Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry dziewczyny ...jestem osobą wczoraj...
Nadrobiłam Was nie do końca
Smerfetka dzielna jesteś przytulam Cię mocno przykro mi bardzo przytulam...
Dropsik jesteś nasza mi nie przeszkadza jako staraczce że są ciężarne bardzo się z Wami zzylam...
Prezesowa martwię się o ciebie bardzo... trzymaj się jesteś silna ... wiem co czujesz przerabialiśmy to z teściowa straszne... tule...
Suzi jak się czujesz?
Sorbecik dzieje się widzę... niw puszczam kciukow ...
Mamuski nasze jak się czujecie...
Któraś z was była w Szklarskiej Porębie też tak jak my...
Pogadamy była piękna i okolica też...
Trochę może powiecie że jestem dziwna ale będąc z małym dzieckiem inod drugiej nocy za ścianą. Ielismy parę którzy wyrażali swoją przyjemność dość głośno.. Ja rozumiem wszystko dla ludzi... ale sapanie ohhy... Pół hotelu chyba słyszało od 23 do popołudnia.. i nastepna noc też wzdychy trzasknie meblami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 18:05
Prezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
CoffeeDream wrote:Jejku.. współczuję małej... Ale dobrze, że ma Was i Wasze wsparcie ❤️ A jej matka chyba nie ma w ogóle uczuć skoro tak postępuje z własnym dzieckiem.
Swoją drogą, też znam rodzinkę, gdzie kobieta ma 4 dzieci i przeprowadzając się do innego mieszkania zostawiła przy sobie 3, a czwarta córkę, która jest niepelnosprawna oddelegowała do ojca, bo nie są razem... Wydaje mi się, że przy tym wszystkim kierowała się swoją wygodą 🙄 bo na pewno nie uczuciami dziecka.
Rodzice na medal… ojciec biologiczny mojej mamy zostawił babcię z dwiema malutkimi córeczkami i poszedł w długą. Po kilku latach bez kontaktu próbował w sądzie walczyć o jedną z nich „obojętnie którą”, bo dzięki temu nie miał płacić alimentów, a jego nowa trzecia chyba żona nie mogła mieć dzieci a bardzo chciała to by się dobrze złożyło… 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 16:59
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Rodzice na medal… ojciec biologiczny mojej mamy zostawił babcię z dwiema malutkimi córeczkami i poszedł w długą. Po kilku latach bez kontaktu próbował w sądzie walczyć o jedną z nich „obojętnie którą”, bo dzięki temu nie miał płacić alimentów, a jego nowa trzecia chyba żona nie mogła mieć dzieci a bardzo chciała to by się dobrze złożyło… 🤡
Kurcze... Naprawdę smutne. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby kierować się wyłącznie swoją wygodą, a nawet pieniędzmi w tym przypadku 🙄 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Rodzice na medal… ojciec biologiczny mojej mamy zostawił babcię z dwiema malutkimi córeczkami i poszedł w długą. Po kilku latach bez kontaktu próbował w sądzie walczyć o jedną z nich „obojętnie którą”, bo dzięki temu nie miał płacić alimentów, a jego nowa trzecia chyba żona nie mogła mieć dzieci a bardzo chciała to by się dobrze złożyło… 🤡
Ja pierdole 🤦♀️ na takiego to taczek szkoda, na widłach wbitych w dupe go wynieśćelektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja pierdole 🤦♀️ na takiego to taczek szkoda, na widłach wbitych w dupe go wynieść
A po 20 kilku latach, jak ja miałam iść do Komunii przyszedł do mamy i chciał mnie poznać, bo podobno na starość przemyślał swoje życie. Powiedziała tylko, że ja mam już dziadka i ma sp… teraz tylko co jakiś czas sprawdzamy czy jeszcze żyje, żeby zdążyć się zrzec spadku, bo cholera wie co tam za niespodzianki czekają 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Hej 😘
@notsobadd, problemy ze snem to koszmar, wiem coś o tym. Pamiętam, że nasza Prezesoowa poleciła mi kiedyś piwo 0% z dużą zawartością chmielu i muszę przyznać, że pomogło 💪 Dobrze, że z ząbkami lepiej, paskudna sprawa, jak bolą 🤫
@Sorbeciku, ja widzę!!! ♥️♥️♥️
@Anonim, super, że z mężem lepiej 😀
@Dropsik, Tobie również współczuję problemów ze snem. Może to związane z ciążą?
@Majunka, cieszę się, że się odezwałaś i że wypoczywasz 🥰 Cudny ten Twój rudzielec na czterech łapach ♥️
@grazka, a już kanałowe to wcale!
@Vienka, podzielam Twoje zniecierpliwienie, ja też nie znoszę czekać, szczególnie na wyniki. Jak ostatnio czekaliśmy na opis RTG córki tydzień (!), to myślałam, że jajko zniosę. Mam nadzieję, że ludzie ze złamaniami nie muszę tyle czekać...
@Prezesoowa, cudownie, że trafiłaś na wyrozumiałą lekarkę ♥️ Ciągnij L4 tyle, ile potrzebujesz, to jest Twoje prawo 😘
@Katsue, tak mocno Cię przytulam 🫂🫂🫂 Z czasem to minie, choć teraz mogą pojawić się takie nieproszone bodźce 🫂
@Smerfetko, oczywiście, zostań z nami, Kochana 🫂🫂 Rozumiem, że teraz jesteś na etapie wyparcia... Masz za sobą trudne doświadczenia... Jesteś bardzo silna. I pamiętaj, że my tu jesteśmy ♥️
@Dropsik, ja te chcę jeszcze dopytać o hematologa i mutację - a jak z przepływami w ciążach? Bo teraz się zastanawiam, z czego może wynikać u mnie tak wysokie ryzyko preeklampsji... Nie znam się na tym totalnie, dlatego też zastanawiam się, czy na przykład właśnie heparyna nie byłaby lepszym wyborem. Ale to są tylko gdybania nie ogarniętego w tym temacie człowieka... Czy jest sens z tego powodu uderzać do hematologa?
@Suzie, świat stanął na głowie... To na czerwiec mieli innego chrzestnego? 🙃
@Katsue, cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty ♥️
@Liyss, super, że wszystko w porządku 🥰 O płci to powiem Ci, że mój gin też strzelał w 10 tygodniu i trafił 🤪 Mówił, że to jak wróżenie z fusów, więc chyba trochę z niego wróżka 🤭 Niestety nie widzę zdjęcia 🤔
@Leśneintro, ja też bym pewnie spróbowała. My mieliśmy plan, że jeśli po pół roku nie pyknie,.to ruszamy z głębszą diagnostyką - badanie nasienia itp. Jeśli macie możliwość skorzystać, to ja bym w to poszła. Nie myśl o tym, że zabierasz miejsce innej parze, bo one mogły zrobić to samo - umówić się wcześniej 😊
@Speranza, doskonale Cię rozumiem z tym strachem 🫂🫂🫂 Dla mnie też był to ciężki okres oczekiwania. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️
@Zaczarowan, dla swojego dobra może rzeczywiście przestań śledzić te informacje... Ja mieszkam w stosunkowo niebezpiecznym regionie i te wszystkie doniesienia czy teorie spiskowe były woda ja młyn dla mojego strachu... Ogólnie mamy z moim Mężem za sobą mnóstwo rozmów i kłótni o przeprowadzce. Ja o tym wręcz marzę, ale to jest jedna z kości niezgody między nami... Staram się racjonalnie do tego podchodzić, ale jednocześnie mam ułożony plan awaryjny.
@Gregorka, ale sytuacja... Kurczę, wiecie co, ja naprawdę staram się być tolerancyjna, nie oceniać, wręcz usprawiedliwiać... Ale ciężko mi zrozumieć, kiedy ludzie porzucają własne dzieci, bo zaczynają "nowe" życie i te zaczynają im, co tu dużo mówić, przeszkadzać... Naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że ktoś oddaje dziecko do okna życia albo zostawia je w szpitalu, bo z jakichś względów nie może wychować... W porównaniu z bestialstwem, o którym nie chcę nawet pisać, to i tak szanuję. Ale tutaj... A w jakim wieku jest córka męża? Jak Ty się z tym czujesz?
@notsobadd, no tu to już w ogóle brał słów 🤬Leśneintro, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hej 😘
@notsobadd, problemy ze snem to koszmar, wiem coś o tym. Pamiętam, że nasza Prezesoowa poleciła mi kiedyś piwo 0% z dużą zawartością chmielu i muszę przyznać, że pomogło 💪 Dobrze, że z ząbkami lepiej, paskudna sprawa, jak bolą 🤫
@Sorbeciku, ja widzę!!! ♥️♥️♥️
@Anonim, super, że z mężem lepiej 😀
@Dropsik, Tobie również współczuję problemów ze snem. Może to związane z ciążą?
@Majunka, cieszę się, że się odezwałaś i że wypoczywasz 🥰 Cudny ten Twój rudzielec na czterech łapach ♥️
@grazka, a już kanałowe to wcale!
@Vienka, podzielam Twoje zniecierpliwienie, ja też nie znoszę czekać, szczególnie na wyniki. Jak ostatnio czekaliśmy na opis RTG córki tydzień (!), to myślałam, że jajko zniosę. Mam nadzieję, że ludzie ze złamaniami nie muszę tyle czekać...
@Prezesoowa, cudownie, że trafiłaś na wyrozumiałą lekarkę ♥️ Ciągnij L4 tyle, ile potrzebujesz, to jest Twoje prawo 😘
@Katsue, tak mocno Cię przytulam 🫂🫂🫂 Z czasem to minie, choć teraz mogą pojawić się takie nieproszone bodźce 🫂
@Smerfetko, oczywiście, zostań z nami, Kochana 🫂🫂 Rozumiem, że teraz jesteś na etapie wyparcia... Masz za sobą trudne doświadczenia... Jesteś bardzo silna. I pamiętaj, że my tu jesteśmy ♥️
@Dropsik, ja te chcę jeszcze dopytać o hematologa i mutację - a jak z przepływami w ciążach? Bo teraz się zastanawiam, z czego może wynikać u mnie tak wysokie ryzyko preeklampsji... Nie znam się na tym totalnie, dlatego też zastanawiam się, czy na przykład właśnie heparyna nie byłaby lepszym wyborem. Ale to są tylko gdybania nie ogarniętego w tym temacie człowieka... Czy jest sens z tego powodu uderzać do hematologa?
@Suzie, świat stanął na głowie... To na czerwiec mieli innego chrzestnego? 🙃
@Katsue, cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty ♥️
@Liyss, super, że wszystko w porządku 🥰 O płci to powiem Ci, że mój gin też strzelał w 10 tygodniu i trafił 🤪 Mówił, że to jak wróżenie z fusów, więc chyba trochę z niego wróżka 🤭 Niestety nie widzę zdjęcia 🤔
@Leśneintro, ja też bym pewnie spróbowała. My mieliśmy plan, że jeśli po pół roku nie pyknie,.to ruszamy z głębszą diagnostyką - badanie nasienia itp. Jeśli macie możliwość skorzystać, to ja bym w to poszła. Nie myśl o tym, że zabierasz miejsce innej parze, bo one mogły zrobić to samo - umówić się wcześniej 😊
@Speranza, doskonale Cię rozumiem z tym strachem 🫂🫂🫂 Dla mnie też był to ciężki okres oczekiwania. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️
@Zaczarowan, dla swojego dobra może rzeczywiście przestań śledzić te informacje... Ja mieszkam w stosunkowo niebezpiecznym regionie i te wszystkie doniesienia czy teorie spiskowe były woda ja młyn dla mojego strachu... Ogólnie mamy z moim Mężem za sobą mnóstwo rozmów i kłótni o przeprowadzce. Ja o tym wręcz marzę, ale to jest jedna z kości niezgody między nami... Staram się racjonalnie do tego podchodzić, ale jednocześnie mam ułożony plan awaryjny.
@Gregorka, ale sytuacja... Kurczę, wiecie co, ja naprawdę staram się być tolerancyjna, nie oceniać, wręcz usprawiedliwiać... Ale ciężko mi zrozumieć, kiedy ludzie porzucają własne dzieci, bo zaczynają "nowe" życie i te zaczynają im, co tu dużo mówić, przeszkadzać... Naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że ktoś oddaje dziecko do okna życia albo zostawia je w szpitalu, bo z jakichś względów nie może wychować... W porównaniu z bestialstwem, o którym nie chcę nawet pisać, to i tak szanuję. Ale tutaj... A w jakim wieku jest córka męża? Jak Ty się z tym czujesz?
@notsobadd, no tu to już w ogóle brał słów 🤬
Wiesz co, z tego co wiem to nie mieli innego chrzestnego, chyba od początku miał być mój mąż tylko uznali, że poinformują przed rozdaniem zaproszenia. Ja tam nie wiem, jak ja miałam być chrzestna to już wiedziałam jak dziecko jeszcze w brzuchu było👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Zbuntowana wrote:Dzien dobry dziewczyny ...jestem osobą wczoraj...
Nadrobiłam Was nie do końca
Smerfetka dzielna jesteś przytulam Cię mocno przykro mi bardzo przytulam...
Dropsik jesteś nasza mi nie przeszkadza jako staraczce że są ciężarne bardzo się z Wami zzylam...
Prezesowa martwię się o ciebie bardzo... trzymaj się jesteś silna ... wiem co czujesz przerabialiśmy to z teściowa straszne... tule...
Suzi jak się czujesz?
Sorbecik dzieje się widzę... niw puszczam kciukow ...
Mamuski nasze jak się czujecie...
Któraś z was była w Szklarskiej Porębie też tak jak my...
Pogadamy była piękna i okolica też...
Trochę może powiecie że jestem dziwna ale będąc z małym dzieckiem inod drugiej nocy za ścianą. Ielismy parę którzy wyrażali swoją przyjemność dość głośno.. Ja rozumiem wszystko dla ludzi... ale sapanie ohhy... Pół hotelu chyba słyszało od 23 do popołudnia.. inastepnx noc też wzdychy trzashanie meblami...
Lepiej, nowy tydzień, nowe sprawy w końcu.
Współczuję sąsiadów na wyjeździe👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Suzie wrote:Wiesz co, z tego co wiem to nie mieli innego chrzestnego, chyba od początku miał być mój mąż tylko uznali, że poinformują przed rozdaniem zaproszenia. Ja tam nie wiem, jak ja miałam być chrzestna to już wiedziałam jak dziecko jeszcze w brzuchu było
No właśnie tak śmieszne, że tyle razy przekładają, a chrzestnego nie zapytają, czy mu ten termin pasuje 😅elektro96 lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Jadę do zębologa 🥹 trzymajcie kciuki za stan mojego konta!
Mąż się pyta czy się stresuje… mówię, że w ostatnim czasie tylu różnych lekarzy zaglądało mi w tak różne otwory, że jama ustna to nawet mila odmiana xD35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Pytali wszystkich zbiorczo czy wszystkim pasuje, było parę dat do wyboru 🤣 ja czułam w kościach, że go poproszą, ale w ostatnich dniach zwątpiłam, bo zaraz koniec czerwca a tu nikt się nie pyta.👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Suzie wrote:Pytali wszystkich zbiorczo czy wszystkim pasuje, było parę dat do wyboru 🤣 ja czułam w kościach, że go poproszą, ale w ostatnich dniach zwątpiłam, bo zaraz koniec czerwca a tu nikt się nie pyta.
Jacy elastyczni 🤭 My w pierwszej kolejności skonsultowaliśmy termin właśnie z chrzestnymi i później informowaliśmy gości 😊 Z drugiej strony to była zima, więc też mniejsze ryzyko, że ktoś akurat będzie miał jakiś urlop czy wyjazd.Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Chyba usiądę i się popłaczę. A gdzie drożność, gdzie reszta badań… czemu to wszystko na raz musi się pierd… 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Chyba usiądę i się popłaczę. A gdzie drożność, gdzie reszta badań… czemu to wszystko na raz musi się pierd… 🥹
Łoooo panie... Ja się zatrzymałam na 8 stówkach 😮 Pamiętam, że rozłożyło się to na kilka wizyt, więc jakoś mogłam się przygotować. U Ciebie też tak jest? -
Prezesoowa wrote:Ja pierdole 🤦♀️ na takiego to taczek szkoda, na widłach wbitych w dupe go wynieść
Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
MummyYummy wrote:Łoooo panie... Ja się zatrzymałam na 8 stówkach 😮 Pamiętam, że rozłożyło się to na kilka wizyt, więc jakoś mogłam się przygotować. U Ciebie też tak jest?
Dziś 350, za tydzień reszta 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@notsobad nie strasz ja jutro do dentysty…
oby u Ciebie skończyło się lepiej 🤞🏻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻