzidziusia. Ale wiem że sprawiedliwość ja kiedyś zlapie. Dla córki męża lepiej,bo u nas ma stabilizację, obowiązki,a tam chaos 🫤🤯
A kiedy macie wizytę u pani doktor? Super, że dotychczasowe wyniki są dobre! Oby tak dalej 🤞🤞🤞
A z byłą męża no to macie historię… jak się z tym czujesz? Przecież Wy też macie swoje plany i życie, a ona tak bez refleksji. Biedne dzieckoOczywiście, że u Was będzie miała lepiej, ale jak to dzieciatko musi się czuć, że matka go nie chce
nie wyobrażam sobie tego..
A u nas na razie wszystko stoi. Mielismy w lipcu powtarzać wszystkie badania, mąż też plus badania nasienia, ale nie wiem czy to ma sens, skoro nie wiem co ze staraniami. Dopóki sytuacja z tata się nie rozwiąże to nie wiem czy w ogóle jest sens coś robić, bo w takim stresie to szans na ciążę i tak nie ma 🥺Gregorka lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Dziękuję,że pytasz ❤️ badania porobione i dziś rano dostałam wyniki na wirusowki, chlamydie itd wszystko okej. Na fragmentacje męża i posiewy z tydzień na pewno musimy czekać i jeśli się uda to może podejdziemy w tym miesiącu do inseminacji, zobaczymy co pani doktor powie. Więcej badam nie robię Dodatkowo z męża była parterka mamy problem i prawdopodobnie na stałe będzie u nas męża córa(opieka jest pół na po Kiedyś pisałam,że jego ex po 5 miesiącach znajomości zaszła w ciążę(podobny schemat z moim mezem tez miala🙈), 2 miesiące temu urodziła i nie ma czasu na córkę. Ostatnio stwierdziła,że nie daje sobie rady i my mamy ja wziąć. Staram się podchodzić do tematu na chłodno,ale czasami się nie da, wypisuje takie głupoty,że szkoda pisac- oznajmila nam, że z chłopkiem i synkiem wyprowadzają się do Hiszpanii. Stwierdziła,że może z każdego miejsca pracowac,bo jest projektantka mody-szkoda,ze nie mysli o corce🫠 Wczoraj do męża mówiłam,że ona ma dwójkę dzieci, gdzie jednego nie chce,a ja i moje ovusiostry nie możemy mieć chociaż jednego dzidziusia. Ale wiem że sprawiedliwość ja kiedyś zlapie. Dla córki męża lepiej,bo u nas ma stabilizację, obowiązki,a tam chaos 🫤🤯
Ale mi się przykro zrobiło w obliczu tej dziewczynki, mamusia się nie popisuje… jak dobrze, że ma wsparcie i stabilizację u Was… ♥️Gregorka lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Co do tych nagłówków kiedyś wchodzę w nagłówek „Pilne! Szokujące wydarzenia na Ukrainie coś tam coś tam” a w artykule „minął rok od szokujących wydarzeń na Ukrainie…
No tak, clickbait najlepiej się klika i sprzedaje90% tych tytułów ma się nijak do treści zawartych pod tym tytułem. Artykułem tego nie nazwę, bo dobrego artykułu dawno nie widzialam
-
grazka0022 wrote:Co do tych nagłówków kiedyś wchodzę w nagłówek „Pilne! Szokujące wydarzenia na Ukrainie coś tam coś tam” a w artykule „minął rok od szokujących wydarzeń na Ukrainie…
Albo clickbaity „Szok, Zmarła znana aktorka polskiego kina”… tymczasem trzecioplanowa rola w 2005 roku…
Każdego człowieka oczywiście żal i każda śmierć to tragedia, ale takie nagłówki to po prostu żerowanie na czyjejś śmierci 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Jadę do zębologa 🥹 trzymajcie kciuki za stan mojego konta!
Mąż się pyta czy się stresuje… mówię, że w ostatnim czasie tylu różnych lekarzy zaglądało mi w tak różne otwory, że jama ustna to nawet mila odmiana xDSuzie, elektro96, Zbuntowana, Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻