Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Chyba usiądę i się popłaczę. A gdzie drożność, gdzie reszta badań… czemu to wszystko na raz musi się pierd… 🥹
Współczuję 😩 -
Suzie wrote:Lepiej, nowy tydzień, nowe sprawy w końcu.
Współczuję sąsiadów na wyjeździe
No to dobrze ze lepiej..
A sąsiedzi dobrzeim było ale szkoda że na pół hotelu słychać było... jedni chyba byli na wyższym piętrze i z kibla było słychać że se robili dobrze... Ja bym się wstydziła.. że słychać... mój mlody 3 latek skwitował że była burza bo słyszał przesuwanie mebli a już dachów na szczęście nie trzaski mu się z burza kojarzą tylko jak zademonstrował chalas miarowy to już się domyśliłem co słyszałem...🤪
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Aż się kezka kręci...od takich historii...Dropsik wrote:Notsobad 😭 współczuję. I przeżyć z dziadkiem też.
Gregorka, czasem obcy ludzie mają więcej współczucia niż rodzona matka... Ale to przykro się czyta takie historie 😢mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Mummy, u mnie przepływy w jednej tętnicy pięknie hulają, a lewa jest taka na granicy wyniku. W poprzedniej ciąży była lekko gorsza. Nie miałam ryzyka o którym mówisz, ale ja w pierwszej kolejności pytam swojego gina na każdy temat i jakby coś to wiem, że on mi każe konsultować i nie zostawia takich informacji bez echa. Często wie sam co robić, ale jak nie wie lub chce mieć dupochron to nie ściemnia. Myślę, że na to ryzyko to czytałam tylko o Acardzie, chyba heparyna się nie przewijała. zobaczysz jak na połówkowych będzie.
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Notsobad współczuję 😪 te ceny za leczenie są kolosalneNadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Chyba usiądę i się popłaczę. A gdzie drożność, gdzie reszta badań… czemu to wszystko na raz musi się pierd… 🥹
Nie da się inaczej tego naprawić? Nie chciałabyś się skonsultować z kimś innym? -
notsobadd wrote:Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Masakra.. który to jest ząb? 😬 -
Podczytuję Was zza krzaka, ale coś nie umiem się wbić w temat 😒
@Liyss - cieszę, że się wszystko w porządku po wizycie 😘
@Notsobadd - mój niemąż płacił 800zł, ale robił kanałowe 2 lata temu. Współczuję bólu 😔..Ja się zawsze tak stresuję przed dentystą, a finalnie wszystko gładko idzie, ale zawsze trzęsę gaciami 😬
Pisałyście tam wyżej, że wiadomości ze świata Was przerażają...Mam takie same odczucia i dlatego przestałam oglądać wiadomości. Odkąd przestałam oglądać i słuchać czuję się bezpieczniej i nie mam juz myśli , że np zaraz jakaś bomba na nas spadnie.
A ja jestem teraz na siłce, wybrałam się w końcu, ale robie tylko Cardin na rowerku (tam gdzie mało ludzi, stałam się bardzo aspołeczna), tymbardziej, że zapomniałam słuchawek, to poszłam gdzie mało ludzi, żebym nie musiała z nikim rozmawiać 😄
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Gregorka wrote:Dziękuję,że pytasz ❤️ badania porobione i dziś rano dostałam wyniki na wirusowki, chlamydie itd wszystko okej. Na fragmentacje męża i posiewy z tydzień na pewno musimy czekać i jeśli się uda to może podejdziemy w tym miesiącu do inseminacji, zobaczymy co pani doktor powie. Więcej badam nie robię Dodatkowo z męża była parterka mamy problem i prawdopodobnie na stałe będzie u nas męża córa(opieka jest pół na po Kiedyś pisałam,że jego ex po 5 miesiącach znajomości zaszła w ciążę(podobny schemat z moim mezem tez miala🙈), 2 miesiące temu urodziła i nie ma czasu na córkę. Ostatnio stwierdziła,że nie daje sobie rady i my mamy ja wziąć. Staram się podchodzić do tematu na chłodno,ale czasami się nie da, wypisuje takie głupoty,że szkoda pisac- oznajmila nam, że z chłopkiem i synkiem wyprowadzają się do Hiszpanii. Stwierdziła,że może z każdego miejsca pracowac,bo jest projektantka mody-szkoda,ze nie mysli o corce🫠 Wczoraj do męża mówiłam,że ona ma dwójkę dzieci, gdzie jednego nie chce,a ja i moje ovusiostry nie możemy mieć chociaż jednego dzidziusia. Ale wiem że sprawiedliwość ja kiedyś zlapie. Dla córki męża lepiej,bo u nas ma stabilizację, obowiązki,a tam chaos 🫤🤯
A jak u Was? ❤️ jakieś dodatkowe badanka robiliście? A może planujecie?
No.. strasznie to smutne. Nawet nie chce wiedzieć jak czuje się ta dziewczynka.. Dobrze, że ma w Was wsparcie.. 😘 jeżeli mogę wiedzieć, w jakim wieku jest dziewczynka?
Gregorka lubi tę wiadomość
-
To już chyba możesz odetchnąć i się cieszyć 🥰🥰🥰Zimozielona wrote:Bety nie mam wyniku. Na USG widać stan wskazujący na wczesną ciążę, blizna ładna. Następne za 2tygodnie.
A jak na złość oczywiście bety nie ma:/♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Prezesoowa wrote:Nie da się inaczej tego naprawić? Nie chciałabyś się skonsultować z kimś innym?
Nie da się. W ogóle nie mogliśmy dojść, który to ząb, bo z zewnątrz oba wyglądały okej, chociaż były już plombowane, opukiwał je z każdej strony i bez bólu, nawet po RTG nie wyglądał żaden tragicznie. 2 razy mi robił ten test z przykładaniem tego zimnego dziadostwa do zębów, żeby się upewnić. No i jak rozwiercił to się okazało, że pod plombą jest dramat.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Masakra.. który to jest ząb? 😬
Górna 5tka, więc tylko 2 kanały a cena kosmos 😫👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zimozielona wrote:Bety nie mam wyniku. Na USG widać stan wskazujący na wczesną ciążę, blizna ładna. Następne za 2tygodnie.
A jak na złość oczywiście bety nie ma:/
To bardzo dobre wiadomości, chyba po cichu możesz już się cieszyć.. :*
czekamy na betę 🤞🏻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Podczytuję Was zza krzaka, ale coś nie umiem się wbić w temat 😒
@Liyss - cieszę, że się wszystko w porządku po wizycie 😘
@Notsobadd - mój niemąż płacił 800zł, ale robił kanałowe 2 lata temu. Współczuję bólu 😔..Ja się zawsze tak stresuję przed dentystą, a finalnie wszystko gładko idzie, ale zawsze trzęsę gaciami 😬
Pisałyście tam wyżej, że wiadomości ze świata Was przerażają...Mam takie same odczucia i dlatego przestałam oglądać wiadomości. Odkąd przestałam oglądać i słuchać czuję się bezpieczniej i nie mam juz myśli , że np zaraz jakaś bomba na nas spadnie.
A ja jestem teraz na siłce, wybrałam się w końcu, ale robie tylko Cardin na rowerku (tam gdzie mało ludzi, stałam się bardzo aspołeczna), tymbardziej, że zapomniałam słuchawek, to poszłam gdzie mało ludzi, żebym nie musiała z nikim rozmawiać 😄
Niezmiennie podziwiam za samozaparcie w regularnym chodzeniu na siłkę 😅💪🏻 to musi być super oczyszczające taka chwila wysiłku z własnymi myślami.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Kochana, nie tylko Ty się stresujesz przed badaniami.. każda kobieta to przechodzi i martwi się o bobasa😘 pamiętaj że robisz wszystko co możesz żeby dać jak najlepsze warunki bobasowi na rozwój, także wdech i wydech 😘🍀 będziemy tam razem z Tobą 🙂🍀😘Speranza :) wrote:Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Będziemy czekać 😘Smerfetkaa wrote:Dziewczynki wrócę za jakiś czas.
Widzę te piękne zdj maluszków i nie czuję sie zbyt dobrze. Zaczynam porównywać itd… 🙁
Ale wiecie że i tak Wam kibicuję!!!!!
Buziaki, jeszcze Smerfetka